ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:248/1309)

Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 107

Brownie z kremem porzeczkowym 4.      Budyń z kremem kakaoawokado  5.      Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet 8.       Deser malinowy z nutką cytryny 9.       Sernik na zimno z owocami

Tradycyjna Kuchnia
Wyniki konkursu- słodki przepis na Dzień Matki 139

Blok ryżowo-czekoladowy 2 5 7 3 Brownie z kremem porzeczkowym 0 0 4 Budyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno z owocami 0 0 10 Drożdżówki z serem

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowe gofry otrębowe 123

budyniem, proszkiem do p., stewią, kakaem, serkiem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie ubijamy białka, ale nie na całkiem sztywno ;) dodajemy białka do spęczniałej masy otrębowej wylewamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy (ja żeby mieć pewność, że ciasto odejdzie posmarowałam  ją lekko oliwą z oliwek) pieczemy około 5 minut podajemy jak kto lubi, ja zjadłam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowa pianka 134

rozkruszonych tabletek (najlepiej spróbować) Sposób przygotowania: Jogurt, żółtka, budyń, kakao, stewie miksujemy białka ubijamy na sztywną pijane ze szczyptą soli delikatnie mieszając dodajemy białka do masy czekoladowej wylewamy ciasto do blaszki pokrytej papierem do pieczenia (chyba że mamy silikonową) pieczemy minimum 60 minut w temperaturze 160 stopni pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, a potem najlepiej jeszcze do lodówki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Piernikowa bułka z mandarynkami 125

pieczenia 0,5-1 łyżeczka stewii 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mandarynka Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz mandarynki) dokładnie mieszamy mandarynkę obieramy, dzielimy na kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy przekładamy masę do pojemnika/ miski nadającej się do użycia w mikrofali wstawiamy na 5 minut na największą moc (czas uzależniony jest od mikrofalówki, więc musicie sprawdzić czy nie piec

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pełnoziarniste bułeczki 113

zioła prowansalskie/ cynamon/ miód/ Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki do suchych składników dodajemy jajko i jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Drożdżowy omlet 107

owsiane, ksylitol, drożdże oraz letnie mleko mieszamy powstałą mieszankę odstawiamy na kilka minut, żeby drożdże zaczęły "działać" ;) białka ubijamy na sztywną pianę delikatnie mieszając dodajemy do białek drożdżową masę oraz żółtka ciasto wylewamy na rozgrzaną teflonową patelnię delikatnie przetartą olejem smażymy omlet dość długo na małym ogniu (na chwilę możemy przykryć patelnię pokrywką, wtedy góra się zetnie i będzie łatwiej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pomidorowe (otrębowe) bułeczki z ziołami 194

przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki (pomidory kroimy na mniejsze kawałki) do suchych składników dodajemy jajko i jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek), wierzch posypujemy sezamem pieczemy w temp

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowe pieczywo 153

łyżeczka ostrej papryki Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki  do suchych składników dodajemy jajko i mleko, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) cienka warstwa na spodzie foremek pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bananowo-kokosowe pancakes 160

sobą płatki, chipsy, len, sodę jajko miksujemy z jogurtem, dodajemy do suchych składników, mieszamy i odstawiamy na około 5 minut białko ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do pozostałej masy, mieszamy do ciasta dodajemy pokrojonego w kostkę banana i mleko, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem olejem kokosowym SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kluski z makiem 190

Moja ulubiona wigilijna potrawa. Idealna w swej prostocie, bez zbędnych dodatków (np. rodzynek, za którymi nie przepadam) i z własnoręcznie zrobionym ciastem na kluski. Masa makowa również nie może być gotowa z puszki, ale tutaj można sobie ułatwić pracę przy pomocy urządzenia Thermomix (nie musimy kilkakrotnie przepuszczać maku przez maszynkę i wyrobienie samej masy trwa o wiele krócej

Milion Smaków
Kluski śląskie 94

garnku wyrównać, z powstałej masy wyjąc 1/4 cześć, w wolne miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej ile ubyło ziemniaków. Całość wraz z wyłożoną częścią ziemniaków zagnieść na jednolitą masę.  Z wyrobionego ciasta formować kulki, następnie w każdej z nich wykonać wgłębienie kciukiem. Kluski gotować w osolonej wodzie około 2 - 3 minuty, do momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię wody.  Krywań

Kuchenne aromaty
Korzenne muffiny marchwiowe z bakaliami/ bez cukru 170

dodajemy 5 jaj, mieszamy.  Dodajemy olej i stopniowo dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami.  Na ostatek dodajemy startą marchew i delikatnie mieszamy ciasto łyżką.  Gotową masę przekładamy łyżką do formy na muffiny i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym

upichcona
Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami 144

odrobiną oleju i karobu (dzięki niemu cebulka nabierze głębszego, słodkiego posmaku). Jaja wbić do jogurtu i dodać pokrojone w kosteczkę ser topiony i suszone śliwki. Nadzienie wyłożyć na ciasto i zalać masą jajeczno- jogurtową, z wierzchu posypać mielonym kolorowym pieprzem. Tartę piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z kolorowymi sałatami i kiełkami. Smacznego! Ten i inne przepisy

Wielki apetyt
ciasteczkowe lizaki – pop cake 207

lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto. Z powstałej masy formujemy kuleczki. Czekoladę z olejem roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdy patyczek zanurzamy w czekoladzie, chwilkę odczekujemy aby czekolada stężała (dzięki temu kuleczki nie będą się zsuwały z patyczków

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania