ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:218/475)

Deser borówkowo-owocowy 84

Uwielbiam borówki, ale to już wiecie. Nie ma deseru bez nich, a ten jest borówkowo-owocowy z chrupiącymi pestkami. Co nam trzeba? Na 4 pucharki Jogurt

Latosiowydom
Kilimandżaro 110

delikatnie szpatułką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek 150 g malin 2 galaretki (u mnie malinowe), łyżka masła Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Maliny i jabłka dusimy wraz z masłem

Na moim talerzu
Kilimandżaro 168

delikatnie szpatułką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek 150 g malin 2 galaretki (u mnie malinowe), łyżka masła Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Maliny i jabłka dusimy wraz z masłem

NA MOIM TALERZU
Sakiewki z karmelizowaną marchewką, fetą i ziołami 167

Pisałam kiedyś, że uwielbiam momenty, kiedy do głowy wpada mi jakieś połączenie smaków. Tak było pewnego letniego poranka z malinami i lawendą  i tak było wczorajszego popołudnia, kiedy miałam właśnie zabrać się za pieczenie ciasta! Otworzyłam lodówkę, gdzie na wprost moich oczu wciąż leżało ciasto francuskie czekające na wykorzystanie, a tuż za nim mały kawałek pysznej fety, która także

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tartaletki z borówkami i malinowym kremem 94

wanilinowy Krem malinowy: 1 budyń malinowy         250ml mleka 1 szklanka świeżych malin 2 łyżki cukru cukru 100g masła extra Dodatkowo: 250g borówki amerykańskiej masło do wysmarowania foremek cukier puder Wykonanie: 1. Ciasto Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki(...)czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Krem malinowy Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny. 3. Upieczone

Szalona Kuchnia Eweliny
Kostka piernikowa 140

odrobiną soli, dodajemy cukier i żółtka,  następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Pieczemy w tej samej blaszce co ciasto piernikowe, przez 30 minut w 180 st. C  Budyń malinowy: 2 budynie śmietankowe 1 litra soku z malin  W ok 2/3 szklanki soku rozprowadzamy budynie. Pozostały sok zagotowujemy i do gotującego wlewamy proszek budyniowy, gdy się całość

Cynamonowe szczęście
Tarta na cieście francuskim 189

Bardzo lubimy ciasto francuskie. Jest takie uniwersalne. Pasuje do parówek i sera, do kurczaka, do sernika, do rogalików z nutellą i do tart. Do słodkiego i słonego. Jest obowiązkowym wyposażeniem mojej kuchni.  Po ostatnim konkursie Almette Fruit zakochałam się również w tym produkcie! Pyszny, owocowy i równie uniwersalny. Najbardziej lubię ten o smaku morelowo- waniliowym i takiego użyłam(...)waniliowym 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie żelatyny instant do deserów (np. Dr Oetker) MASA OWOCOWA: 250g malin 250g borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 3/4 opakowania gotowego ciasta francuskiego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty o średnicy 26cm. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego

Cakes By Kejt
Mini pancakes 68

pudru – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – odrobina oleju do smażenia – do podania: syrop klonowy, miód lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj mleko, mąkę, jajko, cukier puder i proszek do pieczenia. Wszystko krótko zmiksuj aż uzyskasz jednolite cisto. Odstaw na chwilę. Rozgrzej

nietylkopasta.pl
Truskawki pod kruszonką 128

truskawek lub maliny, jeżyny, jagody 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru wanilii 🔪 Instrukcje Piekarnik  rozgrzać do temperatury  180 st C . z opcja termoobiegu. Do miski wsypać wszystkie s kładniki suche  na końcu dodać  masło , wymieszać ciasto przy pomocy widelca lub można do tego celu(...)pieczenia Dodatkowo 600 g truskawek lub maliny, jeżyny, jagody 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru waniliowego lub ziarenka wyskrobane z ½ laski wanilii Instructions Przygotowanie kruszonki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C . z opcja termoobiegu. Do miski wsypać wszystkie s kładniki suche na końcu dodać masło , wymieszać ciasto przy pomocy widelca lub można do tego

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowe praliny z malinami 165

Składniki: 110g - 115g malin z syropu lub z soku, tabliczka gorzkiej czekolady ( 100g) - można dać 3-4 kostki więcej dla pewności, że wystarczy ponieważ wgłębienia w

W kuchni u Moniki
Ciasto drożdżowe z malinami i jagodami 101

Słodko-kwaśne ciasto drożdżowe. Zrobione na bazie przepisu na drożdżówki z jagodami . Nasze urlopowe :) Pozdrawiam więc urlopowo! Czytaj więcej »

bistro mama
Brownie z masą śmietanową i karmelem 260

Muszę przyznać ,że połączenie dość ciężkiego , zbitego ciasta czekoladowego jakim jest brownie z delikatną puszystą masą śmietanową to był dobry pomysł . a jeszcze lepszym było dodanie

Malinowa Kawiarenka
FRANCUSKIE CIASTO CZEKOLADOWE 406

tylko) - ciasto, które jest spełnieniem ich czekoladowych marzeń. Ciasto baaardzo czekoladowe, z minimalną ilością mąki. Swego czasu bywało u nas dość często, gdyż moja Rodzinka wprost je uwielbia, smakowało też zawsze naszym znajomym. Ja dodaję do niego dodatkowo owoce (przeważnie są to wiśnie, tutaj akurat w wersji z malinami- mmm...pychota...), które idealnie komponują się ze smakiem czekolady. Niekiedy dodaję(...)wcześniej tortownicy i lekko stukamy by usunąć pęcherzyki powietrza. Wierzch można posypać owocami (u mnie były to mrożone maliny). Pieczemy w nagrzanym do 170*C piekarniku ok.35-45 minut (program góra-dół) aż dobrze wyrośnie a wierzchołek pod dotknięciem lekko się zapadnie. Ciasto ma być bardzo wilgotne. Ja piekłam 45 minut ze względu na użycie zamrożonych owoców. Po upieczeniu zdjąć boki

Smaczne Zdrowe
Szarlotka w kruchym cieście z orzechami, rodzynkami i żurawiną 136

sama też serwuję sobie to na co mam ochotę. Pomimo, że teraz w ogródkach i na straganach jest tyle sezonowych owoców: truskawek, malin, czereśni.   wiśni... ja nabrałam ochotę na szarlotkę. Tak,   zachciało mi się zjeść ciasto z jabłkami, pomimo że w tej chwili nie jest sezon na jabłka. Ale co tam, jabłka zawsze jakieś są. Tak więc

Kuchnia u Krysi
SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 146

Sernik z mlekiem w proszku to pyszny kremowy sernik z dodatkiem mleka w proszku. Robiąc ten sernik za pierwszym razem złamałam główną zasadę, która obowiązuje przy

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania