ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:217/475)

MUFFINY CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM Z OWOCÓW LEŚNYCH I OWOCAMI 144

szkl NADZIENIE: * owoce leśne – borówki, maliny, jagody, aronie * cukier – do smaku + te same owoce do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NADZIENIE : Umyte owoce z dodatkiem odrobiny wody wsypujemy na patelnię, zasypujemy cukrem i prażymy do odparowania wody i uzyskania konsystencji dżemu ( jeśli nie chcemy pestek możemy dodatkowo przetrze przez sito ). CIASTO MUFFINKOWE: Roztapiamy masło, dodajemy posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko
Deser jugurtowy z malinami 172

Czasami mamy ochotę zjeść coś słodkiego, a niekoniecznie ciasto. Proponowany przeze mnie deser jest lekki i mało kaloryczny. Porcja na 4 osoby. Składniki: 2 galaretki (malinowe lub inne o barwie czerwonej) 1 jogurt naturalny szklanka malin kokos do posypania deseru Wykonanie: Jedną galaretkę przyrządzić według instrukcji na opakowaniu i przelać do miseczek lub pucharków deserowych. Zostawić do ostudzenia, a następnie

Passions hobbies life
Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami 69

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą , malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego

Moja Delicja
4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy 165

podobają mi się modne ostatnio torty ombre. Nie chciałam jednak używać sztucznych barwników do uzyskania mocnego efektu. Użyłam przetartych malin z pieczonym burakiem więc róż nie był tak bardzo intensywny jak planowałam ale coś tam chyba widać ;) Częstujcie się! ciasto: 2 duże upieczone buraki 1,5 szklanki mąki owsianej bg 0,25 szklanki mąki kokosowej 1 łyżka surowego kakao

Mienta blog
Bardzo czekoladowe brownie z czereśniami. 83

Jeśli kochasz czekoladę to pokochasz to ciasto. Jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Rewelacyjnym dodatkiem do tego ciasta są czereśnie, ale równie wspaniale smakować będzie z wiśniami czy malinami. Uwielbiam to kuszące połączenie czerwonych owoców z czekolada. Kolory flirtujące z okiem i w zniewalający sposób działające na zmysł smaku. Pycha! SKŁADNIKI: 250 G CZEREŚNI 3/4 SZKLANKI CUKRU 4 JAJKA(...)KAKAO I PROSZKIEM DO PIECZENIA. DOBRZE WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ LUB SZPATUŁKĄ. GOTOWA MASĘ PRZEŁOŻYĆ DO TORTOWNICY ( MOJA O WYMIARACH 24 X 24 CM) WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. NA WIERZCHU CIASTA UŁOŻYĆ WYPESTKOWANE CZEREŚNIE. PIEC W TEMPERATURZE 180 ST. C. GRZANIE GÓRA – DÓL, PRZEZ 30 – 35 MINUT. UPIECZONE CIASTO WYSTUDZIC NA KRATCE. GOTOWE MOŻNA POSYPAĆ CUKREM PUDREM LUB POLAĆ POLEWA

Pani M - kuchnia smakowita
Kakaowe paleo ciastka z malinowym nadzieniem (bez glutenu) 143

oleju kokosowego w płynie. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Powinna nam wyjść w miarę twardę nie rozpadające się ciasto, z której będzie można wyciąć serduszka za pomocą foremki. Różowe nadzienie robimy miksując ze sobą banana, dwie łyżki malin oraz 4 do 6 łyżek oleju kokosowego (o jego super właściwościach do poczytania tutaj ). Wylewamy masę do pojemnika plastikowego

PaleoLife
Tort czekoladowo - malinowy 275

siostry :) (I :***) SKŁADNIKI: CIASTO: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki gorzkiego kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu  szczypta soli KREM: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%) 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 300 g malin 4 łyżki cukru(...)większej części kremu dodajemy rozpuszczoną czekoladę i połowę żelatyny. Następnie do mniejszej części kremu dodajemy 2 łyżki cukru pudru, zmiksowane maliny i pozostałą część żelatyny. Przygotowujemy poncz: łączymy wszystkie składniki ze sobą. Na dno tortownicy układamy jedną część ciasta, nasączamy ją ponczem, następnie smarujemy tą część ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm grubości), przekładamy na ciasto 1/3 część kremu

Serce zamknięte w formie pyszności
Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków 218

obłędnie. Cukierki świetnie nadają się na polewę karmelową i są bardzo smaczne. Polewa z torciku będzie spływała delikatnie przez dłuższy czas. Ciasto jest mocno czekoladowe, trochę kawowe i waniliowe. Na wierzchu możemy poukładać inne owoce jagodowe jak maliny, truskawki. Polecam… (przepis autorki) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik czekoladowy

Mała Cukierenka
Racuchy drożdżowe gruszkowe 133

takie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami. Przygotowuję je także z suszonymi owocami, najczęściej wybór pada na rodzynki, suszoną żurawinę, miechunkę (lekko kwaskowa) lub suszone daktyle i figi. Ostatnio powstała nawet wersja wytrawnych placuszków – z mrożoną kukurydzą, wyszły bardzo smaczne(...)cukrem waniliowym, odstaw na 8 minut. W misce połącz szklankę mąki ze szczyptą soli, startymi na tarce o grubych oczkach gruszkami i rozczynem z drożdży, dobrze wymieszaj, odstaw ciasto na kilka minut. Przez ten czas na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż na złoto z obu stron. Zachowaj odstęp, placuszki na patelni będą rosły. Podawaj od razu

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 177

szklanki wody gazowanej 2 jajka szczypta soli szczypta cukru olej do smażenia Składniki na mus malinowy 150g mrożonych malin 3 łyżki cukru Przepis na naleśniki Składniki przekładamy do miski i przy pomocy miksera mieszamy do uzyskania gładkiem konsystencji ciasta. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Na patelni posmarowanej olejem smażymy cienkie placuszki. Jak odrobinę wystygną smarujemy środek dżemem, rolujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dutch baby z owocami w miodzie oraz miody Pasieki Rodziny Sadowskich / Dutch baby with fruit in honey and honey from the Sadowsk 108

cynamonem zapewne będzie u mnie w użyciu przez całą jesień i zimę... i nie tylko! Miody z maliną, porzeczką czy miętą są świetnym i zdrowym słodzikiem orzeźwiających lemoniad. A poniżej moje trzy propozycje i przepisy, w których zastosowałam miód z maliną, czarną porzeczką i z cynamonem :) Dutch baby z owocami w miodzie Składniki: (1 porcja) 1 kopiasta łyżeczka miodu(...)miodu z maliną Pasieki Rodziny Sadowskich 120 g. chudego twarogu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 kromki chałki maliny i listki mięty do podania Twaróg wymieszaj z jogurtem i miodem. Podawaj na świeżej chałce. Ozdób świeżymi malinami i miętą. Rożki francuskie z cynamonem Składniki: (15 szt.) 2 łyżki miodu z cynamonem Pasieki Rodziny Sadowskich płat ciasta francuskiego

Delicious Place
Pancakes – amerykańskie naleśniki 68

Omlet z serem ricotta – Przepis na gofry – Placuszki pełnoziarniste z jabłkami – Racuchy drożdżowe – Przepis na tosty francuskie – Placki serowe z jabłkami – Jabłka w cieście – Placuszki z dyni – Placuszki jogurtowe z owocami PANCAKES – AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 250 g mąki pszennej – 250 ml maślanki(...)roztopionego masła – 1 płaska łyżeczka sody – do podania: syrop klonowy lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj maślankę, mąkę, jajka, cukier puder, rozpuszczone i przestudzone masło i sodę. Wszystko wymieszaj rózgą. Rozgrzej patelnię z nieprzywieralną powłoką. Wylewaj porcje ciasta tworząc

nietylkopasta.pl
Babka drożdżowa z twarożkiem i malinami 71

Święta przed nami a jak święta to babka musi być, przynajmniej u nas. Dziś propozycja na lekką i pyszna babę z serkiem i malinami. Jest wilgotna

Moje Małe Czarowanie
Eton mess 119

Na blacie kuchennym stała cała miseczka świeżych malin, a ja głośno zastanawiałam się, co też z nich zrobić. Usłyszał to Ed, który od razu podpowiedział: “

niecodziennikpary
Bezglutenowe ciasto migdałowe z owocami 126

pamiętam teraz na czyim a sobie nie zapisałam... Z góry przepraszam autorkę za to, że nie podaję jej autorstwa... Przepis jest bardzo prosty. Ciasto wyszło pulchne ale jednocześnie wilgotne i miękkie. W oryginalnym przepisie były maliny. Ja użyłam śliwek, które akurat miałam w zamrażalniku.  Składniki: 8 jaj 200 g cukru drobnego cukier waniliowy otarta skórka z 1 cytryny(...)Dodać otarte skórki oraz cynamon. Zmiksować. Dodać migdały i wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodawać partiami do migdałów. Mieszać delikatnie ale w miarę szybko. Na koniec dodać do ciasta lekko rozmrożone owoce.  Całość przelać do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą bezglutenową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175stopni i piec ok50 minut. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone

Ze smakiem bez glutenu

Proponowane wyszukiwania