ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:276/767)

Naleśniki czekoladowe z bananem 93

czekoladowo- bananowej rozkoszy naleśnikowej ;)   Składniki: (na ok. 8 sztuk)   Ciasto: 2 jajka szczypta soli 1/2 łyżki cukru trzcinowego 1,5 szkl mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżka kakao 40 g mlecznej czekolady, startej na drobnych oczkach 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Dodatkowo: 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia krem czekoladowy typu Nutella

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto czekoladowo buraczane 152

oleju 150 g cukru trzcinowego 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g kakao 200 g jogurtu naturalnego 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią ¼ łyżeczki soli polewa: 100 g cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 łyżki mleka Wykonanie: ciasto: Buraki obrać, ugotować i zmiksować na pure. Do buraków dodać pozostałe składniki i dokładnie

Mama Gotuje
Waniliowy zajączek wielkanocny, czyli pyszne, szybkie i mięciutkie ciasto 655

zajączki) 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki drobnego cukru 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka Przygotowanie: Najpierw łączymy suche składniki. Następnie dodajemy mleko, mieszamy. Potem olej, znów mieszamy łyżką. A na końcu wbijamy jajka. Gdy ciasto będzie miało gładką konsystencję. Wlewamy je do dwóch silikonowych foremek. Pieczemy w temperaturze

Słodkie okruszki
Wybuchowy tort czekoladowy z granatem i chrupiącą praliną orzechową 341

średnicy 23 cm) Ciasto czekoladowo-orzechowe: 80 g gorzkiej czekolady 140 g masła 3/4 szkl cukru 5 łyżek naturalnego kakao 2 duże jajka 1 szkl kefiru 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl drobno posiekanych orzechów włoskich 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Chrupiące orzechy: 200 g orzechów włoskich 1 łyżka masła 3 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka miodu(...)pieczenia (tylko dno, boki niczym nie wykładać). Piec w 180 st.C przez około 20-25 min do tzw. "suchego patyczka". Upieczone ciasta wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Chrupiące orzechy: Masło, cukier, miód oraz mleko umieścić w garnuszku i podgrzewać na małym ogniu do lekkiego zkarmelizowania. Dodać orzechy włoskie i wymieszać. Gorącą masę wylać na płaską blachę wyłożoną papierem

Nastoletnie Wypiekanie
GRYCZANE PLACUSZKI Z JABŁKIEM 183

roztrzepać trzepaczką, dodać ksylitol i jogurt naturalny. Mokre składniki dobrze połączyć. Mąkę i proszek do pieczenia razem mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi. Jabłka myjemy i obieramy. Następnie usuwamy z gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę. Gotowe jabłka wsypujemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Mleko podgrzewamy(może być mikrofala) gdy jest gorące dodajemy masło orzechowe i mieszam. Powinna wyjść

Prosto i Smacznie z Anetą
ciasto ryżowe z rabarbarem (bezglutenowe) 227

szklanki mąki ryżowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 jajka, 1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego (ja użyłem w połowie z wodą gazowaną), 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 3/4 łyżeczki oliwy (aby lekko natłuścić ciasto), 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (lub łyżeczka proszku do pieczenia), łyżeczka soku z cytryny (lub inny kwasek do reakcji z sodą oczyszczoną), 2 łyżeczki miodu (opcjonalnie inne(...)dość neutralny. Jeżeli używamy sody oczyszczonej, która jest zdrowsza niż proszek do pieczenia, powinniśmy do naszego ciasta przed samym wylaniem na blachę dodać coś kwaśnego, np. sok z cytryny. Soda wejdzie w reakcję chemiczną z kwasem, zacznie wydzielać dwutlenek węgla (bla bla chemiczny bełkot) a my uzyskamy pulchniutkie ciasto. Przygotowanie: Łodygi rabarbaru należy umyć i pokroić w kostkę (najpierw dzieląc

Gar Zdrowia
mocno czekoladowe ciasto z advocatem i mandarynkami 122

mandarynki z puszki. Polecam na rodzinne przyjęcia.   *foremka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 1 jajko 70 ml oleju 125 ml kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej na piankę: 350 ml śmietanki kremówki 200 ml advocata(...)wrzucić połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Jajko utrzeć z cukrem na białą masę. Ucierając dolewać olej i śmietanę. Dodać mleko z czekoladą.  Mąkę wymieszać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, przesiać i dodać do masy jajecznej. Wymieszać i przelać do foremki wyłożonej papierem. Piec w 170*C przez około pół godziny, sprawdzając patyczkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
marchewki z ciasta 248

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/marchewki-z-ciasta.html  Składniki: Ciasto 1 1/2 szkl. mąki pszennej 100g twardego, zimnego masła 100ml gęstej śmietany 1/2 łyżeczki soli 1 jajko i 1 żołtko 2 łyżki mleka do barwnika(...)śmietanę i żółtko (białko odłożyć do osobnej miseczki) oraz sól i proszek do pieczenia, wszystko posiekać nożem, a następnie krótko zagnieść jednolite ciasto.Odstawić do lodowki na 2 godz.Ciasto rozwałkować na grubość ok. 2-4 mm Białko roztrzepać z mlekiem, dodać barwnik, odstawić. Nastawić piekarnik na 160 stopni. Ciasto wyjąć z lodówki i pokroić w paski, paskami ciasta dość ciasno

w mojej kuchni
Ciasto z bakaliami kremem budyniowym i masą jabłkową 409

wyglądem, prawdziwa kwintesencja jesieni! Idealne również na świąteczny stół. Jedne z lepszych jakie jadłam. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki tortowej ½ szklanki mąki krupczatki 25 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego  Oetker 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Oetker 20 dag konfitury z czarnej porzeczki lub dżemu Beza z bakaliami: 4 białka 1,5 szklanki(...)herbatników maślanych Sposób wykonania: CIASTO KRUCHE: Mąkę tortową mieszamy z mąką krupczatką oraz proszkiem do pieczenia i cukrami, następnie dodajemy żółtka, oraz pokrojone zimne prosto z lodówki masło, zagniatamy jednolite ciasto, okręcamy w folię spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części i wylepiamy dwie jednakowe foremki o wym 25/30 cm wyłożone pergaminem

Wanilia i Kardamon
Wykwintny Zawrót Głowy 172

dodając cukier. Następnie powoli wsypywać mieszaninę z sypkich składników: maku, wiórek, mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać.  Ciasto przełożyć do tej samej blaszki, w której piekliśmy pierwsze ciasto.  Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Masa 1/2 litra mleka 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 cukry waniliowe 5 żółtek 1,5 kostki margaryny Żółtka utrzeć(...)Następnie dodać mleko z mąką ziemniaczaną i całość gotować, aż masa zgęstnieje.  Wystudzić.  Margarynę utrzeć, dodając po łyżce zimnego budyniu.  Masę utrzeć na puch. Dodatki: powidła śliwkowe lub dowolny dżem w czerwonym kolorze wiśnie z kompotu Pierwsze ciasto "kisielowe" posmarować dżemem i wyłożyć na nie połowę masy.  Następnie położyć drugie ciasto, a na nie drugą część

Kuchnia smaków
Truskawkowe pyszności nie dla Bożenki :-) 165

polałam galaretką. A oto przepis! Pychotka (wg s. Leonilli) troszkę trudne ok 2h duża blacha 23/33 Składniki ciasto: * 4 jajka * szklanka mąki * szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki wody Masa: * 4 żółtka * 2 i pół szklanki mleka * 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej * 3 czubate łyżki mąki pszennej * szklanka cukru * margaryna / masło Dodatkowo: * 2 opakowania bezów * 2 galaretki

sierotka maRysia w kuchni
Pijana śliwka 186

polski. Mama nadzieje, że moja rodzina podzieli moje zdanie na temat tego ciasta Składniki: Ciasto: 250 g masła 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 5 jaj 3 łyżki kakao 6 łyżek jogurtu naturalnego łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 l mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru kostka masła polewa: 0,5 kostki masła 3 łyżki kakao(...)wolisz, ja kroiłam je połówki, możesz drobniej albo w ogóle ich nie kroić. Następnie przełóż je do miski i zalej wódka tak aby wszystkie w nim pływały.  Ciasto: W tym czasie do miksera pokrój masło i cukier, utrzyj je razem aż połączą się w jednolitą masę. Dodaj następnie jajka i jogurt. Gdy wszystko będzie połączone wsyp sypkie składniki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pomarańczowy puszek 165

weekendzie zostawiam Wam przepis na lekkie puszyste ciasto biszkoptowe z aksamitnym rozpływającym się w ustach kremem z nutą pomarańczy. Składniki Biszkopt: 6 jaj wiejskich 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 2 łyżki startej skórki z pomarańczy Krem: 850 ml mleka 3,2% 250 g masła 2 budynie(...)wymieszanej mąki z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, na przemian wlewamy rozpuszczone chłodne masło oraz skórkę startą z pomarańczy. Wylewamy ciasto do blaszki wyłożonej pergaminem. Pieczemy około 35 minut w temp 160*c  Po wystudzeniu kroimy wzdłuż na połowę dwa razy-najlepiej jest upiec biszkopt dzień wcześniej przed przełożeniem ciasta. 2. Masa: W szklance mleka rozrabiamy budynie

Wanilia i Kardamon
Murzynek 161

maki, 100g cukru, 3 jajka, Pół szklanki oleju,  łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek kakao Łyżka cukru waniliowego (najlepiej taki domowy ) 100 ml mleka. Przygotowanie:W misce wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy olej, jajka i mleko.  Całość dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do formy i pieczemy w 170' C przez 40 minut.Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują

cookpl

Proponowane wyszukiwania