ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:351/767)

Rogaliki orzechowe 82

zmielonych orzechów włoskich 200 gr. cukru Przygotowanie: Zagotować mleko z cukrem , dodać zmielone orzechy włoskie do nadzienia. Gotowe odstawiamy na bok do ostygnięcia. Do miski wsypa ć mąk ę , proszek do pieczenia i masło. Wszystko dobrze wymiesza ć . Wsypa ć cukier, wbi ć jajka i dobrze wyrobi ć . Podzielić ciasto na cztery części. Z każdej rozwałkować koło i podzielić

Smaczne Potrawy
Odchudzony kopiec kreta 137

może być też nieco większa): ciasto: puszka czerwonej fasoli 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki serka homogenizowanego 4-5 łyżek stewii lub innego słodzidła 2 łyżeczki kakao krem: 400-500g sera białego Emilka aromat waniliowy 2 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka setwia wg. smaku 2 banany

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jagodzianki z serem. 152

Wyborne :) Składniki : Na 24 bułeczki. Ciasto : 600 g mąki  4 dkg świeżych drożdży 300 ml letniego mleka 3 jajka pół szklanki  (110g) cukru  60 g stopionego masła szczypta soli Masa serowa: 400 g białego serka (może być wiaderkowy -sernikowy , twaróg itp) 1 jajko 1 żółtko 1 opakowanie budyniu waniliowego - 40g (proszku) 5 łyżek cukru ew śmietana(...)wlać ciepłe mleko , wsypać cukier , wkruszyć drożdże , wymieszać całość i odstawić na ok 15 min aż drożdże zaczną "pracować " Po tym czasie dodać do zaczynu pozostałe składniki i wyrabiać ciasto, aż będzie  gładkie , lśniące i zacznie odlepiać się  od miski  (trwa to kilka minut ) Odstawiamy na ok pół godziny , aż ciasto podwoi swoją objętość. Ser na masę

Malinowa Kawiarenka
Zebra 182

przepyszne, i troszkę już zapomniane, dwukolorowe  ciasto o wdzięcznej nazwie Zebra . Nie piekłam go już tak długo, że zapomniałam, jak cudownie smakuje:) Polecam ! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszenną 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 5 jajek 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka ucieram z cukrem(...)puszystą masę, dolewam cienkim strumieniem olej, a następnie mleko o temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem do pieczenia i dosypuję do masy jajecznej. Gotowe, dzielę na dwie równe części, do jednej dodaję kakao,  do drugiej zaś mąkę.  Tortownicę o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i na środek wykładam trzy łyżki masy jasnej

Ciasteczkowy Potwór
Krem angielski custard (sos lub budyń) 147

cytryny, sok pomarańczowy, kakao. Konsystencję też można zmieniać dodając więcej mąki (budyń) lub mleka (sos). Jednym słowem, wiele możliwości w zależności od potrzeb! Polecam! Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru pudru szczypta kurkumy w proszku Wykonanie: Do niewielkiego garnka nalewamy mleka, dodajemy mąkę kukurydzianą, cukier i kurkumę i mieszamy trzepaczką aż uzyskamy jednolitą strukturę(...)Gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając aż krem zgęstnieje. Można spożywać po ostudzeniu lub wykorzystać do deserów i ciast – przepisy już wkrótce Praktyczna rada: Są różne sposoby studzenia tego kremu. Ja przelewam go zaraz po ugotowaniu z garnka do mniejszego naczynia i zostawiam w temperaturze pokojowej. Na wierzchu powstanie wprawdzie “kożuszek”, ale potem wystarczy go usunąć (czytaj zjeść

Lamarida.pl
Babeczki sernikowo-jagodowe 129

herbatnikowa: 25 g masła 90 g herbatników pełnoziarnistych 1/2 łyżki golden syropu Ciasto: 125 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 135 g miękkiego masła 2 duże jajka skórka otarta z 1 cytryny+ 1 łyżka soku niepełna łyżka mleka 3,2% Papka owocowa: 100 g drobnych owoców (malin, jagód, porzeczek(...)masłem oraz golden syropem, do powstania masy o konsystencji mokrego piasku. Do każdej papilotki nałożyć łyżeczkę masy ciasteczkowej i dobrze docisnąć, tworząc w ten sposób płaską podstawę babeczek. 2. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Suche składniki przesiać i wymieszać. Dodać do nich miękkie masło, jajka, skórkę oraz sok z cytryny i dobrze wszystko zmiksować. Następnie wlać mleko

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z brzoskwiniami 216

zrobić z rękami”. I został rozkrojony na „śniadanie”. Składniki na ciasto: 100 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki 4 łyżki cukru  1 jajo    Masa serowa- 1 kg mielonego sera białego- zmielić 3 razy nie korzystać z sera z wiaderka 600 ml mleka 3 budynie śmietankowe pół szklanki cukru pudru + dodatkowo 4 łyżki cukru do budyniu(...)puszki odsączone z zalewy Najpierw gotujemy 400 ml mleka z cukrem a w 200 ml rozpuszczamy dwa budynie. Gdy mleko z cukrem zagotuje się, energicznie mieszając wlewamy zimne mleko z proszkiem budyniowym.Mieszamy aby nie powstały grudki, ja to robię zawsze za pomocą miksera. Mieszać dosłownie kilka sekund. Włożyć do zimnej wody i schłodzić do temperatury pokojowej. Aby nie powstał kożuch

Z Kuchni Do Kuchni
Tort bezglutenowy z puddingiem z chia (paleo, bez cukru) 338

zaczynamy! Składniki na ciasto: ½ szklanki mąki z tapioki 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki oleju kokosowego 3 łyżki masła migdałowego (można zastąpić olejem kokosowym) 3 banany (dojrzałe) 3 łyżki wiórków koksowych 2-3 łyżki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 2 łyżki cynamonu szczypta wanilii szczypta soli Składniki na nadzienie chia: 2 szklanki mleka kokosowego 4 łyżki nasion chia

PaleoLife
Kruche ciasteczka z orzechami. 222

cukrem pudrem, przesiewamy przez sitko na stolnicę. Wsypujemy posiekane orzechy, mieszamy z mąką. Dodajemy margarynę i siekamy ją nożem. Dodajemy żółtka oraz mleko i zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto powinno być dość twarde. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy specjalną formę do wyciskania ciasteczek i małą maszynkę do mielenia mięsa( rozmiar maszynki(...)zakręcamy ją do maszynki. Następnie zakładamy pasek z wzorkami ciastek ,tak jak widać na zdjęciu na górze. Przygotowujemy 2-3 blachy do pieczenia ciast i smarujemy je tłuszczem. Wyjmujemy schłodzone ciasto z lodówki, odkrawamy kawałek ciasta nożem zanurzonym w mące, wkładamy do maszynki i wyciskamy ciasteczka. Możemy robić dowolne kształty, np. litery L,S,U,O,I itp. wg naszego

Przepisy i porady kulinarne
Mini babeczki waniliowe do święconki 408

zdążymy nawet rano, w Wielką Sobotę. Babeczki waniliowe - 6 sztuk: 1 duże jajko 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (lub jogurtu) 3 łyżki oleju 3 łyżki cukru z wanilią (ewentualnie wanilinowego) 5 łyżek mleka 6 łyżek mąki tortowej niepełna płaska łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny, woda(...)jednej miseczce łączymy ze sobą składniki mokre: jajko, olej, mleko oraz śmietanę – mieszamy trzepaczką, aż do połączenia się. W drugiej łączymy składniki suche: mąkę, budyń, proszek oraz cukier – mieszamy. Wsypujemy składniki suche do mokrych i mieszamy trzepaczką, aż się dokładnie połączą – nie dłużej – ciasto może mieć niewielkie grudki. Przelewamy do przygotowanych foremek (ok. 3/4 wysokości

Poezja smaku
Seromak 244

brali dokładki ;) Polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm) Ciasto półkruche: 200 g zimnego masła 290 g mąki pszennej 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Masa makowa: 500 g zmielonego maku 1 szkl mleka 100 g masła 2 łyżki miodu 1 średni jabłko kilka kropel(...)twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć sera z wiaderka już zmielonego) 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 1/2 szkl śmietany kremówki 36% Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść w kulę, a następnie wykleić do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez

Nastoletnie Wypiekanie
PRINCESSA KOKOSOWA 145

niebo w gębie" :)  SKŁADNIKI BLACHA 24X24 CM. : Ciasto: mąka 2 i 1/2 szkl.  masło ( zimne ) 250 g.  proszek do pieczenia 2 łyżeczki żółtka 5 szt.  cukier puder 3 łyżki wiórki kokosowe 1/2 szkl.  Masa I: budyń waniliowy bez cukru 2 op. cukier 2 łyżki mleko 700 ml.  wiórki kokosowe zmielone lub bardzo drobne(...)budyń śmietankowy bez cukru 2 op.  wiórki kokosowe zmielone lub bardzo drobne 3/4 szkl.  Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia  wiórki kokosowe do obsypania METODA: Ciasto: Wszystkie składniki ze sobą wymieszać ( masło pokroić na mniejsze części ). Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Włożyć do woreczka i do zamrażarki. Masa I: Połowę mleka wlać do garnka

Kuchnia Paulettes
BEZGLUTENOWA WEGAŃSKA SZARLOTKA Z BYDYNIEM I KRUSZONKĄ 139

zimnej wody, 10 jabłek, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 1 łyżeczka cynamonu, 1 opakowanie ekologicznego budyniu bezglutenowego (u mnie czekoladowy, ale świetnie sprawdzi się waniliowy), 500 ml mleka roślinnego, u mnie kokosowe własnej roboty (40g płatków kokosowych + 600 ml wody). Wykonanie: Mąki mieszamy w ksylitolem, dodajemy olej, wodę i zagniatamy ciasto. Formujemy dwie kulki: jedna z 2/3 ilości ciasta

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasteczkowe jajka i muffiny 147

formie w kształcie jajka, a część jako muffiny. Ciasto wyszło wspaniałe w smaku i dodatkowo rozwarstwia się kolorystycznie. Na górze jest jaśniejsze, niżej zaś ciemniejsze. Najlepiej sprawdźcie sami:) Składniki: 1 kostka margaryny 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mleka 4 szklanki mąki 1 płaska łyżka sody 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki dżemu ( truskawkowy) o dowolnym(...)smaku lub powidła śliwkowe 4 jajka Wykonanie: Masło, cukier i mleko gotuję i odstawiam. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę mieszam razem. Całe jajka wbijam do miski, ucieram z cukrem. Dodaję dżem i miksując dodaję porcjami mąkę ze spulchniaczami. Maleńkim strumieniem wlewam gorące mleko.  Całość wymieszam i nakładam w formę w kształcie jajek do 3/4 wysokości. Na wierzch

Ciasteczkowy Potwór
Walentynkowe łatwe ciasto czekoladowe 339

250g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 opakowanie cukru waniliowego Szczypta soli 200 g cukru 220 ml maślanki 200 ml oleju 3 rozmącone jajka. Składniki na polewę: 1 czekolada 4 – 5 łyżek mleka Płatki migdałowe do dekoracji Sposób wykonania ciasta: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie składniki suche, w drugim mokre

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania