ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:321/475)

MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY 171

Prosty przepis na pyszne i nieskomplikowane ciasto.  Kruchy, maślany spód kakaowy wypełniony gęstym ganachem z gorzkiej czekolady i dużą ilością świeżych owoców. Dodałam ciemne bezpestkowe winogrona, ale z powodzeniem zastąpicie je borówkami, jeżynami lub innymi owocami. Klasycznie i dekadencko.  Można przygotować 1-2 dni przed planowanym podaniem.  SKŁADNIKI KRUCHY SPÓD 220 g mąki (1 i 1/2 szklanki(...)jajko KREM 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki cukru 200 ml śmietany 30% 100 g masła 200 g gorzkiej czekolady DODATKOWO: bezpestkowe ciemne winogrona (pokrojone na połówki) lub borówki, jeżyny, maliny WYKONANIE KRUCHY SPÓD: Mąkę i kakao przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, szczyptę soli i pokrojone w kostkę masło. Miksujemy lub rozcieramy palcami, aż powstanie drobna kruszonka. Dodajemy jajko i mieszamy

cool and minty
Ciasto z owocami i galaretką 2179

owoców trwa więc i ja wykorzystuję je do różnych ciast i deserów. Ostatnio zrobiłam eksperyment z krystaliczną galaretką, która od niedawna pokazała się na rynku. Jest fajnym rozwiązaniem do ciasta szczególnie jak dodajemy różne owoce i nie wiadomo jaki kolor galaretki wybrać. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Bita(...)kremówki 30% 5 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl  wody  200 g kamyczków czekoladowych 3 galaretki krystaliczne 1300 ml gorącej przegotowanej wody sezonowe owoce - maliny, jeżyny, borówki  Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dodawać stopniowo przesianą mąkę

Ala piecze i gotuje
Domowy makaron 90

opublikować przepis na ciasto na najbliższą niedzielę. Nie wyszło jednak tak jak chciałam. Nie będę nic na siłę publikować, tylko po to żeby publikować cokolwiek. Trudno, na pewno świetnie sobie poradzicie bez brownie na Walentynki. Na dodatek to nawet nie był mój przepis, tylko klasycznie z bloga Moje Wypieki. Jakby co, w planie było brownie z malinami, jakbyście jednak chcieli(...)użyłam L) Mąkę wysypujemy na stolnicę lub do miski. Na środku robimy wgłębienie, do którego wbijamy jajka. Widelcem łączymy mąkę z jajkami. Posypujemy ręce mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Robimy to tak długo aż będzie gładkie i sprężyste. Można też użyć robota kuchennego, jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami. Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut

Kardamonovy
Mini pączki z konfiturą 150

pączki z konfiturą z malin, a dla dorosłych nadziane malinami z rumem Obie wersje przepyszne. Polecam. A skąd takie wyjątkowe konfitury? Polecam Wam zajrzeć na stronę https://spichlerz24.pl/ Tu znajdziecie konfitury, które nie tylko cieszą smakiem, ale też składem. Bez zbędnych dodatków. Pysznie i naprawdę owocowe A wybór smaków aż cieszy – od tradycyjnej z malin, truskawek, borówek czy owoców(...)konfitura z malin Spichlerz24 * olej do smażenia cukier puder *część nadziałam też konfiturą maliny z rumem Spichlerz24 (wersja dla dorosłych) Przygotowanie: Do miski przekładamy cały serek homogenizowany, wbijamy 2 jajka i wszystko mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z sodą. Mieszamy składniki do powstania gęstej masy. W głębokiej patelni lub garnku rozgrzewamy olej. Łyżeczką do herbaty nabieramy ciasto i wykładamy

Słodkie okruszki
Sernik na zimno (gotowany) 98

Lubimy wszelakie ciasta, najbardziej te z owocami. Ciasta i słodkości nie są naszą domeną, jednak czasami coś wyjdzie ;) Składniki: 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka mleka 3.2 % 4 płaskie łyżeczki agaru 1 garść rodzynek 2 łyżki ksylitolu 3 połówki brzoskwiń w syropie amaretto 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 200 g malin 200 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki cytrynowej Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Truskawkowy deser z kaszą jaglaną 87

letnie ciepłe dni zamiast ciężkich ciast możemy przygotować pyszne desery ze świeżymi owocami. W tej chwili mamy początek lata i pierwszymi owocami, które się pojawiły są truskawki i właśnie z nimi zrobiłam na dzisiejsze popołudnie deser. Tego typu podwieczorki możemy przygotowywać z innymi ulubionymi owocami sezonowymi, jak np. maliny czy jagody. Mój deser jest smaczny, sycący i rozpływa się

Danka Pichci
Beza Pavlova z mascarpone i owocami 113

Jedno z moich ulubionych ciast, idealne połączenie, słodycz bezy + kwaskowate owoce do tego kawa <3 i jest idealnie <3 SKŁADNIKI NA BEZE: 6 białek 300g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM: 250g śmietany 30% 250g mascarpone DODATKOWO: Owoce wedle uznania - u mnie truskawki, maliny, borówki amerykańskie WYKONANIE: 1. Ubijamy białka z solą, stopniowo dodajemy

Dziś Ja gotuje
Tęczowy sernik na zimno. 174

moje dzieci nie mogą truskawek dlatego zastąpiłam je malinami) - 200g brzoskwiń z puszki - kilka truskawek Sposób wykonania: Blaszkę 28cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą, Galaretkę jagodową rozrabiamy całą wg przepisu, w naszych sklepach jest na 375ml wody i takie proporcje zostawiamy, tężejącą galaretką zalewamy borówki i tak tworzymy spód ciasta, wstawiamy do lodówki, każdą galaretkę dzielimy wagowo

Wypieki Rene
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 179

były posklejane. Zimą przyjemnie będzie zjeść kawałek ciasta z takimi letnimi owocami.  Dziś z kolei mam dla Was pomysł na muffinki, a ich przygotowanie też jest proste i naprawdę szybkie. Łączymy tylko składniki mokre, osobno suche, łączymy razem i dodajemy porzeczki. Banał! Dodatkowo porzeczki możecie zamienić na jagody, borówki czy maliny. Nie pozostaje nic innego tylko zrobić :) Normal

Kuchnia w czekoladzie
Bliny na zsiadłym mleku. 232

smażenia Do dekoracji : cukier puder świeże owoce ( maliny, jeżyny, poziomki itp. ) Sposób wykonania :   S łodkie mleko podgrzej trochę , rozpuść w nim drożdże. Dodaj cukier puder i połowę mąki, wymieszaj. Naczynie przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy rozczyn trochę podrośnie, dodaj roztrzepane zsiadłe mleko, resztę mąki. Wyrób ciasto na jednolitą masę. Dodaj żółtka, sól do smaku

Przepisy i porady kulinarne
Herbata owocowa Kwiatowy Ogród 179

róż, aromat, liofilizowane kawałki truskawek i malin, liście czarnej porzeczki, kawałki bławatka, kwiaty nagietka i rumianek rzymski. Jak widać skład bardzo bogaty :) Smak tej herbaty jest naprawdę świetny, niepowtarzalny, a moim gościom herbata wydała się bardzo smaczna. Mnie również smakowała.  Herbatę  dosłodziłam miodem.  A konkretnym dodatkiem do niej było ciasto biszkoptowe ze śmietaną i owocami. Owoce, które

Proste Potrawy
Tarta jaglana z jagodami bezglutenowa 116

nieklasycznym spodzie może stanowić zdrowszy zamiennik standardowego kruchego ciasta dla osób nietolerujących glutenu. Mąka jaglana, zmielone migdały i orzechy oraz brak cukru przemawiają na jej korzyść i wspaniale komponują się z serowo-śmietanową masą kremową. Całość udekorowana została sezonowymi owocami, w moim przypadku jagodami, ale z powodzeniem sprawdzą się też maliny (których także odrobinę użyłam) lub jeżyny

Milion Smaków
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 270

brownie podany jest jako ciasto, często jest ciepły, z dodatkiem lodów lub bitej śmietany. Wtedy nazywa się Brownie Sandae. Na zimno najczęściej pokrojony jest w małe kawałki, jak czekoladki. Wtedy nazwany jest Brownie Bites lub Brownie Squares. Dla mnie najpyszniejszy jest fudgy brownie. Podany na zimno. W małych kawałkach. Z sosem ze świeżych truskawek, malin lub mango. Pyszności. Dziś podzielę(...)miksować na wolnych obrotach, aż połączą się w gładką i lepką masę (ok. 30-60 sekund) . Blachę wyłożyć pergaminem i lekko natrzeć na bokach masłem. Przelać do blachy ciasto i równomiernie rozprowadzić. Posypać górę ciasta posiekaną w paski czekoladą. Piec 20 minut w temperaturze nie wyższej niż 175 stopni (powierzchnia ciasta powinna być „puszysta”, ale środek lepki) . Przenieść

Jem więc Jestem
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 387

brownie podany jest jako ciasto, często jest ciepły, z dodatkiem lodów lub bitej śmietany. Wtedy nazywa się Brownie Sandae. Na zimno najczęściej pokrojony jest w małe kawałki, jak czekoladki. Wtedy nazwany jest Brownie Bites lub Brownie Squares. Dla mnie najpyszniejszy jest fudgy brownie. Podany na zimno. W małych kawałkach. Z sosem ze świeżych truskawek, malin lub mango. Pyszności. Dziś podzielę(...)miksować na wolnych obrotach, aż połączą się w gładką i lepką masę (ok. 30-60 sekund) . Blachę wyłożyć pergaminem i lekko natrzeć na bokach masłem. Przelać do blachy ciasto i równomiernie rozprowadzić. Posypać górę ciasta posiekaną w paski czekoladą. Piec 20 minut w temperaturze nie wyższej niż 175 stopni (powierzchnia ciasta powinna być „puszysta”, ale środek lepki) . Przenieść

Jem więc Jestem