ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:205/475)

Tarta z lemon curd i bezą – przepis 82

cukru Tarta z lemon curd i bezą Przygotowanie: Przygotować ciasto kruche. Masło, mąkę, żółtko i cukier zagniatamy na jednolitą masę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min 30min. Schłodzone ciasto wałkujemy (polecam wałkować przez folię spożywczą). Formę do tarty o wymiarach 27cm wyklejamy po brzegi ciastem. Gotowe ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy np. fasolą(...)cieście następnie kładziemy bezę. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 20 minut do zrumienienia się bezy. Beza powinna być chrupiąca na zewnątrz a piankowa w środku. Tarta z lemon curd i bezą – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Szarlotka z bezą i kruszonką Ciasto Murzynek – przepis tradycyjny Sernik oreo z borówkami i malinami

Księga-Smaku
Brownie z serem i malinami - sernikobrownie 231

Najpyszniejsze brownie z serem i malinami jakie kiedykolwiek jadłam. Dowodem na to, powinno być to, że w ciągu tygodnia robiłam je dwukrotnie i za każdym razem

CookYourself
Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 150

oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  domowe powidła (ja użyłam śliwkowych z pomarańczą , konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część z dziurką

FitKot
Tarta sernikowa z konfiturą malinową 692

szna tarta serowa pachnąca latem:). Do jej wykonania nie są konieczne świeże maliny, użyłam ich jedynie do ozdoby. Podstawą jest kruche ciasto, masa serowa i konfitura malinowa, któ rą rozsmarowujemy na wierzchu masy.  Ciasto: 100g zimnego masła 200g mąki 1 jajko L 3 łyżki cukru szczypta soli Masa serowa: 750g sera na serniki 75g masła 3 łyżki kaszy manny

Szefowa kuchni
Jagodowe galette 221

Takim szybkim sposobem na deser są tarty rustykalne, a kiedy nadziejemy je jagodami, to staje się to deserem idealnym :) Spróbujcie również z dodatkiem innych owocków, malin, porzeczek, śliwek. W każdej wersji smakuje pysznie :) Składniki: CIASTO: 240g mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 125g masła 100g cukru pudru DODATKOWO: szklanka jagód kilka łyżek mielonych migdałów cukier puder Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki

Cakes By Kejt
Smażone ciasto drożdżowe z twarogiem i karmelizowanymi malinami 69

danie zobaczyłem w telewizji dawno temu i wydaje mi się, że był to program Okrasy. Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny. Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie

Milion Smaków
Fit ciasto jogurtowe z orzechową nutą 217

wedle uznania Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Wlać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. Ciasto przełożyłam serkiem grani i posypałam pokruszonymi orzechami i malinami. Dodatkowo polałam syropem czekoladowym. Wyszło pysznie :)  Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Tarta z musem jeżynowym 119

Irlandii jest pod dostatkiem. W moim mieście rosną niemalże na każdej ulicy i można je zbierać do późnej jesieni. Ostatnio połączyłam je z delikatnym ciastem drożdżowym. Zainspirowana musem malinowym Marthy Steward zrobiłam tartę. Malina zastąpiłam jeżynami. Powstał z nich delikatny mus, który świetnie wkomponował się w kruchy spód. Powstała pyszna, urzekająca swoim kolorem, jesienna tarta. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj

Wędrówki po kuchni
Maślane ciasto z jagodami 124

mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników. Kruszonka: Margarynę rozpuszczamy wlewamy do mąki, cukrów i aromatu. Zagniatamy.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką. Jagody możemy zastąpić malinami, poziomkami i truskawkami. Pieczemy ok 30-40 min w temp. 180* w termoobiegu. SMACZNEGO

Moje Słodkie Piekiełko
.1064. placki & obiad 123

mnie grill rodzinny z okazji moich 18 urodzin, przygotowałam wiec symboliczny torcik (dodam zdjęcie jutro - chyba że ktos obserwuje mnie na snapchatcie, to już widział ;)), ciasto śmietankowe na zimno a dodatkowo przebrałam 4kg eko malin które przywiózł mi tato ♥ Te same co w tamtym roku, od tego samego rolnika :) Część juz zamrożona, część dzisiaj skończy w dżemie, a reszta

breakfast of dreams
Wegańskie ciasteczka z malinami i białą czekoladą. 148

obydwie miski. 5. Formujemy ciasteczka do każdego ciastka wciskając po 2/3 mrożone maliny. W tym celu najpierw formujemy grubsze ciastka (grubość na dwa palce : )), wbijamy maliny i spłaszczamy ciastka obiema rękami (do jednego palca). Ciasto może się trochę kruszyć, ale przy zgniataniu powinno dać się uformować. Jeżeli za nic w świecie nie da się uformować to dodajemy do masy dodatkową

Fill The Bowl
Torcik malinowo-arbuzowy 162

Orzeźwiający i smaczny torcik z malinami i arbuzem... Kolorystycznie pasuje idealnie, a jak smakowo? Sami się przekonajcie.... Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek

VioletoweKucharzenie
Sernik z galaretką (bez żelatyny) 168

puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g śmietany kwaśnej 16 g cukru waniliowego 2 łyżeczki agaru Galaretka: wegetariańska galaretka bez żelatyny 250-400 g malin i czarnej porzeczki Przygotowanie  (25 minut bez pieczenia): - ciasto zagnieść - dno tortownicy wyłożyć papierem (średnica 26 cm) - wyłożyć (bez wałkowania) ciasto na dno - piec 10 minut w 180 stopniach - po upieczeniu

Pora na pora i pomidora
911. Orzechowa muffina, bo z masłem orzechowym. 161

Orzechowo-bananowa kukurydziana muffina*;  z daktylami i malinami  *z masłem orzechowym, z mąki kukurydzianej  Boo kiedyś ciasto podobne upiekłam i jakoś tak za mną te smaki chodziły, dobrym wyborem było umieszczenie ich w dzisiejszej muffinie ;) Człowiek obiecuje sobie, że w weekend się wyśpi, a i tak idzie spać o 3 xd (y) Noo, ale fajnie jest

More food, love and dreams
Hiszpania od kuchni - wywiad z Asią z bloga Smak Hiszpanii 216

barszcz, żurek, ogórkową (i wiele innych polskich zup), poza tym kluski, roladki wołowe, itd. Smakował mu nawet bigos. Dla znajomych i hiszpańskiej rodziny najczęściej przygotowuję ciasta…hitem ostatnich Świąt był serniko-brownies z malinami:) Z: Skąd czerpiesz inspiracje do wymyślania przepisów na swojego bloga? A: Przeglądam wiele hiszpańskich blogów i to właśnie z nich czerpię większość inspiracji. Poza tym podglądam

Chilli Czosnek i Oliwa
Francuskie jagodzianki 146

jednego płata ciast wyszły mi 4 bułeczki.                                         Jagody można zastąpić np. malinami, ale to już nie będą jagodzianki

Proste Potrawy
SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO 225

Niestety tym wpisem przychodzi nam się pożegnać z truskawkowym sezonem. Na naszym ryneczku jeszcze można kupić te owoce, ale już są malutkie i mniej smaczne. Ciasto można przygotować z innymi sezonowymi owocami, np. z malinami, ale wtedy przetrzyjcie mus przez sito, aby oddzielić pesteczki. Pozdrawiam Was, Ewa :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
Tort z m&ms'ow 253

cukierków” -> 100g oleju kokosowego -> 100g czekolady (50/50 gorzka/mleczna) Frużelina  -> Garść mrożonych malin -> 1 łyżeczka żelatyny -> 2 łyżki cukru Dekoracja: -> Największa paczka m&ms’ów -> Wafelki w czekoladzie (500g)   Wykonanie:   Krok 1 – ciasto czekoladowe Całość rozpoczynamy od nagrzania piekarnika na 180stopni. Wstawiamy rondelek, w którym umieszczamy masło, mleko cukier oraz(...)Pieczemy około 50 minut ( do suchego patyczka). Po zakończeniu wyłączamy piec i przy uchylonych drzwiczkach pozostawiamy ciasto jeszcze na kilka minut. Kolejno wyjmujemy z formy, odwracamy do góry „nogami” i pozostawiamy do ostygnięcia. Kroimy na 3 równe kawałki. Krok 2 – malinowa frużelina Mrożone maliny przekładamy do rondelka, dodajemy 2 łyżki cukru oraz ciepłej wody z rozpuszczoną żelatyną. Gotujemy. Krok

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Trzy słodkie przepisy, które podbiły serce pani Sołtys – wycieczka na styk Mazowsza i Podlasia 71

się spotkać się i porozmawiać. Rozmawialiśmy o okolicy Węgrowa na styku Mazowsza i Podlasia, o pracy Pani Ani i oczywiście o wypiekach. Okazało się, że specjalność Pani Ani to ciasto malinowa chmurka. Odwiedziliśmy pobliski Pałac i Folwark Łochów w którym… 9 lat temu miałam wesele! Wspominam je fantastycznie. Okazało się, że okolica przez ten czas zmieniła się tak bardzo(...)łyżki cukru 25 g masła w temp. pokojowej 280 g mrożonych malin Mus: 100 g serka Almette jogurtowego 50 g mascarpone 100 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru laska wanilii dodatkowo: 2 łyżki prażonych i posiekanych migdałów dodatkowo: listki mięty do dekoracji Krem malinowy: Mrożone maliny wymieszaj z 2 łyżkami wody (jeśli używasz świeżych, nie dodawaj wody). Gotuj

Poezja smaku
Przytulone drożdżówki z owocami lata 120

wiele innych przyjemności ;)). Przepis inspirowany Roksaną ( klik ), natomiast ciasto z innego przepisu, wypróbowane wielokrotnie, ulubione. Składniki Ciasto 1/8 l mleka 20 g świeżych drożdży 75 g cukru 80 g masła 400 g mąki pszennej 2 duże jajka 1/4 łyżeczki soli garść malin, borówek, nektarynka, 2 śliwki (renklody), kilka truskawek + ok. 1/4 kostki masła rozpuszczonego w rondelku Podgrzać mleko. Drożdże rozkruszyć(...)masło (80 g). Do miski z mąką i drożdżami dodać 1 żółtko i 1 jajko. Dodać resztę cukru i mleka. Za pomocą drewnianej łyżki, wykonując ruchy jakby od spodu ciasta, wyrobić na gładką masę. Przy tego rodzaju mieszaniu można zobaczyć jak ciasto ‘bąbluje’ – odpowietrza się (to dobry znak). Następnie wlewać rozgrzane (ale nie gorące) masło po ściankach miski i wykonując

Słodkie inspiracje
PREZYDENCKI SERNIK Z OWOCAMI 108

Lato to najlepszy czas na ciasta z owocami. W moim serniku znajdują si nasze rodzime maliny i egzotyczne mango. Delikatny jak pianka, puszysty jak chmurka i mocno owocowy z nutą kokosa... ten sernik to kwintesencja lata i wakacyjnych podróży. Składniki: SPÓD 200 g herbatników 100 g masła MASA: 250 g twarogu PRESIDENT Z MASCARPONE 400 ml mleczka kokosowego 4 łyżki(...)cukru waniliowego 20 g żelatyny garść malin 1 mango Przygotowujemy spód: Masło rozpuścić. Herbatniki pokruszyć. Dodać do masła i wymieszać. Przełożyć do tortownicy i ugnieść. Schłodzić pół godziny. Przygotowujemy masę serową: Żelatynę dosypać do połowy szklanki mleka kokosowego. Odstawić na kilka minut. Podgrzać i wymieszać. Pozostałe mleko kokosowe wymieszać z twarogiem PRESIDENT Z MASCARPONE cukrem waniliowym. Dolać rozpuszczoną żelatynę

Kuchnia w oparach
Amarantusowa tarta z malinową galaretką i panna cottą FIT 117

W warzywniakach i na straganach jeszcze pełno malin, skorzystajcie z nich! Ja nie mogłam się oprzeć, dlatego przygotowałam tę tartę, którą serdecznie Wam wszystkim polecam. Jest

Be Fit Be Strong
Mięciutka Mini Tarta Serowa 77

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta to jedno z najpopularniejszych deserów kuchni francuskiej. To nic innego jak kruche ciasto, formowane w specjalnej okrągłej foremce o pofalowanych brzegach, która nadaje jej ciekawy i specyficzny kształt. Dodatkiem jest oczywiście słodkie czy też słone nadzienie. Istnieje mnóstwo sposobów na pieczenie domowej tarty, my w ostatnim czasie polubiliśmy mini tarty. Są bardzo smaczne poręczne, idealne(...)miłośnikami tart, zachęcamy do wypróbowania naszych wcześniejszych przepisów: Mini Tarta z Budyniem i Wiśniami Tarta z Borówkami i Kruszonką Tarta z Borówkami Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone MINI TARTA SEROWA – PRZEPIS Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 70 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 12% Składniki

Przepiski.pl
Tarta z kremem czekoladowym i żelką malinową 77

Pyszne ciasto na kruchym spodzie wypełnione lekkim kremem czekoladowym i żelką malinową. Smaczny deser na co dzień i od święta. Świetna propozycja na zbliżające się Walentynki. Ciasto kruche 200 gramów mąki pszennej 100 gramów masła 50 gramów cukru pudru 1 duże żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Krem czekoladowy 150 ml. słodkiej śmietanki plus 50 ml do rozpuszczenia(...)malinowym  2 łyżki cukru Ciasto kruche Mąkę przesiać do miski dodać pokrojone w kostkę zimne masło i resztę składników na ciasto. Całość rozetrzeć w dłoniach aż powstanie coś w rodzaju kruszonki. Przesypać na blat i zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć i włożyć do lodówki na 40 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około pół centymetra

Andzia Pichci
Clafoutis z jabłkami 118

gotowe porcje na talerzu polać syropem owocowym lub polewą czekoladową. CLAFOUTIS z jabłkami Bardzo prosty deser – wystarczy wymieszać rózgą wszystkie składniki i polać ciastem dowolnie wybrane owoce, np. posiekane morele, śliwki, czereśnie, borówki, maliny, jagody, jabłka, itp. 20 minut w piekarniku i gotowe! Smacznego SKŁADNIKI: 125 g mąki pszennej 80 g cukru pudru 3 jajka 300 ml mleka opakowanie(...)żaroodporne smaruję masłem. U mnie naczynie o wymiarach 22 x 22 cm. Może być tortownica lub mniejsza forma do tarty. Układam równo pokrojone w kostkę owoce, wlewam na nie ciasto. Piekę w temp. 190 st. C przez 20 minut. Wybieram środkową półkę, piekę programem góra plus dół, bez termoobiegu. Gotowe clafoutis przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Inspiracja: Pyszne

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania