ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:132/264)

ciasto Shrek 423

przez ok. 30 – 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w foremce) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. dodatkowo: 2 opakowania delicji 2 zielone galaretki np. agrestowe 500 ml gorącej wody składniki na masę budyniową: 900 ml zielonego soku np. Kubuś lub Pysio 3 budynie waniliowe wykonanie(...)ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz wystudzoną galaretkę i miksujemy. Gotową masę wylewamy na delicje, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na ok. 60 min. aby masa stężała. Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia, gdy będzie lekko tężała wylewamy ją na wierzch ciasta i ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Drożdżowe 2 w 1 z Rabarbarem i Budyniem 169

litr mleka ½ szklanki cukru Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu, przy czym do gotującego mleka pierw wsypujemy cukier i chwilę go mieszamy, by się rozpuścił. Następnie wlewamy zawiesinę budyniową i mieszamy do czasu, gdy się zagotuje. Ugotowany budyń pozostawiamy do ostygnięcia pod przykryciem, by nie zrobił się kożuch. Drożdże mieszamy widelcem z łyżeczką cukru, do chwili gdy się rozpuszczą. Następnie(...)waniliowym, następnie dodajemy stopniowo mąkę. Całość dobrze wyrabiamy w jednolitą masę. Rabarbar myjemy i odzieramy ze skórki, po czym kroimy w 1 – 2cm kawałki. Wyrośnięte ciasto drożdżowe przekładamy do dużej blaszki ( np. 23x43cm lub trochę większej), wysmarowanej margaryną lub wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli zależy Wam, by warstwa budyniowa nie zmieszała się z warstwą z samym rabarbarem, najlepiej wyłożyć blaszkę

Smakowy Raj
Ciasto porzeczkowe z pianką 156

wcześniej rozmrozić. Jajka rozbełtać w miseczce, dodać proszek budyniowy, cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszać (jeżeli korzystacie z mrożonych porzeczek, to dolać soku). Gotową masę przelać do porzeczek, wymieszać i wyłożyć równomiernie na podpieczony kruchy spód. Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut, aż masa zgęstnieje. Pianka: Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier. Do ubitej piany(...)wsypać proszek kisielowy i dobrze zmiksować. Wyłożyć równomiernie na wierzchu ciasta i włożyć do piekarnika. Piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 ° C, wierzch ciasta posypać migdałami i porzeczkami, po czym piec przez 10 minut, aż migdały się zarumienią. Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia. Podawać w temperaturze pokojowej

Passions hobbies life
ciasto kawowo migdałowe-w sam raz do kawy na zbliżające się święta 189

Zostały mi herbatniki więc naszła mnie ochota na ciasto bez pieczenia do kawki ,wymiary blaszki24 na24 potrzebne składniki do wyłożenia herbatniki kakaowe, na ostatnią warstwę użyłam krakersy masa kawowa 3 łyżki żelatyny 2 szklanki mleka 2 opakowania śnieżki #łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kostki czekolady masa budyniowa 1 litr mleka 2 budynie z cukrem waniliowe 3 łyżki mąki wrocławskiej 1/2 szklanki(...)będzie zimny ucieramy masło i dodajemy budyń a na końcu zmielone migdaly i mamy masę gotową. teraz układamy warstwy ciastek 1 warstwa u mnie kakaowe oraz 1 połowa masy 2 warstwa ciastek kakaowych 2 połowa masy na to krakersy pozostało nam zrobić masę kawową wsypujemy 2 śnieżki, wlewamy 2 szklanki mleka i ubijamy mikserem aż będzie sztywna. Potem dodajemy żelatynę

Moje Wyroby
Biskwity z kremem budyniowym 217

Zapraszam na delikatne omleciki biszkoptowe z kremem budyniowym oraz truskawkami. Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Polecam Składniki: ciasto: 2 jajka L 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki mąki pszennej szczypta soli krem: 400 ml  mleka bez laktozy od Mlekovita 2 łyżki cukru 1 op. budyniu śmietankowego na 500 ml mleka 100 g masła bez laktozy kilka świeżych truskawek(...)dodajemy po 1 łyżce cukru i miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy delikatnie łyżką. Przekładamy masę biszkoptową na blaszkę w 5 miejscach (na jeden biskwit 2 łyżki masy). Rozsmarowujemy delikatnie ciasto na kształt koła. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie wykładamy biskwity z piekarnika i po 2-3 minutach odklejamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto Bez Pieczenia Na Herbatnikach 147

Proste i łatwe ciasto  idealne na cieplejsze dni bo nie trzeba odpalać piekarnika ;) Składniki na tortownicę o śred 22 cm Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru Dodatkowo: 2 galaretki "rubinowe" lub o smaku takim aby były ciemno różowe 3/4 słoiczka gęstego dżemu(...)warstwę dżemu i znów herbatniki i tak aż do wykończenia masy budyniowej. Na ostatnią warstwę nie nakładamy dżem a galaretkę. 6. 1/3 tężejącej galaretki mieszamy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i wylewamy przy bokach w koło blaszki zostawiając pusty środek. Na środek wylewamy resztę galaretki już bez jogurtu. Gotowe ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc aby herbatniki zmiękły

Gotowanie...to proste !
Bananowiec bez pieczenia 169

ucierać na puszysty krem. Banany obrać, zgnieść widelcem, pokropić sokiem z cytryny. Dodać do kremu budyniowego. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Ciastka układamy na papierze, wykładamy 1/3 masy. Przykryć kolejną warstwą herbatników i masą. Całość przykryć pozostałą częścią ciastek na którą wykładamy trzecią warstwę masy. Banany kroimy w plastry, kropimy sokiem z cytryny i układamy na wierzchniej warstwie kremu(...)Galaretki rozpuścić w 750ml wody. Gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć ją na owoce.   Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Słodki Zakątek
Torcik makowy 164

Wlewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut. Wyciągamy, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie przekrawamy na 3 równe blaty.  KREM: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier z wanilią i budyń. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed zagotowaniem, dodajemy cienkim strumieniem masę jajeczną(...)dodajemy cukier puder, a następnie łyżka po łyżce dodajemy masę budyniową. W tym momencie należy uważać, żeby masa się nie zważyła. Po każdej dodanej łyżce bardzo dokładnie miksujemy. Gotową masę dzielimy na 3 równe części, do dwóch z nich dodajemy rodzynki i mieszamy. WYKOŃCZENIE: Na paterze układamy pierwszy blat ciasta, smarujemy pierwszą częścią masy z rodzynkami. Przykrywamy drugim blatem, smarujemy

My Culinary Art
Wiosenny torcik z kiwi 165

oddzielić od białek, do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę,po czym dodać po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy stopniowo przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki.   Gotowe ciasto przelać do tortownicy o śr. 24 cm wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia.  Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)wody i przestudzoną połączyć z ubitą śmietaną.  Dodać pokrojone w kostkę galaretki,wymieszać masę i przełożyć na zieloną warstwę z budyniu. 250 ml śmietanki ubić z cukrem pudrem i połączyć z maskarpone. Za pomocą rękawa cukierniczego ubitą masą ozdobić torcik.  Tak przygotowane ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem torcik udekorować kwiatkami z kiwi. Kiwi obrać

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowy tort truskawkowy 318

sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru brązowego lub ksylitolu 1 łyżka octu jabłkowego 1 1/4 szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki oleju olej kokosowy do nasmarowania tortownicy Budyniowa masa truskawkowa: 500 g mrożonych truskawek (w sezonie świeże) 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 galaretka roślinna o smaku truskawkowym (lub wiśniowym) 3 łyżki syropu z agawy 2 łyżeczki(...)samym poziomie. Po upieczeniu, biszkopty wyciągamy z formy, żeby przestygły. Następnie, przekrawamy je na pół poprzecznie. W ten sposób mamy cztery kawałki biszkopta gotowe do zbudowania naszego tortu Budyniowa masa truskawkowa: Rozmrożone truskawki miksuję w blenderze niezbyt drobno – my lubimy czuć większe kawałki owoców. Następnie, zabieramy się za przygotowywanie budyniowej masy. Do garnka z grubym dnem wlewamy mleko kokosowe

Lamarida.pl
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 151

pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Powstałą masę wykładamy na dno blachy wysmarowanej (średnica około 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając. Waniliowa masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony biały ser, a następnie serki homogenizowane, proszek budyniowy,cukier z wanilią i dokładnie wszystko(...)cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony ser, a następnie serki homogenizowane, proszek budyniowy, kakao i mieszamy mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko

Kuchnia MagdaLeny
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 161

pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Powstałą masę wykładamy na dno blachy wysmarowanej (średnica około 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając. Waniliowa masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony biały ser, a następnie serki homogenizowane, proszek budyniowy,cukier z wanilią i dokładnie wszystko(...)cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony ser, a następnie serki homogenizowane, proszek budyniowy, kakao i mieszamy mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko

Kuchnia MagdaLeny
Puszysty mleczny sernik 158

podanych wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto, równomiernie na całej długości blaszki, lekko docisnąć dłonią.  Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Piekarnik nagrzać do temp 180*c. Wstawić dwie kokilki ceramiczne  napełnione wodą. Wszystkie składniki do przygotowania masy muszą mieć temperaturę pokojową, należy je wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej przed(...)mascarpone President.  Wsypać proszek budyniowy i wlać zwykłe mleko, zmiksować , na sam koniec wsypać mleko w proszku ponownie zmiksować tak aby nie było żadnych grudek. Białka jaj ubić osobno na gęstą lśniącą pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Sernik będzie miał dość rzadką ale puszystą konsystencję.  Wylać na schłodzone ciasto kruche i włożyć sernik do gorącego

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania