ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:69/264)

Ciasto Rafaello. 119

Dziś propozycja dla tych, którzy lubią kokos. Delikatny biszkopt z masą budyniową i prażonymi wiórkami kokosowymi. Bardzo dawno nie robiłam tego ciasta. Kartka z przepisem wpadła mi w ręce przez przypadek. Przypomniałam sobie ten smak i nie mogłam się oprzeć. Musiałam zrobić. Może ktoś jeszcze ma ochotę ? :) Składniki na biszkopt: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki(...)zgęstnieje. Zostawić do wystudzenia.( Ja co jakiś czas mieszam stygnącą masę żeby nie zrobiła się skorupa.) Na patelni rozpuścić 2 łyżki margaryny, dodać wiórki i 3 łyżki cukru. Chwilę przesmażyć żeby wiórki miały złoty kolor, cały czas mieszając. W misce utrzeć resztę margaryny, dodawać po łyżce masy budyniowej cały czas ucierając. Kolejną łyżkę budyniu dodać dopiero jak poprzednia dokładnie się

Agusiowe smakołyki
Ciasto styropian z malinami 271

nagrzanym do 190*C przez 10 min, ale nie jest to konieczne. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Jogurt wymieszać z cukrem, proszkiem budyniowym i delikatnie wmieszać ubite białka. Masę jogurtową przełożyć na ciasto w formie i wyłożyć maliny. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej, schłodzone ciasto kruche. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez

https:KKuchniaMniam
Migdałowe, kruche ciasto z wiśniami i bezą 772

minutach ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 15 minut w 175 stopniach. Ja piekę na grzałkach: dolna + termoobieg.  Gdy ciasto się kończy podpiekać, przygotowujemy wiśniową masę : Wiśnie przekładamy do miski, dodajemy cukier, migdały oraz proszek budyniowy  i całość dokładnie mieszamy.  Gdy upłynie czas 15 minut, przygotowujemy bezę (ciasta nie wyciągamy z piekarnika, bezę przygotowuje się około

Smak mojego domu
Prinsesstårta - szwedzki tort dla księżniczki 177

zmiksować z cukrem do białości. Dodać mąkę. Stopniowo dodawać trochę gorącego mleka, około pół szklanki, cały czas miksując. Powstałą płynną masę jajeczną przelać do pozostałego mleka. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować na małym ogniu, aż masa budyniowa mocno zgęstnieje. Zdjąć z palnika. Przykryć wierzch kremu folią spożywczą, tak by folia dotykała kremu. Wystudzić krem. Schłodzić w lodówce. Krem(...)sztywno. Schować do lodówki. Biszkopt przekroić na 3 części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Posmarować biszkopt kremem waniliowym. Na masę budyniową nałożyć warstwę dżemu nie rozsmarowując go jednak do końca - dżem nie może dotykać do krawędzi ciasta. Powinien pozostać 1 cm odstęp. Następnie na dżemie ułożyć gęsto maliny. Zmieszać dwie czubate łyżki ubitej śmietany z 1 łyżką kremu waniliowego

maniapieczenia
Puszysty Sernik Świąteczny z owocami! 237

płaska łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 łyżka śmietany Z w/w składników zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. MASA SEROWA: - 750 gram sera z wiadereczka dobrej jakości (sprawdź skład! ) - 250 g białego sera tłustego - 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego - 1 paczka cukru waniliowego bądź ziarenka z laski wanilii - 130 g masła - niepełna szklanka(...)cała masa się skończy. W osobnej misce ubij białka na sztywno zresztą cukru pudru i dodaj je do masy serowej, dodaj też proszek budyniowy i mąkę pszenną. Całość delikatnie wymieszaj. ponadto:  3 łyżeczki kakao Formę do pieczenia wylep ciastem, posyp kakao i wylej masę serową, na wierzch poukładaj owoce mrożone. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez godzinę. Grzanie

SMYKWKUCHNI
Sernik bardzo delikatny z pianką 154

Masę z ciastek wysypać do formy i za pomocą dłoni wylepić dno i boki formy. Mocno przydusić. Odstawić. Wykonanie ciasta – Do dużej miski wrzucić twarożek, serek homogenizowany, cukier, cukier waniliowy, żółtka, proszek budyniowy i olej. Dokładnie wymieszać na gładką masę, najlepiej za pomocą miksera lub robota kuchennego. Następnie podczas mieszania wlewać mleko. Dokładnie wymieszać. Delikatnie wylać ciasto na spód(...)delikatnie rozchylić boki ciasta i zostawić aż ostygnie. Najlepiej jeść po kilku godzinach lub na drugi dzień. Wykonanie thermomix masa z ciastek ciastka lekko zagnieść w dłoniach i wrzucić do naczynia miksującego, zmiksować obroty 5, czas 5 sekund dodać kawałki miękkiego masła, zmiksować obroty 5, czas 7 sekund do formy o wymiarach 24 x24 cm wsypać masę z ciastek, uformować

Kuchnia Pokoleń
Kremowe ciasto z ananasem. (bez pieczenia) 164

następnie dodajemy po jednej łyżce budyniu cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy. Na dnie foremki o wymiarach 36x25 cm wykładamy herbatniki, następnie masę budyniową, znów herbatniki a na górę masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego

Moje-pitraszenie
Ciasto Z Kaszy Manny Z Brzoskwiniami 184

cukrem natomiast w 100 ml mieszamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka dodajemy najpierw kasze mannę mieszamy, a następnie dodajemy budyń i gotujemy do zgęstnienia. Odstawiamy do przestygnięcia (aby nie utworzył się kożuch, na wierzchu masy kładziemy folie spożywczą tak aby dotykała masy) 3. W tym czasie wałkujemy i wyklejamy blaszkę ciastem dość wysoko prawie pod sam rant, pozostałe ciasto(...)podczas pieczenia nie utworzył się zakalec.Wylepioną blaszkę odstawiamy jeszcze na chwilę do lodówki. 4. Przestudzona masę budyniową miksujemy z jajkiem i śmietaną na najwolniejszych obrotach. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę i dorzucamy na końcu do masy. gotową masę wykładamy na ciasto. Z reszty ciasta wałkujemy placek z którego wykrawamy paski i układamy na cieście tworząc kratkę. Ciasto pieczemy

Gotowanie...to proste !
Ciasto 3 Bit 1147

Super przepis na ciasto bez pieczenia 3 Bit. Ten deser jest mocno uzależniający, przepyszny! - 3 Bit na herbatnikach - z masą budyniową - z ptasim mleczkiem z bitej śmietany - z pyszną masą krówkową To najprostsza wersja ciasta

AniaGotuje.pl
Kruche z budyniem , rabarbarem i pianką 146

budyniem i pianką .  Ciasto jest pyszne o lekko kwaskowym smaku Składniki na ciasto kruche : około 3,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa ; 1 l mleka 4 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki mąki  4 łyżki(...)cytryny około 9 pałek rabarbaru Wykonanie ciasta Do miski przełożyć wszystkie składniki podane  na kruche ciasto , wyrobić mikserem na grudkowatą masę. Przełożyć na stolnicę  i szybko zagnieść, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 20 minut. Masa budyniowa : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę , cukier i cukier waniliowy. Wlać

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka waniliowa z budyniem 124

temperaturze pokojowej) Masa jabłkowo-budyniowa: 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 500 ml mleka 7 jabłek (najlepiej twardych i lekko kwaśnych) 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: cukier puder (do posypania ciasta) Wykonanie: Ciasto: Mąkę pszenną przesiewamy do miski, dodajemy masło, cukier oraz jajko. Ze składników wyrabiamy gładkie ciasto i dokładnie wylepiamy(...)minut. Po tym czasie formę wyjmujemy i odstawiamy na bok do przestudzenia. Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki zagniatamy na gładkie ciasto, zwijamy w kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki (lub na 30 minut do zamrażarki). Masa jabłkowo-budyniowa: Budyń przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie ścieramy na tarce o dużych

MyCookBook.pl
Tort błękitna laguna 180

piany dodawać żółtka wymieszane z 4 łyżkami wody,octem i na końcu wsypać mąki, delikatnie wymieszać.  Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem, samego spodu tortownicy,  o wymiarach, 27 cm,   włożyć do piekarnika,piec 35 minut w 180 stop.  MASA BUDYNIOWA  Zagotować 1,5 szkl. mleka z cukrem. Pozostałą szklankę(...)mleka rozrobić z 5 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Na samym końcu do masy dodać 3 łyżki stężałej galaretki, wymieszać  MASA PIANKOWA  Galaretki rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody, dokładnie rozmieszać. Do miski wsypać śnieżki

Kuchnia Danusi
Ciasto orzechowiec 93

masła • 4 łyżki cukru • 2 łyżki miodu MASA BUDYNIOWA: • 3 szkl. mleka • 2 budynie waniliowe • 3 łyżki cukru • 200 g masła • powidła śliwkowe Przygotowanie : CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i połączyć mikserem z końcówkami do ucierania, połowę ciasta rozłożyć w wyłożonej papierem do pieczenia formie 25x25 cm (ciasto jest lepkie, ja maczam palce w wodzie), wstawić(...)minut, aż ciasto będzie całe zarumienione. WIERZCH: Orzechy posiekać, w garnuszku podgrzać masło z miodem i cukrem, mieszać aż cukier się rozpuści, dodać orzechy, gotować jeszcze 4-5 minut, co jakiś czas mieszając. Pierwsze ciasto wyjmujemy z blaszki, wykładamy jeszcze raz papierem do pieczenia i rozsmarowujemy drugą część ciasta, na ciasto wykładamy delikatnie masę orzechową, włożyć do rozgrzanego piekarnika

KUCHNIA POLSKA
Tarta bananowo-gruszkowa z budyniem 157

stopniach. W tym czasie zrobić masę budyniową. Składniki: 1 budyń czekoladowy 1 budyń karmelowy 600 ml mleka Połowę mleka zagotować w reszcie wymieszać budynie. Kiedy mleko się zagotuje dodać resztę mleka z budyniem. Gotować ok 4 min. Zdjąć z ognia. Kiedy minie 10 min od włożenia ciasta, wyciągnąć je. Wyłożyć na ciasto masę bananowo-gruszkową. Oblać masę budyniem i wstawić

Panda i jej świat
Torcik makowy 262

Ciast biszkoptowych nie było jeszcze u mnie na blogu, a są one często bazą do ciast przekładanych i tortów. Dział z biszkoptami zapoczątkuję dziś przepisem na uroczy torcik makowy, który łączy w sobie lekkie blaty biszkoptowe i masę budyniową. Możemy przygotować go w prostokątnej czy kwadratowej blasze i będziemy mieć smaczne ciastka do popołudniowej kawy czy herbaty. Upieczony w tortownicy(...)uchylonych drzwiczkach, żeby trochę ostygł - po wyjęciu z piekarnika ciasto studzić w tortownicy, gdy wystygnie, delikatnie rozpiąć obręcz tak, żeby nie uszkodzić ciasta - biszkopt najlepiej pozostawić do całkowitego wystudzenia i kroić na drugi dzień po upieczeniu MASA BUDYNIOWA - z mleka odlać pół szklanki, dodać do niej mąki i dokładnie rozetrzeć - pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i aromatem migdałowym

Smakołyki Bereniki