ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:149/324)

Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i kruszonką 169

Kiedy przeczytacie, że do ciasta dodałam brzoskwinie z puszki w samym środku sezonu na cudne, kolorowe i soczyste owoce, pomyślicie, że to jakiś żart. Tłumaczę (się

bistro mama
BUDYNIOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 370

Nawet po powrocie z „Bitwy na Smaki” nie dałam odpocząć piekarnikowi!Ciasto powstało zupełnie spontanicznie … można powiedzieć , że przy sprzątaniu lodówki ;)A , że

Ostra na Słodko
sernik bardzo smaczny bez ubitej piany kokosowo-cytrynowy na kruszonkowym spodzie... 169

minuty twaróg półtłusty, jogurt bałkański zmiksować w rozdrabniaczu i dodać do misy robota, wsypać budyń waniliowy i mieszać z 1 minutę SPÓD KRUSZONKOWY:miękkie masło - ciasto na spód kruszonkowy mikserem utrzeć na drobną kruszonkę, tortownica 24cm wysmarowana masłem, posypana tartą bułką wsypać kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać w blaszce na ciasto wlać masę serową i piec około 55 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto drożdżowe 164

smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia przed włożeniem ciasta. Na środku ciasta robimy podłużne nacięcie. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.  Wierzch ciasta drożdżowego można posypać kruszonką, polać lukrem lub po prostu cukrem pudrem

prawdziwe jedzenie
Muffinki dyniowo-jabłkowe z kruszonką 150

zabierzcie na spacer jako przekąskę. Jabłka i dynia doskonale się wspólnie komponują, przyprawa do dań z dyni podkreśla ich smak, dodając lekkiej pikanterii. Babeczki są wilgotne, a kruszonka tradycyjnie występująca na ciastach drożdżowych dodaje im chrupkości. Ciasto również można upiec w podłużnej keksowej foremce, sprawdzałam :-).Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Drożdżówki z dżemem malinowym i kruszonką 137

lepiej .. 50 dkg mąki pszennej  40 g świeżych drożdży  250 ml letniego mleka  80 g rozpuszczonej margaryny  70 g  cukru  1 jajko  Kruszonka: 10 dkg mąki  7 dkg  cukru  1 cukier waniliowy 65 g rozpuszczonej margaryny 25 g  tartych migdałów BackMit dodatkowo  dżem malinowy Mąkę wsypać(...)mniejsze serca. Składać po dwa serca [ jedno całe i jedno wycięte] smarując brzeg roztrzepanym żółtkiem.W wyciętym środku włożyć dżem , posypać kruszonką.Wycięte małe serduszka można posypać kruszonką i upiec lub zagnieść ciasto ponownie i wykrawać serca.Piec w uprzednio nagrzanym do 170° piekarniku ok.35 minut

Moje domowe kucharzenie
PLACEK DROŻDŻOWY 296

jeszcze stygnie, a mojej Mamy już sfotografowane i opublikowane na moim blogu :). Według Mamy ciasto wyszło OK, choć jadła lepsze. Jeżeli lubicie drożdżowce z owocami i kruszonką, przed pieczeniem wystarczy posypać nimi ciastoCiasto drożdżowe od zawsze kojarzy się w mojej rodzinie z Wielkanocą, więc ten o to wpis traktuję, jako moją pierwszą świąteczną propozycję :).  CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 344

chyba za sprawa brzoskwiń. Przyznaję się od razu, że poczyniłam pewne zmiany: użyłam serka z wiaderka i dodałam jedno jajko więcej do masy. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki( u mnie semolina) 250 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 4 żółtka 1 jajko

Mia Cucina Sofieta
Muffiny z truskawkami 135

łyżki mąki 2 łyżki cukru Dodatkowo: kilka truskawek (ok. 1-2 do jednej muffinki) lub innych owoców (np. malin, borówek) Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą widelcem w dużej misce do momentu połączenia się składników. Składniki kruszonki zagnieść ze sobą ręką (do połączenia) i wstawić na chwilę do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200°C. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi(...)foremkami. Z przepisu wychodzi 8 średniej wielkości babeczek. Ciasto wylać do foremek. Na wierzchu ułożyć truskawki (lub inne owoce) i lekko docisnąć. Posypać kruszonką (pokruszyć ją ręką po wyjęciu z lodówki). Piec ok. 15 minut

Bullio
Muffiny z truskawkami 175

łyżki mąki 2 łyżki cukru Dodatkowo: kilka truskawek (ok. 1-2 do jednej muffinki) lub innych owoców (np. malin, borówek) Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą widelcem w dużej misce do momentu połączenia się składników. Składniki kruszonki zagnieść ze sobą ręką (do połączenia) i wstawić na chwilę do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200°C. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi(...)foremkami. Z przepisu wychodzi 8 średniej wielkości babeczek. Ciasto wylać do foremek. Na wierzchu ułożyć truskawki (lub inne owoce) i lekko docisnąć. Posypać kruszonką (pokruszyć ją ręką po wyjęciu z lodówki). Piec ok. 15 minut

Bullio
Kefirowe z rabarbarem i kruszonką z otrębów owsianych 346

mnie nadal rabarbarowo.Tym razem szybkie ciasto na kefirze z dodatkiem rabarbaru i pyszną pachnącą kruszonką z otrębów owsianych z dodatkiem cynamonu.Kruszonka jest obłędnie pyszna i z pewnością wykorzystam ją do innych wypieków. Składniki: 100 g margaryny 200 g mąki pszennej 130 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 150 ml kefiru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)kefir i zmiksować na jednolitą masę.Dodać rabarbar ,wymieszać delikatnie łyżką i wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 22 cm. Kruszonka:w miseczce zagnieść zimną margarynę z cukrem,otrębami i cynamonem.Rozkruszyć na cieście.Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec do suchego patyczka. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.Piec w 170 st około 50 min do suchego patyczka

Ala piecze i gotuje
STRUCLA OWOCOWA 161

mąki 3 jajka 3 dag drożdzy olejek waniliowy- 1 łyżka cukier waniliowy- opakowanie 2 łyzki cukru 1 szklanka mleka szczypta soli 1/4 kostki margaryny słoik marmolady- u mnie wieloowocowa kruszonka: 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru 2 łyżki margaryny ew.cukier puder do posypania 1 jajko do posmarowania strucli Wykonanie: Drożdze kruszymy, ucieramy zcukrem, dodajemy ciepłe mleko. Bierzemy ćwierć kila mąki(...)utarte z cukrami, dodajemy wyrosnięte odstawione wczesniej ciasto. Wyrabiamy dokładnie, odstwiamy do podwojenia objętości. Kiedy ciasto urośnie, rozwałkowujemy je na prostokąt. Smarujemy powidłami owocowymi. Posmarowane ciasto dokładnie zwijamyw roladę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy przygotowana kruszonką ( ucieramy margaryne z cukrem i mąką, kruszymy na ciasto ). Pieczemy 45-50 minut w 170 st. Dla pewnosci sprawdzamy stan upieczenia patyczkiem do szaszłyków (upieczone

Z Majeczką w kuchni
Drożdżówka jogurtowa z serem, jagodami i truskawkami. Drożdżowiec luksusowy. 178

Rozczyn: 30 g świeżych drożdży 100 g jogurtu naturalnego łyżka mąki łyżka cukru Składniki umieszczamy w naczyniu, mieszamy ze sobą i zostawiamy na 10 minut do poruszania.  Ciasto właściwe: 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 500 g mąki pszennej tortowej 100 g rozpuszczonego, przestudzonego masła pół szklanki cukru łyżka cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli Wszystkie składniki dokładamy(...)pomarańczy 3 łyżki cukru Biały ser miksujemy z jajkiem, skórką pomarańczową i cukrem na gładką masę. Owoce myjemy. Truskawki kroimy na połówki. Układamy na ciasto najpierw owoce, następnie przykrywamy warstwą sera.  Kruszonka: 100 g masła 100 g mąki pszennej 100 g cukru Zagniatamy i posypujemy ciasto na wierzchu.  Drożdżówkę wstawiamy do piekarnika na 50 minut - musi nabrać złotego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Drożdżowy placek z rabarbarem i kruszonką 148

rabarbarem i chrupiącą kruszonką skusi się każdy, dlatego warto upiec go na dużej blaszce. Bardzo podzielne, a nadmiary idealnie nadają się do zamrożenia. Część mąki w kruszonce zastąpiłam mielonymi migdałami, ale smak kruszonki możesz modyfikować wg własnych upodobań smakowych. Idealne będą mielone, podprażone orzechy laskowe lub w zdrowszej wersji zmielone płatki owsiane. Składniki na ciasto (na blaszkę 36x45(...)podwojenia objętości rabarbar obrać i pokroić w 3 cm kawałki wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść i rozwałkować na wielkość blaszki do pieczenia. Najlepiej zrobić to na papierze do pieczenia. Papier z rozwałkowanym ciastem przenieść na blaszkę. Równomiernie na cieście rozsypać rabarbar i maliny, lekko docisnąć ręką. Na wierzchu rozkruszyć kruszonkę piec w 190`C 30-35 minut do lekkiego zrumienia kruszonki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania