ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:72/264)

Rafaello bez pieczenia 180

córki.   Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie   delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha! Składniki: 3-4 duże paczki herbatników 1 litr mleka 250 g margaryny 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej   1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych puszka masy kajmakowej Sposób wykonania kremu budyniowego: Z litra mleka(...)ułożoną warstwę z herbatników rozsmarować ½ puszki masy kajmakowej, przykryć kolejną warstwą herbatników i czynność powtórzyć do wyczerpania się składników. Na wierzch herbatników wyłożyć masę budyniową i całość posypać pozostałą ilością wiórków kokosowych. Gotowe ciasto wstawić na 3 godziny do lodówki przed podaniem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tarta kakaowa z masą kokosową 212

kokosowego i bita śmietana z wiórkami kokosowymi w rezultacie dają pyszną tartę, która nie jest zbyt słodka i ciężka. To dzięki masie budyniowej, do której nie wkręcałam masła oraz bitej śmietanie, która nie jest za słodka. SKŁADNIKI Ciasto 160 g mąki 60 g cukru pudru 25 g kakao 1 jajko 100 g masła Masa puszka mleka kokosowego(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec najpierw przez 10 minut a następnie usunąć papier i piec kolejne 20-25 minut. Wyjąć i wystudzić. Wszystkie składniki na masę budyniową umieścić w rondelku i dokładnie wymieszać. Wstawić na ogień i cały czas mieszając zagotować. Gorącą masę od razu przełożyć na spód tarty a następnie wystudzić. Zimną śmietanę ubijać mikserem

Złote przepisy
Ciasto z ananasem i kokosem 109

kostkę , łączymy z budyniem i studzimy . Białka ubijamy z cukrem , dodajemy kokos i lekko mieszamy . Pieczemy w temp . 180 st. C. Biszkopt  smarujemy masą budyniową a na wierzch kładziemy  upieczoną piankę z kokosem . Ciasto podajemy schłodzone

Smakowite Dania
Strucla z makiem 173

szklanki mleka migiem. Tak naprawdę, jeszcze ciepłą pochłanialiśmy w całości. Ledwo zdjęcie zrobiłam dla Was hihi, a mak połączyłam z masą budyniową i to był strzał w dziesiątkę - będzie Wam smakowało.  Składniki:  Ciasto 500 g mąki 30 g drożdży świeżych  50 g cukru 1/4 letniego mleka 2 jajka 150 g masła 35 g uprażonych, pokrojonych

Niezły Młynek
Pychotka 165

się je bardzo szybko. Kruche ciasto smarujemy aromatycznymi powidłami śliwkowymi, dekorujemy pyszną bezą z dodatkiem płatków migdałowych i pieczemy. Po ostudzeniu przekładamy masą budyniową i gotowe. Smacznego :) Mmm...po prostu pychotka! Spróbujcie. Rada: Jeśli chcecie, aby Wasze ciasto było jeszcze bardziej aromatyczne możecie płatki

Krokusowy Dom
Karpatka 135

Żeby Karpaty wyrosły i nie opadły w trakcie pieczenia nie należy otwierać piekarnika! Dokładnie tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Placki wystudzić. Masło, cukier puder i żółtka ubić na jednolitą, puszystą masę. Zagotować 2 szklanki mleka. Proszek budyniowy rozrobić w pozostałej 1 szklance mleka a następnie dodać(...)mąkę i ponownie dobrze wymieszać. Tak przygotowany roztwór wlać pomału do wrzącego mleka. Mieszać do momentu aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Wystudzoną masę budyniową dodawać stopniowo do masy maślanej mieszając całość robotem. Tak przygotowanym kremem przełożyć dwie warstwy ciasta (fot.3) . Wierzch obficie posypać cukrem pudrem (fot.4) . linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Tort Kora Orzechowa 344

Tort składający się z kilku warstw. Biszkopty kakaowe i bakaliowe przełożyłam budyniową masą brzoskwiniową, a środek wypełniłam musem z brzoskwiń. To ciekawe zestawienie smaków, inspirowane ciastem zwanym „korą orzechową”, świetnie sprawdziło się w formie tortu urodzinowego. Do wypieków użyłam mąki z Młynów Stoisław BISZKOPT KAKAOWY: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej Młyny Stoisław(...)orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek MUS BRZOSKWINIOWY: 480 g brzoskwiń (1 puszka) 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody MASA BRZOSKWINIOWA: 2 szklanki syropu spod brzoskwiń 1/4 szklanki cukru 2 żółtka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 200 g masła DEKORACJA: 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki kremówki 1 szklanka śmietanki kremówki

https:KKuchniaMniam
Ciasto styropian 1535

cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Do mniejszej części  wgnieść kakao i  schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. Masa: 4 białka 3/4 szkl. cukru 1 op. budyniu śmietankowego (proszek(...)Dżem porzeczkowy lub inny najlepiej kwaskowaty Wykonanie: pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy , mąkę ziemniaczaną,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Podpieczone ciasto posmarować dżemem , masę śmietanową wymieszać  i delikatnie wylać na ciasto. Wierzch  posypać startym na grubych oczkach kakaowym ciastem z zamrażarki. Całość piec jeszcze  przez

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
3 Bit z herbatnikami. 104

Dziś przedstawię Wam mój przepis na ciasto 3 Bit. :) Robi się je prosto, szybko i przyjemnie. Składniki: I. Masa budyniowa: 700 ml mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (bez cukru) 1 budyń z prawdziwą wanilią (bez cukru) 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie(...)herbatniki. Skrapiamy je delikatnie wodą różaną. Następnie rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy kolejną warstwą ciasteczek. Na nie wykładamy masę budyniową, którą również przykrywami herbatnikami. Wierzch deseru stanowi bita śmietana, udekorowana czekoladą i karmelem. Jeśli nie używamy śmietan-fixu lepiej wierzch ciasta udekorować na drugi dzień przed podaniem. Nie przepadam za bitą śmietaną dlatego zrobiłam jej cienką warstwę. Można użyć

DominikaDolci
Ciasto "kora brzozy" 645

dodawać do niego po łyżce budyniu, cały czas miksując na wolnych obrotach. Zaprz Oderwać papier od biszkoptów. Oba papiery zużyć do wyłożenia blachy na ciasto. Na dnie ułożyć jeden z biszkoptów. Posmarować go 1/3 masy budyniowej, ułożyć delicje moczone w kawie, wyłożyć 1/3 budyniu, przykryć biszkoptem i posmarować resztą masy budyniowej. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie i tężejącą galaretkę. Moje uwagi

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik na gotowanym budyniu z wiśniami 1658

masę serową. Jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo ser, potem po łyżce ugotowanego i wystudzonego wcześniej budyniu. Na koniec dodać proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. 3. 2/3 kruchego ciasta wyłożyć na spód blaszki (24x36cm), wylać masę serową. Na wierzch ułożyć wiśnie, a na owoce zetrzeć pozostałe kruche ciasto. Całość piec w 180st.C przez godzinę. Smacznego!!! Źródło: Szczypta słodyczy

Kuchnia domowa Ani
Lodowiec z truskawkami i jagodami 1797

Najlepsze ciasto na upały. Bez pieczenia, z orzeźwiającą galaretką i owocami.  Takie ciasta najczęściej goszczą u mnie na stole podczas gorącego lata. Polecam :) Masa budyniowa: 1,5 szkl mleka 5 żółtek 1 budyń waniliowy 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masła w temp. pokojowej 1,5 łyżki gorzkiego kakao 2 galaretki o smaku owoców leśnych(...)spodzie ułożyć warstwę biszkoptów maczając je wcześniej w galaretce. Na biszkopty wyłożyć 1/2 masy budyniowej. Ułożyć następną warstwę biszkoptów maczanych w galaretce. Do pozostałej masy dodać kakao i zmiksować. Wyłożyć na biszkopty. Na masie ułożyć owoce. Schłodzić. Gdy galaretka zacznie tężeć, wylać na ciasto i odstawić do lodówki na kilka godzin

Smakołyki Asi
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 132

wyciśnięty z 1 cytryny 1 olejek cytrynowy  Masa budyniowa kakaowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru (40 g) 3/4 szklanki cukru 1/2 l mleka 250 g margaryny  1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Dodatkowo: posypka waflowa żółta białe perełki cukrowe pastelowe serduszka cukrowe (różowe, fioletowe, białe) Przygotowanie: Ciasto cytrynowe - mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia(...)budyniowa kakaowa - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Ciasto cytrynowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. na dolny spód ciasta

Ciastka - domowe słodkości
Krówka bez pieczenia 1426

znajdziecie przepis na krówkę z pieczonym spodem. Ciasto dietetyczne nie jest, co mi to kompletnie nie przeszkadza;)) Za to jest przepyszne!!! I jak zwykle, ciasta było za mało... foremka 24 x 27 cm Masa budyniowa:      1/2 litra mleka,  2 łyżki maki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  100g krówek,  150g masła,  300g herbatników(...)układać na dnie blaszki. Rozsmarować masę budyniową i przykryć kolejną warstwą namoczonych ciastek. Posmarować masą krówkową. Masa mascarpone:   250g serka mascarpone,  150g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym . Serek mascarpone dokładnie zmiksować z masą krówkową. Masę równomiernie rozsmarować na masie krówkowej. Przykryć ostatnią warstwą namoczonych herbatników. Polewa:  100g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym ,  2 łyżki

Z miłości do słodkości
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 133

Pyszny, delikatny snickers , to  nasze ulubione ciasto od wielu lat, które co jakiś czas pojawia się na rodzinnych uroczystościach. Dzisiaj w wersji uproszczonej, tym razem bez masy karpatkowej, przygotowałam tylko jedną masę- budyniową i podzieliłam ją na dwie części, do jednej dodałam kakao i w ten sposób uzyskałam dwie różne masy. Snickers to ciasto z gatunku tych, które(...)rozsmarowujemy lekko podgrzaną masę krówkową (lekkie podgrzanie ma ułatwić rozsmarowanie masy), na masę krówkową wykładamy jasną masę budyniową, wygładzamy. Posypujemy 1/3 orzeszków ziemnych. Wykładamy ostatnią, czwartą warstwę krakersów. Na ostatnią warstwę krakersów wylewamy masę czekoladową i obsypujemy pozostałą 1/3 orzeszków ziemnych. Masa czekoladowa: - 100g czekolady (u mnie deserowa) - 3 łyżki mleka - 62g masła W rondelku roztopić masło z dodatkiem mleka

Smaczne Zdrowe