ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:256/767)

Hamburgery wołowe z domowymi bułkami z olejem rzepakowym. 129

pamiętać że wszystko zależy od tego jak duże bułki chcemy otrzymać.Składniki: 5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka cukru 1 i 1/2 łyżeczki drożdży instant  1/2 szkl mleka w proszku niepełna szkl wody(...)szkl mąki pszennej 1 jajko  łyżeczka soli sezam Wykonanie:Olej,wodę, mleko w proszku, cukier i drożdże, roztrzepane jajko, 2 szkl mąki łączymy ze sobą w misce i odstawiamy na ok godzinę. Do podwojenia swojej objętości. Następnie wyrabiając ciasto podsypujemy je mąką i dodajemy sól. Ciasto nie powinno się lepić. Z gotowego ciasta formujemy babeczki i układamy na wyłożonej

Malinowe Pocałunki
Lamingtony - kokosanki 82

ciasta, które trochę podeschło.  Tym razem ciasto miodowe przekroiłam na pół i posmarowałam cienką, prawie niewidoczną warstwą galaretki z czarnej porzeczki, która idealnie przełamała słodki smak i sprawiła, że kokosanki zniknęły jeszcze szybciej. Ciasto: 125 dag (1/2) margaryny lub masła 3 jaja 1 szklanka cukru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka(...)minut w 170 st. C. Polewa: 150 gram margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka wiórki kokosowe Rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy kakao i mleko i mieszamy podgrzewając aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto kroimy w kwadraty. Każdy kwadrat zanurzamy w polewie, a następnie obtaczamy w wiórkach i gotowe. ps. Kokosanki najlepiej smakują gdy poleżą

Cynamonowe szczęście
Tarta z botwinką, pieczarkami i mięsem. 152

Składniki na tartę z botwinką, pieczarkami i mięsem CIASTO: 200 g mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny 2 żółtka FARSZ: 1 pęczek botwinki (same liście i łodyżki) 10 pieczarek kawałek pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 ml mleka 1 łyżeczka mąki 2 jajka sól pieprz 2 łyżki(...)stolnicy mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy), wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty (nie wykładamy jej papierem), wkładamy

Rozpustne gotowanie
Kokosowe ciasto z cytryną 166

Przepis na kokosowe ciasto wypróbowany w stu procentach. Polecam! Kokosowe ciasto Składniki: na podłużną foremkę o pojemności 1,2 l 180 g cukru 90 g kokosowego oleju 2 jajka 50 ml kokosowego mleka sok i otarta skórka z 2 cytryn, około 100 ml 225 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 g kokosowych wiórków Lukier(...)czas ucierając. Dodaj otartą skórkę i sok z cytryny oraz kokosowe mleko. Zmiksuj. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól, kokosowe wiórki i wymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszaj łyżką lub szpatułką. Wyłóż formę papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyłóż ciasto do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto na 175ºC

codojedzenia
Sernik z rosą 140

margaryny 1/2 szklanki cukru 2 żółtka\ 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego  1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka cukru WYKONANIE: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy w  lodówce ok pół

W kuchennym oknie Ewy
Orzechowe z brzoskwiniami 145

Zapraszam :)  Składniki na ciasto kruche z orzechami : 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny Kasi 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 5 żółtek Masa z białek : 5 białek 300 g orzechów ziemnych posiekanych 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 /2 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe(...)łyżka mąki  2 żółtka 4 łyżki masła Blaszka tradycyjna duża  Wykonanie : Mąkę przesiać z proszkiem na stolnicę , dodać cukier , cukier waniliowy i margarynę , posiekać nożem , dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto , podzielić na 2 części . Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia .  Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszek . Białka ubić ze szczyptą soli , pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka budyniowa 551

cukrem na puch, dodajemy proszek do pieczenia i masło. Ubijamy. Powoli dodajemy mąkę, ubijamy tak długo jak pozwoli nam mikser. Resztę ugniatamy- do całkowitego połączenia.Ciasto dzielimy na pół.Jedną polówkę ciasta wykładamy na blaszkę- moja blaszka to 32x22Drugą połówkę owijamy w folię i wkładamy do zamrażarki.  Gotujemy budyń z 3 szklanek mleka. Do budyniu dodajemy płaską łyżeczkę mąki

Smaki Edyty
Mufinki czekoladowo-kokosowo-orzechowe z granatem 130

mufinki są już na blogu..tym razem do ciasta dodałam ciut mielonych orzechów..oj pysznie było..a dodatkowo jeszcze pyszne winko Monte Sante. Mufinki piekłam w foremkach aluminiowych Gosia. Idealne, nie trzeba niczym smarować, mufinki po upieczeniu bez problemu można było wyjąć. 100 g mąki 100 g cukru  100 ml mleka  100 ml oleju  2-3 łyżki(...)czekolady granat Mleko, cukier i przesiane kakao podgrzać, mieszając do rozpuszczenia się cukru i połączenia się składników.D o gorącej mieszanki dodać połamaną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i  zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać wiórki kokosowe, mielone , mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Bostońskie babeczki z jeżynami 101

mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/4 łyżeczki soli Budyń • 220 ml mleka • 2 łyżki mąki kukurydzianej • 3 żótka • 75 g cukru • 1 łyżka masła • szczypta soli Wykonanie: Budyń • Połowę mleka zagotować z cukrem. • Resztę mleka wymieszać z mąką i żółtkami, i dolać do gotującego się mleka. • Gotować budyń cały czas mieszając przez(...)minutę. • Do gotowej masy dodać masło i sól, i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby było schłodzone przed pieczeniem. Ciasto • Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka, mąkę i resztę składników. • Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki

To co kocham
Śliwkowe ciasto drożdżowe 103

tortownicy z dużą ilością śliwek. I Mąż z ciasta zadowolony, podobnie jak reszta rodziny Składniki (na tortownicę o średnicy 24 cm): 1 łyżeczka suchych drożdży 2 łyżki ciepłej wody 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 3 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mleka roślinnego 250 g śliwek (lub więcej) Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy(...)mieszamy drożdże w ciepłej wodzie aż do całkowitego ich rozpuszczenia. Odstawiamy. Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon przesiewamy do większego naczynia. Dodajemy cukier i mieszamy. Wlewamy rozpuszczone drożdże, olej i mleko i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok. Śliwki myjemy i usuwamy z nich pestki. Połowę ciasta przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy połowę śliwek. Wykładamy resztę ciasta

Lamarida.pl
Warstwowe ciasto ze śliwkami i bezą! 157

kremówki. Jest pycha! Takie weekendowe ciacho, jak przyjdą goście! Polecam! PRZEPIS NA CIASTO: składniki (mała bardzo wysoka tortownica) -160 ml oleju rzepakowego - 4 jajka - 1 żółtko - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki mleka - 2 łyżki konfitury śliwkowej - 90 g cukru - 260 g mąki pszennej - niepełna łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki kardamonu - 2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki(...)ciągle, aż masy się połączą), dodaj przyprawy, cukier, mleko i jogurt. Mąkę wymieszaj z proszkiem i sodą. Dodaj masę z olejem całość wymieszaj. Dodaj konfiturę ze śliwek i wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Wprowadź do masy. Całość wylej do małej bardzo wysokiej tortownicy ( bądź do zwykłej średniej) Ciasto pieczemy 1 godzinę i 10 minut. Pierwsze 35 minut

SMYKWKUCHNI
Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym 237

Ciasto: 1 jajko 1 łyżka śmietany 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 3 łyżki sezamu 1-2 łyżki drobno starego parmezanu (lub innego twardego sera żółtego) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki minimum

Di gotuje
Waniliowa tarta sernikowa 150

sera białego mielonego - 2 żółtka - 90 g cukru - 25 g budyniu w proszku - 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy - 150 g mleka - 30 g oleju - 2 łyżeczki esencji waniliowej Składniki na pianę: - 3 białka - 150 g cukru Forma do tarty 25 cm. W pierwszej kolejności robimy ciasto. Do robota wrzucamy przesianą mąkę i cukier puder, dorzucamy łyżkę śmietany i zimne

Kuchenne Wariacje
PYCHOTKA 143

wykorzystam ciemny biszkopt albo jakieś ciasto bardziej zbliżone do tradycyjnego "murzynka" :)) Składniki na ciasto: (blaszka o wymiarach 26x16) 250 g mąki 200 g cukru 3 łyżki kakao szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g rozpuszczonego masła 200 ml coca-coli 2 jajka 75 ml mleka Wykonanie:  Przygotować 2 miski. W jednej  wymieszać wszystkie składniki suche (mąka(...)pieczenia, cukier, kakao, sól) a w drugiej wszystkie mokre (masło, jajka, mleko, coca-colę). Następnie do suchych składników wlewamy mokre i dokładnie mieszamy całość rózgą. Przelewamy do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180*C około 35-40 minut. Po przestudzeniu kroimy ciasto na 2 placki.Składniki na krem: 3 opakowania budyniu śmietankowego 2 galaretki agrestowe

Walijskie Pichcenie
Dyniowy sernik i krótka przerwa 174

średnicy 26 cm)spód:75 g ciemnej czekolady (81%)75 g masła50 g cukru2 jajka60 g mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia40 g mielonych orzechów laskowychmasa serowa:800 g serka kremowego450 g puree z dyni350 g słodzonego mleka skondensowanego250 ml śmietany kremówki (38%)3 łyżki budyniu waniliowego (proszek)1/2 łyżeczki cynamonu2 łyżeczki ekstraktu z waniliiskórka otarta z 1 pomarańczy5 jajekpolewa(...)jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z orzechami. Partiami dodawać do ciasta, miskując na najniższych obrotach miksera.Ciasto równomiernie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 175 st. C. przez 15 minut.Przestudzić.Serek zmiksować na gładką masę z dyniowym puree, mlekiem, śmietaną, budyniem, cynamonem, ekstraktem i skórką pomarańczową. Na końcu po jednym

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania