ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:268/767)

KRAJANKA 166

Składniki na ciasto: 2 jajka 10 dag margaryny 1/2 kg mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 czubatych łyżek cukru 1 szklanka mleka 2 łyżki płaskie miodu sztucznego Składniki na polewę: 1,5 margaryny 3/4 szklanki mleka 4 dag kakao 1,5 kieliszka wódki  11,5 dużych czubatych łyżek cukru Sposób wykonania: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Muffiny z owocami, kawałkami czekolady i kokosową kruszonką 219

Wykonanie: a) muffiny 1. Jajko z ekstraktem waniliowym wymieszaj i połącz z cukrem przy pomocy kuchennej rózgi. 2. Dolej mleko i olej. Wymieszaj. 3. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. 4. Wypełnij tzw. papilotki ciastem do wysokości 2/3. (do części ciasta - mniej więcej do 5-6 łyżek możesz dodać łyżeczkę kakao, wymieszać

Fiolka w kuchni
Babeczki wiosenno wielkanocne 158

solą na kogel mogel. Dodajemy kawałki miękkiego masła i całość miksujemy na puszystą gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajemy ją do masy na zmianę z mlekiem, ciągle miksujemy.  Na koniec dodajemy sok z cytryny. Ciasto powinno być gęste i puszyste. Ciasto przekładamy za pomocą łyżki do 12 foremek na babeczki (papierowe, sylikonowe). Pieczemy

Moniki Smakołyki
Dwukolorowe jajeczka wielkanocne 153

masła 150 g cukru pudru 1 małe jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ciasto ciemne: składniki jak wyżej + poniższe: 15 g kakao 15 g cukru trzcinowego 1 łyżka mleka Dodatkowo: 1 białko     Przygotowanie: Ciasto jasne: Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i ekstraktem z wanilii. Dodać pozostałe

Nastoletnie Wypiekanie
Doughnuts - donuts - pieczone pączki z dziurką 249

patelni bez charakterystycznej dziurki. Spróbujcie! Składniki: - 250g mąki żytniej chlebowej typu 720 SYMBIO - 250-350g mleka ( ciasto nie może być lejące ani za gęste) - 30g ksylitolu - 20g oleju  - 3 jajka - 2 łyżeczki cukru waniliowego   - 8g proszku do pieczenia   - szczypta soli Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Do każdej z dziurek na donut'y (bądź na patelnię

Be Fit Be Strong
Muffinki delikatnie bananowe 116

łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka cynamonu Mieszam ze sobą suche składniki, tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Dodaję olej, mleko, wodę, rozdrobnionego dokładnie banana oraz jajka. Wszystko dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wylewam do foremek na muffinki do ok. 3/4 ich wysokości. Piekę w temp. 170'C przez ok. 30 minut. Delikatne, smakowite

Wielopokoleniowo
Babka z rodzynkami 148

Lukier-gotowy Jajka utrzeć z cukrem   i połączyć z utarta margaryną. Cały czas miksując dodać przesiane mąki z proszkiem, następnie kasze mannę, mleko i aromat. Wszystko razem utrzeć na pulchną masę i dodać namoczone w rumie rodzynki. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut. Po upieczeniu

Camilla w kuchni
Razowe ciasteczka z kardamonem 104

proszku do pieczenia 1 całe jajko 1 łyżka kardamonu 3 łyżki mleka Obie mąki mieszamy razem, dodajemy kardamon oraz proszek do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wbijamy całe jajko, mleko a następnie dodajemy mąkę. Wszystkie składniki razem zagniatamy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy wysypanej mąką, na grubość

Słodka Kraina Wypieków
Babeczki 106

wody Wykonanie : Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać jajka z ekstraktem z wanilii. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i przesiana , do pieczenia. Krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Wmieszać mleko. Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody,. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać ostudzoną  kawę,wymieszać. Formę do  muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki

w mojej kuchni
Muffinki z rabarbarem i nutką cynamonu 122

łyżeczka proszku do pieczenia 20 dag rabarbaru, 2 łyżeczki cynamonu. PRZYGOTOWANIE : 1. Mąkę mieszam z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu mieszam jajka, olej oraz mleko. 2. "Mokre" składniki stopniowo dodaję do "suchych". Dokładnie mieszam ciasto łyżką. Dodaję pokrojony w kostkę rabarbar. Mieszam. 3. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szarlotka - Wspólne pieczenie 138

szarlotkę. Serdecznie dziękuje za zaproszenie! Świetna akcja :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka, 125 g masła, 4 łyżki cukru Składniki na mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek, cukier do smaku - u mnie 3 łyżki 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 100 ml mleka, 2 łyżki bułki tartej Składniki na ciasto połączyć i zagnieść

Plate of Joy
Miodowe pancakes 95

oleju 200 ml mleka 2 łyżki miodu masło do smażenia migdały do posypania góry Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i otrębami. W oddzielnej misce jajka wymieszać z olejem, miodem i mlekiem. Przelać masę do suchych składników. Ciasto ma być gęste. Na patelni rozpuścić kawałek masła, nakładać ciasto dużą łyżką. Smażyć z każdej strony

pink envelope
Muffinki/Babeczki Waniliowe 267

masłem i ciągle miksując stopniowo dodajemy po jednym jajku. Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej i partiami ciągle miksując dodajemy mleko na zmianę z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą Formę do pieczenia muffinków wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 przez ok. 20-25 minut do zrumienienia.   Moje posty

Słodka Strona
Gofry z cukrem pudrem i dżemem wiśniowym 136

cukier puder do posypania dżem wiśniowy Sposób przygotowania: 1. W dużej misce utrzeć jajka z cukrem. Dodać olej i proszek do pieczenia. Stopniowo dodawać mąkę i mleko. Miksować do momentu dokładnego połączenia składników. 2. Na rozgrzaną gofrownicę nalać porcję ciasta i smażyć do momentu zgaśnięcia lampki. 3. Usmażone gofry posypać cukrem pudrem lub posmarować dżemem wiśniowym (np. domowej roboty

A Ty Smakuj Mnie
Dukanowski makaron 124

porcji wychodzi  około 6 naleśników! 1 naleśnik = 1 osoba 2 jajka 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz Składniki wrzucamy do miski, miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnie jak na naleśniki. Smażymy bez dodatku tłuszczu  aż będą rumiane. Gotowe naleśniki kroimy

Humanistka w kuchni
Mintaj w pikantnym cieście 114

Składniki: 500 g kostek lub filetów mintaja (lub jakiejkolwiek innej białej ryby) ok. 1 szklanki maki chili w proszku (według uznania) 1 jajko sól ok. 1/3-1/2 szklanki mleka Wykonanie: Rybę doprawiamy solą Z mąki, jajka i mleka przygotowujemy gęste ciasto. Doprawiamy solą i chili. Rybę obtaczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron tak aby ciasto

IMPRESJA SMAKU
Ciastka owsiane 151

przyrumienią się. Do wystudzonych płatków dorzucały resztę stopionego masła oraz wbijamy jajka dosypujemy cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Mieszamy wszystkie składniki aby dobrze się połączyły. Jeżeli ciasto będzie za gęste można dodać  kilka łyżek śmietanki lub mleka. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem pergaminowym, z ciast formujemy ręka ciasteczka nadając i okrągły kształt które kładziemy

kgwjanczewo
Mufinki z powidłami 307

piekarnik do temperatury 200 stopni C. Natłuścić albo wyłożyć papilotkami foremki do muffinów.Mąkę wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.W oddzielnej misce olej wymieszać z jajkami i mlekiem. Dodać do suchych składników, dobrze wymieszać.Papilotki napełnić łyżką ciasta, na to położyć troszkę powideł i ponownie łyżkę ciasta. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Ciabatta 146

jogurtu naturalnego  150 ml letniego mleka 150 ml letniej wody  75 ml oleju 2 jajka Wykonanie;Mąkę, proszek do pieczenia i suszone drożdże wsyp do miski i starannie wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jogurt, mleko, wodę, olej, jajka. Ciasto wyrób. Możesz to zrobić mikserem 5 minut na najniższych obrotach, a potem na najwyższych obrotach. Przykryj ściereczką i odstaw

Apetyczna babeczka
Walentynkowe magdalenki 174

cukrem na gładką masę, następnie dalej miksując dodajemy powoli olej, połowę mąki, mlekoproszek do pieczenia i resztę mąki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Silikonowe foremki w kształcie serca wypełniamy do 3/4 ciastem i ustawiamy na blaszce, blaszkę wkładamy do piekarnika. Magdalenki pieczemy około 25 minut. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Placek kokosowy 218

Smaczne i bardzo łatwe ciasto.Przepis dostałam od znajomej, bardzo, bardzo dawno temu. Masa kokosowa:20 dag kokosu lub trochę więcej13 dag tłuszczu2/3 szklanki cukru4 duże łyżki

Praktyczna pl
Szarlotka z Budyniem.... 162

Składniki: 800 g mąki pszennej 1 jajko 2 żółtka 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki śmietany kwaśnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg. jabłek 2 budynie waniliowy i toffi z cukrem 750 ml. mleka szczypta cynamonu Składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiamy ciasto...następnie dzielimy masę na dwie części formujemy kulki i jedną z nich wkładamy do zamrażalnika

NaKońcuJęzyka
Placuszki z ricotty 183

orzeszków ziemnych 250 g truskawek  Truskawki pokroić na kawałki. Białka oddzielić od żółtek. W misce wymieszać ricottę, mleko i żółtka. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Delikatnie przemieszać.  Białka ubić i przełożyć do miski z ciastem. Ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i smażyć niewielkie placuszki przez około minutę z każdej strony. Podawać

wyzwania kuchenne
Pulchne placuszki kukurydziane 144

łyżka cukru,szczypta soli,dowolna konfitura,olej rzepakowy do smażenia (użyłam Rapso).  Przygotowania Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli i cukier, wymieszać. Wlać mleko i miksując na wolnych obrotach dodawać po jednym jajku.  Ciasto odstawić na 30minut.  Następnie ciasto zamieszać, jeśli jest za gęste dodać odrobinę wody i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką

Z miłości do słodkości
Racuchy z jabłkami 280

jajka 50g cukru szczypta soli 3 twarde jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy mleko, cukier, oraz żółtka jaj. Białka ubijamy i łączymy z pozostałą masą ( najlepiej łyżką aby ciasto było puszyste).Obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm.Zanrzamy otrzymane plastry jabłek w cieście

Pudełko rozmaitości
Naleśniki czekoladowe. 123

czekoladowymi, kremami orzechowymi i powidłami. Naleśniki czekoladowe. Naleśniki czekoladowe składniki:  4,5 szklanki mleka, 4 szklanki wody, 4,5 szklanki mąki pszennej, 100 g kakao w proszku, 2 łyżki cukru, 100 ml oleju. 2 jajka. Naleśniki czekoladowe przygotowanie. Mieszam w misce wszystkie składniki. Pozostawiam ciasto aby odpoczęło przez około 15 minut. Jeśli ciasto naleśnikowe jest zbyt gęste to dodaję

Pani domowa
sernik z brzoskwiniami i orzechową wkładką 140

masła, schłodzonego wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy cukier puder, żółtka, śmietaną oraz masło. Wszystko siekamy nożem a następnie zgniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części (ok. 2/3 na spód ciasta i 1/3 do starcia na wierzch na kruszonkę). Ciasto na spód rozwałkowujemy, przekładamy do foremki i podpiekamy. Pozostałe ciasto wkładamy do woreczka i schładzamy(...)cukru 125 ml mleka 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki masło, roztopionego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mleko, masło oraz cukier zagotowujemy. Dodajemy orzechy, mieszamy a następnie odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy żółtka oraz proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na podpieczony spód

Domowy Smak Jedzenia
„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 185

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na dużą blaszkę : ciasto : 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia – takie konkretne 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao ,gorzkie – bez cukru 2 szklanki mleka 3 jajka 1/2 szklanki oleju krem : 2 budynie czekoladowe 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 2 kostki masła(...)Najlepiej zacząć od kremu , a w zasadzie od bazy pod krem , czyli mleko wlewamy do garnka z czego odlewamy 1,5 szklanki w której rozprowadzamy mąkę i oba budynie . Do reszty mleka w garnku , wsypujemy cukier i doprowadzamy do wrzenia . Do gotującego mleka wlewamy naszą mieszaninę budyniu i mąki , dość raźnie mieszając ,żeby nie powstały kluchy , bo budyń robi się

Ogrodnik w podróży
Torcik z musem jabłkowym, ptasim mleczkiem, powidłami i prażonym kokosem 159

wody 2 opakowania galaretki agrestowej Ptasie mleczko: 1 puszka mleka skondensowanego 2 opakowania galaretki cytrynowej Dodatkowo: 1/2 słoiczka powideł śliwkowych 50g wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Cały czas ubijając stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt(...)gorącego musu wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na biszkopt.  3. Ptasie mleczko. Galaretki rozpuszczam w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Zimne mleko skondensowane miksuję z tężejącą galaretką. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 4. Powidła śliwkowe rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni. Posypuję nimi wierzch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z boczniakiem i białą papryką 153

ciasto 1,5 szkl mąki 1 jajko sól pieprz 125 g masła szczypta proszku do pieczenia nadzienie 250 g boczniaka 1 łyżka masła 100 g sera feta lub kanapkowego typu feta pół szkl mleka 2 jajka 4 łyżki śmietany sól pieprz 2 ząbki czosnku oregano opcjonalnie hyzop bazylia 1 biała papryka 1 cebula kawałeczek papryczki chili Z podanych składników zagnieść

Gotowanie jest łatwe
Ciasteczka musztardowo miodowe 92

kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda . Ciasto: 1 jajko 125ml mleka 3 łyżki Smakowitej Pajdy 1 starty ząbek czosnku 320g mąki pszennej 1 kostka bulionowa na rosół rozkruszona 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sos: 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 1 łyżka Smakowitej Pajdy

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania