ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:259/1309)

Sernik z rosą II - niezawodny 198

albo bez brzegów, wtedy będzie grubszy. Ja robię bez brzegów. Ciasto podpiekłam w piekarniku na 175-180 stopni około 15 minut i odstawiłam do schłodzenia. Podczas gdy ciasto się chłodzi robimy masę serową. Składniki ser z wiaderka u mnie naturalny, 1 kg 4 duże jaja- cale pół szklanki oleju Skworcu  – u mnie 2 łyżeczki niecała szklanka cukru 1 budyń(...)cytryny – usunąć szumowiny przez sitko. 450 ml zimnego mleka pełnotłustego Na górę będą potrzebne jeszcze białka, które nam zostały z ciasta , 3 sztuki i cukier około pół szklanki. Do misy wlożyć ser , cukier, jaja, przyprawę do sernika i mas serowych i zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać proszek budyniowy i miksować. Dodać sok z cytryny , następnie olej i zakończyć wlewając

Z Kuchni Do Kuchni
Kakaowe ciasto z serkiem i gruszkami 99

stopniowo cukier i ciągle ubijać aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka , kakao, oraz mąkę i proszek do pieczenia. Wylać ciasto do formy wyłożonej papierem . forma ok 22x33 Piec w temp 180 st przez ok 15-17 min. Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty. Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i ugotować z dodatkiem goździka i cynamonu(...)dodać sok z cytryny i otartą skórkę. Następnie dodać żelatynę i na koniec gruszki pokrojone w kosteczkę. Wymieszać, wstawić na kilka- kilkanaście minut do lodówki i kiedy masa zacznie gęstnieć przełożyć ciasto. Ciasto można polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi

Gotowanie jest łatwe
Ciasto kokosowe kapitańskie 174

Ciasto w wersji dla dorosłych. Krem delikatny i puszysty z dodatkiem alkoholu, a do tego jasny biszkopt dobrze nasączony herbatą z rumem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego (może być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę kokosową: 200 g białej czekolady(...)przelać na blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Masa kokosowa: Śmietana i mleczko kokosowe muszą być zimne z lodówki.  Do garnuszka wlać rum, dodać połamaną białą czekoladę i rozpuścić na wolnym ogniu mieszając. Do gorącej

Passions hobbies life
Wegańskie ciasto bananowe 194

powstanie gładki mus. Płynne składniki przelej do miski ze składnikami suchymi, za pomocą łyżki całość dokładnie zamieszaj tak, aby nie zostały żadne grudy. Na koniec wmieszaj w ciasto mus bananowy. Bananową masę przelej do przygotowanej formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Ciasto możesz sprawdzić za pomocą drewnianego patyczka – wbij go w środek ciasta – jeżeli po wyjęciu

Roślinna - blog wegański
Chleb pszenno razowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym 154

przykrywany bawełnianą ściereczką i odstawiamy  w ciepłe miejsce na 15 min. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy pozostałą cześć mąki, sól, ziarna słonecznika, płatki i siemię lniane. Wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej masy.  Formułujemy wałek o dł. 30 cm i obtaczamy go w siemieniu. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blasze podsypaną mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Moniki Smakołyki
TARTA Z CUKINIĄ, BROKUŁEM I KURKAMI 107

Kurki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać. Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Śmietankę lekko ubić, dodać jajka, cebulę i cukinię, doprawić do smaku, wymieszać. Masę wylać na przygotowane ciasto. Na wierzchu ułożyć brokuła i kurki. Tartę piec 25-30 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni

Kuchnia w opałach
TARTA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI 149

150ml kwaśnej śmietany - 3 00g mrożonego groszku - 6 dużych pomidorów - sól - pieprz - przyprawa "kucharek" Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia, 1 jajko i wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Formę do tarty smarujemy masłem, na całości rozciągamy dokładnie przygotowane wcześniej ciasto, pamiętają o przygotowaniu wyższych brzegów nakłutych od dołu widelcem i wstawiamy do nagrzanego

Mentor Smaku
Kopytka 171

mielimy je maszynką do mięsa (można również ugnieść praską do ziemniaków). Do przestudzonej masy ziemniaczanej dodajemy mąkę oraz jajko, delikatnie mieszamy. Blat podsypujemy lekko mąką, wykładamy naszą masę i zaczynamy ugniatać ciasto. Jeśli byłoby zbyt lejące to dodajemy jeszcze odrobinę mąki. Kiedy mamy uformowaną jednolitą masę to dzielimy ją na niewielkie części. Formujemy z nich wałeczki, które kroimy na skośne

Kolizje Smaków
Tarta Julii warta czyli o tym jak hejterzy otwierają oczy 730

podsmażyłam. Cebulę pokroiłam w krążki. Na wstępnie podpieczone ciasto wyłożyłam boczek, surowe krążki cebuli. Ser zmiksowałam z jajkami, jogurtem i gałką muszkatołową ( masę rozrzedziłam 2 łyżkami mleka ). Masą serowo- jajeczną zalałam ciasto. Finalnie oprószyłam tymiankiem i prażoną cebulką. Całość zapiekłam kolejne 20-25min. Quiche nie powstało na potrzeby durszlakowej akcji LATO 2014 W KUCHNI Z JULIĄ CHILD. Ale jeśli

bastalena
Karpatka no. 1 180

mleka pół szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 kostka masła 1 cukier waniliowy (16 g) 1 żółtko Przygotowanie: Ciasto: Zagotować wodę z margaryną, dodać mąkę i dalej gotować rozcierając masę. Po dokładnym wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno 4-5 jaj i miksować ok. 10 minut, do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Ciasto podzielić(...)powstały grudki. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem. Dodać do masła wystudzony budyń, całość dokładnie utrzeć. Masę można przygotować z podwójnej ilości składników. Jednak dla mnie pojedyncza porcja jest wystarczająca:) Wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem i posypać cukrem pudrem.   Ach te góry

Domowa Cookierenka Agi
Korzenne ciasto dyniowe 157

puree. Odstawić na 30 minut aby dynia puściła soki i następnie odsączyć z nadmiaru płynu - przeciwdziała powstawaniu zakalca w cieście . W dużej misce zmiksować całe jaja ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym - cukry dodawać stopniowo . Ubić na puszysta masę - j a miksuję dobre 10 minut aż będzie przypominać w konsystencji gęsty kogel-mogel .  Do oddzielnego naczynia przesiać przez(...)masy jajecznej dodać przesiane składniki oraz olej i krótko zmiksować. Na końcu dołożyć puree z surowej dyni i zmiksować do połączenia z resztą masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia

Grunt to przepis!
Ciasto Zebra na Mirindzie 247

Wykonanie: Jajka wraz z cukrem ubić na jasną puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do gotowej masy dodać olej, dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać Mirindę- wymieszać do połączenia się składników. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich(...)dodać 3 łyżki kakao a do drugiej 3 łyżki mąki- oba wymieszać. Gotowe ciasto wykładać na przemian (po 2 łyżki jasnej na to 2 łyżki ciemnej masy- aż do ich wyczerpania ). Gotowe ciasto włożyć do wysmarowanej bułką tartą blaszki (24 cm) i piec przez około 55 minut w 180 stopniach. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Świąteczna choinka. 150

jeszcze lepiej swoimi ,dodać tłuszcz i wlać wodę. Podgrzewać mieszając, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Ostudzić. Do zimnej masy dodać żółtka, wymieszać i wsypać przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do foremki-choinki (lub innej, ale to już nie będzie świąteczna choinka) i piec w temp.180 stop. około(...)pomarańczowy Masło utrzeć z cukrem i następnie z jajkami. Stopić czekoladę i ostudzoną dodać do masy maślanej, dodać aromat. Mąkę przesiać z proszkiem , kakao i dodać do masy czekoladowej. Wyrobić gęste ciasto. Na wysmarowanej tłuszczem blasze układać łyżeczką porcje ciasta. Piec w temp.180 stop.10-12min. Jeżeli nie mamy czekolady z kardamonem ,to dajemy gorzką+1 łyżeczkę startego kardamonu

Kulinarny karnet Christophera
Karmelowe brownie 139

cały czas mieszając, ostudź. Ubij jaja z cukrem mikserem na puszystą pianę. Delikatnie wlej pianę do masy czekoladowej i wymieszaj bardzo ostrożnie. Dodaj mąkę przesianą przez sitko, cały czas bardzo ostrożnie. Wymieszaj dokładnie, wlej do foremki i piecz przez około 25 minut. Ciasto powinno być w miarę wysokie.KARMELOWE PRZEŁOŻENIE: masło rozpuść na małym ogniu w rondelku, dodaj cukier. Mieszaj drewnianą(...)dodaj cukier, znów mieszaj, aż do powstania kryształków karmelu. Wtedy dodaj śmietankę kremówkę. Mieszaj i podgrzewaj, aż masa stanie się gęstsza. Ostudź.Dobrze przestudzoną masę brownie przekrój w poprzek , tak, byś otrzymała spód i wierzch ciasta. Na spodzie rozsmaruj część karmelowego przełożenia, przykryj wierzchem i znów rozsmaruj resztę masy karmelowo-orzeszkowej. Z wierzchu posyp 100g orzeszków ziemnych i polej polewą

Gotowanie to kochanie