ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:633/1309)

Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 201

parze, dodać likier, wymieszać i ostudzić. Biały ser zmielić, dodać cukier oraz jajka, zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować. Połowę masy przełożyć do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć), przykryć resztą ciasta. Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować. Sernik przechowywać w lodówce. Źródło:  Przepisy.net

Z miłości do słodkości
3Bit 227

żeby mnie nie kusiło... Ale jeśli jesteś alergikiem proponuje zamienić zwykłe herbatniki na bezglutenowe i tak samo postąpić z budyniem...i ciasto będzie idealne dla glutenka... Składniki 2 opakowania herbatników po 200 gram puszka masy kajmakowej korówkowej 2 budynie waniliowe ja użyłam Delecta waniliowe z białą czekoladą 2 szklanki mleka ( moja była pojemności 250ml.) 3 łyżeczki cukru 500 ml śmietany

NaKońcuJęzyka
Muffinki marchewkowe 212

pieczenia, cynamon oraz stopniowo mąkę. Marchewkę obieramy i trzemy na średnich oczkach. Cytrynę parzymy wrzątkiem i ścieramy skórkę na najmniejszych oczkach. Do przygotowanego ciasta dodajemy marchewkę i startą skórkę z cytryny delikatnie mieszając łyżką. Gotową, wymieszaną masę przekładamy do przygotowanych papierków. Pieczemy około 20 minut w temp 200 stopni Celsjusza. Kiedy muffinki się pieką przygotowujemy polewę. W misce ucieramy mikserem

Kolizje Smaków
SERNIK NA ZIMNO Z BITĄ ŚMIETANĄ, BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ I FRUŻELINĄ PORZECZKOWĄ! 262

ciasto w lecie to tylko sernik na zimno z bitą śmietaną, borówkami i masą z czarnych porzeczek. Czysta rozpusta ;-) Sernik przygotowywałam już jakiś czas temu z okazji imienin męża, był zachwycony ;-) ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: NA MASĘ NR 1 KOLOR BIAŁY: - 250 g serka chudego białego - 200 g jogurtu greckiego - 3 łyżki płaskie żelatyny - 4 łyżki borówek amerykańskich - kilka ziaren wanilii

SMYKWKUCHNI
Babeczki z parówką 159

sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli morskiej W jednej misce wymieszać suche składniki wraz z przyprawami, a drugiej misce wymieszać rozpuszczone masło z jajkami. Masę dodawać stopniowo do suchych składników, dokładnie wymieszać.Piekarnik nagrzać do 170°C. Ciasto wlewać do formy na muffinki do 3/4 wysokości. Na środku każdej muffinki umieścić kawałek parówki . Piec na złoto 15-20 minut. Lubczyk

Moje domowe kucharzenie
Mój pierwszy chleb 190

pokrojone suszone pomidory i mieszamy. Najlepiej zrobić to drewnianą łyżką i tylko do czasu połączenia składników (potrwa to nie dłużej niż 30 sekund). Masa powinna być w miarę jednorodna i na pewno będzie się kleić. To ciasto takie właśnie ma być. (Ja początkowo miałam pewne obawy, bo to coś, co uzyskałam w misce nie przypominało wcale gładkiego, elastycznego, drożdżowego ciasta

Ratunku obiad
Biskwity z kremem cytrynowym i owocami 142

pieczenia Białka ubić na sztywną pianę - razem z solą i cukrem. Dodać żółtka - ubić na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem - przesiać do masy jajecznej - połączyć delikatnie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kłaść łyżką porcję ciasta - formować okrąg średnicy 12-15 cm. Piec 10-12 min. w 170 stopniach. Krem cytrynowy: 500 ml kremówki 50 g cukru

kolorowotorcikowo
Biszkoptowe naleśniczki z owocami sezonowymi 352

Alpro Wykonanie: Oddzielić białka od żółtej jaj. Białka ubić na sztywno. W oddzielnym naczyniu zmiksować mleko, mąkę, żółtka, cukier i olej. Do gotowej masy naleśnikowej dodać pianę - delikatnie wymieszać. Na suchej, rozgrzanej patelni kłaść łyżkę stołową ciasta, formować placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano. Gotowe naleśniczki kłaść na talerzu, po dwa lub trzy - jeden na drugim. Polać waniliowym deserkiem

kolorowotorcikowo
Tarta z kalafiorem 149

różyczki i ugotować na parze. Pomidorki przekroić na połówki. Szynkę pokroić w paseczki.  Jajka połączyć ze śmietaną, koperkiem i pieprzem. Schłodzonym ciastem wylepić wysmarowaną tłuszczem formę. Ułożyć ugotowanego kalafiora, szynkę i pomidorki koktajlowe. Zalać masą jajeczno-śmietanową. Piec przez ok. 35 minut w temperaturze 180 st.C. insertCookd("bf63f240ceb7f9024426a27988e0090a

Pasja Smaku
Czas na mazurki 104

gestej, kwasnej smietany 0,5 szklanki cukru pudru barwnik wykonanie: Ciasto przygotowujemy wedlug przepisu. Ja tradycyjnie zrobilam 10 malych mazurkow z jednej poracji ciasta, ale mozna zrobic jeden duzy. Po upieczeniu i wystudzeniu mazurkow napelnilam je masa smietanowa. W garnuszku gotujemy smietane razem z cukrem pudrem. Caly czas mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, a nastepnie zmniejszamy ogien i gotujemy jeszcze

Przysmaki Karolki
Sos karmelowy. 182

lekko brązowego koloru Ostrożnie wlać mleko , i pozostawić na ogniu aż masa zacznie gęstnieć , u mnie trwało to 50 min. Należy pamiętać ,że masa w miarę stygnięcia będzie jeszcze gęstnieć . Sos ten rewelacyjnie pasuje do wszelkich , ciast , lodów i innych deserów. Można go zaromatyzować wanilią , alkoholem (np rumem ), cynamonem , sokiem pomarańczowym czy innym ulubionym smakiem. Polecam

Malinowa Kawiarenka
Pierniczki alpejskie w czekoladzie. 187

Wykonanie : Miód , masło i cukier rozpuścić na ogniu , przestudzić. Suche składniki wymieszać w misce  , dodać jajko , jogurt  i wystudzona masę  .  Wymieszac i odstawić najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. Następnego dnia ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm ,  wycinać koła , ( u mnie ok 3 cm średnicy , po upieczeniu zwiększyły się

Malinowa Kawiarenka
Sernik na zimno z jagodami i malinami 402

wymieszać do połączenia. Następnie całą zawartość wlewać powoli do masy serowej, miksując na najwyższych obrotach. Jak tylko rozmiksujemy żelatynę przerwać miksowanie. Masę wyłożyć na spód z biszkoptów. Powbijać umyte i osuszone maliny otworem do góry. Ciasto włożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, w ilości mniejszej niż podano na opakowaniu (ja rozpuściłam w 400 ml, podczas

Moja Delicja
Rogale drożdżowe z makiem 163

najbardziej godny polecenia. Zresztą Mama i ja uwielbiamy ciasto drożdżowe, a skoro to my w domu gotujemy, mamy prawo wybierać...zatem zapraszamy. Składniki: 3 szklanki mąki 5 dag drożdzy 200 g masła  150 ml kwaśnej śmietany 3 żółtka  1/3 szklanki cukru 2-3 łyżki ciepłej wody Masa makowa: 300 g  suchego maku  czubata łyżka skórki pomarańczowej(...)utrzeć zółtka z cukrem. Do mąki z masłem dodać utarte żółtka, drożdże, śmietanę, pozostały cukier i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy częśći. Z każdej rozwałkować prostokąt ( podsypując delikatnie mąką) i podzielić na trójkąty. Na 2/3 długosci każdego trójkąta po środku ułożyć masę makową i zwijać rogaliki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić rogaliki do wyrośniecia

Gosia gotuje
.1085. bułeczki na sobotę 169

125g gęstego puree z dyni ~łyżka syropu klonowego (lub więcej do smaku) ~2-3 łyżki mleka roślinnego jeśli ciasto będzie za gęste ~1/2 łyżeczki BG proszku do pieczenia Mąkę, gumę guar i proszek mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Przekładamy masę do foremki (u mnie silikonowa w trójkątnym kształcie) i pieczemy 20-40 minut w zależności od wybranej foremki

breakfast of dreams