ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:252/767)

Wegańskie ciasto z dynią i jabłkami 260

Składniki na dużą prostokątną blachę: 350 g mąki pszennej 100-150 g cukru 50 g kakao lub karobu 200 ml mleka roślinnego (sojowe do ciast jest najlepsze) 100 g oleju roślinnego (około 120 ml) 1 dojrzały banan czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej kopiasta łyżka cynamonu łyżeczka suszonego imbiru 2 średnie jabłka pół kg dyni (waga

greenscarf
Sernik marcepanowo-jeżynowy 126

smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla letnich gości. Przynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto. Składniki: Masa serowa 60 dag  chudego twarogu Mlekoma 1/2 szklanki cukru 10 dag marcepanu 1/2 szklanki  mleka w proszku      1/2 szklanki   mleka  4   jajka 1 budyń śmietankowy Warstwa owocowa

Wanilia i Kardamon
Wegańskie naleśniki 126

zniknęły w okamgnieniu! Do przygotowania wegańskich naleśników potrzebujemy: 1 filiżankę soku jabłkowego 1 filiżankę mleka roślinnego 2 filiżanki mąki szczypta proszku do pieczenia (można pominąć) opcjonalnie konfitura, syrop klonowy W misce umieszczamy sok, mleko oraz mąkę i całość mieszamy. Ciasto jest dość gęste. Wylewamy za pomocą chochli na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smażymy z obu stron na rumiany kolor

Szybko Tanio Smacznie
W SKRÓCIE: TŁUSZCZE 134

typu II zbawienny wpływ na stan skóry KWASY TŁUSZCZOWE TRANS Obecne w przetworzonych produktach takich jak np.: chipsy, zupki w proszku, ciasta, ciastka, fast food, potrawy smażone w wysokiej temperaturze, margaryny twarde (a także w niewielkich ilościach w maśle, mleku, serze, wołowinie). Krótko: najlepiej nie spożywać WCALE! Nie przynoszą żadnych korzyści. Podwyższają LDL, cholesterol całkowity we krwi, a oprócz

Vroblewska-fitlife
NALEŚNIKI ORKISZOWE Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 128

czosnku  garść listków świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1/5 łyżeczki chili w proszku WYKONANIE NALEŚNIKI : Mąkę i sól przesiewamy do miski. Dodajemy jajka i stopniowo dolewamy mleko. Miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Pod koniec miksowania dodajemy roztopione masło. Odstawiamy na 30 minut (ciasto lekko zgęstnieje). Rozgrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką o( średnicy

cool and minty
PANCAKES Z OWOCAMI 107

PRZYGOTOWANIE :  Białka ubijamy robotem na sztywno, następnie dodajemy cukier, żółtka, olej i mleko. Wsypujemy mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy aż składniki się połączą i gotowe. Na rozgrzaną patelnie teflonową wylewamy porcje ciasta i pieczemy placki na małym ogniu, z jednej i drugiej strony. N talerzu układamy placki posmarowane serkiem i posypane pokrojonymi owocami. Polewamy płynną czekoladą lub ulubionym sosem

Kulinarne Fantazje Marioli
Gofry z owocami i musem truskawkowym 156

melon 200 g Mus truskawkowy: truskawki 300 g śmietana 30% 300 g  Krok 1 Do misy wbijamy jaja, wlewamy mleko, olej i miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i sodą.Nadal miksujemy na jednolite ciasto ( trochę gęstsze niż na naleśniki). Gofry smażymy koło 7 minut na rumiany kolorek. Krok 2 Truskawki myjemy , odsączamy z wody

Różowa kuchnia
Placuszki z mascarpone i cytrynową nutką 122

duże jajka kilka kropel ekstraktu z wanilii 1 łyżka otartej skórki z cytryny łyżka soku z cytryny Mascarpone + cukier + mleko + jajka + ekstrakt + skórka + sok z cytryny = miksujemy. Proszek do pieczenia przesiewamy z mąką i dodajemy do masy. Uwaga! Ciasto wychodzi gęste. Kładziemy je łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z dwóch stron. fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Smacznego

Kuchnia smaków
Sernik czekoladowy 231

się nie przypaliły. Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy lekko przestudzony sos czekoladowy i miksujemy całość. Wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste, ale spływać z łyżki, jeśli nie spływa dolewamy odrobinę mleka i mieszamy. Ser: 50 dag sera 1/2 szklanki cukru 3 jaja 1 łyżeczka cukru z wanilią, lub kilka ziarenek wanilii

Cynamonowe szczęście
Muffiny z truskawkami (Muffin alle fragole) 130

masło miksujemy z cukrem i szczyptą soli, dodajemy jaja i 3 łyżki mleka. Na koniec stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Truskawki kroimy w drobne kawałki i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.  Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Muffiny pieczemy

La grande e la piccola cuoca
Ciasteczka cytrynowo-pomarańczowe (z oliwą z oliwek) 137

soku z cytryny 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej (startej) 1 łyżka aromatu pomarańczowego 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  Dodatkowo: cukier do obtaczania ciastek Opcjonalnie: mleko Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno być "piaskowe", lecz dające się formować. Gdy jednak będzie "za suche" - należy dolać odrobinę mleka.) Z ciasta uformować kulki

Di gotuje
Placuszki z owsianki i jogurtu naturalnego 151

Wariacji z placuszkami ciąg dalszy Placuszki z płatków owsianymi, to jedno z moich ulubionych śniadań. Tym razem dodałam do nich kolejny składnik, nieocenione w mojej kuchni

Ania i Marcin gotują
Kremówki wadowickie 150

efekcie zrobiłam ciasto mniejsze (upieczone przekroiłam na pół w szerokości)  i wykorzystałam  połowę zawartości torebki z proszkiem do zrobienia kremu. Jeszcze wystarczyło mi na posmarowanie cienko kremem wierzchu ciasta, a na to zrobiłam lukier z mlekiem kokosowym.  Lukier kokosowy: pół szklanki cukru pudru 2-3 łyżki mleka kokosowego Wszystko dokładnie utrzeć i polać wierzch ciasta na którym

Proste Potrawy
racuchy jabłkowo rodzynkowe 120

waniliowego sól 1 łyżka proszku do pieczenia olej do smażenia garść rodzynek miękkie jabłka Wykonanie: Żółtka ubiłam z cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  W osobnym naczyniu ubiłam pianę ze szczyptą soli, dodałam do przygotowanego ciasta, delikatnie wymieszałam. Wsypałam sparzone, przestudzone  rodzynki. Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki, dodałam do ciasta. Wszystko razem ponownie wymieszałam

Darcia w kuchni
Kukurydziane scones. 154

mąki kukurydzianej  15g maki pszennej 15g zimnego masła 30-40ml mleka szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon coś do posłodzenia maliny Mąkę przesiać, zmieszać z resztą suchych składników.  Rozetrzeć z zimnym masłem.  Dodać resztą składników i dokładnie zagnieść ciasto. Przeciąć na pół, powtykać kilka malutkich malin, ponownie delikatnie zagnieść w kwadrat, przekroić

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania