ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:78/264)

SZACHOWNICA KOKOSOWA 461

wyłożonych papierem do pieczenia foremek. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 30 minut , studzimy. Wystudzone ciasta kroimy wzdłuż na pół. Jasne skrapiamy herbatą , ciemne kawą. KREM : Z mleka i proszku budyniowego gotujemy gęsty krem , studzimy. Masło miksujemy z cukrem na gładką masę , po czym dodajemy po łyżce budyniu i cały czas mieszamy. CAŁOŚĆ : Na papierze/ foli układamy jasne ciasto

Ostra na Słodko
Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką 262

truskawek cukier puder do oprószenia Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło bardzo drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy. Jeżeli ciasto okazałoby się zbyt suche można dodać ok. łyżkę (lub więcej) śmietany 12-18%. Powstałą masę dzielimy na dwie części, jedna ok. 60% druga 40%. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy(...)wsypujemy cukier, po czym dodajemy cukier waniliowy. Zmieniamy poziom robota na najniższy i powoli wsypujemy proszki budyniowe.  Na końcu cienkim strumieniem, powoli ciągle miksując wlewamy olej. Masę przekładamy na podpieczony spód, a na nią wykładamy pokrojone truskawki (lub odwrotnie). Pozostałą część ciasta wyciągamy z zamrażalki i ścieramy na wierzch ciasta. Pieczemy w temperaturze ok. 175 stopni przez

Słodka Strona
Sufletowy sernik z białą czekoladą i kokosowym budyniem (bezglutenowy) 191

wiórków kokosowych. To także kolejny przepis bezglutenowy a jakże prosty w wykonaniu. Jeśli macie godzinkę a nawet niecałą to to przepis dla was. Owa budyniowa masa to pomysł mojego męża, który pierwszą porcję owego ciasta spałaszował jeszcze zanim zdążyłam je ułożyć na paterze po czym stwierdził że ciasto jest smaczne ale czegoś mu brakuje. Nie wiem dlaczego ale pokusił się(...)gotującej się masy. Od tego momentu energicznie mieszać by masa się nie przypaliła!. W razie gdyby masa była zbyt gęsta dodać wodę, lub mleko kokosowe. Na końcu możecie ale nie musicie dodać 1 łyżkę Malibu lub ekstrakt waniliowy dla wzmocnienia i podkręcenia smaku masy. 8. Budyń przełożyć do miski i schłodzić. Sernik wystudzony pokryć równomiernie masą budyniową i i całość

vaniliowoczekoladowa
Ciasto kruche z pianką i malinami 298

lodówki i zapiekamy spód ok 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Masa budyniowa Białka ubijamy  na sztywną pianę. Następnie powoli dosypujemy cukier. Następnie, również powoli i stopniowo, dodajemy proszek budyniowy. Na koniec, cienką strużką wlewamy olej - ciągle miksując aż pianka będzie idealnie gładka. Na podpieczony spód ciasta wykładamy piankę budyniową. Delikatnie wyrównujemy. Na wierzch pianki układamy maliny lekko dociskamy

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 161

Dzisiaj mam propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 35 minut. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia ! Masa budyniowa 4. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach

Gotowanie...to proste !
Rajska rolada 176

zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Blaszkę posmarować tłuszczem, wyłożyć pergaminem, rozłożyć starte jabłka. Na wierzch jabłek wylać wcześniej przygotowane ciasto. Piec w tem, 180 C przez ok. 20 minut. Wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Masa: 1/2 litra mleka 2 żółtka 5 łyżek cukru kryształu 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)przepisu i pokrojona na cząstki gdy stężeje Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego i obu mąk ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzoną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną galaretkę. Podzielić masę na pół. Przełożenie ciasta: Biszkopt orzechowy - 1/2 masy - rozłożyć pokrojoną w plastry roladę - 1/2 masy - biszkopt orzechowy - polewa lub cukier puder Źródło: ciasta ,,siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto Snikers bez pieczenia 886

jest krem budyniowy, który nie wymaga studzenia, gdy łączymy go z masłem. Uważam również, że takie ciasto ze względu na to, że jest mniej słodkie i zawiera dużo mleka, jest zdrowsze i polecam je dzieciom. Do wykonania można użyć tylko czekoladowych herbatników, wtedy warstwy będą bardziej się wyróżniały i będzie wyraźniejszy smak kakaowy. U mnie, jak widać, ciasto jest(...)gorącą wodą, aby stała się bardziej płynna, wtedy łatwiej ją rozsmarujemy. Masę z orzeszkami przykryć warstwą herbatników i wyłożyć na nie drugą część masy budyniowej, którą przykryć herbatnikami. Wierzch z herbatników polać  ciepłą polewą czekoladową. Ciasto najlepiej na całą noc wstawić do lodówki, aby zastygło i aby zmiękły herbatniki. Polewa czekoladowa do ciasta: Połamać czekoladę na mniejsze kawałeczki

Kuchcik gotuje
Pleśniak 359

pełni rehabilituje niezbyt apetyczną nazwę. Kruche, puszyste ciasto, niezwykle delikatna pianka z białek oraz proszku budyniowego i do tego mnóstwo owoców..."Pleśniak" rozpływa się w ustach powodując, że nie sposób nie pokusić się o sięgnięcie po kolejny kawałek - owocowa poezja dla podniebienia.Pleśniak - Składniki:Ciasto:1,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki krupczatki250 g masła (zimnego)1,5 łyżeczki proszku(...)pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy. Powstałą masę dzielimy na dwie części, jedna ok. 60% druga 40%. Wkładamy do zamrażalki na minimum 2 godziny.Po tym czasie blaszkę ok. 20 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i do formy ścieramy na tarce o grubych oczkach większą porcję ciasta. Delikatnie dociskamy łyżką wyrównując ciasto. Podpiekamy w temperaturze 180 stopni przez

Słodka Strona
gruszkowa rolada bezowa z kremem budyniowym 180

jesiennej odsłonie, z pachnącym cynamonem dżemem z gruszek i dyni , przełożone gęstym ale lekkim kremem budyniowym. W przeciwieństwie do tradycyjnych, czasochłonnych bez, to ciasto przygotowuje się niemal błyskawicznie! Pianę z białek piecze się bardzo krótko, przekłada gotowym dżemem i gorącym kremem, potem tylko ciasto wymaga nieco czasu na schłodzenia i stężenie. Jeśli mamy ochotę na coś smacznego, efektywnego i niewymagającego(...)piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Gotową bezę wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, odwrócić do góry "nogami", delikatnie odkleić papier. Spód ciasta posmarować dżemem. W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, na wrzące wlać masę budyniową, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać pokrojone w kawałki masło, mieszać aż tłuszcz się rozpuści. Gotowy krem od razu wyłożyć

6niebo
Torcik marchewkowy 171

Masa budyniowa : 2,5 szklanki soku marchewkowego typu Kubuś , Pysio  2 op budyniu smietankowego 2 łyżki cukru  Masa śmietanowa : 300 ml śmietany 30% 300 g serka waniliowego. 4 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru. Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na puszysta masę , dodać rozpuszczone i schłodzone masło . wsypać wszystkie suche składniki łącznie z marchewką i wymieszać ciasto(...)jednolita masę  . Piec ok 50 min w 180'C Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. 2 szklanki soku marchewkowego zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać proszek budyniowy i wlać do garnka . zagotować. Gorący budyń wylać na pierwszy blat ciasta , przykryć drugim .  Schłodzić. W tym czasie  ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serek waniliowy. Zeatynę namoczyć w odrobinie

Malinowa Kawiarenka
SZARLOTKA Z AJERKONIAKIEM 130

proszek do pieczenia i margarynę posiekać nożem.Żółtka,cukier,cukier waniliowy i śmietanę dobrze ubić.Dodać do mąki z margaryną i wyrobić ciasto. Jabłka:   2 kg jabłek Jabłka obrać,przekroić na połówki,wyciąć gniazda nasienne. Masa budyniowa:   2 szklanki białego wina 2 szklanki soku jabłkowego z kartonu 2-3 jasne budynie bez cukru Na soku jabłkowym i winie(...)ułożyć połówki jabłek,wolne miejsca przykryć pokrojonymi jabłkami,zalać je gorącym budyniem i piec ciasto w 180st C przez ok 50 min.Sprawdzić patyczkiem czy jabłka są miękkie.   Masa śmietanowa:   1/2 l śmietany kremówki cukier do smaku tj ok 2-3 łyżki  puszka brzoskwiń ajerkoniak 2 łyżeczki żelatyny lub śmietan fix (ja zrezygnowałam) Śmietanę ubić,dodać cukier

Niespełnione zdolności kulinarne
Rurki z masą budyńową 355

cisto dokładnie wyrabiając. Ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 1-1,5 cm, ciasto kroimy w paski nawijamy na foremki wysmarowane masłem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. Masa budyniowa: Do garnka wlewamy 0,5 ml mleka dodajemy cukier trzcinowy oraz waniliowy, zagotowujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie oraz mąkę

kgwjanczewo
Tort kokosowy z kremem budyniowo maślanym 102

Tort rodem z PRLu. Krem z masą budyniową był bardo popularny i w miarę tani. Wystarczyło mleko, budyń i masło. Biszkopt kokosowy też często był pieczony. W moim rodzinnym domu i w domach znajomych często pojawiał się na urodzinowych stołach. Jeżeli użyjemy budyń bezglutenowy to otrzymamy tort bezglutenowy . biszkopt: 8 jajek, 250 g cukru pudru, 250 g wiórków kokosowych, ½ łyżki(...)łyżki cukru pudru, 360 g miękkiego masła, 3 łyżki brandy (to już według uznania), wiórki kokosowe do dekoracji, Biszkopt : ż ółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, pod koniec ucierania dodać skórkę cytrynową i ocet. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli – zawsze do pod koniec ubijania białek dodaję szczyptę soli. Białka wyłożyć na żółtka

królestwo garów
Chwilo trwaj, czyli sezon na jagody w pełni! :) 146

Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 3 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody, tak aby było

Receptura smaku
Pijak, słodki przekładaniec z amaretto 135

szklana amaretto, połączyć do moczenia biszkoptów - słoik powideł śliwkowych ok. 300 ml Składanie ciasta: Jasny biszkopt, który z wierzchu nasączamy ponczem, powidła śliwkowe, ciasto makowo - kokosowe z dwóch stron nasączone ponczem, następnie masa budyniowa, biszkopty nasączone w amaretto, a na wierzch polewa kakaowa

Apetyczna babeczka