ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:636/1309)

Wilgotne ciasto marchewkowo-kabaczkowe. 174

Pyszne i momentalne w przygotowaniu ciasto, podczas pieczenia którego na cały dom będzie się unosił aromat marchwi i różnych przypraw. Dzięki dużej ilości składników płynnych, a małej suchych ciasto po upieczeniu jest bardzo wilgotne i przyjemne do jedzenia. Składniki: 3 marchewki 0,5 kabaczka lub cukinii 200 g mąki 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli  łyżeczka proszku do pieczenia szklanka(...)grubych oczkach.  Oddzielnie przesiewamy mąkę, cynamon, sól i proszek do pieczenia.  Jaja, masło, mleko miksujemy z cukrem na gładką masę, dodajemy warzywa, ponownie miksujemy i dodajemy składniki suche, mieszamy łyżką do połączenia się wszystkich składników.  Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 60 minut. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Placek z nektarynkami - galette 151

połowę dodać do mąki, rozcierać aż do otrzymania malutkich kawałków, dodać resztę masła, mieszać do połączenia. W środku masy zrobić wgłębienie , dodać jajko, sok z cytryny, mieszać za pomocą noża. Przełożyć z miski na lekko omączony blat i szybko zagnieść ciasto aż będzie gładkie. Uformować kulę, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.   Można też ciasto zagnieść

Stare Gary
Placek z letnimi owocami 157

dodać do mąki, rozcierać aż do otrzymania malutkich kawałków,  dodać resztę masła, mieszać do połączenia. W środku masy zrobić wgłębienie , dodać jajko, sok z cytryny, mieszać za pomocą noża. Przełożyć z miski na lekko omączony blat i szybko zagnieść ciasto aż będzie gładkie. Uformować kulę, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.   Można też ciasto zagnieść

Stare Gary
Przepis na jabłecznik (szarlotkę) 361

Prowadzenie bloga sprawia, że rozwijam swoje umiejetności kulinarne i wzbogacam smaki przygotowując nowe potrawy, ale też chętnie wracam do tych już od lat wypróbowanych. Jednym z

UgotujmyTo.pl
Czeburek idealny 159

Odstawiamy na ok 1 h w międzyczasie jeszcze ze 2 razy zagniatając. Wszystkie składniki nadzienia mieszamy i również odstawiamy na godzinę. Ciasto dzielimy na kulki wielkości małej mandarynki. Każdą kulkę rozwałkowujemy na ok 2 mm i nadziewamy ją masą mięsną. Bardzo dokładnie zlepiamy boki - można sobie pomóc spodkiem od filiżanki (ja użyłam słoika). Patelnię napełniamy do połowy olejem, rozgrzewamy

sierotka maRysia w kuchni
Tęczowy śmietanowiec na waflach 331

sobotnie przedpołudnie zapraszam na kolorowe ciasto śmietanowe bez pieczenia. Wspaniale wygląda i smakuje. Nikt mu się nie oprze.   SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 750 ml śmietany 30%, 1/2 opakowania galaretki fioletowej, 1/2 opakowania galaretki zielonej, 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej, 1/2 opakowania galaretki niebieskiej, 1/2 opakowania galaretki czerwonej, 1 łyżeczka cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę fioletową rozpuszczam w 1/2 szklanki(...)wafli. Wyrównuję, przykrywam drugim waflem i odstawiam do stężenia. 3. Podobnie, jak masę fioletową przygotowuję masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładam wafle. 4. Pozostałą śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Śmietaną dekoruję wierzch ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wieniec drożdżowy z tapenadą 195

Wszystkie składniki miksujemy blenderem na jednolitą masę, powoli dodając oliwę. Smakujemy, jeśli jest za mało słona lub ostra, doprawiamy solą i pieprzem.Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, drożdże instant i sól. Mleko trochę podgrzewamy, dodajemy oliwę,  jajko i mieszamy. Płynne składniki dodajemy do suchych, dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto (ręką lub mikserem z hakiem). Można delikatnie podsypać mąką

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 183

Ciasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku(...)puszystą masę. Miksując dodać porcjami kaszę oraz wlać olej. Na końcu wsypać przesiane kakao z proszkiem do pieczenia i dokładnie połączyć. Gotową masę przełożyć do formy o średnicy 23cm, a na wierzchu ułożyć połówki śliwek skórką do ciasta. Piec w temperaturze 180*C przez około 50min. Smacznego :) RADA: Żeby ciasto było bezglutenowe, należy użyć odpowiedniego proszku do pieczenia lub zastąpić

https:KKuchniaMniam
Drożdżówki gniazdka 151

jeżyn, które lubi mój mąż. Smak jest naprawdę godny polecenia. Wiadomo, nie ma nic lepszego niż domowa bułeczka :) Składniki: CIASTO: 15 g świeżych drożdży 2 zaokrąglone łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 30 g masła 1 jajko 300 g mąki pszennej MASA SEROWA: 200 g białego sera twarogowego w kostce 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżką mąki ziemniaczanej(...)Przygotowanie: Drożdże pokruszyć do miski, posypać cukrem, odstawić na ok. 3 minuty, wlać lekko ciepłe mleko, wymieszać. Masło rozpuścić, ostudzić, wlać do miski. Dodać jajko i mąkę, wyrobić jednolite ciasto. Rozwałkować na lekko posypanej mąką desce, rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Szeroką szklanką wykrawać koła o średnicy ok. 8 cm. W każdym kółku wykrawać mniejszą szklanką kółko

Cakes By Kejt
Cake Pops 135

linki z efektami Waszej pracy !! CAKE POPS               Składniki na około 35 sztuk ·         około 450 g ciasta (ja użyłam Brownie upieczonego w blaszce 24X24) ·         patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl(...)razu wyjmujemy z piekarnika. Odstawiamy aby przestygło. Przygotowujemy sobie miejsce z zamrażarce. Wystudzone ciasto drobno kruszymy. Dzielimy na dwie części. Pierwszą część   dokładnie mieszamy   z mascarpone, aromatem rumowym i kieliszkiem rumu. Tworzymy dużą kulę. Drugą część łączymy z dżemem, rumem, aromatem wiśniowym. Zawijamy obie masy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażarce. Wyjmujemy masę, formujemy

Mania Gotowania
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 681

Post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
BUDYNIOWIEC Z MUSEM MORELOWYM 120

szybkie, proste i lekkie w smaku ciasto.  A pyszny morelowy mus dodatkowo wzbogaca jego smak ... Składniki na ciasto: 125 g maki  65 g cukru 65 g masła lub margaryny 1 jajko  jeden proszek mały do pieczenia Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g cukru 1.5 szklanki śmietany 22% lub 30% Mus: 1 puszka

Walijskie Pichcenie
Czekoladowa tarta z malinami 130

malin Obie czekolady rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Jajka z cukrem cukrem ubić na jasną masę (około 5 minut). Do jajek dodać mąkę, zmiksować. Na końcu wmieszać rozpuszczoną czekoladę. Maliny ułożyc na podpieczonym cieście. Zalać musem i piec w 180 stopniach 20-25 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem można posypać kakaem i ozdobić malinami. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Tort czekoladowy 163

pieczenia wymieszać ze sobą. Do masy jajecznej wlać wodę, następnie stopniowo przesiać przez sitko składniki sypkie delikatnie mieszając szpatułką. Gotową masę przelać od razu do formy. Piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm.   Krem:   Czekolady połamać

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania