wilgotne ciasto na Święta. Makowiec japoński jest ciastem bez spodu oraz bez glutenu. Przepis jest bardzo prosty a samo ciasto składa się tylko z kilku składników. - bezglutenowe ciasto z makiem - bez spodu i bez mąki pszennej - można pominąć krem w przepisie
AniaGotuje.plMakowe ciasto zrobione z gotowej masy makowej, jest wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Przełożone delikatnym, (nie za słodkim) kremem śmietankowym i oblane gęstym karmelem, wygląda
Domowe TortyMakowe ciasto zrobione z gotowej masy makowej, jest wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Przełożone delikatnym, (nie za słodkim) kremem śmietankowym i oblane gęstym karmelem, wygląda
Domowe TortyProsty przepis na pyszny makowiec na kruchym cieście. Łatwy w przygotowaniu zwłaszcza, jeśli użyjecie gotowej masy makowej. Przyznaję, że chętnie korzystam z takiej opcji, choć pewnie
babka w formiegłupio, bo już od godziny nowy dzień mamy;) Ale faktycznie! Wczoraj troszkę sobie popracowałam. Zrobiłam pierogi na Wigilię (uszka, ze śliwką, z kapustą i grzybami oraz z makiem), wyrobiłam ciasto na pierniczki nadziewane, kolejne dwie kule ciasta na domek z piernika, którego myślałam, że już mi się nie uda upiec, a na końcu nastawiłam mandarynki na nalewkę. Ponoć
Kuchnia w czekoladzieMakowiec – prosty przepis Lubicie makowce? My uwielbiamy. Dziś dzielę się z Wami bardzo starym, prostym przepisem na makowiec. Możecie go przygotować dosłownie w kilka chwil
Słodkie okruszkiciasto ma w zwyczaju), nie zbyt słodki a morele nadały nutę świeżości. Najlepiej smakował jeszcze ciepły. Po więcej moich przepisów na makowce zapraszam TUTAJ - 18 przepisów na ciasta z makiem *foremka 25*34 cm Składniki: na kruszonkę: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 3 żółtka na bezę: 4 białka szklanka cukru 100 g kokosu 2 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSzybki makowiec to propozycja dla osób, które tak jak ja, w tym roku nie mają zbyt dużo czasu na długie stanie w kuchni i przygotowanie skomplikowanych
365 dni dookoła kuchniCiasto to idealnie nadaje się dla miłośników serników i makowców. To takie kremowe i przeeepyszne 2 w 1, które doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym
Di gotujeW moim rodzinnym domu na każde święta nie może zabraknąć makowca, taka już tradycja. Jednak zwykły makowiec jak dotąd zawsze zostawał po świętach. Było tak dopóki
Cukiernia Pychotkiśmietany 300 g suchego maku 1 białko i cukier na wierzch ciastek Masło siekamy z mąką pszenną i cukrem pudrem. Dodajemy jajko, żółtko, proszek do pieczenia, śmietanę i mak. Wyrabiamy ciasto. Jeśli jest zbyt luźne, podsypujemy delikatnie mąką. Ciasto grubo rozwałkowujemy (na grubość około 1 cm ) i wycinamy niewielkie ciasteczka. Każde ciasteczko smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Ciastka układamy
Trzeci talerzpuszysta masę, dodajemy kolejno jajka a także sodę rozpuszczona w wodzie. Następnie dosypujemy połowę mąki przesianej z solą i cynamonem. Dorzucamy orzechy i rodzynki wymieszane z resztą maki. Zagniatamy ciasto. Będzie się lepiło do rąk więc warto zostawić je na 20 minut by stało się bardziej ścisłe. Zwilżonymi dłońmi formujemy z ciasta kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na wyłożonej
Dzieje kuchennej WiewiórySKŁADNIKI 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka cynamonu 5 białek 1/2 szklanki wody
harrisaUwielbiam ciasto z makiem a to tradycyjne przejadło mi się ..Szukałam nowych inspiracji i wyszedł czekoladowy makowiec..Nie jest tani ale zapewniam przepyszny.. Składniki: 850 g maku/puszka 200 g masła/ w temperaturze pokojowej/ 3/4 szklanki miałkiego brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu* 100 g suszonej żurawiny 200 g orzechów włoskich, posiekanych 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Ugotujmy CośPyszny makowiec, który odkąd pamiętam był przygotowywany u nas w domu na każde święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Skąd dokładnie pochodzi przepis tego nie wiem, ale
Ze smakiem i z pasją