ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:96/1282)

601. Zapieczone naleśniki i trochę wywodów. 164

się bili xd) był domowy chleb z żurawiną, sałatki, jajka, dużoo jajek, dużo rzeczy było, ciasta też były, był sernik zebra, mazurek z sosem tofii i daktylami, było ciasto z kremem kajmakowym, były muffinki "kurczaczki", była babka marmurkowa i ciasta od cioci, tak na marginesie to pierwszy raz w swoim życiu jadłam blok czekoladowy i powiem, że się(...)aparatem. Praktycznie go nie wyjęłam. Byłam tylko ja i osoby na których mi zależy, którzy mnie znają mniej czy więcej. Na śniadanie wyjadałam pasztet z deski i wyjadałam krem z ciasta. Bez upamiętniania, bez zdjęć, tak po prostu. Nie wiem, co zrobić z tym miejscem. Z jednej strony lubię je, lubię dzielić się z wami pomysłami, czerpać od was inspiracje

More food, love and dreams
Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 136

pieczemy w 180⁰C do suchego patyczka, ok 40 minut. W trakcie możemy przykryć wierzch folią aluminiową. Gotowe wykładamy z formy i studzimy. Ścinamy wierzch- posłuży do dekoracji ciasta. Krem brzoskwiniowy: Brzoskwinie z puszki przekładamy do rondla z grubym dnem. Dolewamy ½ szklanki syropu z brzoskwiń i miksujemy wszystko na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu, a gdy zacznie wrzeć wyłączamy(...)obie galaretki w proszku. Mieszamy do rozpuszczenia i pozostawiamy do przestudzenia. Następnie miksujemy z serkami homogenizowanymi. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- połowa tężejącego kremu- biszkopt szpinakowy- reszta kremu- pokruszony (np. za pomocą rozdrabniacza) biszkopt szpinakowy. Na cieście układamy osuszone połówki brzoskwiń i rozpuszczoną czekoladą, za pomocą cieniutkiej końcówki robimy paseczki pszczole oraz buzię i oczy. Nacinamy nożykiem na górze brzoskwini i wpychamy

Kuchnia w czekoladzie
Cytrynowy miodownik z kaszą manną (Stefanka) 195

święta, czyli takie, które spokojnie mogłam przygotować parę dni wcześniej. Piernik i miodownik są smaczne nawet po tygodniu. Miodownik zrobiłam z kremem na kaszy mannie. Tak jak, robiła moja mama gdy byłam jeszcze dzieckiem. Inna nazwa tego ciasta to ponoć Stefanka. Ale u mnie w domu ciasto te nazywamy zwyczajnie - ciastem miodowym :) Składniki na ciasto (3 płaty): 3 szklanki(...)ognia i wsypujemy kaszę mannę, energicznie mieszając. Dodajemy sok z cytryny. Gotujemy chwilkę aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem dzielimy na 3 części. Finał: Upieczone placki przekładamy kremem. Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy np.  polewą czekoladową. Albo tak jak ja posypać czarnym sezamem.  Ciasto jest dobre po 3 dniach aż skruszeje, a po tygodniu nadal

Bon Appetit Małgorzaty
Torcik alpejski z ajerkoniakiem 108

Moja propozycja deseru na rodzinne/towarzyskie spotkanie - torcik alpejski z ajerkoniakiem. Delikatny biszkopt, krem na bazie mascarpone z ajerkoniakiem i chrupiącymi bezami, zwieńczony bezami i owocami. Jeśli lubicie ciasta z kremem, to ciasto jest dla Was. Spróbujcie koniecznie! Podaję przepis w dwóch wersjach błyskawicznej (wykonanie zajmuje 10-15 minut) i tradycyjnej na bazie domowego biszkopta, z domowymi bezami i ajerkoniakiem(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem (wg TEGO przepisu) : 500 g mascarpone 125 ml ajerkoniaku (mój TEN )* Beza (lub 20-30 dag bez gotowych) : 2/3 szklanki białek 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Dodatki:  drobne owoce lub owoce w soku własnym na wierzch ciasta (u mnie aronia w rumie

Rodzinka w kuchni
Ekspresowe przepisy na wystrzałowego Sylwestra – pobierz PDF z przepisami :) 270

KURCZAKIEM, PESTO, RUKOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na: QUICHE Z GRUSZKĄ, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I CAMEMBERTEM, POSYPANE RUKOLĄ przepis na: SANGRIĘ, CZYLI OWOCOWE ORZEŹWIENIE przepis na: BŁYSKAWICZNE CIASTO Z POMARAŃCZAMI I KREMEM CZEKOLADOWO-MIĘTOWYM POBIERZ PDF przepisy-na-wystrzalowego-sylwestra-by-eat-me-fit-me A może skusisz się na BŁYSKAWICZNE CIASTO Z POMARAŃCZAMI I KREMEM CZEKOLADOWO-MIĘTOWYM? Wykonanie Ciasto francuskie(...)obrać i pokroić na plastry. Możesz też (jeśli masz trochę czasu) sparzyć je wrzątkiem i zetrzeć z nich skórkę (wysuszona z pewnością przyda Ci w kuchni). Na wystudzone ciasto wyłóż wystudzony krem i ułóż pomarańcze według własnej inwencji. Udekoruj listkami/gałązkami mięty. Jeśli czekasz na gości to wstaw je do lodówki, jeśli goście czekają na ciasto – po prostu podaj

Eat me! Fit me!
sezamowiec 157

sezamu 150 g masła 6 łyżek miodu 1/3 szklanki cukru na krem: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (po 40 g) 2 łyżki cukru 200 g masła dodatkowo: 300 g gęstych powideł śliwkowych Mąkę przesiać, posiekać z masłem. Dodać jajka, cukier i sodę rozrobioną w mleku. Zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Każdą z nich cienko rozwałkować(...)następnie ucierając dodawać po trochę budyniu. Gotową masę podzielić na połowę.  W blaszce wyścielonej papierem lub folią ułożyć jeden blat ciasta z sezamem. Rozsmarować na nim połowę kremu, przykryć ciastem bez sezamu. Posmarować powidłami a na nich delikatnie rozłożyć resztę kremu. Przykryć ostatnim ciastem. Wstawić na kilka godzin do lodówki, do schłodzenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piernikowa pysznotka z kremem czekoladowym 952

Kruche, aromatyczne ciasto upieczone z powidłami śliwkowymi i orzechami. Między nimi delikatny i lekki krem czekoladowy, który chociaż jest budyniowy, to nie ma w nim ani grama masła. Wierzch wieńczy słodka beza, na której pojawiły się złote krople rosy. Ciasto warto przygotować co najmniej dzień wcześniej, wtedy skruszeje. CIASTO KRUCHE: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki(...)odstawić do wystudzenia. Należy kontrolować budyń, aby przestygł, ale całkiem nie stężał. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Budyń rozmiksować i porcjami łączyć z kremówką. Gotowy krem natychmiast wyłożyć na upieczone ciasto, równomiernie rozsmarować i przykryć ciastem z bezą. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce. Smacznego :) Przy pieczeniu ciasta przyda się forma i rękawica kuchenna #Ambition. Akcesoria można znaleźć

https:KKuchniaMniam
Wuzetka 160

nich mówi, że nazwa ciastka wzięła się od warszawskiej trasy W-Z, czyli wschód-zachód. Druga głosi, że jest to "wypiek z kremem" - "WZK". Jaka jest prawda? Nie mam zielonego pojęcia - wiem natomiast, że ciasto jest przepyszne :)   Składniki: Ciasto: 100 g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki dżemu - ja dodałam konfitury poziomkowej(...)białą masę. Na przemian dodawać po łyżce zsiadłego mleka i śmietany. Jeśli krem się zwarzy miksować jeszcze około 10 minut. Jeśli to nie pomoże - po prostu wyłożyć krem na ciasto - po nocy w lodówce krem będzie zwarty i cudowny. Krem wyłożyć na blat ciasta i przykryć drugim. Polewa czekoladowa: Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto truskawkowe ~ wersja zimowa 364

nasączeniem ciasta :-) Jeszcze jedna uwaga. U mnie ciasto jest bardzo wysokie z powodu bardzo małej formy o wymiarach 25x25. Lepsza byłaby forma 25x30, a nawet może być nieco większa. SKŁADNIKI NA BISZKOPT 6 jajek 170 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g mąki tortowej 3 łyżki wody  NA KREM TRUSKAWKOWY I POLEWĘ 1 kg mrożonych truskawek(...)Wyłączyć palnik i mieszając dodać galaretki. Tężejącą masą polać górę ciasta. Dobra rada: Jeżeli używacie świeżych truskawek, to warto pokroić kilka lub kilkanaście w małe kawałki i wmieszać w krem. Ciasto będzie jeszcze pyszniejsze ;-) Tradycyjnie kilka zdjęć zrobionych w trakcie robienia ciasta

Passions hobbies life
Bananowy Krem do ciasta / Banana cream cake 279

Krem o smaku banana świetnie komponuje się z czekoladowym ciastem biszkoptowym, czy to w przekładanym, czy w roladzie. Do zrobienia kremu potrzebujesz - 1/2 litra mleka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 200 g masła - 2 cukry waniliowe - żółtko jajka - 3 dojrzałe banany i odrobinę soku z cytryny. Do miseczki wlej pół szklanki zimnego mleka

Pasje Jolki
Nie tylko od święta 156

czekoladowej. Odstawić. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, założyć obręcz tortownicy. Posmarować połową dżemu, a następnie połową kremu. Przykryć drugim blatem, posmarować pozostałym dżemem, a następnie kremem. Na wierzchu ułożyć ostatni blat ciasta, delikatnie dociskając.  Schłodzić w lodówce przynajmniej przez 1 godzinę.  W tym czasie przygotować krem maślany. Białka i cukier podgrzewać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając(...)większej miski, ubijać, aż beza całkowicie wystygnie - około 10 minut. Dodawać po małym kawałeczku masła, miksując na najniższych  obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Ciasto posmarować kremem maślanym. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Udekorować marcepanem, cukrowymi perełkami i złotymi literkami. Smacznego! A tymczasem pora się zbierać; jeśli nic się nie wydarzy, czeka mnie naprawdę ekscytujący

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przepis na Ciasto Familijne 111

zachwyceni jego smakiem. Wypiek ten to nasz osobisty faworyt pośród przekładanych i warstwowych ciast. Robi się je naprawdę szybko, a smakuje rewelacyjnie. Jeśli lubicie wafelki familijne, z pewnością to ciasto zachwyci Wasze podniebienia. To właśnie od ich nazwy pochodzi nazwa ciasta. Połączenie wafelków z pysznym kremem z dodatkiem nutelli, masła orzechowego i serka daje naprawdę zachwycający efekt smakowy. Myślę(...)ciasto familijne z pewnością zachęci wiele z Was do wypróbowania tego przepisu, ponieważ naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO FAMILIJNE Składniki na biszkopt 5 jajek 100 g cukru 60 g mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem z wafelkami 150 g wafelków czekoladowych 3/4 szklanki mleka 300 g serka homogenizowanego, 10 łyżek mleka w proszku

Przepiski.pl
Pyszny Michałek 232

działa kojąco (tak ptasiory bladym świtem już urządzają sobie trele uwierzcie mi na słowo). Dodatkowo dostałam bardzo wiosenną przesyłkę pełną czekolad Terravita, która natchnęła mnie do upieczenia tego ciasta z śmietankowym kremem wzbogaconym o popularne cukierki, dżemem z porzeczki i polewą z mlecznej czekolady dodatkowo posypaną orzeszkami ziemnymi. Mówię Wam pychota. Biszkopt: 5 jaj  szklanka cukru szklanka mąki pszennej(...)starte na tarce cukierki. Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół, smarujemy dżemem i wykładamy krem. Przykrywamy drugą połową biszkoptu. Polewa: tabliczka czekolady mlecznej (u mnie Terravita) 3-4 łyżki mleka orzeszki ziemne bez soli Czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią ciasto i posypujemy drobno posiekanymi orzeszkami. Chłodzimy ok 2h w lodówce. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Kruche rurki z kremem 143

mąki 25 dag margaryny 25 dag kwaśnej gęstej śmietany 18% szczypta soli brązowy cukier trzcinowy do obtaczania Składniki na krem:1 l śmietany kremówki 3 łyżki cukru 3 Śmietan-Fix-yZ mąki, margaryny, kwaśnej śmietany i soli szybko zagnieść ciasto. Następnie owinąć je w folię i dobrze schłodzić w lodówce. Wyjąć, i podsypując mąką - rozwałkować, bardzo cienki placek, o grubości(...)foremki do pieczenia rurek, posmarować je masłem, i nawijać na nie paski ciasta, zaczynając od węższej strony (fot.1). Tak przygotowane rurki obtoczyć w cukrze trzcinowym i układać na wyłożonej papierem blaszce (fot.2-3).Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC na jasnozłoty kolor. Wystudzić. Teraz należy przygotować krem. Śmietanę przelać do wysokiego naczynia i ubijać na sztywno. Przed końcem ubijania dodać

Świat Ciasta