ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:320/475)

czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 116

Składniki ciasto 225 g z mąki,+ łyżkę 2 łyżek stołowych (30 g), cukru łyżeczka soli starta skórka z cytryny 115 g z masła zimnego 1 jajko około 60 ml mleka moja córka nie mogła sie doczekać i kroiłam gorące farsz 3-4  brzoskwinie, nektaryny- u mnie małe brzoskwinie ogrodowe 140 g świeżych drobnych owoców ,jagód,malin,lub same brzoskwinie(...)folię i do lodówki na minimum 30 minut. W misce wymieszać cukier ze skrobią ,solą i cynamonem. Dodać pokrojone w plastry owoce ,wymieszać Piec nagrzać do 190º C Ciasto rozwa łkować na lekko posypanej mąką powierzchni. Posypać wierzch mąką i wałkować na koło 30-33 cm Rozwałkowane ciasto na koło wyłożyć na papier do pieczenia umieszczony na blaszce. Umieścić owoce

mojej kuchni
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 113

Składniki ciasto 225 g z mąki,+ łyżkę 2 łyżek stołowych (30 g), cukru łyżeczka soli starta skórka z cytryny 115 g z masła zimnego 1 jajko około 60 ml mleka moja córka nie mogła sie doczekać i kroiłam gorące farsz 3-4  brzoskwinie, nektaryny- u mnie małe brzoskwinie ogrodowe 140 g świeżych drobnych owoców ,jagód,malin,lub same brzoskwinie(...)folię i do lodówki na minimum 30 minut. W misce wymieszać cukier ze skrobią ,solą i cynamonem. Dodać pokrojone w plastry owoce ,wymieszać Piec nagrzać do 190º C Ciasto rozwa łkować na lekko posypanej mąką powierzchni. Posypać wierzch mąką i wałkować na koło 30-33 cm Rozwałkowane ciasto na koło wyłożyć na papier do pieczenia umieszczony na blaszce. Umieścić owoce

w mojej kuchni
Batony proteinowe RAW – Alesto (Lidl) 74

Nowinki z Lidla, czyli proteinowe batoniki typu RAW. Co prawda nie są one wegańskie, bo zawierają białko serwatkowe ale zapowiadają się ciekawie. Dostępne są dwa smaki

Candy Pandas
jaglanka tradycyjna 127

składniki na 1 porcję: ok. 50 g kaszy jaglanej 250 ml mleka lub wody 1 garść orzechów garstka malin miód wykonanie: Kasze jaglaną płuczemy 2-3

Domowy Smak Jedzenia
Miękkie pierniczki z marchewką i nutą pomarańczy. 268

Piekę i dekoruję  ,,, dekoruję  i piekę  pierniczki rzecz jasna  ...  Na te do dekorowania , do powieszenia na choince mam swój ulubiony sprawdzony

Malinowa Kawiarenka
Budyń z kaszy jaglanej 166

Składniki: 0,5 l mleka 0,5 szklanka kaszy jaglanej 2 łyżki masła 1 łyżka miodu ponadto 2 brzoskwinie sok z malinami borówki Wykonanie: Kaszę przepłukujemy

kgwjanczewo
Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu 253

ziemnych) 60g mąki kokosowej 8 łyżek syropu klonowego Polewa: 240g gorzkiej czekolady (wegańska, bez glutenu, powinna mieć odpowiedni certyfikat) 2 i 1/2 łyżki roztopionego oleju kokosowego Dodatkowo: liofilizowane maliny lub wiórki kokosowe, posiekane orzeszki Batoniki: 1. Do rondelka przełożyć masło orzechowe, dodać syrop klonowy i rondelek postawić na małym ogniu, mieszając, podgrzewać przez około 1 minutę (masło ma być tylko(...)masło zrobi się gęste. Masło ściągamy z ognia. 2. Do masła orzechowego dodać mąkę kokosową, posiekane orzechy i wymieszać łyżką lub rękoma ( patrz FILM ). Powstanie gęsta, elastyczna masa. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 18x18cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i mocno docisnąć. Blaszkę wstawić do lodówki na 20 minut. 3. Deser po wyjęciu z lodówki pokroić na porcje ( patrz

Mała Cukierenka
Kremowy, kolorowy sernik trójwarstwowy z polewą śmietanową 149

mieszamy w mikserze. Ciasto umieszczamy w lodówce do schłodzenia.  Składniki na masę serową: - 1000 g twarogu śmietankowego, tłustego, zmielonego - 10 mililitrów ekstraktu z wanilii - 270 g drobnego cukru - 5 jajek - 3 łyżki mąki - 1 i 1/3 łyżka soku z cytryny - po 150 gram owoców do każdej warstwy: jagody lub borówki, brzoskwinie lub banany, maliny lub truskawki Przygotowanie masy serowej(...)całość tylko chwilę dla ujednolicenia. Następnie dzielimy masę na trzy części (np. za pomocą łyżki wazowej). Do jednej wrzucamy jagody lub borówki, do drugiej brzoskwinie lub banany do trzecie maliny lub truskawki. Widelcem rozdrabniamy część owoców, żeby zabarwić masę (ja użyłam też odrobiny barwnika spożywczego, ale nie jest to konieczne). Wylewamy najciemniejszą masę na schłodzony wcześniej, starannie wyklejony w formie

Życie zamknięte w smaku
Tarta bakewell 164

wiórki. Mam taką w domu do dzisiaj:) Jednak migdały, w siermiężnych latach osiemdziesiątych występowały u mnie w domu tylko w całości (i to tylko od święta) jako dekoracja ciast i mazurków. Ułożone najczęściej na tle ciemnej polewy. Migdały za mojego dzieciństwa były wręcz ekskluzywne i chyba nie odważyłabym się ich wtedy tak po prostu zmielić;) Tak jak pomarańcze - były tylko(...)nietuzinkowa. Połączenie malin, migdałów i delikatnego zapachu świeżo startej skórki z pomarańczy tworzy coś wyjątkowo pysznego! Polecam! A oto co jeszcze przygotowałam: Gotowany kurczak z ananasem, curry i mleczkiem kokosowym Klopsiki Nigelli z tartym serem w sosie pomidorowym placek czeski   Tarta bakewell na podstawie przepisu z smitten kitchen okrągła forma do tart 25 cm kruche ciasto: 150 g mąki

Posadzone i zjedzone
Sernik owocowy u Aleex 152

mogą być mrożone (można użyć innych owoców np. malin, borówek) • 2-3 łyżki cukru kryształu • 3 galaretki truskawkowe ( lub o takim smaku jakich owoców używamy) Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. W garnku rozprażyć na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga

W mojej kuchni
Tort kokosowa delicja z malinami 199

malin 1 tabliczka białej czekolady 100 g wiórek kokosowych listki mięty do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Następnie porcjami dodajemy cukier. Do masy dodajemy po jednym żółtku stale miksując. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. dodajemy do masy jajecznej i miksujemy na najmniejszych obrotach. Ciasto wylewamy do tortownicy(...)śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i serek mascarpone - miksujemy. Pierwszy blat smarujemy konfitura malinową. Nakładamy krem mascarpone. Na nim układamy jedną obok drugiej delicję malinową. Między delicję układamy maliny. Krem śmietankowy: schłodzoną śmietanę miksujemy na sztywno, dodajemy fix z cukrem pudrem, miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji sztywnej śmietany. Na delicję z malinami wykładamy 3/4 kremu śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Owsiano migdałowe gofry z jeżynami 90

pieczenia 2 jajka  pozostałe: konfitura morelowa i jagodowa maliny, jeżyny, winogrono 100 g jogurtu greckiego   Gofry: Płatki owsiane i migdały przekładam do wysokiego pojemnika i miksuję blenderem. Wlewam mleko, dodaję sól, proszek do pieczenia, masło, jajka i dalej miksuję.  Gofrownicę nagrzewam, wykładam po trzy łyżki ciasta i smażę gofry około 6 minut. Czas smażenia zależy od mocy

wesoła kuchnia
Pyszne, proste muffiny z TRUSKAWKAMI 107

przygotowaniu. Jedne z moich najulubieńszych babeczek. Będą również rewelacyjne z malinami i borówkami. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne, proste muffiny z TRUSKAWKAMI Składniki na około 12-16 babeczek: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 1 jajko 110ml oleju 140ml mleka

Mała Cukierenka
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 112

panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka

Cztery Fajery
Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego 110

śmietany). Obrane jabłka ścieramy na tarce jarzynowej do miski z ciastem – mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na średnim ogniu. Po obróceniu placków na druga stronę patelnię przykrywamy na chwilę pokrywką (placki urosną). Odkrywamy i dosmażamy na rumiano. Podajemy oprószone cukrem pudrem (u mnie dodatkowo z malinami i miechunką peruwiańskią). Współcześnie grzybki kefirowe są stosowane w wielu krajach

mojewypiekiinietylko
Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego 134

śmietany). Obrane jabłka ścieramy na tarce jarzynowej do miski z ciastem – mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na średnim ogniu. Po obróceniu placków na druga stronę patelnię przykrywamy na chwilę pokrywką (placki urosną). Odkrywamy i dosmażamy na rumiano. Podajemy oprószone cukrem pudrem (u mnie dodatkowo z malinami i miechunką peruwiańskią). Współcześnie grzybki kefirowe są stosowane w wielu krajach

mojewypiekiinietylko
Dżem malinowy z pulpy po soku 312

roku zrobiłam sok z malin i został mi garnek pulpy owocowej. Postanowiłam ją wykorzystać i zrobić choć kilka słoiczków dżemu, aby wszystko nie poszło w kosz. Oczywiście najlepszy dżem jest ze świeżych owoców, ale i taki może się przydać np do ciast, naleśników itp. Składniki: pulpa malinowa po zrobieniu soku cukier do smaku żelfix (ilość wg wagi i instrukcji

Kuchnia domowa Ani
Czekoladowo-wiśniowa fantazja na waniliowych gofrach 183

Czekoladowe z wiśniami Bracia Koral 450 ml garść liofilizowanych owoców – maliny, truskawki, jeżyny sos czekoladowy kandyzowane wiśnie listki świeżej mięty Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej, dodajemy szczyptę soli, cukier i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitego dość gęstego ciasta (konsystencja ciasta powinna być gęstsza od tradycyjnego ciasta naleśnikowego). Gofrownicę smarujemy

Słodkie okruszki
Friandy malinowe 119

Puszyste, lekkie, delikatne. Migdałowo-kokosowe. Friandy malinowe.   Friandy malinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g mąka orkiszowa 6 szt białka jaja 180 g erytrol lub inne słodziwo 150 g olej kokosowy lub masło klarowane 24-36 szt maliny Sposób przygotowania Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja

Kucharzyca
Ziemniaki w szpinaku, podsumowanie 2015 roku 197

orzechowe / Home-made peanut butter : 4. Najprostsze wegańskie i bezglutenowe kruche ciasto z truskawkami / The easiest vegan and gluten-free cake with strawberries : 5. Wegeburgery / Veggie burgers : 6. Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą / Polish baked dumplings with spinach and feta : 7. Biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / Sponge cake with chocolate mousse and raspberries : 8. Placuszki z mąki ryżowej

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania