250g mąki pszennej (ilość mąki zależy od wilgotności ziemniaków) 1 jajko sól nasło cukier trzcinowy maliny Jak zrobić kopytka z cukrem i malinami: Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy do nich jajko, szczyptę soli i mąkę – wyrabiamy ciasto. Ilość mąki zależy od wilgotności ziemniaków – będziemy potrzebować jej tyle by ciasto pozostało bardzo miękkie ale dało się już formować. Rękami oprószonymi mąką
Dorota Smakujemisie i mieszamy. Na końcu dodajemy owoce. Blachę do muffinów wykładamy papierowymi foremkami i nakładamy do nich ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, około 25-30 min. Artykuł Owsiane muffiny z malinami pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty ForkZapraszam Was dzisiaj na roladę z pysznym kremem czekoladowym z dodatkiem świeżych owoców.Rolada z tym kremem na prawdę warto zrobić,polecam i zachęcam do upieczenia
Ala piecze i gotujeSzybkie ciasto z porzeczkami jest bardzo proste do zrobienia i nie wymaga wiele pracy. Jest idealne latem, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, a nie mamy ochoty siedzieć długo w kuchni. Ciasto wychodzi pyszne – jest puszyste i wilgotne, a za sprawą porzeczek lekko kwaskowate. Do jego przygotowania można użyć też innych owoców np. malin, jagód czy czarnych porzeczek
e-PrzepisyKulinarnetego, że robię dość dużo tortów (a co smakuje lepiej jak krem czekoladowy i maliny?) robię dwie wersje malin - konfiturę, z samym cukrem, do herbatek czy na przeziębienie, i dżem bardziej "na gęsto", z cukrem żelującym, do przekładania tortów i ciast wymagających bardziej ścisłych przetworów. Obie są pyszne, obie pachną i smakują obłędnie. Aż miło przypomnieć sobie zimą ciepłe wieczory
Cakes By KejtSłodki jak maliny, delikatny jak pianka mus malinowy to przepyszny dodatek do wypieków. Mimo że teraz potrafię go zrobić prawie z zamkniętymi
Słodki PomysłDynia i przyprawy korzenne świetnie ze sobą współgrają . A jak przyprawy korzenne to skojarzenie oczywiste z piernikiem . No to może warto pokombinować i zrobić
Malinowa KawiarenkaZazwyczaj każdego roku przygotowujemy kilka rodzajów nalewek malinowych, które jesienią i zimą są niezastąpione - rozgrzeją, poprawią nastrój i przywołają wspomnienie lata, o walorach zdrowotnych nie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKocham Maliny! Całe szczęście, że latem mam do nich stały dostęp i mogę je wykorzystać w 100%. Koktajle są super, w każdy dzień i
Niezły MłynekWspaniałe ciastka do niedzielnej popołudniowej kawy... oczywiście pod warunkiem ,że wytrwają do tej pory ;) Ciasto : 1 szklanka wody 1/2 kostki margaryny 1 szklanka mąki szczypta soli
Malinowa KawiarenkaPrzedświąteczny czas uważam za otwarty :) A to za sprawą przygotowanego dziś ciasta na tradycyjny , staropolski korzenny piernik . Ciasto będzie sobie teraz dojrzewać w chłodnym miejscu
Malinowa Kawiarenkaprzepis na pyszne ciasto malinowo- chałwowe. To idealny deser do weekendowej kawy. Ciasto ucieszy każde podniebienie. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki tortowej MŁYNOMAG , 2 łyżki kakao, 8 łyżek oleju, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Mus malinowy: 500g malin świeżych lub mrożonych, 1 szklanka wody, 2 opakowania galaretki malinowej, Masa chałwowa(...)żółtka. Następnie dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 2. Mus malinowy: Maliny przekładam do blendera i miksuję na jednolity mus. Mus przelewam do garnka, wlewam wodę
Tradycyjna kuchnia Kasiszkl. kefiru 3/4 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce (jagody, truskawki, brzoskwinie, maliny, itp.) W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre, następnie połączyć ze sobą . Ciasto będzie dość gęste.Przełożyć do formy , na wierzchu ułożyć owoce. Piec ciasto około 50 minut w temperaturze 180 stopni.Ciasto zostawić w piekarniku
Moje domowe kucharzenieprzez sito i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciasto przelać do wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blachy. Piec w nagrzanym piekarniku około 30 - 40 minut, do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na dwie części. Masa malinowa : - 600 ml kremówki, - 250 ml jogurtu naturalnego, - około 500 g malin, - 2 galaretki malinowe. Połowę malin zmiksować i przetrzeć przez
Przepisy Mikołajazapomniałam. Kakaowy biszkopt z masą z wiórek kokosowych polany czekoladą to szybki sposób na coś słodkiego. Forma do ciasta 24cm x 24cm ( na większą formę trzeba zrobić to ciasto z półtorej porcji) Biszkopt Składniki: 3 jajka 80 g maki tortowej 1 łyżka mączki (skrobi) ziemniaczanej 1 ½ łyżki kakao 85 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego ¾ łyżeczki proszku do pieczenia(...)można to zrobić w zanurzając garnek w zimnej wodzie lub po prostu odstawić na jakiś czas). Dodatkowo: Ok. 3 czubatych łyżeczek marmolady z malin lub innej 1 tabliczka mlecznej czekolady 50 g masła 82% Złożenie ciasta: Wystudzony biszkopt włożyć z powrotem do formy i posmarować marmoladą. Wyłożyć wystudzoną (letnią) masę kokosową. Czekoladę połamać, wrzucić do małego garnka, dodać masło
Przepisy Babcipolędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, błyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, pyszny makaron z ricottą, miodem i migdałami, wegańskie muffiny z malinami i borówkami, batony mocy i inne. Kolacje: zupa krem z białej rzodkiewki ze szpinakiem, kozim serem i miodem, miętowy hummus
kruche babeczki