ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:212/475)

Deser dwa musy: chałwowy i malinowy 118

Robiłam już podobne połączenie smakowe, jednak zazwyczaj wybierałam drogę na skróty czyli na wierzch deseru po prostu układałam rozgniecone maliny lub dżem. Tym razem pokusiłam się

Relaxtime
Ciasto Kubuś 661

jest to ciasto bez pieczenia, więc szybciutkie do zrobienia. Bardzo dziękuję autorce bloga  Smakołyki Bereniki  za kulinarną inspirację :) SKŁADNIKI: SPÓD CIASTA: 20 herbatników WARSTWA KUBUSIOWA: 1 duża butelka soku Kubuś (ja wybrałam smak marchew, malina i jabłko) 150 g masła 3 budynie waniliowe z cukrem WARSTWA ŚMIETANOWA: 0,5 l śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżeczki żelatyny

Serce zamknięte w formie pyszności
Fale Dunaju ze śliwkami 171

Przepis dostałam od koleżanki, troszeczkę go zmieniłam, gdyż w orginale  były maliny i krem budyniowy. Ja użyłam śliwek (równie dobrze będą pasować  jabłka, brzoskwinie, wiśnie) i zrobiłam masę śmietanową. Jest to dwu kolorowe proste ciasto, pyszne, delikatne z cudownymi falami  dzięki  owocom,  które opadają podczas pieczenia. Składniki: ciasto 4 jajka 250 g masła szklanka cukru

magiczna kuchnia Kasi
Mini deserek z malinami 113

zrobić gdy zostanie nam po upieczeniu ciasta porcja biszkoptu albo gdy chcieliśmy upiec ale wyszedł nam zakalec, no ewidentnie coś się nie udało? Można go wykorzystać do przygotowania szybkie deseru z owocami. Ja wykorzystałam do tego mrożone maliny Poltin o, galaretkę i śmietanę. Wyszedł mały, elegancki deserek, który zaspokoił naszą chęć zjedzenia czegoś słodkiego . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką 162

śliwki, to układać ściśle, skórką do dołu, a w dziurkę po pestce wsypać trochę cukru z cynamonem. Natomiast truskawki, jagody czy maliny warto przed ułożeniem obtoczyć w bułce tartej, dzięki czemu nie puszczą za dużo soku podczas pieczenia. Ciasto też można upiec w prodiżu. Pieczemy ok 50min w wysmarowanym i obsypanym mąką lub bułką tartą prodiżu

CookYourself
Czekoladowe babeczki z cukinią i malinami 102

zmiksować. Do masy dodawać mąkę na zmianę z jogurtem, cały czas miksując. Dodać kakao i kawę, połączyć. Na końcu dodać cukinię i wymieszać. Ciasto wyłożyć do papilotek, do 3/4 ich wysokości, na wierzch każdej babeczki powykładać maliny, lekko dociskając. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Smacznego :) Na koniec kilka zdjęć

Domowa cukiernia Ewy
Truskawkowa chmurka 4076

pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). W sezonie można użyć świeżychtruskawek, a przez resztę roku sprawdzą się również truskawki mrożone. Truskawkową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta, gdy beza nieco wchłonie kremu i przestanie pękać. Jeśli lubicie bezy, to polecam również wypróbować(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa chmurka – Składniki: Składniki na spód z kruchego ciasta: 4 żółtka z jajek klasy M 3 łyżki cukru pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 170 g mąki pszennej 130 g masła Składniki na galaretkę z malinami: 900 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 galaretki truskawkowe (każda

Kulinarne Przeboje
Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) 2159

Sernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda

Kulinarne Przeboje
Naleśniki szpinakowe z malinami 180

mąki pszennej łyżka oleju do ciasta, szczypta soli Przygotowanie:       Szpinak wczesniej rozmrozić i osączyć, jeśli jest nadmiar wody. Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać, by nie było grudek-najlepiej zmiksować całość Usmażyć na patelni teflonowej - mnie  wyszło 5 naleśników Składniki do posmarowania naleśników: około 1 szklanki śmietany tortowej 36 % kilka łyżek malin, moje były wcześniej rozmrożone(...)świeże około 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem Rozsmarować śmietanę na naleśnikach i posypać malinami według uznania ( inne miękkie owoce też będą dobre) Naleśniki zwinąć w rulony, smacznego :) Jeśli potrzebujemy więcej naleśników podwoimy ilość składników. Ogólnie ciasto naleśnikowe musi mieć podobną konsystencję jak przy naleśnikach tradycyjnych

Proste Potrawy
Wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem 115

Najlepszy przepis na wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem na dużą blachę. Proste w wykonaniu i nieziemsko pyszne. Tradycyjna drożdżówka, w której smak kwaśnego rabarbaru przełamuje słodycz ciasta. Idealne deser w sezonie wiosennym. To kolejny wypiek z rabarbarem w tygodniu. Dla mnie o tej porze nie ma lepszego ciasta niż z sezonowymi owocami 🙂 Wilgotna drożdżówka szybko znika z talerza. Polecam. Zrobiliście(...)mama. Smak dzieciństwa pozostaje w mojej pamięci 🙂 . Ciasto idealnie smakuje ze szklanką mleka lub filiżanką kawy. Uważam, że jest to zdecydowanie najlepszy przepis. Składniki na dużą blachę: Szklanka to pojemność 250ml. Drożdże powinny być oczywiście w temperaturze pokojowej. Ciasto jest z rabarbarem, ale możecie także przyrządzić je z innych sezonowych owoców: malin, truskawek, wiśni, borówek… Kaloryczność drożdżówki 320 kcal / 100g

Ania gotuje
TORT CZEKOLADOWY Z MALINAMI I GALARETKĄ CZEKOLADOWĄ 131

Torty...moje ulubione ciasta. Uwielbiam piec torty, eksperymentować, wymyślać nowe połączenia. W tej dziedzinie mogę się "wyżyć" kulinarnie 😉 Cała moja przygoda z pieczeniem zaczęła się właśnie od tortu. Szczególnie upodobałam sobie torty czekoladowe z prawdziwej gorzkiej czekolady w połączeniu z kwaśnymi owocami jak: maliny, pomarańcze, cytryny czy truskawki. Dziś przedstawiam mój kolejny eksperyment, który pochodzi z mojego wcześniejszego bloga(...)łyżka masła 1 op. cukru waniliowego 200 g czekolady gorzkiej min. 70% 50 g orzechów laskowych Galaretka malinowa: 1 op. galaretki malinowej 300 ml gorącej wody 200 g mrożonych malin Galaretka czekoladowa: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka żelatyny Poncz: 1/2 szklanki gorącej wody 1 czubata łyżka kakao Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów

Kuchnia MagdaLeny
TORT CZEKOLADOWY Z MALINAMI I GALARETKĄ CZEKOLADOWĄ 146

Torty...moje ulubione ciasta. Uwielbiam piec torty, eksperymentować, wymyślać nowe połączenia. W tej dziedzinie mogę się "wyżyć" kulinarnie 😉 Cała moja przygoda z pieczeniem zaczęła się właśnie od tortu. Szczególnie upodobałam sobie torty czekoladowe z prawdziwej gorzkiej czekolady w połączeniu z kwaśnymi owocami jak: maliny, pomarańcze, cytryny czy truskawki. Dziś przedstawiam mój kolejny eksperyment, który pochodzi z mojego wcześniejszego bloga(...)łyżka masła 1 op. cukru waniliowego 200 g czekolady gorzkiej min. 70% 50 g orzechów laskowych Galaretka malinowa: 1 op. galaretki malinowej 300 ml gorącej wody 200 g mrożonych malin Galaretka czekoladowa: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka żelatyny Poncz: 1/2 szklanki gorącej wody 1 czubata łyżka kakao Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów

Kuchnia MagdaLeny
delikatny tort z malinową nutką 590

dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Dodajemy barwnik i ponownie miksujemy.Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie wyciągamy(...)pulchną masę i stopniowo dodajemy ugotowany budyń. Na koniec opcjonalnie powolutku wlewamy spirytus. Przed przełożeniem tortu wstawiamy krem do lodówki, aby zgęstniał. dodatkowo: 1 galaretka malinowa 1 słoiczek malin z sokiem Maliny wraz z sokiem podgrzewamy dodajemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Na paterze układamy jeden blat biszkoptu jasnego, smarujemy go kremem. Następnie układamy jeden

Domowy Smak Jedzenia
Sycylijski przysmak cannoli siciliani z riccottą 116

u015bmietanki 30 %","50 g cukru pudru","3 \u0142y\u017cki soku z cytryny","1 opakowanie \u015bmietan - fix","50 g pistacji niesolonych","\u015bwie\u017ce maliny lub truskawkido dekoracji"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","text":"Wszystkie sk\u0142adniki przepisu potrzebne do wyrobienia ciasta, zagnie\u015b\u0107 r\u0119cznie. Nast\u0119pnie przy pomocy wa\u0142ka, rozwa\u0142kowa\u0107 ciasto kilkukrotnie by napowietrzy\u0142o si\u0119."},{"@type(...)rurek dekorujemy pokruszonymi pistacjami i \u015bwie\u017cymi malinami lub truskawkami."}],"prepTime":"PT1H","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT1H20M"} Cannoli siciliani to tradycyjny włoski przysmak prosto ze słonecznej Sycylii. Przypomina nasze rurki nadziewane kremem, jednak w rzeczywistości smakuje bardziej wytrawnie. Chrupiące rożki smażone na głębokim tłuszczu, nadziane kremem z serka ricotta . Ponadto wyjątkowym składnikiem ciasta jest dodatek białego wina. Ciasto ma strukturę wypełnioną

ProstePesto.pl
Ciasto ucierane z morelami, białym serem i świeżym tymiankiem 163

popularne. Nie zajmują dużo czasu a ich wykonanie jest bardzo proste. Ciasto ucierane z brzoskwiniami, białym serem i świeżym tymiankiem Ciasto ucierane robię głównie z brzoskwiniami, morelami, śliwkami, gruszkami czy też jabłkami. Nie robiłam go nigdy przyznam szczerze z malinami czy borówkami. Możliwe, iż i z tymi owocami postaram się je wypróbować, zwłaszcza teraz gdy jest na nie sezon. Przy

mecooks

Proponowane wyszukiwania