KRAJANKA

KRAJANKA

KRAJANKA

Składniki na ciasto: 2 jajka 10 dag margaryny 1/2 kg mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 czubatych łyżek cukru 1 szklanka mleka 2 łyżki płaskie miodu sztucznego Składniki na polewę: 1,5 margaryny 3/4 szklanki mleka 4 dag kakao 1,5 kieliszka wódki  11,5 dużych czubatych łyżek cukru Sposób wykonania: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem oraz roztopioną margaryną i rozpuszczony w mleku miód. Piec 30 min w temperaturze 70 stopni Celsjusza. Ostudzić. Pokroić na kawałeczki. Moczyć w ciepłej polewie,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.