ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:257/767)

Warstwowe ciasto ze śliwkami i bezą! 154

kremówki. Jest pycha! Takie weekendowe ciacho, jak przyjdą goście! Polecam! PRZEPIS NA CIASTO: składniki (mała bardzo wysoka tortownica) -160 ml oleju rzepakowego - 4 jajka - 1 żółtko - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki mleka - 2 łyżki konfitury śliwkowej - 90 g cukru - 260 g mąki pszennej - niepełna łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki kardamonu - 2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki(...)ciągle, aż masy się połączą), dodaj przyprawy, cukier, mleko i jogurt. Mąkę wymieszaj z proszkiem i sodą. Dodaj masę z olejem całość wymieszaj. Dodaj konfiturę ze śliwek i wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Wprowadź do masy. Całość wylej do małej bardzo wysokiej tortownicy ( bądź do zwykłej średniej) Ciasto pieczemy 1 godzinę i 10 minut. Pierwsze 35 minut

SMYKWKUCHNI
Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym 232

Ciasto: 1 jajko 1 łyżka śmietany 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 3 łyżki sezamu 1-2 łyżki drobno starego parmezanu (lub innego twardego sera żółtego) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki minimum

Di gotuje
Waniliowa tarta sernikowa 142

sera białego mielonego - 2 żółtka - 90 g cukru - 25 g budyniu w proszku - 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy - 150 g mleka - 30 g oleju - 2 łyżeczki esencji waniliowej Składniki na pianę: - 3 białka - 150 g cukru Forma do tarty 25 cm. W pierwszej kolejności robimy ciasto. Do robota wrzucamy przesianą mąkę i cukier puder, dorzucamy łyżkę śmietany i zimne

Kuchenne Wariacje
PYCHOTKA 136

wykorzystam ciemny biszkopt albo jakieś ciasto bardziej zbliżone do tradycyjnego "murzynka" :)) Składniki na ciasto: (blaszka o wymiarach 26x16) 250 g mąki 200 g cukru 3 łyżki kakao szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g rozpuszczonego masła 200 ml coca-coli 2 jajka 75 ml mleka Wykonanie:  Przygotować 2 miski. W jednej  wymieszać wszystkie składniki suche (mąka(...)pieczenia, cukier, kakao, sól) a w drugiej wszystkie mokre (masło, jajka, mleko, coca-colę). Następnie do suchych składników wlewamy mokre i dokładnie mieszamy całość rózgą. Przelewamy do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180*C około 35-40 minut. Po przestudzeniu kroimy ciasto na 2 placki.Składniki na krem: 3 opakowania budyniu śmietankowego 2 galaretki agrestowe

Walijskie Pichcenie
Dyniowy sernik i krótka przerwa 170

średnicy 26 cm)spód:75 g ciemnej czekolady (81%)75 g masła50 g cukru2 jajka60 g mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia40 g mielonych orzechów laskowychmasa serowa:800 g serka kremowego450 g puree z dyni350 g słodzonego mleka skondensowanego250 ml śmietany kremówki (38%)3 łyżki budyniu waniliowego (proszek)1/2 łyżeczki cynamonu2 łyżeczki ekstraktu z waniliiskórka otarta z 1 pomarańczy5 jajekpolewa(...)jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z orzechami. Partiami dodawać do ciasta, miskując na najniższych obrotach miksera.Ciasto równomiernie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 175 st. C. przez 15 minut.Przestudzić.Serek zmiksować na gładką masę z dyniowym puree, mlekiem, śmietaną, budyniem, cynamonem, ekstraktem i skórką pomarańczową. Na końcu po jednym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem 177

cukru+ 2 łyżki do przesypania owoców+ 2 łyżki do budyniu 1 łyżka cukru brązowego do posypania migdały w płatkach KRESTO 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 g margaryna mleczna z mlekiem Bielmar 1 budyń waniliowy bez cukru Winiary 450 ml mleka 70 dag rabarbar 2 jabłka antonówki 2 łyżki domowy(...)cukier waniliowy Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i domowym cukrem waniliowym, do jajecznej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewamy rozpuszczoną margarynę, dokładnie wyrabiamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, skubiemy ciasto- 3/4 do formy. Jabłka myjemy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, rabarbar myjemy, ściągamy skórę, kroimy, na 1,5 cm kawałki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka piaskowo - makowa 195

dodając po jednym jajku. Jak masa będzie gładka i zbieleje - dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Jak wszystkie składniki się połączą dodajemy mak i mleko. Ucieramy wszystko do całkowitego połczenia się składników, po czym przelewamy ciasto do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 topni przez 50 minut. Po upieczeniu można

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
4 pomysły na kotlety sojowe 435

Kotlety sojowe w cieście kokosowym Składniki (na 4 porcje): opakowanie kotletów sojowych bulion lub woda z dodatkiem przyprawy typu warzywko olej do smażenia 1,5 szkl mąki 1 szkl mleka roślinnego 1,5 łyżki sosu sojowego  1 łyżeczka oleju 1/2 szkl wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Kotlety sojowe(...)coś na kształt kuli.  Do dużej miski wsyp mąkę, dodaj mleko, sos sojowy, wiórki, olej, cukier, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Do głębokiego talerza wsyp trochę mąki i obtocz w niej kotlety. Następnie zanurz kotlet w cieście kokosowym. Przełóż na patelnie z rozgrzanym olejem, smaż w pół

wegujemy
Tarta budyniowo-serowa z morelami 152

niewielki sernik z morelami zadziwiająco szybko zniknął, podzielony między najbliższymi osobami. Wkrótce na blogu kolejne przepisy z morelami w roli głównej. Składniki na ciasto: 150 g masła 4 łyżki cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej (krupczatki) Masa serowa: 500 g mielonego sera białego, zmielonego dwukrotnie lub gęstego sera na serniki1 budyń(...)moreli Przygotować budyń. 200 ml mleka zagotować. W 100 ml mleka rozpuścić budyń. Gdy mleko się zagotuje, wlać rozpuszczony proszek budyniowy i bardzo energicznie mieszać do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, przykryć wierzch folią, by nie powstał kożuch i schłodzić do temperatury pokojowej. Składniki ciasta szybko zagnieść, w razie potrzeby dodać kwaśną śmietanę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki

Czerwień i błękit
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 230

mąki pszennej 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka drobno pokrojonego ananasa z puszki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki sody 1 niepełna szklanka oleju rzepakowego (230 ml) 1 szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki mleka (125 ml) 1/2 łyżeczki soli Krem kokosowy: 1 szklanka wiórków kokosowych 250 g serka kremowego np. Philadelphia (2 opakowania(...)łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Do ciasta potrzebujemy dwóch jednakowych tortownic o średnicy od 21-22 cm. Jeśli nie macie dwóch – należy upiec ciasto w dwóch turach. Można też użyć jednej większej tortownicy, ale wtedy nie uda się uzyskać czterech warstw. Marchewkę obieramy i trzemy

Poezja smaku
Rabarbarowe muffinki z budyniem 121

jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego około 3 00 g rabarbaru Budyń wan iliowy : 300 ml mleka 3 żółtka pół laski wanilii lub opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 50 g cukru 20 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej Wykonanie: Ciasto na muffinki : Rabarbar umyć i pokroić(...)potrzeby obierania łodyg ) Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cukrem.  W osobnym naczyniu roztrzepać jajko, dodać olej, jogurt naturalny oraz ekstrakt z wanilii, wymieszać. Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać szybko i niedokładnie ( mogą pozostać grudki ), dodać pokrojony rabarbar i wymieszać. Ciasto nakładać do wyłożonej papilotkami formy na muffinki ( lub do foremek silikonowych ) do około

Opowieści z piekarnika
Bułki do hamburgerów. 194

łyżka mleka sezam do posypania  Przygotowanie:  Rozcieramy w misce widelcem drożdże, dolewamy ciepłą wodę razem z mlekiem w proszku oraz masło. Całość mieszamy i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy jajka, mąkę i sól, wyrabiamy, aby ciasto było gładkie i elastyczne. Powinno być miękkie, ale nie może kleić się do rąk. Miske z ciastem przykrywamy(...)czasie ciasto dzielimy na 8 równych części i formujemy bułki. Każdy kawałek ciasta przez chwile ugniatamy w dłoniach, kształtujemy ładne, gładkie kulki i delikatnie je spłaszczamy. Bułki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ponownie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 25 minut.  Wyrośnięte bułki smarujemy żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypujemy

Symfonia smakowa
Ciasto czekoladowo - kokosowe 319

nieskomplikowany i bardzo pożywny, a smakuje co najmniej tak dobrze jak najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. Czekolada, kokos i truskawka to doskonałe połączenie do tego mleko - coś nieziemskiego. Składniki: 120 g miękkiego masła 200 g cukru 2 duże jajka 225 g mąki uniwersalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g kakao 80 g wiórków kokosowych niesłodzonych(...)czekolady gorzkiej Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. W osobnej większej misce ucieraj mikserem na średnich obrotach masło z cukrem, jak masa zrobi się kremowa dodaj jajka i dalej ucieraj. Stopniowo dodawaj mieszankę mączną i mleko tak aby wszystko połączyło się w gładką masę.  Gotowe ciasto przelej do wysmarowanej i oprószonej bułką tartą

Niezły Młynek
Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami 139

cukier cytrynowy, ubijać aż masa będzie puszysta i jasna, masło rozpuścić do płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej masy jajecznej wlać mleko oraz masło, delikatnie miksując wsypywać mąkę przesianą przez sito, wymieszać tylko do połączenia. Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka

Wanilia i Kardamon
Murzynek - proste ciasto czekoladowe 220

powstał Murzynek - ciasto, które chyba każdy zna i lubi.    Dla kogo: dla fanów zwykłych ciast dla kochających czekoladowe klimaty dla szukających szybkich przepisów Składniki: 4 łyżki kakao 250g masła 4 łyżki mleka szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka Wykonanie:  Rozpuścić masło w rondelku. Dodać cukier i wymieszać - najlepiej by cukier(...)się rozpuścił. Dodać 4 łyżki mleka i 4 łyżki kakaa. Zmniejszyć ogień i mieszać - masa nie powinna wrzeć. Pogotować przez chwilę. Odstawić do wystudzenia.  Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do nich żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i 4/5 masy kakaowej, która nie może być bardzo gorąca! Wymieszać dokładnie, ale nie za mocno

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania