ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:348/767)

Szpinakowe placuszki z twarożkiem i gruszką 166

składniki miksujemy razem na gładką masę. Jeśli nie korzystamy z miksera, w misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy rozbełtane jajka, jogurt, mleko, stopione masło, cukier oraz szczyptę soli. Na końcu dodajemy szpinak. Mieszamy za pomocą drewnianej łyżki do uzyskania gładkiego ciasta. Powinno być trochę gęstsze niż naleśnikowe. Rozgrzewamy patelnię (a najlepiej dwie równocześnie) i smażymy bez tłuszczu równolegle

bistro mama
Racuszki czekoladowe z jogurtem 160

podanie jest tyle co ludzi na świecie. Potrzebne nam: - 100 g mąki pszennej - łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżeczki kakao - jajko - 100 ml mleka *dodatkowo: - łyżka smalcu - małe opakowanie jogurtu owocowego (ja użyłam jogurtu Jogobella Blueberry Muffin)  Przygotowanie:  Składniki na ciasto wymieszać w misce tak, by nie powstały grudki. Następnie ciasto wykładać partiami na rozgrzaną patelnię z tłuszczem

W poszukiwaniu inspiracji
Gofry 163

oleju 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli Mąkę, proszek, cukier puder i szczyptę soli wymieszać ze sobą. Następnie wbić jajka, wlać mleko i olej. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, np. za pomocą miksera. Przygotowane ciasto odstawić na 10-15 minut (ciasto powinno kilka minut odpocząć). Rozgrzać gofrownicę. Przed pieczeniem posmarować ją odrobiną

Ugotować
Malinowa rozkosz 166

łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając żółtka. Następnie dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy na dużą blachę i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 1 margaryna Do szklanki mleka dodajemy mąkę ziemniaczaną

Salonik smaków
Orzechowo-migdałowe ciasteczka i współpraca z Rossi.pl 147

łyżeczka olejku migdałowego 140 g margaryny Orzechy włoskie blendujemy na pył. Na stolnicę przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Dodajemy cukier, orzechy i posiekaną margarynę. Dolewamy mleko i olejek migdałowy. Wszystkie składniki dokładnie i szybko wyrabiamy na jednolitą gładka masę. Ciasto rozwałkowujemy na mocno oprószonej mąka stolnicy (na ok. 3-4 mm). W ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy

VioletoweKucharzenie
Amerykańskie pancakes. 175

ówki/banany/truskawki nutella,jogurt, serek kremowy etc. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mąkę przesiać do miseczki, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz sól i dokładnie wymieszać. 2. W drugiej miseczce wymieszać mleko, olej i jajko.  3. Przy pomocy trzepaczki połączyć mokre składniki z suchymi ( ciasto będzie dosć gęste). 4. Przy pomocy łyżki lub niedużej chochli formować pancakes'y i smażyć

DefinicjaSmaku
Pełnoziarniste wegańskie gofry 138

pół kubka mąki pszennej kubek mąki pełnoziarnistej pół kubka roztopionego masła kokosowego półtora łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan szczypta soli łyżka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru półtora kubka mleka sojowego Przygotowanie: Zblendować banana, dodać wszystkie składniki. Dać odpocząć cieście około 15 minut i piec gofry

greenscarf
Murzynkowe muffinki z niespodzianką Rafaello 164

pigwy w spirytusie kropla aromatu migdałowego i waniliowego wiórki kokosowe, polewa czekoladowa W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier. Oddzielnie połączyć roztrzepane jajka z mlekiem i olejem. Wlać je do suchych składników, mieszając dodając pokrojoną w drobno pigwę. Nałożyć ciasto do papierowych foremek wypełniając je do 1/2 wysokości. Umieścić po środku Rafaello, docisnąć. Niespodziankę przykryć koleją porcją

MarciochaKucharzy
Babeczki z budyniem malinowym i malinami 143

jajku nie przerywając ucierania. Gdy wszystkie składniki będą ze sobą dobrze połączone dodać jogurt, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli   i wszystko dokładnie wymieszać. Zagotować budyń z jedną szklanką mleka i jedną łyżką cukru. Przygotować foremki do muffinek lub papilotki.  Nałożyć ciasto do 1/3 wysokości foremki, następnie na to jedną łyżeczkę budyniu i 1 – 2 maliny. Całość

Na słodko lub wytrawnie
Muffiny dyniowe z cynamonowym lukrem 146

orzechów włoskich (pominęłam)  * Lukier: - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 łyżeczki cynamonu   - 3-4 łyżki mleka Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i cynamonem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać (tylko do połączenia składników). Piekarnik nagrzać do 185 st. Ciasto na muffiny wyłożyć do silikonowych foremek do 3/4 wysokości i wstawić do piekarnika na 22 minuty

W poszukiwaniu inspiracji
Muffiny z Michałkami 133

masy jajka i olejek waniliowy, całość miksujemy.W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cappuccino. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, dolewamy też mleko i całość miksujemy na jednolitą masę. Do papilotek wkładamy do 1/3 wysokości ciasta, dajemy pół Michałka i przykrywamy ciastem. W 180 stopniach pieczemy 20 minut - do suchego patyczka.Z tej porcji

Lawendowe Niebo
Sernik gotowany 209

smalcem)4 jajkaniepełna szklanka cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczeniakwaśna śmietana (tyle, ile zabierze ciasto)szczypta soliMasa serowa:1 kg mielonego twarogu2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń1/2 szklanki mleka3 jajkaniepełna szklanka cukru kryształu1/2 kostki masła1 cukier waniliowyDodatkowo:polewa kakaowaSposób przygotowania:1. Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Schować do lodówki na 30 minut, po czym(...)placki (190 st C na złoty kolor).2. Do garnka włożyć ser, dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać i podgrzać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać mleko wymieszane z mąką (lub budyniem) i wlać do sera. Wymieszać i zagotować, aż masa trochę zgęstnieje.3. Ciepłą masą przełożyć kruche placki. Na wierzch wyłożyć polewę, udekorować.4. Najlepiej smakuje

Kuchnia domowa Ani
580. Jabłkowa, z masłem orzechowym. 139

wygląda... Składniki:55g mąkijajkomałe jabłko starte na grubych oczkach (lekko odciśnięte, ok.50g?)40g jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon, aromatcoś do posłodzeniakapka mleka+orzeszki ziemne, płatki owsianeMokre składniki mieszamy w miseczce, mąkę przesiewamy i łączymy z resztą składników, ciasto  przelewamy do papilotki, posypujemy orzeszkami i pieczemy ok 30min w 180stopniach

More food, love and dreams
MUFINKI Z BORÓWKAMI 110

dodajemy kolejno jajka i żółtka wciąż ucierając. Kiedy wszystko się połączy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz partiami  mleko. Na końcu wsypujemy umyte i osączone borówki i delikatnie mieszamy całość.  Do foremek na mufiny wkładamy papierowe papilotki, które napełniamy ciastem i posypujemy kruszonką. Pieczemy przez ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Walijskie Pichcenie