ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:126/264)

Sernik jaglany ze śliwkami (bezglutenowy) 118

można jeszcze schłodzić w lodówce, ale nie ma takiej potrzeby, spód będzie po prostu bardziej kruchy. Ciastem wylepiamy formę o wymiarach (mniej więcej) 20 x 30 cm. Spód dziurkujemy widelcem. Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni C. na masę ,,serową": 250 g kaszy jaglanej +/- 2 szklanki chudego mleka (można zastąpić roślinnym) opakowanie (330 g) śmietany(...)cukier trzcinowy, śmietanę, jajka i masło orzechowe. Zagęszczamy proszkiem budyniowym . W razie potrzeby dolewamy mleka. Wylewamy naszą ,,serową masę" na podpieczony spód. Na wierzchu układamy kawałki śliwek (ilość dowolna). Pieczemy przez kolejne 40-50 minut w temp. 180 stopni C. Zostawiamy do przestygnięcia. Na początku mogą być trudności z rozkrojeniem ciasta, dlatego trzeba odczekać min. godzinę. Sernik przechowujemy w lodówce

Kuchnia Ellie
Karpatka z kremem budyniowym 153

sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY : * mleko – 750 ml * masło – 100 g * jajko – 4 szt * mąka pszenna – 4 czubate łyżki * mąka ziemniaczana – 5 czubatych łyżek * cukier – 3/4 szkl * cukier wanilinowy – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Rozgrzewamy piekarnik do 200C. W garnku gotujemy masło z wodą i szczyptą(...)soli i energicznie mieszając dodajemy do zaparzonej mąki ,aż powstanie jednolita masa. Blachę ( u mnie 22 x 30 ) wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta wyciągamy na blachę i rozprowadzamy tworząc fale. Pieczemy ok. 30 minut , odstawiamy na kratkę do wystudzenia. Tak samo postępujemy z drugim ciastem. KREM BUDYNIOWY : 500 ml mleka gotujemy z cukrami , po chwili dodając masło. Jajka miksujemy

Ostra na Słodko
Ciasto z musem truskawkowym i kremem 88

Ciasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej formie o średnicy 24cm i niestety masa zmieściła się na styk :) The post Ciasto z musem truskawkowym i kremem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis 134

Cukinia to zdrowe warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Doskonale smakuje w postaci, cukiniowej tarty czy tradycyjnego leczo. Warto ją też zamarynować w słoiku, a

sierotka maRysia w kuchni
Placek po meksykańsku z ulubionym sosem. Jaki sos do placków ziemniaczanych? 194

Placki po meksykańsku to pyszne danie, które zachwyca swym oryginalnym i niepowtarzalnym smakiem niejednego smakosza. Warto je podać z ulubionym sosem. Zatem jaki sos do placków

sierotka maRysia w kuchni
La szalup de pudding 129

dzielimy na w miarę równe kwadraty, formę do muffinów obracamy do góry nogami. Nakładamy każdy kawałek ciasta francuskiego na wystającą część formy, delikatnie dociskając spód, aby podczas pieczenia „szalupy” za bardzo się nie skurczyły i dało się do nich nałożyć masę budyniową. Patrz zdjęcie. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stop. C piekarnika (grzanie góra/dół) i pieczemy

gutfut
ciasto weselna dama 378

proszkiem do pieczenia oraz makiem i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy delikatnie np. drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 250 g masła wykonanie: Gotujemy budyń na mleku i odstawiamy do ostygnięcia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z musem truskawkowym i kremem 407

Ciasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej formie o średnicy 24cm i niestety masa zmieściła się na styk :) Tak więc jeśli nie macie wysokiej formy 24 cm’owej, to proponuję użyć formy o średnicy 26cm. Jeśli […] The post Ciasto

Kulinarne Przeboje
Migdałowiec na krakersach bez pieczenia 343

mikserem!).    4. Formę wykładamy pergaminem, na spodzie układamy krakersy, przykrywamy je warstwą masy budyniowej i ponownie układamy warstwę krakersów. Na krakersy wylewamy kajmak, a następnie kajmak przykrywamy trzecią warstwą krakersów. Na wierzch wykładamy bitą śmietanę i posypujemy prażonymi migdałami. Gotowe ciasto na min. 2-3 godziny należy odstawić do lodówki

Apetyczna babeczka
Ciasto pijak z galaretką 6160

ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy: 7 białek 250 g cukru 300 g wiórek kokosowych 150 g maku Krem budyniowy(...)wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, równomiernie rozsmarować masę i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Krem budyniowy: Z mleka odlać szklankę mleka resztę zagotować z cukrami. W szklance mleka zmiksować żółtka i mąki na jednolitą masę. Wlać do gotującego się mleka i mieszając zagotować. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć i stopniowo

Ala piecze i gotuje
Jagodowa Esmeralda 404

mleku mieszam proszki budyniowe. Masę wlewam do gotujące się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z cukrem pudrem i kakao na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. Na końcu do masy wlewam likier czekoladowy. Ucieram. Masę wykładam na jeden blat biszkoptu. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem ciasta. 3. Jagody miksuję blenderem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kremówka - połączenie ciasta francuskiego i budyniu 192

minut (tj. tak długo, aż ciasto będzie zarumienione) w 220 ° C, a następnie ostudzić. W międzyczasie przygotować krem budyniowy: do rondelka wlać mleko, dodać śmietanę i lekko zagotować. Następnie w 1/4 szklance mleka rozrobić budyń śmietankowy z 2 łyżkami cukru pudru i dodać go do gotującego się mleka. Chwilę gotować, cały czas mieszając. Gdy masa lekko zgęstnieje dodać masło

Ugotować
Łaciaty przekładaniec 530

upieczeniu studzimy i przekrawamy na pół. Masa: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru  1 masło opakowanie biszkoptów galaretka (u mnie agrestowa) Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 litra wody i studzimy. W 0,5 szklanki mleka rozprowadzamy proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy proszek budyniowy. Ugotowany budyń studzimy, Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie(...)dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Składanie ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Lekki sernik budyniowy 112

rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą lub mąką. Ciastem wyklejamy dno i boki formy. Odstawiamy na bok. 3. Składniki na masę dodajemy i miksujemy w następującej kolejności: jajka (4 żółta i 2 całe), cukier, cukier wanilinowy – ucieramy na gładką masę. Następnie ciągle miksując dodajemy(...)trudne…. Kilka dodatkowych porad: – Jeśli lubicie ciasta bardziej słodkie dodajcie do masy więcej cukru. – Jeżeli nie macie miski z pokrywką do miksowania to proponuje fartuszek bo masa po dodaniu mleka może trochę pryskać – Można jeść sam lub podawać o polewą owocową   The post Lekki sernik budyniowy appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia