ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:254/767)

Babeczki czekoladowe z budyniem 210

Ciastka znajdziecie inne przepisy na pyszne babeczki. Kto się skusi na jedną słodką czekoladową babeczkę? Ciasto (około 22 szt babeczek) 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 0,5 l mleka 1 budyń waniliowy Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu Dodatkowo cukier puder do oprószenia(...)jajka, dodać cukier i zmiksować na gładko. Dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia się składników. Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do jej połowy wysokości, a nastepnie łyżeczkę budyniu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić babeczki czekoladowe

O kuchni z uczuciem
Domowa karpatka - słodycz idealna na Dzień Dziecka, Matki i inne okazje. Na pewno wyjdą Karpaty. 358

gram miękkiego masła 1/2 lub 3/4 szklanki cukru  nie mniej niż 750 ml mleka dwa budynie waniliowe Przygotowanie: Wodę gotujemy z margaryną. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do przestygniętej masy dodajemy pojedynczo jajka (za każdym razem miksując). Ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozprowadzamy na blasze kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Przez pierwsze(...)minut pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Kolejne dziesięć minut dopiekamy w temperaturze 155 stopni by wysuszyć blaty. Pieczemy bez termoobiegu. Ok 500 ml mleka zagotowujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie z cukrem. Dodajemy do gotującego mleka. Mieszamy cały czas do zgęstnienia. Zagotowujemy. Odstawiamy budyń do całkowitego wystudzenia. Całkowicie wystudzony budyń miksujemy na wolnych obrotach z miękkim masłem

Kuchnia po mojemu
Ogon pawia Siostry Anastazji 176

zachodu. Kruche ciasto, dżem, masa i owoce, cóż chcieć więcej? Chyba już nic Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 1 masło 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych orzechów 1 słoik powideł śliwkowych Krem: 3 jajka  1 masło 1 litr mleka 1 szklanka(...)opakowanie podłużnych biszkoptów lub biszkopt z 4 jaj- ja użyłam biszkoptów okrągłych Wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodajemy miękkie masło, następnie jajko, żółtka i śmietanę. Zagniatamy elastyczne ciasto i schładzamy. Gotowe dzielimy na cztery części. Jedną część rozwałkowujemy na blachę i pieczemy ok 20 min w 200-220'C. pozostałe trzy

Ciasteczkowy Potwór
Muffiny z owocami, kawałkami czekolady i kokosową kruszonką 259

deszczu utrudniającego poruszanie się po Trójmieście. Składniki: a)muffiny (12sztuk) 1 jajko 1 szklanka mleka kilka kropel ekstraktu waniliowego 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2/3szklanki cukru brązowego 2 szklanki mąki (u mnie jedna szklanka mąki pszennej typ 500 i jedna szklanka mąki pszennej pełnozianistej) 1łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 tabliczki ulubionej czekolady pokrojonej w drobną kostkę garść malin garść jagód(...)Wykonanie: a) muffiny 1. Jajko z ekstraktem waniliowym wymieszaj i połącz z cukrem przy pomocy kuchennej rózgi. 2. Dolej mleko i olej. Wymieszaj. 3. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. 4. Wypełnij tzw. papilotki ciastem do wysokości 2/3. (do części ciasta - mniej więcej do 5-6 łyżek możesz dodać łyżeczkę kakao, wymieszać

U Fiolki
Jabłkowe muffiny orkiszowe 256

Rozbijamy w misce dwa jajka i dobrze mieszamy trzepaczką. Dodajemy jogurt naturalny i miód lub syrop. Mieszamy. Dodajemy płatki, proszek do pieczenia, sól, cynamon i utarte jabłka. Całość dobrze mieszamy łyżką. Na koniec oddajemy mleko i również mieszamy. Wilgotne ciasto wykładamy do foremek na muffiny i dekorujemy borówkami lub malinami. Pamiętamy, że muffiny lekko urosną. Wstawiamy do piekarnika

Królestwo Deserów
CIASTO Z NEKTARYNKAMI I BORÓWKAMI 145

zrobienia nie trzeba zbyt wielu składników. Dzięki i owocom zachowuje wilgotność, a szczypta cynamonu nadaje ciastu niezwykły aromat. SKŁADNIKI Ciasto: Blaszka o wymiarach 26x20 cm 2 jajka, 2 szkl. mąki, ½ szkl. cukru, ½ szkl. mleka, ½ szkl. oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1 op.cukru waniliowego Dodatkowo: ¼ łyżeczki cynamonu, lukier, 4 nektarynki, garść borówek WYKONANIE Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko

słodki bratek
Puszyste racuszki 201

roztapiamy masło - studzimy masło dodajemy do miski z jajami i mieszamy do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką - powstanie gęsta konsystencja dodajemy mleko i jogurt i dokładnie mieszamy odstawiamy na chwilę, pozwalając ciastu odpocząć smażymy na patelni z odrobiną oleju lub masła, na złoty kolor Smacznego

Gotowanie z pasją
Placuszki z malinami i serkiem mascarpone 230

morskiej 20 g malin (świeże lub mrożone) 200 g serka mascarpone lub ricotty masło klarowane Przygotowanie: Jajka mieszamy z mlekiem, a następnie cały czas roztrzepując, dodajemy po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, aż powstanie dość gęste ciasto naleśnikowe. Piekarnik rozgrzewamy do 120 st.C. Na patelni rozgrzewamy masło na średnim ogniu. Nakładamy 4 porcje ciasta (mniej więcej

Moja Mama Gotuje
KRAJANKA 209

Składniki na ciasto: 2 jajka 10 dag margaryny 1/2 kg mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 czubatych łyżek cukru 1 szklanka mleka 2 łyżki płaskie miodu sztucznego Składniki na polewę: 1,5 margaryny 3/4 szklanki mleka 4 dag kakao 1,5 kieliszka wódki  11,5 dużych czubatych łyżek cukru Sposób wykonania: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Muffiny z owocami, kawałkami czekolady i kokosową kruszonką 283

Wykonanie: a) muffiny 1. Jajko z ekstraktem waniliowym wymieszaj i połącz z cukrem przy pomocy kuchennej rózgi. 2. Dolej mleko i olej. Wymieszaj. 3. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. 4. Wypełnij tzw. papilotki ciastem do wysokości 2/3. (do części ciasta - mniej więcej do 5-6 łyżek możesz dodać łyżeczkę kakao, wymieszać

Fiolka w kuchni
Babeczki wiosenno wielkanocne 209

solą na kogel mogel. Dodajemy kawałki miękkiego masła i całość miksujemy na puszystą gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajemy ją do masy na zmianę z mlekiem, ciągle miksujemy.  Na koniec dodajemy sok z cytryny. Ciasto powinno być gęste i puszyste. Ciasto przekładamy za pomocą łyżki do 12 foremek na babeczki (papierowe, sylikonowe). Pieczemy

Moniki Smakołyki
Doughnuts - donuts - pieczone pączki z dziurką 294

patelni bez charakterystycznej dziurki. Spróbujcie! Składniki: - 250g mąki żytniej chlebowej typu 720 SYMBIO - 250-350g mleka ( ciasto nie może być lejące ani za gęste) - 30g ksylitolu - 20g oleju  - 3 jajka - 2 łyżeczki cukru waniliowego   - 8g proszku do pieczenia   - szczypta soli Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Do każdej z dziurek na donut'y (bądź na patelnię

Be Fit Be Strong
Muffinki delikatnie bananowe 166

łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka cynamonu Mieszam ze sobą suche składniki, tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Dodaję olej, mleko, wodę, rozdrobnionego dokładnie banana oraz jajka. Wszystko dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wylewam do foremek na muffinki do ok. 3/4 ich wysokości. Piekę w temp. 170'C przez ok. 30 minut. Delikatne, smakowite

Wielopokoleniowo
Babka z rodzynkami 206

Lukier-gotowy Jajka utrzeć z cukrem   i połączyć z utarta margaryną. Cały czas miksując dodać przesiane mąki z proszkiem, następnie kasze mannę, mleko i aromat. Wszystko razem utrzeć na pulchną masę i dodać namoczone w rumie rodzynki. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut. Po upieczeniu

Camilla w kuchni
Razowe ciasteczka z kardamonem 153

proszku do pieczenia 1 całe jajko 1 łyżka kardamonu 3 łyżki mleka Obie mąki mieszamy razem, dodajemy kardamon oraz proszek do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wbijamy całe jajko, mleko a następnie dodajemy mąkę. Wszystkie składniki razem zagniatamy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy wysypanej mąką, na grubość

Słodka Kraina Wypieków