ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:208/475)

Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami 75

brązowego cukru 100 g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelki czekoladowe suszone owoce malin, żurawiny lub wiśni Krem 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo konfitura malinowa lub świeże maliny Piekarnik rozgrzać na 170 stopni, góra , dół. Na blachę do ciasta wsypać płatki, dodać orzechy , wymieszać. Do rondelka dodać: miód, cukier, kakao, olej, podgrzewać(...)tygodni w zamkniętym szczelnie pojemniku. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać serek dokładnie wymieszać do konsystencji kremu.Chwilę schłodzić w lodówce. W szklaneczkach, pucharkach układać granolę, konfiturę lub maliny, krem i ponownie granolę. Udekorować na koniec kleksem kremu, owocami lub listkiem mięty. Smacznego:)   Artykuł Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Kruche Walentynkowe serduszka 160

żółtka (ugotowane i przetarte) Masa kokosowa: 100 g wiórków kokosowych 90 g białka 200 g cukru Galaretka owocowa: 250 g mrożonych malin lub truskawek 25 ml wody 1 łyżeczka żelatyny 30 g cukru Zaczynamy od kruchego ciasta. Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do lodówki na około godzinę. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm. Powycinać z niego serduszka(...)można z masy uformować wałeczki i ręcznie ułożyć je po obwodzie. Piec w temperaturze 180°C przez około 12 minut. Odstawić do wystudzenia na kratce. Żelatynę moczyć w wodzie. Maliny lub truskawki odparować w garnku na niewielkim ogniu, dodać cukier. Garnek zdjąć z palnika i dodać namoczoną żelatynę. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Kiedy galaretka zacznie nam lekko gęstnieć należy

Świat Ciasta
Deser z białą czekoladą i owocami 261

Deser z białą czekoladą i owocami był dosłownie potrzebą chwili Dostałam w pracy wolne, a do tego z rana udało mi się pójść na siłownie, więc

Relaxtime
Panna cotta 85

Starając się, aby nasz blog był atrakcyjny dla wszystkich odbiorców, zamieszczamy różnorodne przepisy. Dzisiaj prezentujemy klasykę włoskich deserów – panna cottę . Ten mleczny deser zachwyca smakiem

niecodziennikpary
Cytrynowy jogurtowiec z malinami i galaretką 251

Ostatni weekend kalendarzowego lata zasługuje na małą celebrację :) Udało mi się dostać jeszcze trochę malin, które są dla mnie kwintesencją lata i wykorzystałam je do tego

DefinicjaSmaku
Malinowy torcik dla małej księżniczki 127

torem, który właśnie dla Niej zrobiłam. Może ktoś się pokusi zrobić podobny na jutrzejszy Dzień Dziecka. Pyszny krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz malin plus biszkopt z przepisu od mojej mamy. Nam smakowało! Składniki : Ciasto : Składniki : * 6 jajek * 2 szklanki mąki * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka ubijać na puszystą masę, dodając po trochę cukru(...)ubijam około 5 minut. Mieszam mąkę z proszkiem i powoli ubijając, dodaję do masy jajecznej. Wylewam ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 40 minut w 180 stopniach. Ja rozlewam masę do dwóch tortownic, bo biszkopt bardzo rośnie. Z podanych składników wychodzi 6 blatów. Do tortu użyłam 4 oraz jeden do ozdoby. Każdy blat trzeba nasączyć syropem z szklanki

Magiczne Życie Marty
TARTA Z PIECZONYM CZEKOLADOWYM JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 191

przygotowanej wcześniej formy i wykleić dokładnie formę, usunąć drugi arkusz papieru, nadmiar ciasta zagiąć do wewnątrz lub odciąć i dokleić w miejsce gdzie jest go mniej. Formę z ciastem wstawić na 5-10 minut do lodówki. Po tym czasie formę wyjąć z lodówki, masę przykryć papierem do pieczenia i wysypać groch. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)szklanki cukru trzcinowego) - 2 łyżeczki syropu z agawy lub płynnego miodu lub innego syropu (u mnie kokosowy) Dodatkowo: - ok.400g świeżych owoców (u mnie truskawki, maliny, borówki i jeżyny) - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta Wszystkie składniki masy jogurtowej umieścić w misie miksera i dokładnie wymieszać. Gotową masę wylewamy na podpieczony kruchy spód. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok.30 minut

Smaczne Zdrowe
Ciasto z rabarbarem i bezą na dużą blachę 90

cukru pudru 1 kostka zimnego masła (200 g) 6 żółtek jaj 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto z rabarbarem i bezą – wierzch: 600-800 g rabarbaru (można też dodać truskawki lub maliny) 6 białek jaj 1 szklanka drobnego cukru + 1 łyżka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta cynamonu opcjonalnie: płatki migdałowe do dekoracji Wszystkie składniki

Poezja smaku
Malinowa chmurka 1129

wymiarach 23 x 33 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wyłożyć nim dno formy, wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed pieczeniem nakłuć je widelcem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, na złoty kolor. Wystudzić. Galaretka z malinami(...)malin 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki wrzącej wody Malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki

Domowa cukiernia Ewy
Nocne racuchy 88

ułatwiać sobie życie, dlatego przygotowuje je w wersji nocnej – dzięki długiemu wyrastaniu w lodówce, nie trzeba ich wyrabiać (wystarczy wymieszać łyżką) i nie musimy długo rano czekać, aż ciasto wyrośnie. Dodaję też suszone drożdże – odpada przygotowanie zaczynu. Tak więc przed snem mieszamy, a rano obieramy i dodajemy jabłuszko – możemy już smażyć. Nocne racuchy z jabłkiem: 3 szklanki(...)duże jajko 7 g suszonych drożdży instant (lub 20 g świeżych, ale należałoby zrobić rozczyn) ½ łyżeczki soli 2 nieduże jabłka (można też użyć malin czy rabarbaru w sezonie) olej do smażenia Do dużej miski (ciasto urośnie) wsypujemy mąkę, cukier, drożdże suszone oraz sól. Wlewamy mleko i dodajemy jajko. Całość mieszamy łyżką, aż do połączenia. Nakrywamy miskę i wstawiamy do lodówki

Poezja smaku
Ciasto galaretkowiec 474

Galaretkowiec jest bardzo efektownym ciastem, które docenią wszyscy goście. Dzięki temu że nie wymaga pieczenia oraz jest bardzo proste w przygotowaniu z jego wykonaniem poradzi sobie każdy. Jak sama nazwa wskazuje jego głównym składnikiem są galaretki, dlatego też jest bardzo tanie w wykonaniu oraz składniki znajdziemy, w każdym markecie czy też sklepiku osiedlowym.Bardzo zachęcam do spróbowania. Naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Składniki: 2 duże jogurty greckie 2 żółte galaretki 1 galaretka czerwona 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka zielona 2 garście wybranych sezonowych owoców np truskawki lub maliny 3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę czerwoną, pomarańczową oraz zieloną rozpuszczamy w osobnych miskach dodając po 1 szklance gorącej wody i dokładnie mieszamy. Następnie pozostawiamy je do całkowitego zastygnięcia. Natomiast

Blog kulinarny S9.PL
Pastelowy sernik z herbatą matcha 187

Cóż mogę powiedzieć o tym serniku - jest BOSKI! Pod każdym względem, a do tego jest niesamowicie prosty w przygotowaniu. Ma idealną konsystencję, jest delikatny, kremowy, orzeźwiający

DefinicjaSmaku
GOFRY KOKOSOWE 111

idealne na podwieczorek lub weekendowe śniadanko. Można posypać je tylko cukrem pudrem lub podać z domową marmoladą wieloowocową, dżemem malinowym i  świeżymi malinami. Opcjonalnie - aby było jeszcze bardziej kokosowo - udekorować płatkami kokosa. Pamiętajcie, aby wykładać ciasto na mocno rozgrzaną gofrownicę  (10 minut) im większa jej moc, tym gofry będą lepsze - bardziej chrupiące. SKŁADNIKI / 8 SZTUK(...)mleka kokosowego + 50 ml wody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego mała szczypta soli DO PODANIA: cukier puder, maliny, bita śmietana, dżem malinowy, płatki kokosa WYKONANIE Białka dokładnie oddzielamy od żółtek. Olej kokosowy rozpuszczamy w garnuszku i odstawiamy do ostygnięcia. Jeśli mleko kokosowe jest gęste, podgrzewamy je w rondelku

cool and minty
Muffinki Wielkanocne 138

składniki czyli olej lub masło, jajka, mleko lub maślankę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką , nie używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy

Aromatyczne Podróże
Puszyste ciasto maślane z truskawkami 151

zapowiedź uczty dla podniebienia. Przepis znalazłam u Asi na blogu Sama słodycz i szczypta chili… Zamiast truskawek można użyć rabarbaru, borówek, malin, czy innych owoców. Gorąco polecam i życzę smacznego.       Wydrukuj przepis The post Puszyste ciasto maślane z truskawkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania