torem, który właśnie dla Niej zrobiłam. Może ktoś się pokusi zrobić podobny na jutrzejszy Dzień Dziecka. Pyszny krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz malin plus biszkopt z przepisu od mojej mamy. Nam smakowało! Składniki : Ciasto : Składniki : * 6 jajek * 2 szklanki mąki * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka ubijać na puszystą masę, dodając po trochę cukru(...)ubijam około 5 minut. Mieszam mąkę z proszkiem i powoli ubijając, dodaję do masy jajecznej. Wylewam ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 40 minut w 180 stopniach. Ja rozlewam masę do dwóch tortownic, bo biszkopt bardzo rośnie. Z podanych składników wychodzi 6 blatów. Do tortu użyłam 4 oraz jeden do ozdoby. Każdy blat trzeba nasączyć syropem z szklanki
Magiczne Życie Martyprzygotowanej wcześniej formy i wykleić dokładnie formę, usunąć drugi arkusz papieru, nadmiar ciasta zagiąć do wewnątrz lub odciąć i dokleić w miejsce gdzie jest go mniej. Formę z ciastem wstawić na 5-10 minut do lodówki. Po tym czasie formę wyjąć z lodówki, masę przykryć papierem do pieczenia i wysypać groch. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)szklanki cukru trzcinowego) - 2 łyżeczki syropu z agawy lub płynnego miodu lub innego syropu (u mnie kokosowy) Dodatkowo: - ok.400g świeżych owoców (u mnie truskawki, maliny, borówki i jeżyny) - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta Wszystkie składniki masy jogurtowej umieścić w misie miksera i dokładnie wymieszać. Gotową masę wylewamy na podpieczony kruchy spód. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok.30 minut
Smaczne Zdrowecukru pudru 1 kostka zimnego masła (200 g) 6 żółtek jaj 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto z rabarbarem i bezą – wierzch: 600-800 g rabarbaru (można też dodać truskawki lub maliny) 6 białek jaj 1 szklanka drobnego cukru + 1 łyżka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta cynamonu opcjonalnie: płatki migdałowe do dekoracji Wszystkie składniki
Poezja smakuwymiarach 23 x 33 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wyłożyć nim dno formy, wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed pieczeniem nakłuć je widelcem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, na złoty kolor. Wystudzić. Galaretka z malinami(...)malin 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki wrzącej wody Malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki
Domowa cukiernia Ewyułatwiać sobie życie, dlatego przygotowuje je w wersji nocnej – dzięki długiemu wyrastaniu w lodówce, nie trzeba ich wyrabiać (wystarczy wymieszać łyżką) i nie musimy długo rano czekać, aż ciasto wyrośnie. Dodaję też suszone drożdże – odpada przygotowanie zaczynu. Tak więc przed snem mieszamy, a rano obieramy i dodajemy jabłuszko – możemy już smażyć. Nocne racuchy z jabłkiem: 3 szklanki(...)duże jajko 7 g suszonych drożdży instant (lub 20 g świeżych, ale należałoby zrobić rozczyn) ½ łyżeczki soli 2 nieduże jabłka (można też użyć malin czy rabarbaru w sezonie) olej do smażenia Do dużej miski (ciasto urośnie) wsypujemy mąkę, cukier, drożdże suszone oraz sól. Wlewamy mleko i dodajemy jajko. Całość mieszamy łyżką, aż do połączenia. Nakrywamy miskę i wstawiamy do lodówki
Poezja smakuGalaretkowiec jest bardzo efektownym ciastem, które docenią wszyscy goście. Dzięki temu że nie wymaga pieczenia oraz jest bardzo proste w przygotowaniu z jego wykonaniem poradzi sobie każdy. Jak sama nazwa wskazuje jego głównym składnikiem są galaretki, dlatego też jest bardzo tanie w wykonaniu oraz składniki znajdziemy, w każdym markecie czy też sklepiku osiedlowym.Bardzo zachęcam do spróbowania. Naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Składniki: 2 duże jogurty greckie 2 żółte galaretki 1 galaretka czerwona 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka zielona 2 garście wybranych sezonowych owoców np truskawki lub maliny 3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę czerwoną, pomarańczową oraz zieloną rozpuszczamy w osobnych miskach dodając po 1 szklance gorącej wody i dokładnie mieszamy. Następnie pozostawiamy je do całkowitego zastygnięcia. Natomiast
Blog kulinarny S9.PLCóż mogę powiedzieć o tym serniku - jest BOSKI! Pod każdym względem, a do tego jest niesamowicie prosty w przygotowaniu. Ma idealną konsystencję, jest delikatny, kremowy, orzeźwiający
DefinicjaSmakuidealne na podwieczorek lub weekendowe śniadanko. Można posypać je tylko cukrem pudrem lub podać z domową marmoladą wieloowocową, dżemem malinowym i świeżymi malinami. Opcjonalnie - aby było jeszcze bardziej kokosowo - udekorować płatkami kokosa. Pamiętajcie, aby wykładać ciasto na mocno rozgrzaną gofrownicę (10 minut) im większa jej moc, tym gofry będą lepsze - bardziej chrupiące. SKŁADNIKI / 8 SZTUK(...)mleka kokosowego + 50 ml wody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego mała szczypta soli DO PODANIA: cukier puder, maliny, bita śmietana, dżem malinowy, płatki kokosa WYKONANIE Białka dokładnie oddzielamy od żółtek. Olej kokosowy rozpuszczamy w garnuszku i odstawiamy do ostygnięcia. Jeśli mleko kokosowe jest gęste, podgrzewamy je w rondelku
cool and mintyskładniki czyli olej lub masło, jajka, mleko lub maślankę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką , nie używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i przykrywamy
Aromatyczne Podróżezapowiedź uczty dla podniebienia. Przepis znalazłam u Asi na blogu Sama słodycz i szczypta chili… Zamiast truskawek można użyć rabarbaru, borówek, malin, czy innych owoców. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Puszyste ciasto maślane z truskawkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkowykorzystać każde owoce sezonowe. Wilgotne i mięciutkie ciasto to fajny sposób na wykorzystanie białek z innych wypieków. Składniki: (duża keksówka lub dwie małe) 5 białek 180 ml mleka 315 g mąki pszennej 250 g cukru 170 g masła 5 g soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: maliny świeże lub mrożone Należy pamiętać, aby wszystkie(...)białek i mleka i zmiksować na jednolitą masę. Nie przerywając miksowania dodać resztę mieszanki z białek i mleka i mieszać, aż ciast będzie gładkie i puszyste. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na wierzchu ułożyć maliny. Piec około godziny w temp.180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga
talerz przyjemnościgarnku i rozpuszczamy w nim cukier i cukier wanilinowy. Do podgrzanego mleka dodajemy resztę wymieszanych składników i wszystko łączmy czekając aż krem zgęstnieje. Gotowe ciasto na babeczki wykładamy kremem i układamy owoce. Artykuł Babeczki z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEKochani, powoli wracamy, chociaż obrona cały czas przed nami. Dzisiaj przepis* na tartę na kruchym spodzie, z kremem śmietankowym i borówkami, malinami, lub innymi owocami jakie lubicie :-) Przepis na tartę o średnicy 25cm (jeśli ciasta zostanie, można je zamrozić). Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki (ok. 250g) 150g zimnej margaryny (lepsze jest prawdziwe masło, ale ja akurat miałam w lodówce(...)pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie folię zdejmujemy, a ciasto pieczemy przez ok. 20 minut, na złoty kolor. Wyjmujemy do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę śmietankową: 200g zimnego serka mascarpone 200g mleka skondensowanego słodzonego (schłodzonego w lodówce 24 godziny przed robieniem tarty) pudełko borówek, malin, lub innych ulubionych owoców sezonowych :-) Serek przekładamy do miski i miksujemy końcówkami
kuchnia do kwadratuprzepis na tradycyjne ciasto, ale na pyszne ma ł e mini serniczki, które przygotowuje si ę w mgnieniu oka. Serniczki przygotowałam z użyciem jogurtu greckiego, bez m ą ki, wi ę c osoby uczulone na gluten nie musz ą sobie niczego odmawiać ;) do dekoracji wykorzystałam ostatnie chyba tego lata maliny, czerwone porzeczki
La grande e la piccola cuocaLetnie ciasto z owocami Lato zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim pyszne, dojrzewające w słońcu soczyste owoce, którym w sezonie po prostu nie da się oprzeć. Maliny, truskawki, borówki, jeżyny, a wśród nich najwcześniejszy koleś - rabarbar to mistrzostwo jakie daje nam natura. Wykorzystajmy to mądrze, bądźmy z nią w zgodzie, a ta nie przestanie nam się odwdzięczać nigdy(...)szklanki jeżyn lub malin 90 g mąki ziemniaczanej odrobina wody Warstwa serowa: 800 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka, ale raczej o zwartej konsystencji) 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki cukru 200 g śmietanki 30 % Kruszonka: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 90 g masła Warstwa owocowa - przygotowanie: Ciasto kruche z rabarbarem zaczynamy od przygotowania warstwy owocowej
MamaOskarka