Dziś 14 luty, dzień zakochanych. Oczywiście w taki dzień nie może zabraknąć smacznego deseru. W tym roku postawiłem na nieco inne rozwiązanie i przygotowałem deser w
Programista w kuchniDziś 14 luty, dzień zakochanych. Oczywiście w taki dzień nie może zabraknąć smacznego deseru. W tym roku postawiłem na nieco inne rozwiązanie i przygotowałem deser w
Programista w kuchnirozgrzania gofrownicy. Gofrownicę rozgrzewamy bardzo mocno, wylewamy chochelkę ciasta, nie rozsmarowujemy, zamykamy gofrownicę. Po około 5 minutach otwieramy, ściągamy gofry i odstawiamy na kratkę. To gwarantuje nam, że będą to gofry chrupiące. Dalej postępujemy według takiego samego schematu. Gofry podajemy z tym co lubimy najbardziej, u nas są to: cukier puder, maliny, borówki, bita śmietana. Wioleta Gargula
MamaOskarkamąkę i budyń. Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: 1 opakowanie serka ricotta (250 g) 200 g gęstego jogurtu 4 łyżki ksylitolu(...)stewii w pudrze 2 listki żelatyny 2 łyżki mleka skondensowanego do nasączenia blatów: 1-2 łyżki domowego ekstraktu z wanilii, kilka łyżek przegotowanej wody domowa konfitura bez cukru (pigwa-malina, malinowa) do dekoracji: sproszkowane liofilizowane maliny lub malinowy batonik Frupp, siekane migdały Serek ricotta utrzeć z ksylitolem i stewią na gładką masę, dodać jogurt i zmiksować ze sobą. Żelatynę namoczyć
FitKotmusem owocowym, tym razem z musem śliwkowym. To przepis uniwersalny ponieważ do jego przygotowania możecie użyć dowolnych owoców. Ja dałam śliwki, ale idealnie będą pasowały do niego truskawki, maliny, jagody lub brzoskwinie. Owoce do tego sernika mogą być zarówno świeże jak i mrożone. Sernik z musem śliwkowym to połączenie dwóch serników. Zarówno sernika pieczonego jak i sernika na zimno. Sernik(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C (grzałka góra-dół) i pieczemy 20 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 120 C i pieczemy kolejne 90 minut. Upieczone ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku do czasu, aż przestygnie. Zimny wstawiamy do lodówki. Mus śliwkowy – wykonanie Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki. Jeśli używacie mrożonych od razu wkładacie je do garnka
To co lubię - gotuję i polecamraczej zawsze takie, w których maliny nie są poddawane pieczeniu. Lubimy ich smak naturalny. Dzisiaj jednak lekkie odejście od tej zasady, pyszne ptysie z kremem malinowym typu patissiere, choć trochę odstępstw od zasad jego przygotowania zastosowałam. Same ptysie można upiec dzień wcześniej, by wystudzone czekały na wypełnienie gotowym wystudzonym kremem. Na ptysiowe ciasto potrzeba: - 0,5l mleka - 200g masła - 450g(...)płyn mruga do mnie, że już pora, stopniowo, mocno mieszając, dodaję przesianą mąkę i nie przerywając energicznego mieszania, parzę ciasto około minuty. Przekładam do miski, aby szybciej stygło, ciasto wygląda teraz trochę jak ziemniaczane puree. Zimne już przekładam do miski miksera i na średnich obrotach miksuję dodając po kolei wszystkie jajka. Gotowe wyciskam przy pomocy rękawa cukierniczego na blaszkę
I tu będę miała takie temasy przed pieczeniem. Uzyskamy wtedy kokosowe ciasto owocowe. Podobny wypiek planuję popełnić na dniach, bo nie jestem w stanie już dłużej opierać się piętrzącym się na straganach truskawkom… To jest właśnie chyba największy problem na diecie ketogenicznej . Jak tu obcinać węglowodany, kiedy przychodzi lato i pojawiają się przepiękne czerwoniutkie truskawki, czereśnie, maliny i inne owoce…? Owoce a dieta(...)resztę roku… Owoce o niskiej zawartości węglowodanów Źródło: thelittlepine.com Jeśli jednak węglowodany Wam nie straszne, to spokojnie zaopatrzcie się w sezonowe owoce i zabieramy się za keto ciasto kokosowo- cytrynowe. A tym, którym zależy na niskiej podaży węglowodanów w jadłospisie nie pozostaje nic innego jak cieszyć się tym ciastem bez towarzystwa owoców. Zapewniam, że będzie równie smacznie! Ciasto kokosowo
Modern Cave Girlobłędnie. Tarta z owocami to pyszne ciasto, które jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Potrzebne Wam będzie ciasto, ulubiony krem oraz owoce. Rozsmakujcie się w smacznych i zachwycających tartach owocowych, które możecie przygotować sami. Poniżej znajdziecie 13 przepisów na pyszną tartę z owocami, które z pewnością Wam posmakują. Smacznego! 1. Tarta z malinami i kremem mascarpone Przepis na: przepiski.pl
Damusia.plśmietanki 30% 1 op. cukru wanilinowego Dodatkowo: płatki migdałowe drobne owoce – maliny, borówki mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem (mogą zostać małe grudki). Dodajemy jajka, śmietankę, cukier oraz mąkę. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość klarowanego masła. Wykładamy łyżką porcję ciasta serowego. Smażymy z obu stron, na średnim ogniu. Odkładamy na ręcznik papierowy. Placuszki
Smaki Na TalerzuDzisiaj przepis na ciasto bez pieczenia. Tarta z ciasteczkami Oreo, dodatkiem mascarpone i pysznych truskawek. Truskawki to moje ulubione owoce, uwielbiam też wszelkie słodkości dlatego na weekend zapraszam Was na pyszną tartę. Taką tartę możecie przygotować również z malinami lub borówkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta truskawkowa z ciasteczkami Oreo. Składniki 340 g ciastek Oreo 70 g rozpuszczonego masła
To co lubię - gotuję i polecamktórym jest pełno owoców i warzyw. Za to je lubię! Poniższe ciasto jest bardzo zdrowe i smaczne! Nawet dla największego niejadka! Składniki: 2 jaja 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka nasion chia 3 łyżki mąki ryzowej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat borówki maliny Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać pozostałe
Truskawkowa Fiestadeser może być mało soczysty. Zamiast truskawek można użyć innych owoców np. malin, brzoskwiń lub czereśni, aby były tylko soczyste. Ostatnio zapiekałam truskawki i czereśnie, obie wersje bardzo smakowały. Uwielbiam takie szybkie desery z owocami. Jeśli nie macie kokilek, można wykorzystać do tego celu zwykłą formę do ciasta, którą najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki: (na 6 kokilek
Kuchcik gotujeszklanka mleka roślinnego ( ja użyłam mleka ryżowego i kokosowego) -mrożone maliny, jagody -gruby cukier do udekorowania Do miski dodać obydwie mąki, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Do miski dodawać na zmianę olej i mleko, energicznie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem w 1/3 wysokości i dodać owoce. Na wierzch dodać jeszcze po łyżce ciasta. Muffiny
Receptura smakuPrzynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto. Składniki: Masa serowa 60 dag chudego twarogu Mlekoma 1/2 szklanki cukru 10 dag marcepanu 1/2 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy Warstwa owocowa 15 dag jeżyn 15 dag malin 2 galaretki owoce leśne Dr.Oetker Bita
Wanilia i Kardamonzmiksować na drobne kawałki Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto Wykleić ciastem formę do tarty Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut Ostudzić Farsz Składniki: 2 szt. awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu/syropu 250 g gorzkiej czekolady (ponad 70%) dowolne owoce - użyłam mrożonych malin Przygotowanie: Awokado i banana obrać, pokroić na mniejsze kawłki i zmiksować
pyszne zdrowości