Lany chrust (cynamonowy)

Lany chrust (cynamonowy)

Lany chrust (cynamonowy)

Lany chrust (cynamonowy) Przepis na ciastka, które nie potrzebują zagniatania, ubijania lub wybijania. Mieszankę wylewa się po prostu na rozgrzany tłuszcz i smaży do zrumienienia. Składniki na pełny talerz: 300 g mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 350 ml mleka 2 jaja 30 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * dodatkowo: olej do smażenia pusta butelka "z dzióbkiem" 0,33 - 0,5 l (tzw. niekapki się nie nadają) Olej rozgrzać to 175-180C. Mąkę przesi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.