ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:207/475)

Clafoutis z malinami 167

malinową pychotę. Clafoutis to francuski deser z regionu Limousin w środkowej Francji. Jest to deser składający się ze świeżych owoców zapieczonych pod warstwą ciasta. W oryginale są to wiśnie u mnie jednak są to maliny. Zapraszam na przepyszny deser, ja zjadłam go na śniadanie. W przepisie podanym przez Gochę pozmieniałam ilości i zrobiłam w dwóch naczyniach do zapiekania wielkości

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki z serem i sosem malinowym 148

cukru Masło do smażenia Nadzienie 400 gramów sera twarogowego mielonego 2 żółtka 50 gramów cukru  1 cukier wanilinowy Sos malinowy 150 gramów malin mrożonych cukier według uznania 1 łyżeczka maki ziemniaczanej Naleśniki Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na jednolitą masę. Odstawiamy na 10 minut. Następnie smażymy naleśniki. Nadzienie Ser rozdrabniamy widelcem. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel-mogel

Andzia Pichci
CLAUFOURTIS Z CZEREŚNIAMI 147

Claufourtis to pieczony, francuski deser. Właśnie ten deser przygotowujemy z czereśniami, chociaż możemy  użyć innych owoców jak wiśnie, maliny, jagody czy borówki. Smakuje jak gęsty, kremowy budyń o przyjemnym słodkim smaku. Podajemy ciasto lekko ciepłe, posypane cukrem pudrem i udekorowane owocami. Polecam je szczególnie małym dzieciom, za swoją kremową konsystencję, przyznam że deser znika w migu

Kulinarne Fantazje Marioli
Mini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką 311

Kruszonką - czyż nie są urocze? ;)  Z pewnością każde dziecko nie przejdzie obok nich obojętnie. Kuszą wyglądem, kształtem, zapachem i przede wszystkim smakiem.  Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z ulubionymi owocami, a wszystko posypane uwielbianą przez wielu kruszonką - proste, a zarazem świetne połączenie, któremu trudno się nie oprzeć. Drożdżóweczki idealne na przyjęcia, pikniki, kinderbale - gdzie się nie pojawią(...)dowolnych owoców np. malin, truskawek, brzoskwiń, jagód, borówek Kruszonka: 4 łyżki mąki 2 łyżki cukru 3 łyżki masła cukier waniliowy Mini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką - Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzewamy. Rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy łyżkę cukru, 3 łyżki mąki - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie ono miało rzadką

Słodka Strona
Sernik z malinami 550

Latem często robię ciasta bez pieczenia. Lubimy takie schłodzone smakołyki jeść w ogrodowej altance z dodatkiem pachnącej kawy z ekspresu. Jednak w tym roku lato plata nam figle z pogodą, ale mam nadzieję że nadejdą jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony" firmy Wieluń. Ser jest

Ala piecze i gotuje
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 113

ciasto to świetna baza, do której następnym razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce jak np. truskawki, maliny, borówki czy jagody. U mnie goście w tygodniu zawsze równa się jakiś szybki i smaczny wypiek. Bo domowe ciasta są najlepsze Nadmiar – o ile zostaje – spokojnie zamrażam (kroję wtedy ciasto na kawałki i układam w plastikowym pojemniku

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z serkiem mascarpone, borówką i maliną 255

Witajcie kochani :-) Od poniedziałku kuszę Was przepisem na pyszne naleśniki z serkiem mascarpone, borówką amerykańską i maliną. Pyszne wyszły, na pewno posmakują dorosłym i dzieciom. Mój syn wcinał tylko uszy mu się trzęsły :-) Ja do ciasta naleśnikowego nigdy nie dodaję cukru, bo potem i tak są słodkie dodatki, więc jak Wy robicie je na słodko, to pamiętajcie o posłodzeniu ciasta

kruche babeczki
FRANCUSKA STRUCLA BUDYNIOWO-OWOCOWA 199

budyń waniliowy z cukrem 1 szkl. mleka 1 jajko gruby cukier kryształ (do posypania) dowolne owoce: u mnie truskawki i maliny ok 200g 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Wykonanie: Jeśli korzystamy z ciasta francuskiego mrożonego, rozmrażamy je do temperatury pokojowej wyjmując 1h wcześniej z zamrażarki. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zmniejszając jednak mleko o połowę

Walijskie Pichcenie
dietetyczne muffiny z malinami 246

dodatkiem stewii. Dodać oliwę, skórkę z cytryny i jogurt, wymieszać. Białka ubić z dodatkiem soli. Do mokrych składników wsypać suche, lekko wymieszać, dodać maliny na końcu delikatnie wmieszać piane z białek. Formę muffinkową napełniać ciastem do 3/4 wysokości. Piec ciastka ok 30 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić na metalowej kratce

6niebo
Ciasto z budyniem kokosowym, galaretką i owocami 155

mąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 2 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję(...)gotuję chwilę aż do zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 rozpuszczone galaretki - owoce według upodobań ( u mnie jabłka, banany, maliny i jagody) Na wystudzony budyń ułożyć owoce oraz wylać galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Podawać z gorącą kawą

Receptura smaku
Sernik malinowy na spodzie z daktyli bez pieczenia 171

jakie w pracy, te domowe nigdy mi się nie znudzą😎  Od jakiegoś czasu chodzi za mną myśl o własnym biznesie cukierniczym, bo jak wiadomo cukierni z "normalnymi" ciastami jest na pęczki, a takich w zdrowszych wersjach nawet w niektórych miastach zero.😕 Z pewnością nie jeden smakosz moich wersji by się znalazł i myślę, że nie zbankrutowałabym od razu(...)powtarzamy proces ze śmietanką i żelatyną, dodatkowo dodając maliny. Powstałą masę wylewamy na biały spód i ponownie do lodówki do stężenia masy. 5. Przygotowujemy galaretkę (ja dałam pół opakowania), odstawiamy do lekkiego stężenia i wylewamy na sztywny spód. Wstawiamy do lodówki na parę godz.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta: 2320 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 176

Wakacje, znowu są wakacje, na pewno mam rację, wakacje znowu są! Pamiętacie jeszcze tę słynną kiedyś piosenkę kabaretu OT.TO? Gdy jeszcze chodziłam do szkoły, każdy nucił

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ekspresowe wegańskie ciasto z owocami 147

Przedstawiam Wam ciasto które można przygotować praktycznie z każdymi owocami: brzoskwiniami, morelami, jabłkami, malinami i co tam jeszcze macie pod ręką. Jest ekspresowe, jego przygotowanie zajmuje maksymalnie 20 minut a pieczenia 40, zatem do dzieła! Składniki: 200 g mąki pszennej 60 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 ml oleju roślinnego/lub 120 g rozpuszczonego masła roślinnego 1 średni banan(...)suszonej aronii Przygotowanie: Olej, banana i 120 g cukru utrzeć na gładką masę, dodać do przesianej mąki wraz z proszkiem do pieczenia, wymieszać na gładką masę. Przełożyć ciasto do wysmarowanej olejem/masłem roślinnym formy, udekorować owocami, posypać aronią i resztą cukru. Piec w temp. 200 C około 40 minut. Ot cała filozofia. Smacznego

greenscarf
Kwiatowe przyjęcie urodzinowe 102

gości. TORT SZPINAKOWY Z MASCARPONE, MANGO I MALINAMI Tym razem zamiast pieczenia tortu na tradycyjnym biszkopcie, postanowiłam wykorzystać przepis na roladę. Ciasto jak zawsze wyszło przepyszne i nie został po nim nawet okruszek. ciasto x 2: 4 jajka 1/4 szklanki cukru 0/5 szklanki mąki pszennej 50 g roztopionego i przestudzonego masła 1/4 łyżeczki sody 20 g szpinaku 3-4 listki(...)cytryny, po czym delikatnie mieszamy ze śmietanką. dodatkowo: 3 łyżki konfitury z malin 50 ml soku z mango (lub pomarańczy) liofilizowane maliny świeże maliny opcjonalnie różowe rafaello jadalne kwiaty (wykorzystałam dalie) Biszkopty nasączamy sokiem. Pierwszy z nich smarujemy konfiturą, a następnie wszystkie przekładamy masą. Wierzch ozdabiamy malinami. Świeczki skręcone neonowe BABECZKI Z JAGODAMI 180 g mąki orkiszowej jasnej

Mienta blog
Ciasto truskawkowe 104

ciasta. Urozmaicają one smak i sprawiają, że deser nie jest taki prosty w smaku, a dodatkowo ładnie wygląda i fanom truskawek z pewnością zasmakuje. Ciasto takie można przygotować również z innymi sezonowymi owocami, np. z malinami czy jagodami. Wtedy galaretkę zmieniamy adekwatnie do owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek(...)sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, zmiksować. Na koniec dodać obie mąki i proszek do pieczenia przesiane przez sitko, całość wymieszać łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180C. Piec przez ok. 25 minut (do suchego patyczka). 2. Truskawki obrać z szypułek, umyć i osączyć na sicie.  3. Galaretki przygotować według przepisu

Danka Pichci
Ciasto cytrynowo-jogurtowe z malinami 150

sokiem cytrynowym, jajka, masło, skórkę z cytryny i aromat śmietankowy. Do suchych składników dodać maliny i delikatnie je wymieszać. Następnie do składników z malinami dodać "mokre" składniki i krótko, delikatnie wszystko razem wymieszać łyżką.  Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy keksowej o wymiarach 25cmx12cm. Piec w temperaturze 160st.C na funkcji termoobieg przez 60 minut. Jeśli ciasto

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania