ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:371/512)

Śmietanowy tort z owocami 249

minut. Następnie zostawiamy ciasto jeszcze w zamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowy sernik pomarańczowy 186

Ostatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym

Kuchenne Wariacje
Tort piesek 197

Śmietankę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na gładką masę. Odłożyć 3-4 łyżki na pyszczek, a do reszty dodać nutellę i kakao. Zmiksować. Ponadto: 1 słoiczek dżemu malinowego słodka herbata z cytryną do nasączania biszkoptów FORMOWANIE I PRZEŁOŻENIE: Biszkopty przekroić na pół, a mały z rondelka na 3 blaty. W prostokątnym biszkopcie wyciąć kawałeczki ciasta w okolicy łap (patrz

Kto ugości moich gości?
Tort delicja pomarańczowa 195

Krem 250 serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki miałkiej kawy rozpuszczalnej np.waniliowej Polewa 100 g ciemnej czekolady 2 łyżki śmietanki 36 % Najpierw przygotowujemy biszkopt. Ubijamy białka na lśniącą i sztywną pianę.Powoli dodajemy po jednym żółtku i ciągle miksując dosypujemy partiami przesianą mąkę i delikatnie mieszamy ją z ciastem. Tortownicę smaryjemy masłem

Z Kuchni Do Kuchni
Słodkie babeczki 185

łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Ozdoby do dekoracji. W miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do dużej miski wkładamy masło i cukier i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy jajka, ciągle miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem  oraz olejek waniliowy i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy mleko i jeszcze raz mieszamy. Ciasto dzielimy na pół

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Szybki letni deser 243

zawsze coś się wymyśli. Czasem po prosu pochłonie się je ot tak, jako przekąskę w czasie oglądania filmu na przykład. Częściej jednak nachodzi mnie pomysł, i owoce lądują w ciastach i deserach. Mniam.Tym razem inspirację znalazłam w Cheesecakes baked and chilled wydawnictwa The Australian women's weekly. Uwielbiam te gazety - są pełne smakowitych przepisów opatrzonych wyjątkowo apetycznymi zdjęciami. Pyszności!Trifle(...)poszłam troszkę na łatwiznę, chcąc wykorzystać to, co miałam w lodówce. I muszę przyznać, że wyszło naprawdę smacznie - słodkie, gąbczaste biszkopty o lekko alkoholowym aromacie, delikatnie aksamitny krem z mascarpone, soczyste nektarynki, kwaśna marakuja i chrupiące płatki migdałowe - czyż to nie brzmi wspaniale...? Taki leniwy w sumie deser z tego, co akurat jest pod ręką. W dodatku bez pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort z kremem cytrynowym i kremem śmietanowym. 283

temp. pokojowej 5 jajek, 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków - ja użyłam normalny cukier, 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/4 mąki ziemniaczanej. Krem: 2x500ml śmietanki 30%, schłodzonej, 2x250g mascarpone, schłodzonego, nasionka z jednej laski wanilii, 1 opakowanie śmietan fix, 6 łyżek cukru pudru (u mnie były to większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Krem cytrynowy ( Lemon curd ): 3 cytryny(...)ubijania powoli dodawać cukier i na koniec pojedynczo żółtka - cały czas miksować. Gdy masa jest już gotowa, stopniowo dodawać mąki i delikatnie połączyć łyżką - nie używać do tego miksera. Ciasto jest gotowe, gdy nie ma w nim grudek.  Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać gotową masę. Boków tortownicy niczym nie smarować, ani nie obsypywać. Rozgrzać piekarnik

W kuchni u Moniki
Red velvet cake 145

tort jest pyszny! Pracy troszkę przy nim jest, bo pieczenie samego ciasta trwa prawie 75min (!), ale uwierzcie mi, że warto. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku . 'red velved cake' Składniki: *ciasto: - 250g masła, bardzo miękkiego - 320g drobnego cukru (ok.1,5 szklanki) - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii - 4 jajka, skorupki sparzone wrzątkiem - 370g mąki pszennej (ok.2 1/4 szklanki) - 1 łyżeczka proszku(...)jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej - 1 słoiczek (ok.30ml) czerwonego barwnika spożywczego w żelu (użyłam firmy Wilton) *masa: - 500ml śmietanki kremówki 36%, bardzo zimnej - 1 szklanka cukru pudru - 375g serka mascarpone - 375g serka kremowego lekko słonego np.Philadelphia lub podobnego Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy minimum 25cm posmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia wypuszczonym poza obręcz tortownicy. Papier

CookYourself
DESER ŚMIETANOWO - KAWOWY 143

Wspaniały kawowy deser inspirowany tiramisu. Bardzo łatwy do przygotowania i zapewniam wspaniały w smaku. Polecam :) SKŁADNIKI: 2 opakowanie okrągłych biszkoptów (po 180 g) można też wykorzystać

Pani na deser
Pavlova 145

Składniki: ( na 1 dużą Pavlova bądź 2 małe średnicy 13-14 cm) białka z 4 jajek 250 g drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu winnego

KreatywnePiny
Domowy krem PINACOLADA 342

Hej! Nie jest to wielką tajemnicą że smaki popularnych napoi można bez problemu przenieść na potrawy i osiągnąć całkiem niezły efekt. Dobrym przykładem będzie dzisiejszy krem

Kuchnia PROzdrowotna
Wafle czekoladowe z migdałami i goji 306

Dla niektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym

Kuchnia PROzdrowotna
Tort szpinakowy z owocami 189

Biszkopt zwykły: 2 jajka 50g mąki tortowej 50g mąki kukurydzianej 60g cukru Warstwa truskawkowa: 400g truskawek (użyłam mrożonych) 2 galaretki truskawkowe 600ml wrzątku Krem: 400ml śmietanki 36% 250g serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 100g jagód Krem maślany: 200g masła 1 jajko ¾ szklanki cukru pudru Sok z ⅓ cytryny Dodatkowo dekoracje wykonane z masy cukrowej Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Spód tortownicy wykładamy(...)suchego patyczka, ok 40 minut. W trakcie możemy przykryć wierzch folią aluminiową. Gotowe wykładamy z formy i studzimy. Ścinamy wierzch (posłuży do dekoracji), a pozostałe ciasto dzielimy np nitką na 2 części.  Biszkopt zwykły: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijając na najwyższych obrotach dodajemy stopniowo żółtka, a następnie cukier, łyżka po łyżce

Kuchnia w czekoladzie
Tort Szwarcwaldzki (Czarny las) 167

łyżka maki ziemniaczanej cukier do smaku około 3 łyżki Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki minimum 30 % 250 gramów serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan fix Obłożenie tortu 200 ml śmietanki kremówki 100 gramów serka mascarpone 1 śmietan fix 1 łyżka cukru pudru Drip czekoladowy 1 tabliczka czekolady(100 g) 100 ml słodkiej śmietanki 30% trochę mleka(...)delikatnie mieszamy szpatułką aby piana nie opadła. Na koniec dodajemy po łyżce wody i ponownie delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 30-40 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt wyciągnąć z piekarnika i całkowicie ostudzić Najlepiej upiec dzień wcześniej. Frużelina Wiśniowa Wiśnie

Andzia Pichci