Jak już z pewnością wiecie mam słabość do kokosowych słodkości, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok tego sernika, który jest niezwykle kremowy, delikatny w smaku i
Fabryka pomysłówWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT (+ 45 MINUT CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 WYMIARY BLACHY: TORTOWNICA O ŚREDNICY 21
JejKuchniaPyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych
Na Ciasteczkowych Papierachtruskawki, borówki 1. Zaczniemy od oddzielenia żółtek od białek, żółtka ucieramy z cukrem, a połowę ilości białek ubijamy ze szczyptą soli i pod koniec dodajemy cukier; 2. Mascarpone mieszamy z utartymi żółtkami, a następnie z pianą z białek. I tak mamy gotową masę; 3. Pora nadać włoski temperament naszemu deserowi. Skrapiamy biszkopty espresso oraz alkoholem i układamy w naczynie(...)masę. Deser wstawiamy do lodówki i podajemy po schłodzeniu. Przed podaniem posypujemy kakao i odrobiną świeżo mielonej kawy. Na koniec pozostaje tylko ułożyć na wierzchu owoce. Doskonałym dodatkiem do ciasta będzie ponadto kawa latte macchiato, czyli klasyczne espresso wzbogacone spienionym mlekiem oraz syropem smakowym, co stanowić będzie świetne uzupełnienie bukietu smakowego tirami su, nadając mu dodatkowej głębi. Przepis na pyszne
Tradycyjna KuchniaNiesamowity sernik o smaku bardzo zbliżonym do Wedlowskiego ptasiego mleczka. Idealne również jako tort. To jedno z ciast, które zaskoczyło nawet mnie samą :-) - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - prosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania: około 40 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość(...)tortownica średnicy do 20 cm. Jeśli użyjesz większej tortownicy, sernik będzie niższy. Składniki: • 100 g serka homogenizowanego naturalnego • 200 g serka mascarpone • 300 g twarogu mielonego np. z kubełka • 3 płaskie łyżki żelatyny i szklanka wrzątku • 3 łyżki cukru • 3 łyżki likieru amaretto lub kilka kropel zapachu migdałowego • 250 g mleka słodzonego skondensowanego
AniaGotuje.plmałe opakowanie serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkami gorącej wody Śmietanę miksujemy na puszystą pianę, dodajemy cukier puder, serek mascarpone, rozpuszczoną żelatynę i chwilę miksujemy dalej. Wrzucamy truskawki w kawałkach (ja każdą truskawkę kroiłam na 4 części – dodałam około 10 truskawek) Ostudzony biszkopt kroimy tak by powstały 3 krążki(...)dolny smarujemy pół masy, przykładamy drugi krążek, kolejne pół masy i przykrywamy wierzchem biszkoptu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i truskawek na wierzchu Przygotowuję galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Dodatkowe truskawki kroję na pół (około 10 szt) Wyjmuję torcik z lodówki, układam truskawki
MojaQchnia.plSkładniki : Biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana : 1/2 l śmietany 36 % 50 dkg serka mascarpone 6-7 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanka wody cukier puder do smaku Przygotuj także : 2 galaretki truskawkowe 1 l słoik pigw z kompotu Sposób wykonania : Biszkopt : B iałka ubij(...)sztywno, dodaj stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodaj żółtka, lekko wymieszaj pianę z żółtkami. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko, wsyp do piany, wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na blachę ( 23-38 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia ciast, rozprowadź po całej powierzchni. Piec w temperaturze 180 C przez około 30-40 minut, aż ciasto będzie mieć złoty
Przepisy i porady kulinarnepodnosi smak wszelkich wypieków a zarazem dodaje wspaniałego aromatu. Nie ma lepszego sposobu na jesienną chandrę niż kawałek takiej delicji. Kawowy mieszaniec z markizami orzechowymi to delikatne w smaku ciasto o wyraźnym aromacie kawy. Czasem warto zapomnieć o liczeniu kalorii i rozkoszować się tym smakiem do woli. Ten deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dodatek do niego to oczywiście filiżanka(...)małej czarnej. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 15 dag herbatników biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 70 g rozpuszczonego masła Warstwa kawowa: 25 dag sera mascarpone ½ litra śmietanki 30% 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru kawowego 2 łyżki cukru pudru 3 listki żelatyny Dodatkowo: 15 dag markizów orzechowych Kakao do oprószenia Jak wykonać
Wanilia i Kardamonpatelni z rozgrzanym olejem smażę cienkie naleśniki. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone i razem miksuję. 3. Usmażone naleśniki smaruję dżemem. Następnie nakładam porcję kremu mascarpone i delikatnie go rozsmarowuję. Naleśniki zwijam w rulon i układam na talerzu. Do przygotowania naleśników wykorzystałam dżem brzoskwiniowy , który otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Dżem zachwycił mnie swoim smakiem(...)Już dawno nie jadłam tak pysznego dżemu. Ma idealną konsystencję i słodkość. W słoiczku znajdziemy mnóstwo pysznych owoców, pokrojonych na mniejsze kawałki. Dżem brzoskwiniowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów i potraw przygotowywanych na słodko. Produkt jest wart polecania i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA , niezbędnych do przygotowywania wielu potraw i deserów
Tradycyjna kuchnia Kasiciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i ŚmietanFixem. Pod koniec ubijania dodajemy skórkę z limonki. Jeśli chcemy, żeby krem był bardzo stabilny albo nie chcemy używać utrwalaczy do bitej śmietany możemy wykorzystać serek mascarpone
Ciastkozercycieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone
Bullioodmienne ciasta. Pierwsze już opublikowane tarta z jabłkami i mój HIT: połączenie musu truskawkowego, budyniu waniliowego, bitej śmietany i czekolady. Obiecuję Wam nie zawiedziecie się na tym cieście. Osobiście nie potrafiłam się od niego oderwać. Powstały 2 wersje z czekoladą i bez. Obie równie smaczne, dla mnie wygrała wersja z ... Składniki: Mus truskawkowy(...)galaretki truskawkowe kardamon mielony Masa budyniowa: 4 budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła/margaryny 1 szkl cukru dodatkowo: 200 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru cukier waniliowy czekolada herbatniki Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka zagotowujemy ze szklanką cukru i masłem/margaryną. W pozostałej części rozrabiamy budynie
Malinowe Pocałunkioleju2 szkl mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 szkl startej marchwi- 3-4 sztgarść rodzynek Wykonanie:Cukier, jajka I oliwę- ubijamy mikserem. Dodajemy proszek do pieczenia. Miksujemy.Następnie make. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Na koniec dodajemy marchew I rodzynki , mieszamy łyżkką do całkowitego połączenia Porcjami za pomocą łyżki wykładamy do formy mufinowej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku(...)upieczeniu wykładamy do ostudzenia. Do mufinów dodałam masę marcepanową.Składniki:200 ml śmietany do ubijania200 gr serka mascarpone2 łyżki cukru pudru.Wykonaie:Ubijamy śmietanę, dodając cukier puder. Na koniec serek mascarpone. Masa po ubiciu powinna być sztywna. Rękawem cukierniczym udekorowałam marchewkowe ciasteczka.Z masy marcepanowej zrobiłam marchewki :)Gotowe :) Smacznego
Smaki Edyty6 15-20 min Łatwe Tanie Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty składników nadaje
PysiaGotuje.plpuszki). Pozostały płyn kokosowy można wykorzystać np. koktajlu piña colada :). Teraz czas na masę serową. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce (fot.3) . Włożyć do dużej miski. Do zmielonego twarogu dodać mascarpone i mąkę ziemniaczaną. Wszystko zmiksować na małych obrotach miksera. Następnie dodać mleko skondensowane. Dodawać po jajku i żółtka, miksując po każdym dodanym przez około 15 sekund, na małych obrotach(...)poprzednio w 120˚C. Sernik całkowicie ostudzić. Po ostudzeniu obkroić nożem przy samych bokach tortownicy, zdjąć obręcz i wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi. Źródło: kwestiasmaku drukuj przepis
Świat Ciasta