ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:203/475)

Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym 175

oblanych czekoladą, którą zastąpiłem tutaj swoim niezawodnym przepisem na mus czekoladowy. Dekadenckie i ponadczasowe połączenie pomarańczy z czekoladą robi swoje i nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Pomarańcze możecie jednak z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł. Gorąco polecam na jutrzejszy  Dzień Mamy lub na jakąkolwiek inną uroczystość, która wymaga dobrze prezentującego się, a zarazem

Food Square
Tarta owsiana z jaglanym budyniem i malinami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 124

Budyń jaglany -100g kaszy jaglanej -1 szkl. wody -1 szkl. napoju ryżowego i kokosowego (ew. mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol Dodatkowo -maliny i jeżyny TARTA Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać olej kokosowy i zagnieść ciasto (jeśli jest bardzo luźne dodać jeszcze nieco mąki a jeśli jest zbyt suche dołożyć łyżkę oleju). Ciasto okryte folią wstawić do lodówki

Candy Pandas
Z cytrynową pianką i owocami 105

Lekkie, orzeźwiające ciasto na biszkopcie z owocami i galaretką. Truskawki możecie wymienić na maliny lub zrobić z samymi borówkami.  Składniki blaszka 23/33: Biszkopt : jajka 4 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Pianka cytrynowa: śmietanka 36% 350ml, mascarpone 250 g, cukier puder 2 łyżki, galaretka cytrynowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, Ponadto(...)maliny 200g, galaretka malinowa 2 szt, woda gorąca 3 szklanki, Do nasączenia: herbata czarna 0,5 szklanki,  cukier waniliowy 0,5 opakowania,  sok z cytryny 1 łyżeczka,  Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie po jednym żółtku. Na koniec dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto biszkoptowe wylać

kulinarne odsłony pati
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną (BEZ MĄKI) 80

Ciasto czekoladowe ... moooocno czekoladowe ... z bitą śmietaną i borówkami. Takie proste, szybkie ciasto dla wielbicieli gorzkiej czekolady. Zamiast borówek można użyć np. malin lub truskawek. Składniki: 200 g gorzkiej czekolady min 80%, 4 jajka, 100 g masła 300 ml śmietany 30%, otarta skórka z połowy cytryny, łyżka cukru pudru lub 3 łyżeczki erytrytolu, borówki, mięta do dekoracji szczypta soli Przygotowanie(...)ubite białko. Mieszamy delikatnie do połączenia się składników Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przelewamy czekoladową masę do keksówki. Pieczemy przez 20 minut. Wyjmujemy ciasto - studzimy, a następnie kroimy na dwa blaty. Bardzo zimną śmietanę ubijamy wraz z cukrem / erytrytolem na sztywno, dodajemy skórkę z cytryny, delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto śmietaną, na wierzchu dekorujemy małymi

Lena Gotuje
Tarta z jabłkami serce 177

upiekłam z jabłkami z których zrobiłam piękny sercowy wzór. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – tort czekoladowy z owocami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka TARTA Z JABŁKAMI PRZYGOTOWANIE: 70 minut SKŁADNIKI: 250 g mąki(...)łyżki cukru pudru, twarde masło pokrojone na małe części oraz 1 jajko. Całość zagniataj przez kilka minut aż masło zmięknie w dłoniach i połączy wszystkie składniki, a z ciasta zrobisz gładką kulę. Tak przygotowane ciasto owiń folią spożywczą i wstaw na 15 minut do lodówki. Po 15 minutach wylep dno i boki formy do tarty przygotowanym ciastem. Na spodzie zrób

nietylkopasta.pl
Ciasto drożdżowe z owocami lata 163

Drożdżowki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Ciasto drożdżowe z owocami lata Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania: 180 minut Składniki: 250 g mąki pszennej 1/2 szklanki

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z owocami i galaretką 92

uważajcie na takie owoce jak np. kiwi, bo zawiera w sobie enzymy, które uniemożliwiają ścięcie galaretki). A wtedy smak i kolor wierzchniej galaretki możecie dobrać wedle uznania. Kreatywność w ciastach jak najbardziej wskazana😊 Ja do przepisu wykorzystałam galaretki bez cukru, dlatego dodałam słodzik do masy twarogowej. Alternatywą oczywiście jest dać galaretkę normalną i nie dosładzać masy, lecz tę kwestie pozostawiam(...)krotnie zmielony) ▪ 200 g śmietanki kokosowej lub 30%  ▪ 2 opakowania galaretek cytrynowych+500 ml wody  ▪ cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▪ ok 500 g owoców (u mnie wiśnie, maliny, borówki) ▪ 1 opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej  Przygotowanie: 1. Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem

zdrowo i aktywnie
Muffinki z malinami ;-) 235

  Zgodnie z obietnicą dziś kolejny przepis- Muffinki. Od dwóch lat nie mija szał na te małe cudeńka, bardzo proste w wykonaniu, jak i smaczne. Pomysłów

SMYKWKUCHNI
DROŻDŻÓWKI NA MĄCE ORKISZOWEJ Z MALINAMI 191

370g mąki pszennej - 100ml ciepłego mleka - 40g świeżych drożdży - 45g ksylitolu - 5g cukru trzcinowego - 3 jajka - 170g miękkiego masłą - 1/2- 3/4 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej Dodatkowo: - 150g malin (mrożonych lub świeżych) - 1 jajko do posmarowania - lukier do posmarowania : 1,5 szklanki pudru trzcinowego, ok.4-5 łyżek soku z cytryny (u mnie tradycyjnie lukier marcepanowy: puder trzcinowy- ok.10 łyżeczek+kilka(...)cepłe miejsce na ok.1h aż podwoi objętość i znacznie się napuszy. Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią i szybko zagnieść. Wyłożyć na podsypany mąką blat. Lekko rozpłaszczyć, przewrócić na drugą stronę i rozpłaszczyć dłońmi, podsypując delikatnie mąką na placek grubości ok.1,5cm (wymiarach ok.27x33cm). Na placku rozsypać maliny (u mnie mrożone, nie rozmrażałam ich). Zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku i pokroić

Smaczne Zdrowe
Dżem malinowy 150

ktoś woli słodsze dżemy to może dodać cukru nieco więcej niż w przepisie. Dżem malinowy dodaję najczęściej do placuszków, naleśników na słodko oraz ciast. Dzieci lubią też kanapki z masłem i dżemem. Bardzo smakują mi pestki malin w dżemie choć wiem, że nie każdy je lubi. 1 kg. malin ok. 350 g. cukru sok z cytryny (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladowa tarta z malinami i czekoladowym kremem 188

połamaną na kostki czekoladę. Mieszam aż ta się rozpuści. Gotowy ganache przelewam do tortownicy i ponownie całość umieszczam w lodówce na pół godziny. Wykończenie Maliny myję, osuszam ręcznikiem papierowym i dekoruję nimi tarte. Gotowe ciasto umieszczam w lodówce na kilka godzin. Przed podaniem ciasto wyciągam z lodówki minimum 5 minut zanim zacznę je kroić, gdyż musi nabrać temperatury pokojowej

Mango Papaja
Sernik z owocami na kruchym cieście 82

serowa: 700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 250g owoców (np. maliny, truskawki, borówki, jagody itp) 2 łyżki mąki ziemniaczanej       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, aż powstanie jednolita struktura *** *** Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Większą

Blog z Apetytem
CIASTO KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) 393

tych, którzy lubią desery i nie chcą z nich rezygnować na LCHF. Ciasto kokosowe z truskawkami przypomina ciasto biszkoptowe z owocami, jakie gościło zapewne w domach wielu z Was. Poza truskawkami można je przygotować z dowolnymi owocami niskowęglowodanowymi jak jagody, maliny, porzeczki, rabarbar itp. Jest to propozycja idealna nie tylko dla osób na LCHF, ale i alergików ponieważ nie zawiera(...)glutenu i laktozy. Składniki na ciasto kokosowe z truskawkami (forma 22 cm): 6 jajek o temperaturze pokojowej 90 g mąki kokosowej 120 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej 8-12 łyżek (50-75 ml) zimnej wody

Ola la LCHF
Racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku 160

średnie jabłka 1 jajko szczypta soli do dekoracji oraz dosłodzenia cukier puder Oczywiście zamiast jabłek możesz dodać inne ulubione owoce takie jak: rabarbar truskawki maliny banany jagody lub borówki Sposób wykonania racuchów z piekarnika. Ciasto na racuchy z piekarnika jest przede wszystkim identyczne jak na tradycyjne racuchy drożdżowe. W składnikach na ciasto nie ma cukru, pomijając oczywiście 1 łyżeczkę(...)grubości około 1 cm. Pokrojone owoce dodaję do wyrośniętego ciasta drożdżowego. Piekę racuchy w piekarniku. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Na blaszkę do pieczenia wykładam papier do pieczenia. Możesz lekko przesmarować papier olejem do smażenia. Przygotowuję szklankę z letnią wodą i moczę w niej łyżkę. Dzięki temu ciasto zapewne nie klei się. Za pomocą łyżki umieszczam porcje racuszków

Ania gotuje
W humory: gniotek 309

biały, ciasto wyjdzie słodsze) 2 szklanki mąki 2 jajka 2 szklanki owoców leśnych (ja używam najczęściej jagód mrożonych, ale wersja z malinami jest równie pyszna) 4 łyżki wody 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Ponieważ ciasto robi się identycznie jak poprzednie, to po prostu skopiuję przepis i podmienię składniki W zasadzie opis całej procedury można zamknąć

Kuchnia w biegu

Proponowane wyszukiwania