ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:256/1309)

Rabarbarowe Oczarowanie 202

pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Mus rabarbarowy: Rabarbar obieram i kroję w kostkę. Przekładam do garnka, podlewam wodą i duszę do miękkości. Gdy rabarbar całkowicie się rozpadnie wsypuję cukier oraz galaretki. Dokładnie mieszam i odstawiam do przestudzenia.  4. Masa kakaowa : Z mleka odlewam(...)budyń. Następnie dodaję kakao oraz spirytus. Ucieram. 5. Na jedno z ciast makowych wykładam gęsty mus rabarbarowy. Wyrównuję. Na musie układam biszkopt jasny. Na biszkopt wykładam masę kakaową, wyrównuję. Na wierzchu układam drugie ciasto makowe.  6. Czekolady rozpuszczam z 2 łyżeczkami mleka nad kąpielą wodną (każdą osobno). Na wierzchu ciasta robię z czekolad esy floresy. Gotowe ciasto wstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naleśniki idealne - przepis podstawowy 272

mlekiem. Mąkę przesiać. Mieszając stopniowo dodawać do mleka i jajek mąkę. Połączyć z połową wody i resztą składników, zmiksować na średnich obrotach. Ciasto powinno być lejące i dość rzadkie. Odstawić na 20-30 minut. Przed smażeniem masę zamieszać, stopniowo dodawać pozostałą wodę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji - przy podniesieniu łyżki pionowo, ciasto powinno spływać pokrywając równocześnie jej powierzchnię. Coś(...)oleju. Wylać porcję ciasta jednocześnie przechylając lekko patelnię i zataczając nią w powietrzu niewielkie koła, aby ciasto naleśnikowe było rozprowadzone równomiernie po całym dnie. Nadmiar ciasta odlać do miski. Smażyć na średnim ogniu, aż masa się zetnie. Przewrócić placek na druga stronę i jeszcze krótko dosmażyć. Czynności powtarzać do wykorzystania całego ciasta Smacznego

Pełny talerz
Paznokieć 405

paznokcie. Ale kto by w to wnikał, trzeba po prostu spróbować i ocenić. Naprawdę warto. Składniki: Ciasto: 2.5 szklanki mąki 30 dkg margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego Krem: puszka masy kajmakowej 30 dkg masła Dodatkowo: 70 g płatków migdałowych Sposób przygotowania(...)podanych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 3 równe części..  Białka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Masę kajmakową utrzeć na gładką masę z masłem. Cała trudność tego ciasta polega na upieczeniu 3 placków. Jeśli nie macie 3 jednakowych blaszek, wystarczy wyciąć 3 jednakowe prostokąty z papieru do pieczenia o wymiarach około 36 x 25, wykleić

na moim stole...
1462.Szarlotka z jabłkami i aronią 174

dałam] 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem  do pieczenia i cukrem  pudrem przesiać. Dodać margarynę i żółtka, szybko zagnieść ciasto. Do 1/3  ciasta można dodać kakao. Schłodzić. Masa jabłkowo-aroniowa: 1 kg jabłek 250 g aronii 100 g masła 1/2 szk. cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cynamonu Jabłka obrać, zetrzeć na tarce(...)przygotowanej wcześniej blachy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec przez 10 minut w temp. 180'C. Na podpieczony spód wyłożyć masę jabłkowo-aroniową, następnie pianę z białek. Na sam wierzch zetrzeć  trzecią część ciasta. Piec przez 30-40 min. w temp

Moje domowe kucharzenie
Przepis na brownie. Klasyczne amerykańskie 85

u0142adnikami masy.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/przepis-na-brownie-klasyczne-amerykanskie\/#wpzoom-rcb-direction-step-5ed69c6a814be","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Mas\u0119 prze\u0142\u00f3\u017c do formy wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia. Taka ilo\u015b\u0107 masy wystarczy na form\u0119 24x24cm","text":"Mas\u0119 prze\u0142\u00f3\u017c do formy wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia. Taka ilo\u015b\u0107 masy wystarczy(...)cukier. Ubij mikserem na kremową masę. Dodaj roztopioną z masłem czekoladę i wolnymi obrotami miksera wymieszaj. Do masy dodaj mąkę pszenną i delikatnie wymieszaj (możesz użyć miksera). Nie należy długo ubijać, tylko do wymieszania mąki ze składnikami masy. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Taka ilość masy wystarczy na formę 24x24cm Ciasto włożyć do piekarnika nastawionego na pieczenie

ProstePesto.pl
Sernik piernikowy łaciatek 260

pyszny serniczek łaciatek o korzennym smaku i zapachu :)Składniki na ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka cukru1 cukier waniliowy Skworcu2 łyżki kakao3 jajka1 łyżka kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka przyprawy do pierników1 łyżeczka płaska cynamonu Skworcu1 kostka margaryny Palma Bielmar Masa serowa :1,5 kg sera białego chudego i półtłustego ( pół na pół(...)szklanki cukru1 cukier waniliowy Skworcu7 jajek2 budynie waniliowe2 łyżki miękkiej margaryny Palma Bielmar kilka kropli olejku migdałowegoWykonanie :Mąkę i resztę składników podanych na ciasto włożyć do miski i wymieszać mikserem na grudkowatą masę .Przełożyć na stolnicę i zagnieść ciasto.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Skubać po kawałeczku ciasta i zrobić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.Układać na spód blaszki jedną

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z z serkiem mascarpone i borówkami amerykańskimi - PYCHA :) 127

formie do pieczenia, po samą górę, łącznie z brzegami (w formie wysmarowanej wcześniej masełkiem). Dziurawimy masę widelcem i wkładamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu. Po wyciągnięciu formy z ciastem z lodówki wykładamy wszystko papierem do pieczenia i na górę stawiamy żaroodporne naczynia lub sypiemy fasolę(...)łyżeczki cukru wanilinowego - 300g borówek amerykańskich Za pomocą miksera ubijamy śmietankę 30%, stopniowo dodajemy resztę składników, serek mascarpone po kawałku na sam koniec miksowania. Gotową masę rozmieszczamy na wystudzonym cieście i dekorujemy borówkami amerykańskimi

upichcona
Babka hrabina 88

łyżką do połączenia składników. Na koniec do ciasta dodałam olejek i jeszcze raz wymieszałam. Gotowe ciasto przełożyłam do formy keksówki o wymiarach 12x25cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Powinno to zająć ok. 50-60minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu ciasto wystudziłam na metalowej kratce. Gdy wystygło, wyjęłam(...)niej połamaną na kawałki czekoladę. Użyłam czekolady gorzkiej i mlecznej po połowie. Może być sama mleczna lub sama gorzka. Odczekałam chwilę i wymieszałam wszystko na jednolitą masę. Czekoladą smarowałam każdy pasek ciasta i sklejałam z następnym. Ciasto trzeba złożyć ponownie tak, aby wyglądała jak początku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babkę razem z papierem ponownie przełożyłam do blaszki, w której się piekła

Waniliowe Improwizacje
Ciasto orzechowe polane czekoladą 100

przygotowanie ciasta jest łatwe, każdemu powinno się udać. Jest to idealny pomysł na zbliżający się cudowny Dzień Matki. Składniki Ciasto: 1/5 kostki margaryny 2 jajka 80 g. cukru 5 łyżek mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 380 g. mąki Masa: 120 g. orzechów włoskich 15 dag. cukru 5 łyżek dżemu ( morelowego) Polewa czekoladowa: 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 szklanki wody(...)ciasto. Margarynę rozdrabniamy w mące ręcznie lub przy pomocy noża, czy szpatułki aż do konsystencji kruszonki, dodajemy jajka, cukier, mleko i proszek do pieczenia. Gdy uzyskamy gładką masę wykładamy na stolnicę połowę ciasta i rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Jeśli ciasto jest klejące można wyłożyć na blachę ( uprzednio posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą) i rozprowadzić ciasto. Orzechy włoskie

Smaczne Potrawy
Tort Red Velvet 130

velvet muszą znaleźć się maślanka, ocet oraz kakao. Charakterystyczna jest także masa ze słonego serka. Ja mam bardzo miłe wspomnienia z tym tortem – celebrowałam nim kilka lat temu obronę magisterki z wyróżnieniem. Teraz przygotowałam go na Dzień Mamy. Tort Red Velvet – ciasto: 400 g mąki pszennej tortowej (niepełne 3 szklanki) 220 g drobnego cukru do wypieków – zwykłego(...)stopniowo, aż do uzyskania satysfakcjonującej barwy (u mnie wystarczyła odrobina proszku na czubku noża). Na końcu należy wymieszać ocet z sodą, powinien zacząć się pienić. Dodajemy do ciasta i miksujemy ostatni raz. Masę przekładamy do dwóch małych tortownic o średnicy 20-21 cm wyłożonych papierem lub natłuszczonych i wysypanych mąką (w amerykańskich tortach każdą warstwę piecze się oddzielnie). Pieczemy

Poezja smaku
Jabłecznik z bitą śmietaną ---- Torta di mele con panna montata 137

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i żółtka. Obie mąki przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Dno formy o wymiarach 22x28cm wyłożyć pergaminem, boków niczym nie smarować. Wylać ciasto. Piec około 25 minut w temp. 170°C. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, upuścić w formie z wysokości 60cm, po czym ponownie wstawić do piekarnika(...)sztywno. Dodajemy porcjami cukier puder , stale mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania  wlewamy rozpuszczona ,przestudzoną  żelatynę  Tak przygotowaną masę  rozprowadzamy na warstwie jabłkowej Powierzchnię ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi i ewentualnie płatkami dekoracyjnymi. Jabłecznik schładzamy w lodówce.== Torta di mele con panna montata pan di Spagna Ingredienti      3 uova

w mojej kuchni
Babeczki wiosenne listki 155

Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. W misce zostawiamy masy na jedną lub dwie babeczki i dodajemy do niej trochę kakao (te babeczki muszą być ciemniejsze od pozostałych). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika(...)babeczki (dwie z większą ilością kakao) kruszymy na małe kawałki. Podgrzewamy gotową polewę czekoladową (lub rozpuszczamy zwyczajną czekoladę w kąpieli wodnej). Przestudzone babeczki polewamy czekoladą przyczepiamy rozkruszone ciasto czekoladowe i listki z masy cukrowej. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Kawowa legumina z wiśniową frużeliną 138

mleko wraz z masłem, cukrem i kawą. Zestawić z ognia, wsypać mąkę mieszając energicznie cały czas. Powstanie dość gęsta masa, podobna do tej, jaką robi się do ciasta parzonego np. do karpatki. Masę wystudzić. W tym czasie przygotować foremki. Ja użyłam średniej wielkości kokilek do zapiekania. Należy je wysmarować dokładnie masłem i obsypać kaszą manną. Leguminę będziemy gotować w kąpieli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki z boczkiem 108

mleko 1,5 szkl · woda gazowana 1,5 szkl · jajka 3 szt · sól Boczek parzony w plasterkach Papryka konserwowa Cebulka konserwowa Oliwki Ser żółty  Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jeśli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy druga stronę, zmniejszamy płomień pod patelnią, układamy plasterki boczku, kawałki pokrojonej papryki

Camilla w kuchni