ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:103/1282)

Lemon Curd – Krem Cytrynowy 168

kwaśny, orzeźwiający, absolutnie najlepszy krem jaki można sobie wyobrazić. Krem cytrynowy możecie śmiało wyjadać prosto ze słoiczka, zamaczać w nim kruche ciasteczka, biszkopty lub używać jako dodatek do ciast, kremów, deserów. Poezja. Składniki: 4 jajka 1 żółtko 3 cytryny (skórka starta z 2, sok wyciśnięty z 3) 140 g masła 250 g cukru Masło rozpuszczamy. W międzyczasie mieszamy razem wszystkie

Made By Mom And Son
Sernikowa składanka 208

cały czas miksując, dodawać po łyżce cukru. Pianę przełożyć do masy serowej, delikatnie wymieszać. Masę serową wykładać łyżką na ciasto. Blachę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika, piec przez ok. 50 minut w 180 stop, ostudzić. Krem budyniowy: Do garnka wlać 1,5 szkl mleka, dodać masło, zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budynie z mąką ziemniaczaną wlać budyń(...)gotującego mleka, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania, zdjąć z ognia, lekko przestudzić. Ucierając masę budyniową dodawać po łyżce masy krówkowej, dokładnie utrzeć, podzielić na dwie części. Składanie ciasta: Jedną część kremu budyniowego wyłożyć na ciasto, przykryć warstwą herbatników, następnie frużelina porzeczkowa i warstwa herbatników. Ostatnia warstwa kremu budyniowego i herbatniki. Ciasto oblać polewą czekoladową, udekorować. (function

Kuchnia Danusi
Tort czekoladowy z cytrusami 165

tort ;)! Miał być mocno czekoladowy, z kremem i koniecznie z cytrusami! W końcu czekolada i cytrusy to połączenie idealne! Dziś przedstawiamy Wam pyszny tort - ciasto pieczone z dodatkiem startej skórki z pomarańczy, a do kremu dodaliśmy lekko kandyzowane plastry klementynki w syropie, którą dodatkowo wzbogaca aromat wanilii i woda z kwiatów pomarańczy! Jak smakuje tort? Jest bardzo bardzo czekoladowy(...)cztery blaty ciasta. Dolną warstwę wyłożyć na paterę, skropić syropem pozostałym z odsączenia klementynek oraz rozłożyć część z kremu śmietanowego z mascarpone i białą czekoladą. Na rozsmarowany krem wyłożyć następny blat ciasta, ponownie skropić syropem i wyłożyć kremem, tak samo postąpić z kolejną warstwą, kończąc na ułożeniu ostatniego blatu ciasta. Kiedy tort jest już złożony należy rozsmarować na nim krem

Plate of Joy
Oczy carycy 160

tego orzechy włoskie. Smażymy je do momentu aż cukier się z karmelizuje. Czas złożyć ciasto! Na pierwszy spód wykładamy około 1/3 kremu i rozprowadzamy go po całym cieście. Następnie układamy na kremie biszkopty nasączone w naparze z kawy. W szczeliny pomiędzy biszkoptami wlewamy tężejącą galaretkę, a następnie całość przykrywamy całość kolejną porcją kremu (1/3). Na sam koniec przykrywamy nasze ciasto(...)drugim spodem i smarujemy go pozostałym kremem. Na sam wierzch sypiemy z karmelizowane orzechy włoskie. Wstawiamy ciasto do lodówki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto buraczano-marchewkowe z kremem czekoladowym (Torta di carote e barbabietole con crema di cioccolato) 191

ciasto trochę inne niż dotychczas ;) Do jego przygotowania wykorzystałam moje ukochane warzywa, marchew i buraka, które nadały torcikowi wilgoci a w smaku s ą  prawie niewyczuwalne. Ciasto przełożyłam aksamitnym kremem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, śmietanki i masła, który wprost rozpływa si ę  w ustach z każdym kęsem . Smacznego!  SKŁADNIKI Ciasto(...)consistenza omogenea. Fatela raffreddare in frigorifero per circa 1 ora. Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na 2 blaty. Na pierwszym blacie rozsmarowujemy krem czekoladowy, przykrywamy go drugim blatem. Ciasto dekorujemy pozostałym kremem czekoladowym. ***** Una volta raffreddata, tagliate la torta in due strati.  Distribuite la crema su primo disco, chiudete con il secondo.  Decorate la torta con la crema rimasta

La grande e la piccola cuoca
38. Lody truskawkowe bez maszynki i śmietanki 177

wcześniej powinniśmy włożyć do lodówki mleczko kokosowe, w celu otrzymania kremu kokosowego. (Tworzy się on w górnej części puszki, a na dole pozostaje woda kokosowa. Warto dodawać ich do kremów, ciast, koktajli czy innych rzeczy, gdyż nadają ciekawych i intensywnych walorów smakowych.) Do malaksera wkładamy zamrożone już truskawki wraz z kremem kokosowym (w tym momencie można dosłodzić) i miksujemy

Be Fit Be Strong
Fale Dunaju 220

często w domu rodzinnym . Pasuje na co dzień jak i od święta . Prezentuje się na stole wspaniale, nie jest słodkie przez dodatek gruszek i wiśni z delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :) Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka wiśni(...)kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową. Polewa: 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki śmietanki  1 łyżka masła Na polewę , łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej

Różne smaki w kuchni
Miodownik z kremem budyniowym. 196

większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego.  Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu łyżeczka(...)warstwą powidła śliwkowego i nakładamy część kremu budyniowego, przykrywamy drugą częścią ciasta i tą czynność powtarzamy z każdym blatem ciasta.Ostatni blat układamy równą częścią do góry, a boki ciasta smarujemy pozostałym kremem.   W malakserze mielimy pozostałe skrawki ciasta i nimi dekorujemy boki ciasta.  W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy, podgrzewamy do połączenia się składników, lekko studzimy

Kuchnia Łukasza
Kakaowe ciasto z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . 400

Moje dzieciaczki przyszły ze szkoły i zachciało im się ciasta , cóż musiałam wymyślić coś na szybko :) Upiekłam kakaowy biszkopt z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . Do ciasta użyłam Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku  oraz Oleju kokosowego ze Skworcu . Ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerzyków :) Zapraszam :)  Składniki na ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki Tradycyjnej(...)blat ciasta posmarować połową dżemu wiśniowego . Na dżem wyłożyć większą część kremu . Na kremie ułożyć wiśnie  . Spód drugiego blatu posmarować odrobiną kremu i nałożyć na spodnie ciasto . Wierzch posmarować resztą kremu i zetrzeć na wierzch wafelka Grześka . Odstawić do lodówki na kilka godzin . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki sezamowe z czekoladowym kremem 168

niedzielny deser polecam babeczki sezamowe z czekoladowym kremem. Ostatnio mam cały czas ochotę na sezam. Bardzo lubię tahini, zawsze mam w lodówce. Przyrządzam z niego sosy, dodaję do ciast, kremów, a nawet do kawy. Dzisiaj upiekłam babeczki sezamowe z tahini. Pyszne, puszyste babeczki przeuroczo pachnące sezamem. Babeczki posmarowałam czekoladowym kremem. Zgadnijcie, czy dodałam do niego tahini? No pewnie! Czekolada

codojedzenia
Babka zebra 199

Pewnie już pisałam, że w mojej rodzinie nie przepada się za "suchymi" (bez kremów) ciastami. O babkę, chociaż superwilgotną, musiałam stoczyć poważny bój. No może nie tak poważny, w końcu to ja jestem domowym cukiernikiem ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Życie zamknięte w smaku
Ciasto z kulkami i kremową pianką 216

Dziś mam dla Was przepis na jedno z moich ulubionych ciast, które wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej. Kruchy spód połączony z delikatną kremową pianką i

Cynamonowe szczęście
Nutellamisu - tiramisu z nutellą 2550

Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy. W czekoladowym mleku maczamy biszkopty, a następnie wykładamy nimi dno formy do ciasta. Mleko zagęszczamy kolejnymi 6-cioma łyżkami nutelli i tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, jasny krem. Dodajemy serki mascarpone i dalej miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy(...)sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Przekładamy ją do kremu i delikatnie wszystko razem mieszamy. Połowę kremu nakładamy na biszkopty. Na krem nakładamy masę mleczno - czekoladową a na nią drugą część kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na 4-5 godzin (najlepiej na noc). Przed podaniem oprószyć kakao

Qchnia po prostu
Rolada truflowa z rodzynkami 208

położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem truflowy z rodzynkami: Cukierki pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę posiekać. Do garnuszka przelać śmietankę. Postawić na niedużym ogniu i mocno podgrzać(...)razem na wolnych obrotach miksera, do otrzymania gładkiego, sztywnego kremu ( ubijanie nie trwa długo, krem szybko gęstnieje ). Do gotowego kremu wmieszać rodzynki. Roladę rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Wyłożyć krem truflowy, rozsmarować na całej powierzchni. Zwinąć z powrotem w roladę. Włożyć do lodówki do schłodzenia, na około 1 godzinę. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać Śmietanę kremówkę umieścić

Opowieści z piekarnika
Ciasto rafaello na krakersach 446

Rafaello na krakersach... Warstwy lekko słonych krakersów. A pomiędzy nimi kokosowy krem budyniowo-maślany. Wierzch oprószony wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasto nie wymagające pieczenia. Zapraszam! Składniki: Krem kokosowy: 2 żółtka; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 3/4 szklanki białego cukru; 2 płaskie łyżki mąki pszennej; 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej; 500 ml mleka; 250 g miekkiego masła; 150 g wiórków kokosowych. Dodatkowo(...)najlepiej to na całą noc, aby krakersy miały czas nasiąknąć kremem. Masło w kremie można zastąpić margaryną. Smak kremu kokosowego można wzbogacić o kilka kropel olejku migdałowego. Krem w cieście jest bardzo słodki, więc można śmiało zmniejszyć ilość cukru. Ciasto, z uwagi na dodatek masła do kremu, jest dość ciężkie. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska