ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:363/512)

Kawowe bezy z kremem 179

Dzisiaj trochę wykwintnie ale bardzo prosto, zresztą jak zawsze. Bezy po prostu wyszły Niezłe, do tego pyszny kremik, w którym zanurzamy bezę, a jeszcze jak dodamy

Niezły Młynek
Tort samochód- wskazówki przygotowania 218

mąkę i kakao, delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut bądź do tzw suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt upuścić (w foremce ) i postawić do wystygnięcia.  Masa truskawkowa: 1 kg truskawek 1 kg serka mascarpone łyżeczka kwasku cytrynowego 300 gramów cukru kryształu

Krakowskie smaki Ani
Sernik z orzechami 371

Sernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Trochę zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek

Bullio
Torcik tiramisu z wiśniami 157

wiśniową i odstawić na godzinę do lodówki. Mascarpone zmiksować z twarogiem i resztą cukru . Namoczoną żelatynę rozpuścić w podgrzanej wiśniówce i połączyć z dwiema łyżkami kremu serowego ,a następnie z reszta masy. Krótko schłodzić , a gdy zacznie tężeć, dodać 250 mil kremówki, wymieszać. połowę kremu rozsmarować na wiśniach., przykryć drugim plackiem. Gotowe ciasto posmarować resztą kremu.. Boki obłożyć biszkoptem

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z musem truskawkowym 381

Kruszonka na spód: 25 dag mąki pszennej 125 dag masła 100 g cukru pudru 1 jajko Szczypta soli Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu 4 duże jajka 25 dag mascarpone 1 budyń waniliowy ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki cukru pudru 1 opakowanie  cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 150 ml słodkiej śmietanki 18% Truskawkowy mus ½ kg truskawek 3 łyżki cukru(...)przygotowania : Kruszonka: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, szczyptą soli, wbić jajko, dodać wiórki zimnego masła i w palcach rozetrzeć tak aby składniki się połączyły i powstała kruszonka (nie zagniatać ciasta) Kruszonkę wysypać na dno blaszki docisnąć delikatnie palcami, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki do przygotowania masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki

Wanilia i Kardamon
Caramel Brownie Tower 424

Kochani dzisiaj zapraszam Was na przepyszne ciasto inspirowane słodkością podawaną w Coffee Heaven tj. Caramel Brownie Tower. Nie chciałam stworzyć kopii tego ciasta o ile to możliwe, ale chciałam uzyskać bardzo podobny specyficzny smak tego niepowtarzalnego smakołyku. Biszkopt - 6 jajek - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru pudru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki kakao - 2 czubate łyżeczki(...)krakersów pokruszonych Margarynę ucieramy na puch z cukrem pudrem, dodajemy masło orzechowe, ciągle ucierając. Do kremu dodajemy pokruszone krakersy i mieszamy łyżką. Krem nr 3 1/2 masła pudełko serka mascarpone cukier puder- 2 łyżki Z w/w składników ucieramy krem na puszystą masę. Na sam wierzch: polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną i posypujemy waniliową chałwą. Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 części

SMYKWKUCHNI
Tiramisu dyniowe 99

Gdyby ktoś zapytał się mnie o mój ulubiony deser , bez wahania odpowiedziałbym: TIRAMISU . W Tiramisu bowiem zakochałam się od pierwszego spróbowania. Niestety nie wszystkie desery smakują

Moja Delicja
Tort Raffaello 531

znajdziecie też na filmik u na Youtube). Składniki na biszkopt: 4 jajka 12 łyżek cukru 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany Dodatkowo: 50 g białej czekolada 1 łyżka oleju kokosowego wiórki kokosowe 80 g płatków migdałowych(...)białe Kinder Bueno Biszkopt pieczemy według przepisu . Moje piekłam w 2 foremkach o średnicy 18 cm. W zależności od tego czy pieczecie biszkopt w 1 czy 2 foremkach ciasta będzie mniej lub więcej więc będzie potrzebowało mniej lub więcej czasu do całkowitego upieczenia – zawsze można sprawdzić drewanianym patyczkiem czy jest już gotowe – wkłuwając go w środek i patrząc

Ciastkozercy
Sernik Jagodowa Fantazja 452

Jagody, to owoce sezonowe, które bardzo krótko cieszą nas swoją obecnością. Trzeba więc to maksymalnie wykorzystać. Dzisiaj zaproponuję przepis na sernik na zimno z dodatkiem dużej ilości tych owoców. Ciasto jest delikatne i nie zbyt słodkie. Po zanurzeniu w nim widelczyka - przebijamy się najpierw przez warstwę delikatnej śmietanki, następnie masy jagodowej, żeby zakończyć na chrupiącym spodzie o smaku czekolady orzechowej(...)Nutelli  (fot.5) . Wyrównać. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie przygotować masę śmietanową. Bardzo ważne jest, żeby śmietana i serek mascarpone były schłodzone przed użyciem, przez minimum 24 godziny. Serek mascarpone i śmietankę włożyć do jednego naczynia i ubijać, do otrzymania gęstej masy. Przed końcem ubijania dodać cukier puder,  cukier waniliowy oraz Śmietan-Fixy. Gotową

Świat Ciasta
EKLERKI Z TRUSKAWKAMI 105

masła (prawdziwego, min. 82% tłuszczu)  ½ szklanki mąki pszennej  łyżeczka cukru  szczypta soli  2 jajka SKŁADNIKI NA KREM:  200 ml śmietanki min. 30% 1 serek mascarpone 2 łyżki cukru pudru  ŚmietanFix   truskawki A jak to zrobić:   EKLERKI: Mąkę wymieszać z cukrem i solą. Do garnka wlać wodę i wrzucić masło.Podgrzewać aż masło(...)całkowitego połączenia składników, następnie dodajemy drugie jajko. Miksujemy kilka minut do otrzymania znów lśniącej i gładkiej masy odchodzącej od brzegów garnka. Otrzymaną masę przekładamy do rękawa cukierniczego(można też ciasto wyłożyć na blachę łyżką). Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyciskamy ciasto w formie prostokąta, zostawiając 2 cm. odstępy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni (piekarniki z termoobiegiem190 stopni

Kuchnia w opałach
ZIMOWY TORT ŻURAWINOWY 120

cytryny ¾ szklanki przegotowanej wody 2-3 łyżki cukru Krem do tynkowania 160 g masła ( wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej) 60 g cukru pudru 240 g serca mascarpone ¼  szklanki soku z Żórawiny + łyżeczka żelatyny rozrobiona w 3 łyżkach gorącej wody Drip 5 g białej czekolady łyżeczka oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich(...)sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka

RAROSSA
Najlepsze tiramisu z pierniczkami 250

życzy. Wam również życzę w tym nowym, 2015 roku wszystkiego, co najlepsze; żeby dni były długie i słoneczne, autobus nigdy się nie spóźniał, książki zawsze były ciekawe, a ciasta słodkie i pyszne. Żeby marzenia się spełniały, a plany ziściły. Żeby nigdy nie zabrakło prądu ani ciepłej wody, a naczynia zawsze zmywał ktoś inny. Żeby ten nowy rok był lepszy(...)Deser wyszedł po prostu bajeczny, i gwarantuję, że nikt mu się nie oprze.Jeśli nie używacie w kuchni surowych jajek, można je zastąpić pasteryzowanymi. Można też przygotować krem z mascarpone i bitej śmietany - też będzie pyszny, ale to już jednak nie to samo...To tiramisu zrobiło u nas furorę, i choć sycące, zniknęło błyskawicznie. Jeśli macie w domu jeszcze trochę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Raffaello 360

wymiarach 22-26 cm i podwoić składniki. Składniki na biszkopt: 4 jajka 12 łyżek cukru 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany Dodatkowo: 50 g białej czekolada 1 łyżka oleju kokosowego wiórki kokosowe 80 g płatków migdałowych(...)zrobić Tort Raffaello? Biszkopt pieczemy według przepisu . Mój piekłam w 2 foremkach o średnicy 18 cm. W zależności od tego czy pieczecie biszkopt w 1 czy 2 foremkach ciasta będzie mniej lub więcej więc będzie potrzebowało mniej lub więcej czasu do całkowitego upieczenia – zawsze można sprawdzić drewanianym patyczkiem czy jest już gotowe – wkłuwając go w środek i patrząc

Ciastkozercy
Sernik z musem czekoladowym 78

się jeszcze na blogu pojawiały. Całościowo ciasto komponuje się bardzo dobrze. Jest słodkie, oczywiście, ale nie jest to słodycz zniechęcająca, tylko taka doskonale wyważona – z przyjemnością sięga się po kolejny kawałek. Polecam:) Spód: 2 op. ciasteczek typu Pieguski z czekoladą 60-65 g masła Sernik: 500 g dobrej jakości twarogu 500 g mascarpone 1 i 1/2 szkl. cukru

Smaki Na Talerzu