ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:378/512)

TORT TIRAMISU 144

Biszkopt : jajka (6 szt.) mąka pszenna (150 g) mąka ziemniaczana (50 g) cukier (200g) Poncz : kawa ostudzona (3/4 szkl. wody + 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) likier amaretto (60 ml.) Krem : mascarpone (500 g) serek waniliowy homogenizowany (600 g) cukier puder (200 g) śmietanka kremówka 30% (600 ml) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca kawa (6 łyżek)  ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) Dodatkowo(...)szpatułką do połączenia się składników. Masę przelewamy do ranta lub wysokiej tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Tortownicy niczym nie smarujemy. Uwaga: Jeżeli natłuścicie tortownicę, wtedy ciasto nie będzie miało dobrego oparcia i zamiast równomiernie sie wspinać po bokach foremki będzie się ślizgać i zjeżdżać. Efekt końcowy będzie taki, że zamiast równego biszkoptu uzyskamy biszkopt z górką

RITA food channel
Tort śliwkowy piętrowy 155

zwykłym) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g mąki tortowej 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Na nadzienie śliwkowe, nasączenie i krem: 1,5 kg śliwek 500 g serka mascarpone 1 kg śmietany 36% 2 opakowania cukru waniliowego + 1 kopiasta łyżka cukru 1 opakowanie śmietan-fix 120 g gorzkiej czekolady 2 małe kieliszki wódki (jeżeli robicie dla dzieci, to można(...)puszystej i gęstej pianki. Do ubitej masy dodać olej delikatnie mieszając, następnie przesiać przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszać aż do połączenia wszystkich składników (delikatnie żeby ciasto urosło puszyste). Przelać masę do tortownicy i piec na środkowym poziomie piekarnika 30 minut (do suchego patyczka).   Biszkopt 2:   Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać

Passions hobbies life
Tort Rafaello 168

ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml wody mineralnej niegazowanej 2 łyżki cukru 5 łyżek wódki ½ łyżeczki ekstraktu kokosowego Krem do tynkowania tortu 250 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Polewa drip 210 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki różowy barwnik Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól(...)jajecznej i delikatnie, najlepiej przy pomocy szpatułki mieszamy, do połączenia się składników. Rant cukierniczy ustawiamy na 22 cm, kładziemy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 45-55 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około

Wędrówki po kuchni
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 173

niezawodne połączenie smakowe. Polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej pół szklanki orzechów włoskich Do ozdoby: połówki orzechów włoskich opcjonalnie wiśnie lub maliny (u mnie rozmrożone wiśnie) listki mięty do ozdoby kawa rozpuszczalna lub kakao do posypania(...)czystą ściereczkę) i przekładamy na niego bezę odwracając ją do góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę miksujemy wraz z serkiem mascarpone oraz kawą rozpuszczalną do momentu, aż otrzymamy gęsty i jednolity krem. Nie ma potrzeby dosładzać kremu, gdyż beza jest bardzo słodka *** *** Orzechy włoskie drobno siekamy i dodajemy do kremu *** *** Całość dokładnie

Blog z Apetytem
Tort wiosenny 80

wilgotny biszkopt nasączony ponczem z dodatkiem likieru kokosowego. Między warstwami biszkoptu spoczywają dwie warstwy. Warstwa miksowanych truskawek i warstwa ananasa z mleczkiem kokosowym całość przykryta puszysty krem z serka mascarpone z dodatkiem bitej śmietany. Polecam! Print Tort wiosenny .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniały biszkopt z lekkim przełożeniem. Course Desery Cuisine Polska Keyword biszkopt, truskawki(...)dodać do masy, delikatnie miksując na najmniejszych obrotach. Biszkopt piec 30-40 min do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę ( zapobiega to opadaniu ciasta. Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Wystudzony biszkopt oddzielić nożem od brzegów formy. Ananasa obrać, włożyć do garnka

SprawdzonaKuchnia.pl
TORT TRUSKAWKOWO - WANILIOWY NADII 75

służyłam Jej tylko radą 😊  Tort składał się z trzech pysznych, puszystych biszkoptów, nasączonych odrobinę "ponczem", przełożonych kremem waniliowym oraz truskawkowym. Kremy Nadia zrobiła na bazie śmietany kremówki i mascarpone. Jej tort był przepyszny,  kremowy, idealnie dosłodzony, lekki i puszysty... Otynkowany był pysznym kremem z masła, kremówki i białej czekolady. Tynk w trzech kolorach Nadia odpowiednio nałożyła od dołu(...)lodówce) 1 opakowanie mascarpone (250 g) (zimnego) 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej 5 łyżeczek żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 300 g truskawek mrożonych SKŁADNIKI NA KREM WANILIOWY: 10 ml śmietany kremówki (schłodzonej  min. 12 h w lodówce) 1copakowanie mascarpone (250 g) (zimnego) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżeczki

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik Izaura 71

Zapewne pasować będą także kawałki orzechów włoskich lub płatki migdałów do posypania. Sposób wykonania sernika Izaura. Do upieczenia ciasta potrzebować będziesz dużej blachy (u mnie o wymiarach 24cm na 35cm). Przed przystąpieniem do pieczenia sernika, oczywiście zalecam przeczytać cały opis. Przygotowuję ciasto czekoladowe. Krok 1. Do garnuszka wrzucam: 200g masła, 180g cukru, 20g cukru waniliowego oraz 3 łyżki kakao. Podgrzewam(...)Dużą blachę ciasta wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę w środkowej części piekarnika bez termoobiegu z opcją grzałki góra i dół przez około 65-70 minut. Po upieczeniu, nie otwierając drzwiczek piekarnika, pozostawiam sernik jeszcze na 20 minut. Następnie wyjmuję ciasto z piekarnika. Krok 8. Po ostudzeniu zdejmuję boki blachy, usuwam papier do pieczenia i kładę ciasto na blachę do dalszego

Ania gotuje
Sernik crème brûlée 317

Ten sernik, to zdecydowanie jeden z największych faworytów na mojej stronie. Sernik na kruchym spodzie z dodatkiem orzechów laskowych, z delikatną masą serową z dodatkiem białej

Świat Ciasta
Rolada z mascarpone i galaretką jeżynową 75

przygotowaniu ciasto i niezwykle smaczne. Najlepiej robić na noc, aby krem nabrał odpowiedniej konsystencji. Galaretkę zrobiłam z soku jeżynowego własnej produkcji. Można użyć gotowej galaretki o dowolnym smaku. Jeżeli macie sok z jeżyn to szczerze polecam zrobić samodzielnie galaretkę. Składniki 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej ,przesianej cukier … Czytaj dalej Rolada z mascarpone i galaretką jeżynową

gotuj ze mną
Sernik jesienny z masłem orzechowym 111

następnie cukier, mascarpone, wanilię, sok z cytryny, na samym końcu śmietankę. Masę przełóż delikatnie na czekoladowy spód. Masy nie wlewam bezpośrednio na spód, tylko nad tortownicą trzymam dużą łyżkę i masę leję po łyżce, która sama spływa (wolniej) na czekoladowy spód. Sernik pieczemy przez 10min w temp 180C, a następnie zmniejsz temp do 160C i piecz ciasto jeszcze przez 60min

Raj dla Podniebienia
Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek 88

rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek Czas przygotowania:  60 minut + chłodzenie Składniki: 250 g mascarpone 150 g jogurtu greckiego

Kulinarne przygody Gatity
Tort bezowy z owocami 227

Czy jest lepszy deser niż beza? Chyba nie ma :)... Składniki: BEZA: 4 białka szczypta soli 240g cukru drobnego do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 1

Gotuj z Mąką
Tort chałwowy 131

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  

MojaQchnia.pl