ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:121/264)

METROWIEC 3530

gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. POLEWA  Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić. Gotowe ciasto polać polewą. (function

Kuchnia Danusi
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 114

składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru - 2 opakowania budyni waniliowych - laska wanilii (tylko ziarenka(...)cukier, masło i ziarenka z laski wanilii. W kubku rozmieszaj 100 ml mleka, proszki budyniowe i żółtka, całość wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę wylepioną ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę. BEZA

SMYKWKUCHNI
Rafaello na krakersach 292

wykładamy warstwę krakersów- jeden koło drugiego, na to ok 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa krakersów, 1/2 masy budyniowej, warstwa krakersów i reszta masy. Pozostałe krakersy kruszymy i wraz z resztą wiórek kokosowych delikatnie rumienimy na suchej patelni. Kruszonką taką posypujemy wierzch naszego ciasta i odstawiamy do lodówki do stężenia.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Kostka Snickers, bez pieczenia 636

Kostka Snickers, to warstwowe, rozpływające się w ustach ciacho, które zrobicie nie używając piekarnika. Pięć warstw krakersów – dających oryginalny, lekko słony posmak – przełożonych delikatnym

Domowe Torty
Jabłecznik z budyniem kajmakowym i orzechami 1088

przełożone kakaowymi herbatnikami, więc nie wymaga pieczenia. Proste i zarazem bardzo smaczne ciasto, szczególnie dla tych co kochają szarlotki i wszelkiego rodzaju jabłeczniki. ok 300 g herbatników kakaowych WARSTWA JABŁKOWA: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanka wody 1 galaretka cytrynowa KREM BUDYNIOWY: 200 g masy kajmakowej 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 budyń śmietankowy(...)napęczniała. Wlać mleko do garnka, odlewając niewielką część, w której rozprowadzamy proszek budyniowy. Mleko osłodzić cukrem i masą kajmakową. Stale mieszając podgrzewać, aż kajmak się rozpuści, a następnie zagotuje. Ugotować gęsty budyń. Ściągnąć z ognia i wlać rozpuszczoną żelatynę. Mieszać, aż się połączy na jednolitą masę. Przykryć folią spożywczą, tak aby leżała na budyniu i wystudzić do temperatury pokojowej. Dobrze

https:KKuchniaMniam
ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką 154

ciasto pozostawiamy w naczyniu, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Jedną przekładamy do formy (ok. 21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Drugą delikatnie rozwałkowujemy i kroimy w poprzek na paseczki. składniki na masę budyniową i jabłka: 1000 ml mleka 3 budynie waniliowe 4 łyżki cukru lub więcej do smaku(...)jeśli mamy większe to na ósemki. składniki na kruszonkę: 700 g mąki krupczatki 50 g cukru 50 g masła wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy palcami, zagniatając kruszonkę. Jedną część ciasta wykładamy równomiernie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy bułką tarta, układamy jabłka. Wykładamy równomiernie ciepły budyń. Na wierzchu układamy kratkę z pasków ciasta. Pomiędzy kratką posypujemy kruszonkę. Pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 175

całkowicie się w pianie rozpuści. Wsypujemy proszek budyniowy i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy jogurty greckie i całość miksujemy do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na przygotowany spód i wyrównujemy wierzch, następnie ostrożnie rozprowadzamy żurawinę ze słoika (można lekko zmieszać z masą serową, aby bardziej ją było widać w cieście. Pozostały kawałek ciasta wyjmujemy z lodówki i ścieramy na grubych

Kolorowy Przepisownik
Sernik konopny z batatem. 104

Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, mąkę konopną, ekstrakt i syrop klonowy Ponownie zmiksować. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Piec około 25 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub po schłodzeniu. Smacznego! *** Produkty z legalnych konopii (wyróżnione

Poranek na słodko
Orkiszowe ciasto z rabarbarem i budyniem 160

poprawi humor i będzie stanowić idealne rozpoczęcie sezonu rabarbarowego. Zapraszam! Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 23 cm) : budyń - szklanka mleka 2% - 1/2 opakowanie budyniu waniliowego - tabliczka białej czekolady ciasto  - 200 g mąki (u mnie pół na pół tortowa i pełnoziarnista żytnia) - 100 g zmielonych płatków orkiszowych lub mąki orkiszowej - 100 g miękkiego masła - 100 g cukru pudru(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę.  4. Stopniowo wbijać po jednym jajku, cały czas miksując.  Dodać mąkę, proszek do pieczenia i jogurt.  5. Połowę ciasta wyłożyć do natłuszczonej i oprószonej kaszą manną (lub bułką tartą) tortownicy. Uwaga! Jest dość gęste, więc warto wyrównać je szpatułką.  6. Na to nałożyć krem budyniowy, rabarbar, oprószyć cukrem pudrem

Kuchnia Ellie
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 143

sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier kryształ i z wanilią a następnie żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego(...)Kawę parzymy w gorącej wodzie aby powstał napar. Następnie odcedzamy i mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje

Domowy Smak Jedzenia
Kruchy przekładaniec z jeżynami 284

żelatynę. Wystudzony i tężący mus wyłożyć na dwa blaty kruchego ciasta. Odstawić do całkowitego stężenia. Krem budyniowy. Wlać mleko do garnka, odlewając niewielką część, w której rozprowadzamy proszek budyniowy. Mleko osłodzić cukrem i ugotować budyń. Ściągnąć z ognia i wsypać suchą galaretkę. Mieszać, aż się połączy na jednolitą masę. Przykryć folią spożywczą, tak aby leżała na budyniu i wystudzić

https:KKuchniaMniam
Orzeźwiający Bananowiec 186

150ml. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam na gotujące się mleko. Mieszam i gotuję około 2 minut. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaje budyń i razem ucieram. Połową masy przekładam biszkopty. Drugą połowę wykładam na wierzchu ciasta. 3. Galaretki rozpuszczam w litrze wrzątku. Studzę. Banany obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto z kremem budyniowym i bananem 158

było nic słodkiego, tak więc dziś zapraszam Was na ciasto z  kremem budyniowym i bananem, a wszystko to na delikatnym biszkopcie.  Mówię Wam to była prawdziwa rozkosz dla podniebienia :) Składniki: biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru masa budynowa 1 L mleka 1 duży budyń czekoladowy 1 duży budyń waniliowy(...)wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy  około 12 minut. Wystudzić. Mleko podzielić na 2 razy po 500 ml.  Z 1 części mleka odlać 1/2 szklanki   wsypać budyń czekoladowy, dokładnie wymieszać. Pozostałe zagotować z 2 łyżkami cukru. Do gotującego wlać masę i ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. Tak samo

magiczna kuchnia Kasi
Wyjątkowo delikanty sernik z truskawkami 266

Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-60 minut. Po tym czasie połowę ciasta rozwałkować na okrąg o średnicy 20 cm. Resztę ciasta rozwałkować na pasek o szerokości równej wysokości tortownicy. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wyłożyć ciastem formę, dno i brzegi. Gęsto nakłuć widelcem. Podpiec ciasto(...)utrzeć z cukrem, żółtkami, kremówką i budyniowym proszkiem. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą serową. Ostudzony spód równomiernie posypać bułką tartą, na to wyłożyć rabarbar. Całość przykryć masą serową, wyrównać powierzchnię. Piec w 160 st. C. (bez termoobiegu) przez 1,5 godziny. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Truskawki pokroić, ułożyć na ostudzonym cieście.  Przygotować galaretkę według przepisu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Marysieńka 375

mąki oraz proszek do pieczenia, zmiksować, dodać orzechy i delikatnie wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzewamy do 175  C, czas pieczenia ok. 35- 40 minut. Masa budyniowa: - 5 żółtek - 25 dag masła - 1/2 litra mleka - 3/4 szklanki cukru - mielona wanilia lub esencja waniliowa ewentualnie cukier wanilowy - 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1. Żółtka ubijamy(...)chwilę razem gotujemy. Studzimy. Masło miksujemy na puszystą masę i łączymy z wystudzoną masą budyniową. Polewa: - 1/2 szklanki cukru pudru - 4 łyżki mleka - 1 kopiasta łyżka kakao - 7 dag masła lub margaryny 1. Składniki łączymy, podgrzewamy, doprowadzamy do rozpuszczenia, nie gotujemy. Gotową masą polewamy wierzch ciasta. Na spód formy wykładamy jedną część ciemnego ciasta, smarujemy je połową masy, przykrywamy ciastem

Apetyczna babeczka