ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:127/264)

Ciasto 'procenty na pierzynce' 366

Chyba, że w innej formie np. jako ciasto. SKŁADNIKI   NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody 1-2 krople aromatu rumowego NA KREM BUDYNIOWY 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru NA MASĘ CZEKOLADOWĄ Z BISZKOPTAMI biszkopty 2 łyżeczki kawy(...)Stopniowo dodawać ostudzony budyń ciągle miksując. Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować krem budyniowy. Masa czekoladowa i biszkopty: W kubku zaparzyć kawę i lekko ostudzić. Do niskiej miseczki wlać wódkę. Biszkopty moczyć najpierw w kawie, żeby lekko zmiękły, a następnie w wódce i kłaść jeden obok drugiego na kremie budyniowym. W garnuszku pogrzać śmietanę i mieszając rozpuścić w niej czekoladę (do polewy

Passions hobbies life
Rafaello na krakersach 379

Ciasto kokosowe chodziło już za mną od dłuższego czasu Aż w końcu postanowiłam że zrobię, troszkę zapomniane przeze mnie Rafaello. Żeby nie było za słodko, robię je zawsze na krakersach. Połączenie słodkiej masy i lekko słonych krakersów daje niesamowicie pyszne połączenie! Składniki: 2 opakowania krakersów po 180g 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 cukry wanilinowe 2 żółtka(...)cukier wanilinowy utrzeć na puszystą masę. Do masy dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz 1/2 szkl. mleka. Wszystko dobrze zmiksować. Resztę mleka zagotować wraz z pozostałym cukrem. Do mleka dodać masę jajeczną ciągle mieszając. Powstanie nam budyń, który odstawiamy do pełnego wystygnięcia. Następnie masło miksujemy na puszysta masę. Po łyżce dodajemy masę budyniową. Wszystko musi się ładnie połączyć. Dodajemy wiórki

Olikowa kuchnia
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 216

Ciasto studzimy. Do 3/4 szklanki mleka wsypujemy mąkę i proszek budyniowy, dokładnie mieszamy. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Kiedy mleko się zagotuje, wlewamy do niego wcześniej przygotowaną mieszankę i gotujemy na gęsty budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej, miksujemy na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, miksujemy do uzyskania

Pelusiowa Kuchnia
Puszysty sernik z białkami 214

mniejszą chowamy do lodówki. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 20minut, a następnie studzimy. Masa serowa: Użyłam dobrej jakości sera wiaderkowego, ale jeśli macie dylemat, który będzie odpowiedni, to najlepiej kupić zwykły twarogowy i min. dwukrotnie zmielić. Ser, połowę cukru oraz cukier wanilinowy ucieramy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy śmietanę, proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną

Kuchnia w czekoladzie
Cappuccino ciasto bez pieczenia 170

ziemniaczaną wymieszać z cukrem, cappuccino i proszkiem budyniowym, ugotować jak zwykły budyń. Odstawić do wystygnięcia, najlepiej na całą noc a masło ogrzać do temperatury pokojowej. Masło rozetrzeć mikserem, następnie dodając po jednej łyżce budyniu miksować. Otrzymaną masę podzielić na 2 części. Pierwszą połowę rozsmarować na herbatnikach, przykryć warstwą herbatników i wyłożyć resztę masy przykrywając ją kolejną warstwą ciastek. Śmietanę ubić(...)sztywno z cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Całość schłodzić

Pychotkaaa
Budyniowy przekładaniec 180

Smaczne, efektowne, proste w wykonaniu kakaowe ciasto z kremem budyniowym, spróbujcie, bo naprawdę warto, wilgotne i czekoladą smakujące... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 /2 łyżeczki cynamonu Masa 3/4 litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto(...)odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonej polewy dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem mieszamy wszystkie składniki razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta. Wymieszane delikatnie ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C, pieczemy 45 minut. Ciasto studzimy przekrawamy następnie na pół. Masa

kgwjanczewo
Ciasto makowe z malinami i kremem/Makowa Panienka 197

połączenia składników. Ciasto przekładamy do blaszki i pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka.  Studzimy i kroimy na dwa spody.  KREM Z 1 litra mleka odlewamy szklankę, resztę zagotowujemy.  Do szklanki mleka dodajemy 2 budynie, cukier, 3 żółtka, cukier waniliowy i mąkę i wszystko miksujemy na gładką masę.  Wylewamy ją na gotujace(...)Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy ostudzoną masę budyniową.  I krem gotowy. Kremem przekładamy spody biszkoptowe czyli spód-krem-spód i krem. WARSTWA MALINOWA Do miski dajemy galaretkę, żelatynę i wrzątek, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto.  Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na całą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche babeczki owocowe z Żarłostacji vol. 3 641

jednolitej masy. Można dodać z 1 łyżkę smietany lub mleka. Formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na 30 min. do lodówki.  W tym czasie nagrzewamy piekarnik do do 190℃. Na stolnicy rozwałkujemy ciasto o grubości ok. 3 cm, podsypując mąką. Wycinamy kółka, troszkę wieksze niż nasze foremki.  Ciastem wykładamy foremki, nożem usuwamy nadmiar ciasta. Nakłówamy ciasto widelcem(...)Pieczemy przez około 20 - 25 minut na złoty kolor. Następnie kruche babeczki studzimy. W tym czasie przygotowujemy krem budyniowy. krem: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale dodając mniejszą ilość mleka niż jest zalecane w przepisie (czyli około 200 ml). Dokładnie wystudzić. Utrzeć go z masłem na gładki krem budyniowy. zalać babeczki wystudzonym ale ejszcze ciepłym kremem. Udekorować dowolnymi

Bon Appetit Małgorzaty
Batatowy sernik z migdałowymi ciasteczkami... i tagatozą! 159

gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i rozkruszone kostki tagatozy. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Wierzch udekorować musem truskawkowym. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! *** Produkty wyróżnione

Poranek na słodko
Ptysiowe łabędzie różane 178

bitą śmietaną i eklerki z kremem budyniowym , więc czym tu zaskoczyć? Ptysiowe łabędzie różane to mój najlepszy wypiek z ciasta parzonego. Smakiem – przywołają wspomnienia, a wygląd… mówi sam za siebie.     Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki tortowej * - 500 ml wody - 250g masła - 8 jaj - szczypta soli Składniki na masę bezową: - 3 białka z dużych jaj o temp

mojewypiekiinietylko
Torcik czekoladowy Pierzynka 178

kakao i proszek do pieczenia mieszam razem i delikatnie przesiewam do masy jajecznej. Ciasto przekładam do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 30 min w temp. 180'C. Odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Z mleka odlewam ok 1/2 szklanki, resztę zagotowuję, a w pozostawionym rozprowadzam proszek budyniowy i wlewam na gotujące mleko. Zestawiam z ognia i przykrywam folią(...)biszkoptu odkrawam górę i wydrążam środek pozostawiając ok 1/2 cm ciasta na spodzie i ściankach. Masło ucieram z cukrem na pianę, dodaję porcjami zimny budyń, a na końcu dodaję rozkruszony środek i  wierzch biszkoptu, i delikatnie mieszam całość z  masą. Tym wypełniam wydrążony biszkopt, wyrównuję i schładzam. Gotowy torcik polewam płynną czekoladą i jeszcze

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 133

Następnie powoli dosypuj proszek budyniowy wciąż miksując 4.Na samym końcu małą strużką wlewaj olej nadal miksując do połączenia tłuszczu z masą. Jak to wszystko złożyć zusammen do kupy razem? Otóż... 1. Na podpieczony spód wyłóż ostrożnie masę. 2. Powtykaj w nią owoce tak by zatopiły się w masie. (możesz sobie pomóc łopatką do ciasta) 3. Zetrzyj na tarce resztę ciasta

U Fiolki
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 125

Następnie powoli dosypuj proszek budyniowy wciąż miksując 4.Na samym końcu małą strużką wlewaj olej nadal miksując do połączenia tłuszczu z masą. Jak to wszystko złożyć zusammen do kupy razem? Otóż... 1. Na podpieczony spód wyłóż ostrożnie masę. 2. Powtykaj w nią owoce tak by zatopiły się w masie. (możesz sobie pomóc łopatką do ciasta) 3. Zetrzyj na tarce resztę ciasta

Fiolka w kuchni
Bounty - smak raju, ciasto kokosowe bez pieczenia 373

pieczenie i najczęściej goszczą u nas szybkie ciasta na zimno:) Co wcale nie oznacza, że są gorsze! To jest wręcz tak smaczne, że można by je nazwać "jednodniowym ciastem" - znika w mgnieniu oka:)  foremka 23x33cm Składniki:    400g ciemnych herbatników,  1 opakowanie krakersów,  1 litr mleka,  3 czubate łyżki mąki pszennej,  3 czubate łyżki(...)reszcie mleka rozrobić dokładnie obydwie mąki, tak, by nie było żadnych grudek. Wlać na gotujące się mleko. Stale mieszając, gotować, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej oraz wiórki kokosowe. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm rozłożyć warstwę herbatników i wylać połowę masy budyniowej. Przykryć warstwą krakersów. Wylać resztę masy

Z miłości do słodkości
Tarta serowo-jabłkowa 160

Niesamowicie kruche ciasto z jabłkami i masą serową to jest to , co lubię :) Bardzo polecam to połączenie i ten przepis na ciasto kruche. Nie zastanawiajcie się długo nad zrobieniem tylko szybciutko bierzcie się do pracy ;) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 20 min + 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto: 250 g mąki 50 g cukru(...)Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodajemy stopniowo ser ,proszek budyniowy , rodzynki i dokładnie mieszamy. Foremkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i podpiekamy spód ok. 15 do 20 minut ( obserwujemy ciasto - jak zrobi się złociste wyjmujemy ) Na podpieczony spód wylewamy masę serową , rozprowadzamy równo na całej powierzchni. Umyte jabłka , przekrajamy na pół , pozbywamy

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania