minut). Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże z pozostałym mlekiem, delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy masło i ponownie mieszamy. Na koniec stopniowo dodajemy jajeczną masę -w trzech porcjach, za każdym razem dokładnie mieszając. Całość ugniatamy 10 minut. Ciasto z początku będzie bardzo lepkie, pod koniec ugniatania powinno odchodzić od ręki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. 3. Po godzinie
My Culinary Artlink tutaj sól, pieprz, przyprawy do smaku zioła do smaku kwaśna śmietana WYKONANIE Cukinia, marchew i czosnek mielonego (najlepiej z małymi otworami), Otrzymaną masę dodać jajka, sól, pieprz, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.Ciasto powinno mieć zarówno brązy nie są płynne, ale nie gruby. Zetrzeć ser. Rozprowadzić ciasto na formochkam (mam silikon). Posypać tartym serem i wysłać
w mojej kuchnidłoni. Mięso mieszamy z obraną, bardzo drobno posiekaną cebulą, obranym przeciśniętym czosnkiem, jajkiem i majerankiem. doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem - masa powinna być wyrazista w smaku, by po ugotowaniu nie pozostała mdła. Z ciasta odrywamy kulkę wielkości mandarynki, formujemy z niej placuszek. Nadziewamy mięsem i zlepiamy brzegi, formując w dłoniach podłużną kluskę. Brzegi spłaszczamy. Kartacze wkładamy na wrzącą
W kuchennym oknie Ewypowstanie karmel. Wsypać jabłka i mieszając dusić, aż karmel się rozpuści, oblepiając owoce. Doprawić cynamonem. Wsypać prażone migdały i całość dokładnie wymieszać. Płaty ciasta filo posmarować roztopionym masłem i ułożyć jeden na drugim. Na wierzchu rozprowadzić masę z owoców i całość zwinąć w roladę. Przełożyć na papier do pieczenia i piec 30 minut w 180 stopniach
Kuchnia w opałachczekolady. W misce wymieszać mąkę, cukier, sól i sodę. Dodać miąższ z laski wanilii, jajka, oraz ciepłą czekoladę z masłem. Miksować na gładką masę. Na końcu dodać migdały i 50 g drobno posiekanej czekolady, wymieszać łyżką. Ciastem wypełnić blaszkę do brownies, lub wylać na zwykłą,niedużą blaszkę (15 x 25 lub mniejszą). Piec około 20 - 25 minut w piecu nagrzanym
Kuchnia w opałachpowinny być w temperaturze pokojowej. Do dużej miski lub na stolnicę wsypujemy cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, dodajemy jajka i masło. Do masy dodajemy trochę mąki i wszystko ugniatamy. Mąki dosypujemy co jakiś czas, zagniatając ciasto. Mąkę dodajemy do momentu, aż ciasto nie będzie lepkie. Dopiero wtedy możemy ciasto wałkować i wykrawać z niego wzory. W garnuszku rozpuszczamy
Passions hobbies lifeDzisiejszy dzięń był dla mnie wyjątkowo ciężki, zupełnie jak nie niedziela:) A wszystko za sprawą mojego małego diabełka, który zawsze potrafi dostarczyć nam "rozrywek". Dziś ni
Magiczna kuchnia Dariimiksujemy.Stopniowo dodajemy mąkę przesianą z solą, a kiedy masa zaczyna się robić bardzo gęsta wsypujemy pozostałą mąkę i ręcznie kończymy zagniatać ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut.Po tym czasie uderzamy w nie drewnianym wałkiem,składając co jakiś czas „przez pół” ( tak przez ok.8-10 minut.Musimy wtłoczyć do ciasta jak najwięcej powietrza!Dzielimy na kilka części, cieniutko rozwałkowujemy
Ostra na SłodkoMasło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i rozdrobnione ( może być widelcem) banany. W drugiej misce łączymy wszystkie suche składniki. Do maślanej masy dodajemy sypkie składniki na zmianę ze śmietaną. Po połączeniu wszystkich składników, przekładamy ciasto do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami (wyszło 18 średnich muffinek).Pieczemy 35 minut w 180 C`Smacznego
Słodkie Przyjemnościsię składników. I odstawiamy na co najmniej 4 godziny (ja zostawiam na noc od 12h do 18h).Po tym czasie otrzymujemy klejącą masę którą wykładamy na obsypany mąką (około 2 łyżek) blat i odgazowujemy, składając ciasto na pół, i jeszcze raz tak samo. Odkładamy ciasto zgięciami w dół na ścierkę na której wysypujemy ulubione dodatki, u mnie pestki
Słodkie PrzyjemnościStudzimy. W dużej misce ucieramy cukier puder z miękkim masłem na gładką masę, a następnie dodajemy jajko. Wszystko miksujemy, a gdy masa się połączy, dodajemy ostudzoną czekoladę. Mąkę mieszamy z kakao i przesiewamy do ciasta. Wszystko mieszamy - ja to robię łyżką, ale można to zrobić mikserem na najniższych obrotach.Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z małą końcówką w kształcie
Słodkie Przyjemnościucieramy. Gdy masa będzie jednolita, dosypujemy do niej mąki i dalej miksujemy (za pomocą robota kuchennego, albo ręcznego miksera ze spiralnymi końcówkami).Gdy masa będzie zwarta, wykładamy ją na oprószony mąką blat i zagniatamy w kulkę - ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części i każdą kolejno rozwałkowujemy
Słodkie Przyjemnościmąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko i olej. Na końcu dodać aromat rumowy. Bakalie wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę keksówkę (30x10) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 40 minut, do suchego patyczka, funkcja góra-dół. Po wystudzeniu można dowolnie
Monia miesza i gotujekminek. W środku robię zagłębienie w które wlewam drożdże, 190 ml letniej wody i oliwę.Mieszam łyżką aż zrobi się w miarę jednolita masa a następnie przekładam na posypaną mąką powierzchnię i wyrabiam aż zrobi się ciasto gładkie i elastyczne.Przekładam ciasto do lekko wysmarowanej tłuszczem miski i przykrywam lekko wilgotną ściereczką. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
UgotujmyTo.plodcedzamy i opłukujemy zimną wodą. 2. Kasze przerzucamy do jakiegoś naczynka. Dodajemy jajko i skrobie. Następnie wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Konsystencja musi być podobna do śmietany, tak żeby po prostu na patelni ciasto nie "pływało".3. Na rozgrzanej patelni z łyżą masła smażymy placki. 1 łyżka= 1 placek.4.SosPomarańczę i cytrynę oblać wrzątkiem. Tarkujemy skórkę
Gotuj Z Muzyką