ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:263/767)

„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 198

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na dużą blaszkę : ciasto : 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia – takie konkretne 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao ,gorzkie – bez cukru 2 szklanki mleka 3 jajka 1/2 szklanki oleju krem : 2 budynie czekoladowe 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 2 kostki masła(...)Najlepiej zacząć od kremu , a w zasadzie od bazy pod krem , czyli mleko wlewamy do garnka z czego odlewamy 1,5 szklanki w której rozprowadzamy mąkę i oba budynie . Do reszty mleka w garnku , wsypujemy cukier i doprowadzamy do wrzenia . Do gotującego mleka wlewamy naszą mieszaninę budyniu i mąki , dość raźnie mieszając ,żeby nie powstały kluchy , bo budyń robi się

Ogrodnik w podróży
Torcik z musem jabłkowym, ptasim mleczkiem, powidłami i prażonym kokosem 172

wody 2 opakowania galaretki agrestowej Ptasie mleczko: 1 puszka mleka skondensowanego 2 opakowania galaretki cytrynowej Dodatkowo: 1/2 słoiczka powideł śliwkowych 50g wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Cały czas ubijając stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt(...)gorącego musu wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na biszkopt.  3. Ptasie mleczko. Galaretki rozpuszczam w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Zimne mleko skondensowane miksuję z tężejącą galaretką. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 4. Powidła śliwkowe rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni. Posypuję nimi wierzch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z boczniakiem i białą papryką 168

ciasto 1,5 szkl mąki 1 jajko sól pieprz 125 g masła szczypta proszku do pieczenia nadzienie 250 g boczniaka 1 łyżka masła 100 g sera feta lub kanapkowego typu feta pół szkl mleka 2 jajka 4 łyżki śmietany sól pieprz 2 ząbki czosnku oregano opcjonalnie hyzop bazylia 1 biała papryka 1 cebula kawałeczek papryczki chili Z podanych składników zagnieść

Gotowanie jest łatwe
Ciasteczka musztardowo miodowe 109

kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda . Ciasto: 1 jajko 125ml mleka 3 łyżki Smakowitej Pajdy 1 starty ząbek czosnku 320g mąki pszennej 1 kostka bulionowa na rosół rozkruszona 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sos: 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 1 łyżka Smakowitej Pajdy

Jadło i czytadło
ŚWIĄTECZNE MUFFINY 170

dyni, 1/3 szkl. oleju, 1/3 szkl. śmietany 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżki kakao, szczypta soli Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki kakao WYKONANIE   Ciasto: W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre. Następnie łączymy zawartość

słodki bratek
Ciasto stracciatella z malinami 175

bitej śmietany i mascarpone oraz malinami. Całość posypana startą, mleczną czekoladą. Ciasto nie jest bardzo słodkie. Biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 100 g śmietany 18% 4 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 600 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru(...)czekoladą. Kakao wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Jajka ubić z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać roztopione masło z czekoladą oraz masę z kakao i śmietaną i całość zmiksować. Dodać mąkę i proszek i miksować do czasu połączenia się składników. Formę o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożyć papierem. Przelać ciasto i wyrównać. Piec

Bullio
Ciasto stracciatella z malinami 212

bitej śmietany i mascarpone oraz malinami. Całość posypana startą, mleczną czekoladą. Ciasto nie jest bardzo słodkie. Biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 100 g śmietany 18% 4 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 600 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru(...)czekoladą. Kakao wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Jajka ubić z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać roztopione masło z czekoladą oraz masę z kakao i śmietaną i całość zmiksować. Dodać mąkę i proszek i miksować do czasu połączenia się składników. Formę o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożyć papierem. Przelać ciasto i wyrównać. Piec

Bullio
tortille pszenne - przepis na domowe placki 206

Cake You Bake .Tortille wyszły bardzo dobre i poza czasem kiedy ciasto odpoczywało  - bardzo szybkie do zrobienia. Jedna uwaga do przepisu  - na podaną ilość  mleka zużyłam więcej mąki ( ok 800 g a nie 500).Może to kwestia rodzaju mąki, a może należało mleko dodawać do mąki a nie odwrotnie. Tak czy inaczej wyszły bardzo smaczne(...)mleka500g mąki pszennej50 g masła1 łyżeczka soli2 łyżeczki proszku do pieczeniaprzygotowanieMleko podgrzać z masłem aż masło się rozpuści, dodać sól i proszek, stopniowo, wyrabiając , dodawać mąkę  - ma powstać gładkie, elastyczne i nie klejące się do rąk ciasto ( na tym etapie musiałam dodać sporo mąki żeby uzyskać zamierzony efekt). Uformować kulę , przykryć i odstawić

Stare Gary
Murzynek przekładany gotowanym serem i kaszą manną. 161

kiedy zaglądnęłam do piekarnika byłam w szoku ciasto było upieczone i bez zakalca :) Jak to mówią cuda się zdarzają :) Zapraszam do wypróbowania :) 1,5 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier z wanilią 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki gorzkiego kakao 100 ml oleju 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 700 g białego sera(...)proszkiem do pieczenia, kakao i mąką ziemniaczaną, delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Ciasto studzimy i przecinamy na pół. Migdały prażymy na suchej patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Do garnka przekładamy ser, margarynę, cukier i cukier z wanilią. Mleko mieszamy

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe puszyste pancakes 289

składników. W osobnej misce mieszamy suche składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon oraz sól. Do suchej mieszanki dodajemy partiami mokre składniki, mieszając tylko do momentu połączenia składników. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Patelnie natłuszczamy masłem lub olejem kokosowym i na rozgrzany tłuszcz wkładamy łyżkę lub dwie ciasta. Pancakes będą rosły, należy więc zostawić miedzy nimi trochę przestrzeni(...)dodatkami. W wersji wegańskiej zamiast miodu można użyć syropu klonowego, a ricottę pominąć, należy wtedy dodać tylko jedna szklankę mleka kokosowego, a pancakes smażyć na oleju kokosowym. W  wersji bezglutenowej zamiast maki pszennej można użyć maki bezglutenowej i pominąć proszek do pieczenia, należy jednak pamiętać, nie będą one tak puszyste, jak na mące pszennej

Menu Zdrowia
Herman - ciasto szczęścia 366

potrzebne.Składniki:- zaczyn Hermana- 500 g cukru- 500 g mąki- 250 ml mleka- 250 ml oleju- 3 jajka- łyżeczka proszku do pieczenia- opakowanie cukru wanilinowego- szczypta soli- wg uznania - 2-4 tarte jabłka, szczypta cynamonu, rodzynki, orzechyDużo tego, czyż nie? Pamiętajmy jednak, że z gotowego ciasta otrzymujemy trzy kolejne zaczyny. Ba, zaczyn można sobie zamrozić i mieć na potem, więc(...)mleka. Nie mieszamy. Nie, nie zepsuje się. Jeśli nie podglądaliście ciasta w dniu pierwszym, zróbcie to teraz. Od razu zrozumiecie, co oznacza stare powiedzenie, że ciasto jest głodne ;) Dzień 3Dodajemy 250 g mąki. Oczywiście nie mieszamy, Herman sam się wymiesza :) Dzień 4W tym dniu z kolei tylko mieszamy. Rano, w południe i wieczorem. Spójrzcie tylko, jak nasze ciasto wygląda

Kulinarne zapędy Kokosa
pyszne domowe gofry 178

mąki 140 g cukru 4 jajka 320 g mleka 100 g oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Wszystkie składniki, oprócz białek, miksujemy na jednolitą masę. Białka ubijamy z solą na sztywno a następnie dodaje je do ciasta i np. przy pomocy drewnianej łyżki delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Rajski Obłok 177

Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm, ale proponuję wziąć większą, gdyż ciasto wyszło tak wysokie, że brzegi musiałam wydłużać za pomocą folii aluminiowej(...)cię ostatnia warstwa nie wylała). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto się piecze, możemy przygotować masę budyniową. Półtora szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, pszenną i budyń. Miksujemy blenderem lub mieszamy trzepaczką. Do gotującego mleka wlewamy

e-PrzepisyKulinarne
Mini mazurki krówkowo żurawinowe. 146

cukru pudru 20 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia   Nadzienie; 5 dag masła ok.50 ml mleka 30 dag krówek 30 dag suszonej żurawiny   bakalie do dekoracji (migdały, pistacje, suszone morele)  Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto a następnie wylepiamy foremki na tartaletki. Z podanej porcji wychodzi około 10 tartaletek. Wszystko zależy

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto kawowe z wiśniami i malinami 234

masą, wiśniami i malinami  z nalewki (także tylko dla dorosłych). Czego potrzebujemy:Ciasto: 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej  3/4 mąki ziemniaczanej 6 jajek 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kawowa:  2 szklanki mleka 2 budynie 1/2 szklanki kawy cappuccino czekoladowe 250 g masła 1/2 szklanki cukru słoiczek wiśni(...)wiśnie z konfitur. Wykonanie. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, na koniec dodajemy przesianą mąkę , kakao i proszek do pieczenia, na koniec olej, wymieszać. Pieczemy 25 min w ok 180 C. Biszkopt ostudzić. Przygotowujemy masę: Ugotować budyń na dwóch szklankach mleka, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i kawą cappuccino, dodawać  ostudzony budyń, ucierać. Biszkopt przekroić na trzy,każdą

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania