ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:265/767)

Choinki z muffinek piernikowych 182

mojprzepisna.pl | Choinki z muffinek piernikowych Dziś mam dla Was przepis, który fajnie sprawdzi się jako ciasto na ostatnią chwilę, na święta, na imprezę. Inspirację czerpałam z blogu Moje Wypieki . Muffinki są bardzo smaczne, lekko aromatyczne, puszyste i wypełnione jabłkami, polane pyszną gorzką czekoladą, która dostałam od firmy Terravita . Piekłam je w silikonowej formie w kształcie choinek, zakupionej kilka lat temu(...)mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka przyprawy do piernika (następnym razem dam więcej) 1/4 szklanki brązowego cukru (następnym razem dam 2 łyżki) szczypta soli 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego lub 3 łyżki (45 g) roztopionego masła 1 jajko 1 szklanka mleka (u mnie sojowe) 3-4 małe jabłka

moj przepis na
Cebulowe krakersy z siemieniem lnianym 168

kawy, co dało 1/4 szklanki zmielonego siemienia); 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej; 2 łyżki miękkiego masła; 1 łyżka i 1 łyżeczka startej cebuli; 1 łyżka i 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki; 1/2 szklanki mleka; Białko dużego jaja (żółtko nie jest potrzebne).   Do oprószenia krakersów; Sól gruboziarnista i; Świeżo(...)miksera) wsypać mąkę pszenną, zmielone i ziarniste siemię lniane, proszek do pieczenia oraz masło. Wymieszać mikserem, przy pomocy mieszadeł/mieszadła, na średnich obrotach, aż ciasto zacznie przypominać piasek (przez około 2 minuty). Następnie dodać startą cebulę i posiekaną natkę pietruszki i wymieszać mikserem. Stale miksując, powoli wlać mleko. Całość miksować, aż ciasto dobrze się połączy. Zagniecione ciasto rozwałkować

Gospodyni Miejska
Babka kajmakowa 136

rozpuszczam. Przestudzone masło miksuję z masą kajmakową na jednolitą masę. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz budyń.  2. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier. Ubijam. Ubitą pianę dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam.  3. Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 11cmx25cm. Piekę około 55 minut w temperaturze 170 stopni(...)suchego patyczka). Przestudzoną babkę wyjmuję z foremki. 4. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko. Mieszam do momentu, aż masa będzie jednolita. Przygotowaną polewą polewam babkę. Wierzch posypuję orzeszkami ziemnymi. Do przygotowania babki wykorzystałam masę krówkową kajmak oraz orzeszki ziemne , które otrzymałam do testowania od firmy HELIO.  Produkty spełniły wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szkockie Scones z powidłami śliwkowymi 133

mleka dżem lub marmolada, u mnie  powidła śliwkowe 1. Mąkę przesiewam do dużej miski razem z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaje sól i mieszam, dodaje miękką margarynę. Białka ubijam, dodaje mleko, mieszam i łącze ze suchymi składnikami, wyrabiam ręcznie ciasto. Ciasto nie powinno przylegać do ręki, w razie potrzeby dokładam mąkę.  2. Ciasto wałkuje na omączonym

Apetyczna babeczka
Ciasto z lekkim kremem 321

ciasto jest lżejszą wersją ciasta śnieżny puch.Delikatne,piankowe i niezbyt słodkie.Dla mnie i mojej rodziny w sam raz.A ciekawe jak dla Państwa? Składniki: 3 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka zimnego 2 galaretki w proszku(ja dałam brzoskwiniowe) 1/2 szkl wiórków(...)samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Jeszcze chwilę miksujemy i wylewamy ciasto na blaszkę(dno smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą,boki zostawiamy suche),wyrównujemy.Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ciasto przez ok. 30 minut do tzw.suchego patyczka.Po tym czasie wyjmujemy delikatnie jeszcze gorące ciasto na ściereczkę i odstawiamy do wystudzenia. Zagotowujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
CIASTO KASZTANOWE Z PRALINĄ ORZECHOWĄ 151

kajmakowej lub puszka słodzonego mleka skondensowanego 30 g śmietanki kremówki 30% wykonanie: ciasto: Cukier ucieracie z masłem. Musi być ono miękkie, możecie je też pokroić na drobne kawałki. Gdy masa będzie puszysta, dodajecie po jednym jajku, wciąż ucierając. Możecie to robić mikserem, chyba że zależy Wam na bicepsach. Mąkę przesiewacie, dodajecie kakao, sodę i proszek do pieczenia. Wsypujecie powoli(...)część zostawiacie do dekoracji. Ciasto kroicie w poziomie na dwie części. Górną część zdejmujecie, dolną smarujecie obficie kremem z praliną. Nakładacie górną część, znowu smarujecie kremem z praliną. masa kajmakowa: Masę kajmakową podgrzewacie i mieszacie ze śmietanką. Studzicie, oblewacie przełożone już kremem ciasto i posypujecie resztą praliny. Jeżeli robicie masę sami, to uważajcie. Puszkę mleka skondensowanego zalewacie wodą w garnku

GRUBY WAŁEK
Sernik kawowo-śmietankowy z cynamonową pianką 131

cukier, jajka, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko razem wyrabiamy w robocie dodając schłodzone kawałki masła. Gotowe ciasto zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wałkujemy na wielkość foremki. W między czasie robimy masę serową. Najpierw miksujemy jajka z cukrem a następnie dodajemy kolejne składniki zostawiając 1/4 szklanki mleka. Gdy masa

Kuchenne Wariacje
Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 174

żółtkami ucieramy na pulchną masę. Białka ubijamy z solą na sztywno. Do puszystej masy dodajemy mak, migdały oraz proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie ucieramy, do masy nie dużymi porcjami, dodajemy ubite białka następnie bardzo delikatnie wszystko łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Piecyk rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy około 40-45 minut. Biszkopt studzimy(...)tortownicy. Krem advocat Żółtka ucieramy z cukrem na bardzo puszystą masę, następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąki dokładnie łączymy ze sobą składniki aby się połączyły. Mleko zagotowujemy, zestawiamy z ognia, dolewamy likier, następnie masę jajeczną, energicznie mieszamy, aż powstanie kremowa konsystencja. Masę zagotowujemy cały czas mieszając, aż do uzyskania gęstego budyniu. Masę budyniową studzimy. Serek mascarpone ubijamy na puszystą masę

kgwjanczewo
Ciasto ucierane ze śliwkami 118

Czas gotowania 45 min Czas całkowity 55 min Składniki 250 g mąki 200 g miękkiego masła 100 g cukru 5 łyżek mleka 3 jajka 2 łyżki cukru brązowego 1 opakowanie cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo 10 śliwek 3 łyżki płatków migdałów Instrukcje Śliwki myjemy, kroimy na pół i usuwamy pestki. Masło ucieramy z cukrami(...)puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodajemy stopniowo po jednym jajku na przemian z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania dodajemy mleko i mieszamy do połączenia się składników. Tortownicę o wymiarach 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Na wierzchu ciasta układamy połówki śliwek, posypujemy brązowym cukrem i płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Wędrówki po kuchni
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą 178

można jeszcze oprószyć cynamonem, by ciasto nabrało jesiennego charakteru...  Kruche ciasto: 4 żółtka 2/3 szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cukru migdałowego (można pominąć) 200 g zimnego masła ok. 2 szklanki mąki krupczatki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 3 jasne budynie z cukrem 1 litr mleka Owoce i beza: oraz 600-700 g świeżych śliwek 4 białka

Czerwień i błękit
Kruchy placek morelowo budyniowy 150

moreli- 3 budynie waniliowe bez cukru- 4 łyżki cukru- 900ml mleka Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i łyżkę lodowatej wody. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części, wkładamy do woreczków i chłodzimy

mojewypiekiinietylko
Kremówki z owocami i nutą mięty 180

Składniki: ciasto: 3 jajka 2 żółtka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 0,5 kostki masła Przygotowanie: piekarnik rozgrzewamy do 175'C.  jajka w skorupkach wkładamy do miski z jak najcieplejszą wodą z kranu. Dzięki takiemu trikowi jajka po ubiciu będą dłużej puszyste i nie klapną po dosypaniu mąki(...)minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra 0,5 kubka do polewy czekoladowej oraz 1 kubek, w którym mieszamy proszek budyniowy, gotujemy budyń wg przepisu

Luźna Kuchnia
Ciasto Delicja Siostry Anastazji 164

ciasta było świetną przekąską w chwili oczekiwania na tężejącą galaretkę. Składniki :   Biszkopt I 7 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Biszkopt II 4 jajka 0,5 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 0,5 l mleka(...)koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w takiej samej temperaturze jak poprzedni placek oraz w podobnym czasie. Następnie całkowicie go studzimy. Galaretka i masa: W czasie gdy ciasta się pieką możemy przygotować galaretkę i masę. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do zgęstnienia. Z pół litra mleka odlewamy ok. pół szklanki – resztę zagotowujemy

psgotujemy
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 201

gładkiej masy. Odstawiamy z ognia, wlewamy mleko - mieszamy do połączenia się składników.  W misce ubijamy jajka z cukrem na puszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem

Kolejny blog o gotowaniu
Mocno czekoladowy tort z bezą 167

idealnie wpasowuje się w charakter mojej córki Składniki na ciasto czekoladowe: 200 g gorzkiej czekolady (idealnie minimum 70% kakao) 4 jaja 125 g masła 100 g drobnego cukru 100 g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 3 żółtka (z białek upiekłam bezy) 375 ml mleka 70 g cukru 40-45 g skrobi ziemniaczanej(...)ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i nie przerywając miksowania powoli dodawać schłodzoną czekoladę. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na niskich obrotach miksera stopniowo dodawać mąkę mieszając krótko, do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm (wysmarowanej masłem i oprószonej wiórkami kokosowymi). Piec w nagrzanym na 180 stop. C piekarniku

gutfut

Proponowane wyszukiwania