ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:102/1282)

Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 175

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego  od firmy Skworcu  . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z  Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata .   Zapraszam :) Składniki : 4 jajka(...)ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 35/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , następnie ciągle mieszając dodawać śmietanę fix. Krem przełożyć na zimne ciasto . Na wierzch ze trzeć czekoladę  . Odstawić na kilka godzin do lodówki Ude korow ać marcepanowymi marchewkami . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Bananowa chmurka 326

Odłożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół. Ananasy pokroić na cząstki. Banany wyłożyć na kruche ciasto, a na nie ananasy.  Gęstniejącą galaretkę wyłożyć na owoce, wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone zimnego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć(...)odwrócić do góry dnem, położyć papier, bezę rozsmarować na papierze. Pieczemy w 140 stopniach przez ok 60 minut. Beza powinna być chrupka, lekko popękana. Wystudzić. Zimną beze przekładamy na krem. Ciasto przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Przepisy na Wielkanoc 324

moich przepisów Wielkanocnych! Zebrałem tu najlepsze przepisy z blogu, myślę, że znajdziecie tu jakiś przepisik, który wkrótce zawita na Waszym stole Wielkanocnym :) Najlepsze przepisy na Wielkanoc: Ciasta: Babka na białkach Miodownik z kremem budyniowym Wielkanocna baba(...)drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki

Kuchnia Łukasza
Tarta śliwkowa z kremem 198

nadają się do wszelkich deserów. U mnie dzisiaj w roli głównej żółte śliwki. Duże, słodkie i  soczyste. Tarta z nimi jest naprawdę dobra. TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM Składniki: (forma 23cm) ciasto : 220 g mąki, 2 łyżki cukru pudru, 140g zimnego masła, 1 żółtko 2 łyżki wody krem:  260 ml mleka, 190 ml ajerkoniaku,  4 żółtka(...)ucieramy z cukrem, dodajemy obydwie mąki i odrobinę mleka z ajerkoniakiem, mieszamy aby nie było grudek, a potem przelewamy do reszty mleka z ajerkoniakiem. Gotujemy aż zgęstnieje, gorący krem wylewamy na ciasto. Odstawiamy aż krem ostygnie. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki śliwki, które glazurujemy podgrzanym dżemem

Bon appetit mon amie
Tort mega cytrynowy 231

Urodzinowy wypiek. Polecam! Tortownica 24 cm Biszkopt: 6 jaj ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru ze skórką cytrynową ¾ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem cytrynowy: 2 cytryny (małe) 15 dag cukru 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 25 dag serka mascarpone ½ litra śmietany kremówki 30%  Poncz: ¾ szklanki przegotowanej wody 1 czubata łyżka cukru pudru(...)boków niczym nie natłuszczać, piec 30 minut w temp 180*c. Wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu, całkiem zimny  przekroić wzdłuż dwa razy tak aby otrzymać 3 krążki ciasta. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone połączyć ze sobą zmiksować na gęsty krem, dodać pod koniec zimny prosto z lodówki  kisiel cytrynowy, krótko razem zmiksować, tylko do połączenia. Składniki

Wanilia i Kardamon
Słodkie maleństwa na jeden kęs 192

mnie w Dobrych radach, wydanie specjalne , nr 2/1009. Ciasto przygotowałam jak w przepisie, ale do masy zamiast galaretki cytrynowej dałam truskawkową, która nadała jej uroczo różowy odcień, i od siebie dodałam dżem. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę - ciasteczka dosłownie rozpływały się w ustach, słodki krem i lekko kwaskowy dżem cudownie ze sobą współgrały. Ogromna porcja zniknęła(...)kuchni w celu przetworzenia rabarbaru. Bo, moi drodzy, kupiłam rabarbar! I to nie byle jaki, ale jędrny i zgrabny, w pełni sił. Nie mogłam się oprzeć...  Dżem, krem, ciasto, deser...? Zdecydowanie trzeba się głębiej zastanowić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z malinami i kremem mascarpone 146

Wczoraj na zakupach natknęłam się na piękne maliny i oczywiście od razu zakiełkowała we mnie myśl o pysznej tarcie z malinami i kremem z serka mascarpone. Składniki (na formę o średnicy 23 cm): ciasto: 120 g masła, 1 łyżka oleju, 4 łyżki wody, 1 porządna łyżka cukru, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem 250 g serka mascarpone(...)ciasta. W międzyczasie zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone, chwilę ubijać razem na wolnych obrotach, aż składniki połączą się w delikatny, puszysty krem. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem, wierzch udekorować malinami. Efekt wizualny i smakowy bardzo zadowalający. Smacznego

Moja kraina smaków
Mleczne ciasto z czekoladą i biszkoptami 7397

Kakaowy biszkopt przełożony kremem czekoladowym i biszkoptami. Bardzo smaczne ciasto warstwowe z wyraźnie wyczuwalnym mlekiem w proszku. Jeżeli ktoś lubi ten smak tak jak ja, to bardzo polecam ;) BISZKOPT KAKAOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki wody 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli(...)pierwszy blat biszkoptu. Okrągłe biszkopty zamaczać w soku porzeczkowym i układać jeden przy drugim na kremie. Na biszkoptach rozsmarować jasny krem czekoladowy, który przygotowujemy w taki sam sposób co ciemny. Zmienia się jedynie rodzaj czekolady. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową, rozpuszczając czekoladę i śmietankę nad kąpielą wodną. Kiedy ciasto stężeje, można pokroić na kawałki. Udanych wypieków

https:KKuchniaMniam
Truskawkowy tort z białą czekoladą 206

pieczemy w 160*C przez ok. 40 minut (do tzw. Suchego patyczka). Zaraz po upieczeniu wyjmujemy ciasto i z blaszką zrzucamy na podłogę (z wysokości około 50 cm). Wstawiamy do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu dzielimy na dwa blaty. Krem o smaku białej czekolady: Śmietankę przelewamy do garnka. Delikatnie podgrzewamy. Dodajemy połamaną drobno białą czekoladę. Wszystko delikatnie(...)jeden blat ciasta. Nasączamy go likierem. Po całości rozkładamy pokrojone na połówki truskawki. Przykrywamy je połową kremu. Dociskamy drugim biszkoptem. Równomiernie rozsmarowujemy resztę kremu oraz układamy resztę pokrojonych truskawek. Całość zalewamy galaretką (przestudzoną i delikatnie stężałą). Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
tort orzechowy z wiśniami 701

blaty.  Wiśnie: galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć dodać wiśnie (mrożonych nie rozmrażać ale dodać tuż przed wykładaniem na ciasto, bo galaretka ekspresowo stężeje). Krem czekoladowy: czekoladę połamać i wrzucić do miski. Wlać 2-3 łyżki kremówki, ustawić miskę nad garnkiem z wrzątkiem (ale tak, żeby nie była zamoczona) i mieszając rozpuścić(...)pudrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, przestudzić i dodać do śmietany.  Na paterze położyć jeden blat ciasta. Zapiąć wokół niego rant. Na ciasto wyłożyć połowę wiśni i kremu śmietankowego. Położyć ciasto a na nie połowę kremu czekoladowego. Kolejne warstwy przygotować tak samo.  Czekoladę połamać, zalać kremówką i rozpuścić nad parą. Polać tort, posypać orzechami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto walentynkowe serduszko 107

ciasto i wyrównujemy *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 20 minut – do suchego patyczka *** *** Po wyjęciu z piekarnika odwracamy biszkopt i odrywamy od niego papier. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia (można użyć ten sam który zdjęliśmy z biszkoptu) i wkładamy ciepły biszkopt tak jak na zdjęciu poniżej. Jeżeli po bokach ciasto wystaje(...)powinna mieć temperaturę ciała) dodajemy łyżkę ubitej masy śmietanowej, mieszamy, a następnie dodajemy całość do kremu i szybko miksujemy do uzyskania jednolitej masy *** *** Na biszkopt wykładamy 1/3 część kremu *** *** Na kremie wykładamy serduszka z galaretki – szpicem do góry *** *** Pozostałą przestrzeń wypełniamy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia *** *** Po tym czasie roladę delikatnie wyjmujemy

Blog z Apetytem
ciasto orzechowiec 987

Pyszne, warstwowe ciasto na każdą okazję. Orzechowe blaty przełożone kremem budyniowym zwieńczone chrupiącymi orzechami w karmelu. Ciasto pozornie pracochłonne ale tak naprawdę przygotowanie orzechowca nie sprawi Wam kłopotu. Ciasto warto przygotować dzień lub nawet dwa przed planowanym podaniem, aby dobrze zmiękło. I choć trudno wytrzymać, to jednak warto poczekać, aż nabierze pełni smaku. składniki: 500  g mąki pszennej(...)Wstawiłam do gorącego piekarnika i piekłam 12 minut w temperaturze 180 stopni. W tej samej formie i w taki sam sposób upiekłam drugą część ciasta ale na wierzch surowego ciasta wyłożyłam orzechy w karmelu.    W garnku zagotowałam 2 szklanki mleka z cukrem. Gdy zaczęło wrzeć dodałam budynie rozmieszane z resztą mleka. Intensywnie mieszałam, by nie powstały grudki. Gotowałam

babka w formie
Mini tarty z kremem patisierre i truskawkami 161

/uploads\/2020\/06\/mini-tartaletka-480x270.jpg"],"description":"Tartaletki z kremem patissiere i \u015bwie\u017cymi truskawkami. Miniaturowe tarty zachwyc\u0105 ka\u017cdego mi\u0142o\u015bnika truskawek. S\u0105 niesamowicie smaczne.","keywords":["krem patissiere","kruche ciasto","tarta","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-06-06T13:10:36+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Ciasta"],"recipeCuisine":["Angielska"],"recipeYield(...)direction-step-159144476140717316","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/truskawkowe-tarty-750x563.jpg"}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Mini tartaletki ze świeżymi truskawkami i kremem 5 od 1 osoby Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasta Kuchnia: Angielska Trudność: Średnie Porcje 12 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 215 kcal Tartaletki z kremem patissiere i świeżymi truskawkami. Miniaturowe tarty zachwycą

ProstePesto.pl
Proste ciasto kokosowe. Z jabłkami i żurawiną 183

godzinę, świat nadal spowijają ciemności przez większość doby. Absolutny brak motywacji do jakichkolwiek działań. Praca to zupełnie inna sprawa. Uwielbiam tam jeździć, spędzać dni na temperowaniu czekolady, robieniu ciast z kremem i - ostatnio - festelavnsboller (czyli bułeczek z ciasta duńskiego z kremem i bitą śmietaną, pieczonych właśnie w okresie karnawału). Nawet wałkowanie metrów kruchego ciasta nie sprawia mi już problemów

Pożeraczka, czyli raz adobrze