ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:161/324)

DROŻDŻÓWKI SEROWO-KOKOSOWE 136

uwielbiam drożdżówki, a domowe są najlepsze, zwłaszcza podane z ciepłym mlekiem ;) można posypać kruszonką lub polać lukrem     SKŁADNIKI CIASTO: ok. 150 g mąki tortowej Młynomag 200 g mąki tortowej Młynomag 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 2 żółtka 3 łyżki oleju 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 200 g twarogu 1 łyżka mąki ziemniaczanej

słodki bratek
szybki placek drożdżowy 218

odstawić na 1,5 godz. Po tym czasie wszystko wymieszać łyżka ,lub na wolnych obrotach mikserem,hakiem do wyrabiania chleba .Do blachy wyłożonej papierem .włożyć ciasto. Na ciasto wyłożyć rabarbar ,następnie posypać kruszonką. Piec 40 - 45 min. w temp. 180 ° . Pod koniec pieczenia posypać cukrem .. Kruszonka ½ kostki masła ½ szklanki - cukru 1 szklanka - mąki Wykonanie Wszystkie składniki połączyć ze sobą

w mojej kuchni
Wiosna na RODos :) 171

wyszły. Jestem absolutnie szczęśliwa! marzec 2016 Jedni pracują, drudzy odpoczywają chill & work Kwiaty.... tyle niespodzianek, a ile jeszcze przed nami! Plony... za tym tęskniłam! Na zdjęciach - ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką. Z TEGO przepisu

bistro mama
Babka piaskowa z mleczną galaretką 262

keksówki posmarowanej olejem a następnie wyłożonej folią spożywczą. Całość odkładamy do lodówki do stężenia. Stężałą galaretkę przekładamy na deskę i kroimy w dowolne kształty. Układamy na talerzu. KRUSZONKA | 2 kawałki babki cukrowej| Ciasto kruszymy na drobne kawałeczki i wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię. Chwilę podsmażamy, aż ciasto stanie się chrupiące. Przekładamy na talerz. JABŁKO |1 jabłko, 1 łyżeczka cynamonu

Mohiella
Proste I Smaczne Kruche Serca Z Marmoladą 114

maki tortowej 1 całe jajko 1 czubata łyżka śmietany 18 % 50 gr cukru pudru 100-125 gr margaryny marmolada 1.W misce umieszczamy wszystkie składniki i tworzymy kruszonkę która następnie zagniatamy w ciasto. Ciasto chowamy do lodówki na 1 h. 2. Po tym czasie dzielimy je na pół i wałkujemy dość cienko na stolnicy podsypując je co jakiś czas mąka

Gotowanie...to proste !
50 tygodni - Jabłkowe crumble z migdałami i płatkami owsianymi 137

jest to jedno z lepszych crumble jakie jadłam, a crumble obok sernika to moja wielka miłość i słabość. W końcu crumble to esencja wszystkiego, co w cieście najlepsze, czyli owoców i kruszonki. W wypadku tego przepisu kruszonka jest chrupka i wyśmienita, jabłka natomiast są delikatne i leciutko skarmelizowane. Idealny sposób na dopełnienie leniwego, niedzielnego popołudnia, gdy za oknem świeci wczesnowiosenne

Przepysznik - BLW i nie tylko
Szarlotka po raz drugi 150

prawie upieczone. Z białek I reszty cukru ubić pianę. Jabłka wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem. Na wierzch wyłożyć pianę z białek I zetrzeć na tarce trochę ciasta  tak jakby miała powstać kruszonka. Piec jeszcze ok 25minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
DROŻDŻÓWKA MOJEJ MAMY - NAJLEPSZA. DZIŚ Z JAGODAMI. 190

wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość (od 45 minut do 1h).  Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Na ciasto wyłożyć owoce. Posypać wierzch kruszonką, a kruszonkę delikatnie cukrem wanilinowym. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20 min. Piec ok.40 minut. w temp.175st

Walijskie Pichcenie
Placek z maślanki ze śliwkami 201

maślanki 3/4 szkl oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie:  Trzy pierwsze składniki miksujemy do połączenia, dodajemy resztę składników i mieszamy i wylewamy na blaszkę, na ciasto wykładamy owoce i posypujemy kruszonka. Pieczemy około 50 minut w rozgrzanym piekarniku. Polecam ;) Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Babeczki z jagodami i kruszonką 162

Wszystko wymieszać. Jeżeli mamy świeże jagody dosypujemy do ciasta i lekko mieszamy. (Można użyć jagód ze słoika, należy nałożyć je łyżeczką na ciasto w foremce). Napełniać ciastem  ok. ¾  foremki i posypać kruszonką. Piec ok. 20 - 25 minut w temp. ok. 200 st. C. Kruszonka: - 1/3 szkl. cukru - 1/4 kostki masła - 1/2 szkl. mąki Wszystkie składniki wymieszać razem , rozcierając

The Sweet Damsel
Śliwki Węgerki z kruszonką i lodami 104

zrobieniu ciasta drożdżowego została mi końcówka kruszonki, przystąpiłam do kolejnego eksperymentu.Oj udał się i o bardzo.Ostrzegam uzależnia. Składniki: 70 gram mąki 50 gram cukru 1 łyżeczkę olejku migdałowego 50 gram masła 1 żółtko lody czekoladowe  śliwki  Sposób przygotowania: Śliwki umyć,przekroić na pół i wyjąć pestki.Ułożyć w foremce. Kruszonkę przygotowujemy z mąki,cukru,olejku migdałowego,masła

Wielki apetyt
2 rok blogowania za mną :) 148

nadziewany łososiem (cannelloni ) LUTY Oponki serowe mojej babci Ani MARZEC Pikantny Gulasz Węgierski KWIECIEŃ Chałka z kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC  Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy LISTOPAD Pieczona

MarciochaKucharzy
Ciasto piaskowe z truskawkami z dodatkiem ajerkoniaku 161

połączymy składniki wlewamy ajerkoniak. Ciasto najlepiej wymieszać mikserem, ale nie jest to konieczność :) Ciasto przekładamy do blaszki i na to układamy truskawki lekko wciskając truskaweczki w ciasto. Na samym końcu posypujemy kruszonką (ok. 2/3 szklanki mąki, 5 łyżek cukru i masła razem połączyć). Piec około 45min

Amatorka kuchenna
Ciasto drożdżowe przekładane kakao wg Babci Mieci 235

częścią do środka. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na około 15 min. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy od 50 do 60 min. Ciasto przed pieczeniem można posypać kruszonką lub już po upieczeniu polać roztopioną czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Miksturownik