ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:118/264)

Ciasto Snickers bez pieczenia + film 2967

Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli  bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.  składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym                 krem budyniowy 2 opakowania(...)wierzchu masy budyniowej umieszczamy ostatnią warstwę krakersów.         masa orzechowa W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, miód i cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało

Smakowite Dania
Tarta z rabarbarem 146

wkładamy wszystkie składniki na ciasto i zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię i wkładamy do lodówki  na minimum 30 minut. Do garnuszka wkładamy wszystkie składniki kremu budyniowego, przy pomocy rózgi dokładnie wszystko mieszamy, stawiamy na ogniu i podgrzewamy cały czas mieszając. Gdy mleko zacznie wrzeć zmniejszamy ogień i gotujemy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy na bok i raz na jakiś(...)Formę wykładamy ciastem, pamiętając także o rantach formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wysypujemy na nie ceramiczne kuleczki lub suchą fasolę, aby ciasto w czasie pieczenia się nie wybrzuszało. Ciasto pieczemy przez około 10 minut (bez termoobiegu), po tym czasie zdejmujemy kuleczki i pieczemy kolejne 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy krem budyniowy, a na kremie układamy plasterki rabarbaru. Tarte pieczemy

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO AMBASADOR 283

drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka 24×36 mierzona na górze/ BISZKOPT 4 jajka 2/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki tortowej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA (PODSTAWOWA) 1 litr mleka 400 g miękkiego masła 7 łyżek cukru 2 budynie waniliowe bez cukru(...)budyniową i ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło trzeć, dodawać po łyżce budyniu, spirytus i miksować do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na pół. Do jednej części dodać pokrojone w kostkę i dobrze odsączone (najlepiej ręcznikiem papierowym) brzoskwinie. Wymieszać. Do drugiej części dodać nutellę, posiekaną czekoladę, orzechy, skórkę pomarańczową i rodzynki. Dokładnie wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń, wyłożyć czekoladową masę

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto "Rafaello" - Najlepsze 1520

Kto lubi popularne pralinki "Raffaello" z pewnością pokocha "Ciasto Raffaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu

Słodka Strona
Muffinki czekoladowo-orzechowe z kremem 162

szklanki cukru 1 łyżeczka soli Odrobina sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 50 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g 5 łyżek cukru 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 250 g margaryny (u mnie Kasia) 1 łyżeczka kakao Muffinki: W jednej misce dokładnie(...)ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową posypką. Krem: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Studzimy. Mikserem ucieramy

VioletoweKucharzenie
Wielkanocna Babka z Budyniem i Konfiturą Wiśniową 181

Babka z Budyniem i Konfiturą Wiśniową Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 450g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 2 jajka 130ml oleju 350ml maślanki 180g drobnego cukru do wypieków Diamant około 100-130g konfitury wiśniowej (najlepiej same wiśnie z konfitury) Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru(...)drobnego cukru do wypieków Diamant 50g wiórków kokosowych Lukier: 200g cukru pudru Diamant 2-3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki gorącej wody Dodatkowo: cukrowe jajeczka do ozdoby Masa budyniowa: 1. Do rondelka wlać 200ml mleka, dodać 2 łyżki cukru i postawić na ogniu, zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i łyżeczkę mąki pszennej. Tak rozmieszany budyń dodać

Mała Cukierenka
Czekoladowy jabłecznik z budyniem 110

waniliowe 500 ml mleka cukier puder do posypania tuż po upieczeniu Mąkę mieszamy z solą, cukrem pudrem i kakao tak by masa miała jednolity kolor. Następnie dodajemy żółtka i masło i cierpliwie wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy do lodówki, drugą do zamrażalnika. W tym czasie jabłka kroimy na ćwiartki i dusimy w garnku(...)kolejnym garnku gotujemy część mleka (350 ml) w pozostałej części mleka rozpuszczamy proszek budyniowy i postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciasto, które było w lodówce wyciągamy i wylepiamy nim dno dużej formy do pieczenia (wyłożonej również papierem do pieczenia). Następnie na ciasto wykładamy masę jabłkową i ugotowany budyń. Z zamrażarki wyciągamy drugą część ciasta i ścieramy ją na tarce

Mango Papaja
Jabłkowy przekładaniec 189

opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki Ciasto kruche: mąkę pszenną przesiać i wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimną margaryną, potem dodać jajka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i dokładnie zagnieść, aby miało jednolity kolor. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w folię spożywczą i włożyć(...)piekarnika drugą szarlotkę. Wystudzić oba ciasta. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Szklankę mleka wlać do garnka. W pozostałej części rozpuścić proszek budyniowy. Do mleka dodać cukier, zagotować, wlać mleko z proszkiem budyniowym i ugotować budyń. Zdjąć z ognia i połączyć z rozpuszczoną galaretką. Mieszać do czasu, aż powstanie jednolita masa. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić

Ewusiowe Smaki
3 bit owocowo-sernikowy 122

więc skoro już go "opchnęłam", to musiałam pomyśleć o czymś zastępczym na niedzielę. Zrażona poprzednikiem nie chciałam zbytnio kombinować i postawiłam na ciasto bez pieczenia, które zazwyczaj 😆 zawsze mi wychodzą. Święcie przekonana, że mam w domu masę kajmakową, postanowiłam zrobić 3 bita.  Wyobrażacie sobie już moją minę, kiedy po ułożeniu pierwszej warstwy herbatników, sięgam do lodówki po kajmak(...)stwierdziłam, że owszem, będzie 3 bit, ale w wersji owocowo sernikowej. Mleko i masło do masy budyniowej jest w domu zawsze, połowa wiaderka kremowego twarogu sernikowego z dodatkiem mascarpone pozostała po serniku czekoladowym, owoców mrożonych pod dostatkiem, więc nie było co zwlekać. Przygotowałam ciasto, które mną samą w smaku zachwyciło :) Wybaczcie, że to powiem, ale wyszedł pyszny! Zresztą

Kuchnia w czekoladzie
Eklery 153

bitą śmietaną   i z masą budyniową. Na wierzchu rozsmarowałam polewę czekoladową i lukier kawowy. Wybór więc był. Każdy zjadł po dwie sztuki, żeby wiedzieć które są smaczniejsze. A Wy, jakie lubicie najbardziej? A może macie jakiś inny, sprawdzony przepis na wspaniałe eklery....               Składniki na ciasto na 20 sztuk: 125   masła(...)ciasta: Do garnka z grubym dnem wlałam wodę i dodałam masło. Po   zagotowaniu wsypałam przesianą mąkę i dobrze wymieszałam uzyskując gładkie, lśniące ciast. Przełożyłam do misy miksera i odstawiłam do wystudzenia.   Piekarnik nastawiłam na   220 °C. Do zimnego ciasta wbijałam po jednym jajku. Cały czas mieszałam, a kolejne jajko dodawałam wtedy, kiedy poprzednie wmieszało się do masy

Kuchnia u Krysi
Kruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką 173

Kruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką - jak zrobić? Spód: Mąkę wsyp do miski, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło, żółtka, proszek do pieczenia i cukier puder. Całość zagniataj lub rozgniataj siekaczem do kruchych ciast, aż wszystkie składniki się połączą, zagnieć w kulę i schowaj do lodówki na około 20-30 minut. Kiedy ciasto będzie(...)schłodzone, ułóż je na spodzie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Odrywaj po kawałku ciasta i dokładnie wyklej nim spód i rogi formy. Piekarnik nagrzej do 180-190'C (gazowy, bez termoobiegu) i piecz spód ciasta na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i je przestudź. Przygotuj piankę, truskawki i kokosową kruszonkę. Pianka: Białka ubij na sztywno

Moje Qulinaria
Pani Walewska 155

łyżki mąki ziemniaczanej Masa: 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła 3 łyżeczki śmietany 18% Wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia i amoniak mieszam razem. Dodaję żółtka i wiórki miękkiego masła i zagniatam ciasto. Formuję kulę, zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na min 3 godz. Ciasto musi być dobrze schłodzone, aby dało(...)pozostawionym rozprowadzam proszek budyniowy i wlewam na gotujące się mleko. Budyń przykrywam folią spożywczą i odstawiam w chłodne miejsce. Masło ucieram z cukrem na pianę, dodaję porcjami zimny budyń. Na koniec dorzucam śmietanę 18%, mieszam i wykładam masę na pierwszy placek, przykrywam drugim plackiem i odstawiam na min 12 godz, by ciasto skruszało

Ciasteczkowy Potwór
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 109

łyżeczki cynamonu     masa budyniowa: 0,75 l mleka 2 budynie 100 g masła dodatkowo: kilka małych biszkoptów biała czekolada Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego(...)gotujemy do momentu, aż masa zrobi się miękka. Zestawiamy z ognia, miksujemy blenderem na gładki mus, a następnie dodajemy cukier, cynamon oraz sypką galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. masa budyniowa: Na mleku gotujemy budyń , który następnie studzimy. Wystudzony budyń miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej na jednolita masę.  złożenie: Masę z jabłek przekładamy na blat biszkoptowy, przykrywamy drugą

Bon appetit mon amie
Ciasto owsianka – ciasto z płatkami owsianymi i arbuzem 118

Owszem! Zamiast nudnej owsianki możesz zrobić ciasto z płatków owsianych i arbuza. Ciasto z płatkami owsianymi i arbuzem Via Gusto Ciasto na śniadanie? Owszem! Zamiast nudnej owsianki możesz zrobić ciasto z płatków owsianych i arbuza. Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 100 g płatków owsianych (możesz użyć(...)czekoladę oraz słodzik daj do garnka i całość gotuj przez 5 minut, cały czas mieszając. Gotową masę wyłóż na spód formy. Arbuza zblenduj i dokładnie wymieszaj z proszkiem budyniowym. Całość zagotuj, co jakiś czas mieszając. Wyłóż na spód z płatków owsianych. Na wierzchu ciasta możesz ułożyć cząstki arbuza. Ciasto włóż na noc do lodówki. porady Zamiast arbuza możesz użyć innych

Via Gusto
Malinowy adwokatek (bez pieczenia) 1659

budyń śmietankowy Dr.Oetker 350 ml mleka 150 ml likieru jajecznego 4 łyżki cukru 125 g masła Masa śmietanowa: 1,5 szklanki śmietanki kremówki 30-36 % 2 łyżki sera mascarpone 1 łyżka cukru pudru Do posypania: 30 g gorzkiej  czekolady startej na tarce Ciasto rozpoczynamy od przygotowania galaretki malinowej: Rozmrożone maliny zasypujemy cukrem, gotujemy 5 minut na wolnym ogniu(...)warstwę herbatników tak aby ściśle do siebie przylegały, wylać ciepłą masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników wylać tężejący już mus malinowy, znów rozłożyć warstwę herbatników. Dobrze schłodzoną kremówkę, prosto z lodówki połączyć z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem ubić na sztywny krem, rozłożyć na herbatnikach posypać tartą gorzką czekoladą, Ciasto włożyć do lodówki na całą noc i wyjąć dopiero przed

Wanilia i Kardamon