pestek malin. Na wcześniej upieczone ciasto wylej najpierw mieszankę z pestkami malin, a następnie część przelaną przez sitko (dzięki temu góra tarty będzie gładka). Wyrównaj wierzch szpatułką. Odstaw do całkowitego wystygnięcia, a po tym przełóż tartę do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem ozdób tartę według uznania (można na górę dodać odrobinę mascarpone i posypać malinami). Tartę trzymaj
Przepisy na widelcupieczenia. Spód wylepić dokładnie ciastem i ponakłuwać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni ok 25-30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Składniki na krem: • 2 duże jajka • 2 żółtka • skórka otarta z 2 cytryn • sok wyciśnięty z 2 cytryn • 160 g cukru • 80 g masła ponadto: • 250 g serka mascarpone • 100 g białej czekolady • 80 g migdałów
KUCHNIA POLSKAkokosa mamy zarówno w spodzie ciasta, w masie serowej i w zwięczającej całość - bezie. Serdecznie polecam. Składniki na spód: 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek 30 g masła 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: 500 g twarogu tłustego (nie polecam tutaj kubełkowego) 500 g mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Świat CiastaNiezbyt często robię ciasta, a zwłaszcza torty - przeważnie to sporo pracy, dużo czekania a potem szybko znika ;) Tym razem jednak jak pojawiły się pierwsze jagody wziąłem się do pracy - tort złożony z tego co najbardziej lubię w tortach: chrupiącej bezy z miękkim środkiem, kremu i świeżych sezonowych owoców. Bita śmietana i mascarpone - to zawsze doskonała podstawa do dobrego kremu
Milion Smakówjestem miłośniczką owoców i ciast z galaretkami? Wręcz przeciwnie – uwielbiam ciacha ucierane , z bakaliami , czekoladowe itd . Jest jednak jeden wyjątek, do którego przekonała mnie Mama i ciacho do którego wracam z ogromną przyjemnością! Dziś własnie na nie mam dla Was przepis! Pyszny szpinakowy biszkopt ( nie czuć szpinaku! ) pokryty delikatną, kremową masą z mascarpone, soczystymi owocami kiwi i galaretką tworzy
Ostra na Słodkoorzechowy: 500 gram mascarpone 5 czubatych łyżek masła orzechowego 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki 5-6 batoników marki Lusette o smaku Capuccino oraz o smaku czekoladowym garść orzechów włoskich don dekoracji tortu Składniki na biszkopt miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Nie należy miksować ciasta zbyt długo, jedynie
Mango Papajaczekolady , wszystko przykryć ciastem. Z tego przepisu wychodzi około 12-15 sztuk muffinek. Pieczemy je przez ok 20 minut w 180 stopniach. W między czasie drewnianym patyczkiem najlepiej sprawdzić czy muffinki są upieczone. Po ostudzeniu nadają się do jedzenia, jeżeli mamy ochotę możemy je również udekorować. Dekoracja: Składniki: - 150 g serka mascarpone lub naturalnego
Aromatyczne Podróżepatelni. Z racji ,że ciasto było ze szpinakiem wyszły trochę grubsze niż tradycyjne. Żeby nie przyklejało się do patelni należy je podlewać niewielką ilością oleju. Na środek każdego placka nakładałam farsz. Zawijałam je kolejno. Posypałam naleśniki startym parmezanem i chwilę podgrzałam w piekarniku. Smacznego! Polecam również naleśniki: ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI KOKOSOWE
potrawyregionalnebędzie uwierzyć, że tego ciasta ktoś nie zna, nie lubi. Tak, tak, przypuszczam, że po zamknięciu oczu, ponad połowa z Was, zobaczyła SERNIK. Oto i on, puszysty, delikatny i kremowy, otulony polewą czekoladową i płatkami migdałów. Dziś w wersji na zimno - bo tak też bardzo lubię. A podstawą jest nie ricotta czy mascarpone, ale tradycyjny biały ser. Zapraszam po przepis
Mój Smak na ŻycieJako jedyna Walentynka w Naszym domu, muszę zadbać o moich mężczyzn: męża i synów. Na jutrzejsze święto przygotowałam mały, słodki akcencik: torcik owocowy. Pyszne, świeże owoce
Z Majeczką w kuchniSkładniki na biszkopt jajka, 6 szt cukier puder, 200g mąka pszenna, 6 łyżek mąka ziemniaczana, 2 łyżki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Składniki na masę
Gotowanie moimi oczamiskórką cytrynową, na koniec dodając serek mascarpone. Wszystko razem jeszcze raz dokładnie ucieramy. Mąkę przesiewamy z sodą do maślano-serowej masy cytrynowej, dosypujemy szczyptę soli. Białka ubijamy ze szczyptą sody na sztywną pianę, po czym miksujemy z cukrem kryształem. Część maślaną z mąką i tę białkową delikatnie razem mieszamy, starając się zachować puszystość ciasta. Przekładamy ją do sporej, wysmarowanej okrągłej
Kuchenna Kontrrewolucyajajka 80 g mąki pszennej 10 g kakao 132 g cukru 38 g mąki ziemniaczanej Składniki na krem Oreo (do przełożenia tortu): 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 14 sztuk ciastek Oreo 2 łyżki cukru pudru Składniki na nasączenie: pół szklanki przegotowanej wody łyżka soku z cytryny łyżka cukru Składniki na krem Oreo (do obłożenia tortu(...)Oreo, kawałki czekolady) Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Dalej ubijając, dodajemy po jednym żółtku. Mąki oraz kakao przesiewamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Wykładamy do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 - 170 oC (do suchego patyczka). Gdy ciasto będzie upieczone, wyjmujemy gorącą tortownicę i opuszczamy
Słodkości na talerzuCZEKOLADOWĄ SKŁADNIKI: Spód: ciasteczka owsiane z sezamem (250 g) masło roztopione (100 g) Masa pistacjowa: pistacje łuskane (250 g) czekolada biała (100g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mascarpone (500 g) cukier puder (3 łyżki kopiaste) cukier (100g) Polewa czekoladowa: mleko (4 łyżki) cukier (4 łyżki) masło (125 g) kakao (3 łyżki kopiaste) Dodatkowo: krokant orzechowy (garść) Potrzebne(...)białą czekoladę i dobrze mieszamy do uzyskania gładkiego kremu. Odstawiamy na czas przygotowań reszty składników. W dużej misie ubijamy mascarpone z cukrem do uzyskania puszystej konsystencji. W osobnej misce ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę dodajemy do mascarpone, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Na koniec dodajemy krem pistacjowy i krótko miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę
RITA food channelśmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Krem kokosowy 200 ml mleka kokosowego 100 ml śmietany kremówki * 350 g mascarpone 40 g wiórków kokosowych 100 g białej czekolady 60 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego ** Frużelina malinowa 250 g malin *** 75 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1½ łyżeczki(...)jajecznej i delikatnie, najlepiej przy pomocy szpatułki mieszamy, do połączenia się składników. Rant cukierniczy ustawiamy na 22 cm, kładziemy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 45-55 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około
Wędrówki po kuchni