Pyszna drożdżówka z serem i owocami. Bardzo wilgotna nawet na drugi dzień. Owoców możecie użyć różnych - u mnie borówki i truskawki. Świetnie sprawdzą się również maliny
Swojskie jedzonkosprawdzi się m.in. do: przełożenia każdego innego ciasta biszkoptowego, np. Wuzetki w nowoczesnej odsłonie, udekorowania lub przełożenia brownie – dla urozmaicenia smaku, udekorowania muffinek – waniliowych albo czekoladowych. Krem czekoladowy może stanowić deser sam w sobie. Wystarczy, że przełożysz go do pucharków wyłożonych pokruszonymi herbatnikami i udekorujesz świeżymi owocami sezonowymi, np. malinami, truskawkami, wiśniami czy jagodami. .pf-button.pf-button-excerpt { display
I LOVE LIFENiezależnie, jakich dodatków użyjecie do muffinek, z tym ciastem zawsze urosną, będą delikatne, wilgotne, a z wierzchu zrumienione. Z tego przepisu wyjdzie Wam 12 malutkich, albo 6 dużych muffinek – w zależności, w jakiej formie będziecie je piec. Niezależnie od formy, czas pieczenia jest podobny, to około 30 minut, aż ciasto popęka i będzie rumiane. Jeśli lubicie wszystko co słodkie, posypcie(...)cukrem pudrem lub oblejcie lukrem. Smacznego! Takie muffiny będą doskonałe na wycieczkę oraz do pracy i szkoły 🙂 Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffiny z borówkami Drukuj przepis Porcji: 6 lub 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki 200 g jogurtu naturalnego jajko 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki
Kuchnia Bazyliiserca. Masa serowo-czekoladowa, zalana musem malinowym - pychotka. Ciasto dla leniuchów - uda się każdemu. SKŁADNIKI Masa serowa: 450 g sera twarogowego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki cukru pudru, 50 g mlecznej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady, 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Mus malinowy: 1 galaretka malinowa, 120 g malin Dodatkowo: podłużne i okrągłe biszkopty, sok malinowy
słodki bratekstopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 9 lub 6 części, formujemy kulki i je spłaszczamy. Układamy na blaszce. Wbijamy po łyżeczce jabłek na sztukę. Smarujemy białkiem jaja. Posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 25 min. Spróbuj również moich innych przepisów na drożdżówki: Wianuszki z truskawkami Drożdżówki z malinami i kruszonką Drożdżówki z dżemem Wegańskie orkiszowe drożdżówki z budyniem Orkiszowe
Czarnawisienkatańsze Papryka, cukinia, dynia, pietruszka, włoszczyzna, truskawki, maliny, borówki - z powodzeniem można kupować i mrozić, gdy są tańsze, czyli latem, w sezonie. Może takiej mrożonej papryki nie zjemy na surowo, ale do gulaszu lub innej potrawy sprawdzi się znakomicie. Truskawki i inne owoce mrożone super nadają się do musów, ciast i deserów. Jedynym problemem może być pojemność naszej zamrażarki. Natomiast
dobra gospodyni dom wesołym czynikolejny bardzo prosty przepis na ciasto a raczej chlebek bananowy o smaku czekoladowym. Uwielbiam tego typu słodkości bo są na prawdę szybkie i proste do zrobienia ze składników, które praktycznie zawsze znajdą się w naszej kuchni. Kilka przepisów na chlebki bananowe możecie już znaleźć: tradycyjny oraz z malinami. Do chlebków dołącza teraz czekoladowa wersja:) Smacznego! Wartości odżywcze (całość
Health-Fit-LifeProponuję dziś niezwykle orzeźwiający koktajl owocowy ze składników łatwo dostępnych , mogą być owoce mrożone , lub świeże , ale chodzi głównie o owoce jagodowe czyli jagody , maliny , truskawki
Kawa z mlekiem29.03.2018 Delikatne naleśniki z sosem owocowym. Naleśniki zaraz po upieczeniu gorące składać na 4 części i polać gorącym sosem. Można do środka przed złożeniem włożyć maliny
gotuj ze mnąwyjmij z pieca, dodaj łyżeczkę masła i wylej ciasto. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut. Naleśnik w tym czasie spektakularnie urośnie, pieczemy na złoty kolor. Po otworzeniu drzwiczek, od razu opada i tak ma być! Naleśnik podajemy najlepiej z owocami. Ja robię do niego zazwyczaj gorący sos malinowy. Mrożone maliny umieszczam w rondelku dodaje 1/3 szklanki wody
SMYKWKUCHNIkilka kropli aromatu ok. 0,5 szklanki cukru maliny, porzeczki lub inne sezonowe owoce WYKONANIE : Piekarnik nastawiamy na 200 stopni C ustawienia góra-dół. Blachę na muffinki wykładamy papierowymi foremkami. Jajko, mleko i olej roztrzepujemy, dodajemy cukry i mieszamy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto wykładamy po równo do każdej foremki. Do każdej babeczki
Pani na deserprostu drożdżówka, w której zamiast borówek, truskawek czy malin, znajdziemy pomidory i oliwki. Oczywiście oliwki, jak i pomidory można zastąpić innymi składnikami. Świetnie sprawdzą się kapary, suszone pomidory, a nawet papryka i kukurydza. Ja jednak jestem wierny klasyce i prostocie, którą znam. Co jest najważniejsze? Oczywiście dobrze wyrośnięte i miękkie ciasto. Nie może nam wyjść ciężka buła, bo to absolutnie
Blendmanłyżeczka oleju kokosowego Dodatki: maliny masło orzechowe nektar kokosowy Przygotowanie: Płatki owsiane wraz z orzechami i siemieniem lnianym zmiel na mąkę w Nutribullet używając ostrza do mielenia. Zmielone składniki wymieszaj łyżką z proszkiem do pieczenia, ksylitolem, napojem kokosowym, jajkami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż po kilka minut z każdej strony
Zdrowie na języku :Pzrobić z innych owoców: jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek 1 łyżka soku z cytryny trochę startej skórki z cytryny 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
Pyszności SłodkościPrzepyszne mini serniczki to świetna, wiosenna propozycja na lekki i niezbyt słodki deser. Kruchy, ciasteczkowy spód, delikatna jak chmurka masa serowa oraz galaretka z malinami i
Mango PapajaZwłaszcza, że upalna pogoda nie nastraja do pieczenia ciast. Taki deser będzie szybki, tani i ciekawie wyglądający. A jeśli Wasze dzieci rzadko jadają owoce to pod taką postacią łatwo będzie je przemycić. Składniki na 4 sztuki; 1 opakowanie galaretki zielonej (użyłam limetkowej) banan garść borówek amerykańskich garść czerwonej porzeczki kilka malin kiść drobnych zielonych winogron Galaretkę rozpuścić w szklance
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazmielonych na mąkę) po 2 łyżki jagód i malin 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : jogurt naturalny, fistaszki, jagody Płatki i otręby zmielić np. w młynku do kawy. Wymieszać z resztą składników. Delikatnie wmieszać owoce. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest
Chocolate Muffin Blogłyżka wody mineralnej opcjonalnie: garść liofilizowanych owoców (malina, truskawka, jeżyna, czarna porzeczka) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. 2. Banany dokładnie rozgnieść lub zmiksować za pomocą blendera. 3. Mąkę wymieszać z karobem, sodą i solą. 4. Połączyć mąkę z bananami, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Gęste ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia
Domowa Cookierenka Agimąki ryżowej 180 g owoców (truskawki, jeżyny, maliny - mogą być mrożone) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 1 łyżeczka aromatu waniliowego Delecta 1 łyżka stewii Przygotowanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać mąkę oraz proszek i zmiksować. Wlać aromat oraz wsypać stewię. Wrzucić owoce i wymieszać. Ciasto przekładamy do foremek (najlepiej sylikonowych, od papierowych bardzo słabo odchodzą
Czarnawisienkafrużelinę możemy zrobić z innych owoców: jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek 1 łyżka soku z cytryny trochę startej skórki z cytryny 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
Salonik smakówkremówki 36% Dekoracja: po ok 200 g malin i wiśni (użyłam soczystych, lekko kwaskowatych wiśni nadwiślańskich) Przygotowanie: BISZKOPT: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie miksując na małych obrotach dodawać stopniowo żółtka i miód. Zmielone migdały delikatnie wmieszać w masę szpatułką. Ciasto przelać do formy na tartę o średnicy 28 cm. Jeśli
Ze smakiem i z pasjątakże właściwości orzeźwiające. Keto chia fresca rabarbarowo – malinowa – modyfikacje W moim wykonaniu jest to właściwie połączenie chia fresca z kompotem, a że użyte zostały niskowęglowodanowe owoce ( rabarbar i maliny ), to wychodzi z tego nic innego jak keto chia fresca. Od razu podpowiem, że keto chia fresca rabarbarowo – malinowa świetnie sprawdza się w postaci drinka na bazie prosecco. Wystarczy połączyć(...)żelu. I dokładnie tę ich właściwość wykorzystamy także tutaj. Można zastąpić je słodkimi nasionami bazylii, które mieliście okazję poznać w przepisie na to ciasto z ich udziałem . Rabarbar Druga rola pierwszoplanowa dzisiejszego odcinka. Częsty składnik wiosennych ciast. Jest kwaskowaty w smaku i nie zawiera zbyt wielu węglowodanów, co czyni go perfekcyjnym składnikiem niskowęglowodanowych potraw. Jest za to pełen witamin
Modern Cave Girlsmoothie bowl oraz sycąca owsianka pieczona z jabłkiem i rabarbarem – z tymi przepisami Wasze poranki nie będą nudne! Choć bardzo lubię truskawki, to zawsze najbardziej czekam na owoce lipcowe – maliny, borówki amerykańskie i brzoskwinie. Przemycam je wtedy do wielu posiłków, a najchętniej do potraw śniadaniowych. Dzisiejszy wpis to gratka dla łasuchów, ponieważ wszystkie śniadania są na słodko. Znajdziecie wśród nich(...)bowl), jak i wymagające nieco więcej pracy, za to bardziej sycące i efektowne receptury na szpinakowe naleśniki, puszyste placki na maślance oraz pieczoną owsiankę, którą można jeść jak letnie ciasto. Placuszki, naleśniki, koktajle, owsianki – te wszystkie śniadaniowe pyszności nie powstałyby bez dodatku mleka, jogurtu, kefiru, czy napojów roślinnych, które możecie dostać w kartonach do płynnej żywności. Wspólnie z Fundacją ProKarton
Chilli Czosnek i OliwaTort czekoladowy z czekoladową bezą…kto lubi czekoladę? Na pewno moje dzieci! Od dawna chciałam upiec to ciasto ale zawsze coś mi wypadło. Zostaliśmy zaproszeni na urodziny . Ponieważ solenizant nie życzył sobie prezentów postanowiłam z S. że upiekę tort czekoladowy zamiast prezentu. Jak myślicie, ucieszył się? Pewnie! Ten tort powalił nas na obie łopatki. Jest tak syty i niesamowicie(...)maliny migdały w czekoladzie Nastaw piekarnik na 160ºC. Posmaruj formę tłuszczem. Dno wyłóż papierem do pieczenia. Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. W misce miksera umieść żółtka, jajka, wanilię i cukier. Zmiksuj na puszystą masę. Dodaj po kolei ostudzoną czekoladę z masłem, mąkę wymieszaną z migdałami i proszkiem do pieczenia. Mieszaj delikatnie. Wylej masę do formy i piecz ciasto
codojedzeniaposłodziłam miodem akacjowym, który coraz odważniej wchodzi do mojej kuchni. Żeby było jasne, my nie lubimy miodu na surowo :) W mojej kuchni miód idzie w ogromnych ilościach do marynat, ciast itp., ale na surowo nikt się nie odważy jeść :) Ja nawet jak uciapię palca miodem to idę opłukać, nie oblizuję :) Mój syn miód wyczuje na odległość(...)słodko i przyznam się, spróbowałam na surowo i powiem, że no no, całkiem dobry :) Czyżby w życiu Blondynki następował progres w temacie miodu? Zobaczymy, na razie jest super! Składniki: maliny jagody leśne kefir miód akacjowy 2 banany Wykonanie: Jest prosto, można podać ten koktajl ładniej :) Jak się do tego zabrać? Proste! Trzeba zrobić dwa koktajle. Jeden malinowy z bananem
Blondynka Gotuje