ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:221/475)

Puszyste ciasto z rabarbarem ( każdy może go upiec ). 114

jest na drugi dzień, gdy trzymamy go przykryte folią .    Z amiast rabarbaru możemy użyć innych owoców np. truskawek, malin borówek wydrylowanych czereśni itp. Możemy także użyć mrożonych owoców lecz wtedy nie rozmrażamy ich przed ułożeniem na ciasto, tylko układamy zamrożone.  Tak wygląda zaraz po upieczeniu Ciasto jest puszyste i wilgotne

Przepisy i porady kulinarne
Z ŁĄKI NA TALERZ: Pinkies truskawkowe z kwiatami czarnego bzu 137

kolejna owocowo-kwiatowa wariacja na temat zeszłorocznych Pinkies :) Wtedy pierwsza próba zakończona pysznym sukcesem w wydaniu smaków środka lipca, czyli malin z lawendą . Tym razem czerwcowa eksplozja romantyzmu wśród truskawkowych pól i okwieconych krzewów czarnego bzu :) Wilgotne kawałki ciasta, na wskroś truskawkowe, ze słodkim aromatem kwiatów czarnego bzu i masła, rozkosznie łaskoczą podniebie smakami wczesnego lata :) I choć w dużo

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mini chałki z kruszonką 154

Domowa chałka i konfitura z truskawek albo biały ser z malinami i miętą, to coś obok czego nie da się przejść obojętnie :) Cieplutkie, puszyste drożdżowe chałki z pyszną waniliową kruszonką skuszą każdego łasucha :) SKŁADNIKI  (ok. 10 mini chałek) ciasto 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 jajko 50 g masła 50 g cukru  1 opakowanie cukru

DefinicjaSmaku
Malinowiec 147

wiem jak Wy, ale ja przepadam za ciastami mocnosłodkimi;) Zawsze jednak staram się przełamywać je czymś lekko kwaskowym, bądź alkoholowym, aby nie dawały wrażenia „zamulacza”. Postanowiłam wykorzystać maliny, których ostatnio miałam dość sporo i to właśnie one nadały Malinowcowi  lekkiego kwasku, a krem z kaszy manny zamknięty w mocno nasączonym kawowym ponczem czekoladowym biszkopcie sprawił, że przekładaniec(...)idealnie wyważone proporcje słodyczy. Ciasto jest tortowe, kremowe i niesamowicie wilgotne, coś w typie brownie owocowego z kremem… Spróbujecie?;) Składniki na biszkopt: 8 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka

Domowe ciasta
Mini serniczki z kremem malinowym. 147

maliny krem malinowy: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, 100 g malin, 2 łyżki cukru brązowego Wykonanie: Twaróg, jajka, cukier (w tym waniliowy) i mąkę wymieszać mikserem. Kawę zalać łyżką gorącej wody i dokładnie wymieszać. Odłożyć 1/3 ciasta(...)wymieszać z kawą.  Na dno foremki silikonowej do muffinek włożyć ciastko Oreo (w całości). Następnie jedną łyżkę jasnego ciasta i jedną kawowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok 30 minut. Schłodzić w lodówce. Maliny z brązowym cukrem gotować na małym ogniu, aż nadmiar płynu odparuje. Przetrzeć przez sito. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając

zadanie-gotowanie
Leśny skrzat 79

formy nie wykładać papierem, ani nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. aby ciasto nie urosło z górką warto ciasto rozłożyć lekko po bokach, a środek zostawić lekko wklęsły, podczas pieczenia wszystko idealnie się wyrówna. Piec przez 25 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić całkowicie. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć, przekroić na 2 blaty(...)Ciasto wyjąć z lodówki, położyć drugi blat, wyłożyć masę śmietankowo-galaretkową, wyrównać, wstawić do lodówki na 2-3 godziny lub na całą noc. Ciasto można przyozdobić podłużnymi biszkoptami, oraz owocami granatu. Owoc granatu przekroić na pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny

moj przepis na
Leśny skrzat 78

formy nie wykładać papierem, ani nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. aby ciasto nie urosło z górką warto ciasto rozłożyć lekko po bokach, a środek zostawić lekko wklęsły, podczas pieczenia wszystko idealnie się wyrówna. Piec przez 25 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić całkowicie. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć, przekroić na 2 blaty(...)Ciasto wyjąć z lodówki, położyć drugi blat, wyłożyć masę śmietankowo-galaretkową, wyrównać, wstawić do lodówki na 2-3 godziny lub na całą noc. Ciasto można przyozdobić podłużnymi biszkoptami, oraz owocami granatu. Owoc granatu przekroić na pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny

moj przepis na
Leśny skrzat 132

Ciasto można przyozdobić podłużnymi biszkoptami, oraz owocami granatu. Owoc granatu przekroić na pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić

moj przepis na
Tarta czekoladowa z owocami i bitą śmietaną 121

stężenia.   Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę na sztywno. Na spód ciasta wykładamy krem czekoladowy i dokładnie rozprowadzamy. Na krem wykładamy śmietanę. Wierzch ciasta układamy obficie owoce – ja użyłam pokrojonych w plasterki truskawek, całych malin i borówek amerykańskich. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia na minimum 2 godziny. Potem podajemy i jemy ze smakiem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Moje ulubione przepisy na szarlotkę 120

dosładzanie tego co nie trzeba. W zasadzie szarlotkę przyrządziłam bez modyfikacji, więc nie będę Wam tu kopiować przepisu, a odeślę Was prosto do źródła. Ciasto jest pyszne, z ogromną ilością owoców. Dodatkowo podałam je z malinami na gorąco. Porcją można się porządnie najeść, więc wskazane jest przyrządzanie ciacha dla większej ilości osób :) –> facetikuchnia.com.pl/szarlotka/ <–   Jeśli

Mienta blog
Najlepsze świąteczne wypieki i nie tylko 99

razem nie wypieki, ale świąteczny napój, który tak kochają Amerykanie – Eggnog. A przepis TU Nr. 5 Rolada świąteczna. Jedno z moich ulubionych ciast, ten krem jest mega pyszny. A przepis TU Nr. 6 Maliny, czekolada, czy trzeba pisać coś więcej ? Przepis TUTAJ   Wesołych świąt!   Artykuł Najlepsze świąteczne wypieki i nie tylko pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 143

bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem

kruche babeczki
Koktajl- pudding fit z chia, porzeczkami, malinami, brzoskwinią i borówkami 118

chia wykładamy zblendowane lub pokrojone owoce. Przybieramy według upodobania. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/fit/koktajl-fit-z-chia-porzeczkami-malinami-brzoskwinia-i-borowkami/ MieszamWGarnku     Artykuł Koktajl- pudding fit z chia, porzeczkami, malinami, brzoskwinią i borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
SERNIKOBROWNIE Z JEŻYNAMI 114

czekoladowego ciasta ze słodką masą serową i kwaśnymi jeżynami idealnie się komponuje i tworzy fantastyczną całość, która z całą pewnością podbije serca wszystkich łasuchów! Ciasto smakuje fenomenalnie! Jeżyny śmiało możemy zastąpić np. mrożonymi borówkami albo malinami – będzie równie pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: ( forma ok.22 x 12 – keksówka (Na większą podwajamy porcje) WARSTWA SEROWA: * twaróg mielony 3x – 250 g * jajko

Ostra na Słodko
LEKKI DESER MALINOWY 269

sezonie malinowym, oprócz ciast, drożdżówek i ciasteczek malinowych, nie może zabraknąć również deseru z malinami. Dzisiaj pomysł na lekko słodki deserek z galaretką i jogurtem. Lekko smacznie i pysznie

Kulinarne Fantazje Marioli
Leśny skrzat 204

Ciasto można przyozdobić podłużnymi biszkoptami, oraz owocami granatu. Owoc granatu przekroić na pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić

moj przepis na
Mleczne ciasto z truskawkami 218

24x28 cm, dodajemy oczyszczone owoce, wykładamy je na ciasto lub mieszamy z ciastem delikatnie. 3. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st.C. Ostudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!!!   Źródło: Moje gotowanie, wydanie specjalne - Truskawki, maliny, jagody

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania