Leśne kopczyki czyli babeczki z kremem i owocami Urocze i przepyszne babeczki ze znanego ciasta szpinakowego, bez dodatku sztucznych barwników. Jeśli jeszcze nie próbowaliście ciasta z dodatkiem szpinaku, uwierzcie mi na słowo, jest rewelacyjne, a szpinak jest zupełnie niewyczuwalny, więc nawet jak za nim nie przepadacie babeczki z pewnością Wam zasmakują. Polecam! Z podanych składników wyszło mi 15 sztuk babeczek(...)sztywno. Następnie ciągle miksując dodajemy cienkim strumieniem zimną galaretkę *** *** W wydrążonych babeczkach układamy pokrojone banany i maliny *** *** Na wierzchu układamy z „czubkiem” warstwę kremu *** *** Całość obsypujemy z wierzchu pokruszonym ciastem, lekko dociskamy *** *** Dodatkowo możemy babeczki ozdobić kawałkami malin. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA
Blog z Apetytemulubiony składnik, którym jest… mocne espresso. Tak idealnie wzmacnia czekoladowy smak, że nie zapomnijcie o nim, a dodatek orzechów włoskich nadaje tradycyjny świąteczny smak. Ciasto przełożone musem z persymony i pokryte cytrynowym kremem z mascarpone. Spróbujcie, bo wygląda i smakuje bajecznie. 2. Ciasteczka korzenne z karmelem Nie mogło zabraknąć w tym zestawieniu oczywiście pięknych chrupiących ciasteczek korzennych z karmelem(...)smakuje jak lody czekoladowe, a wszystko pokryte bitą śmietaną i czekoladą. Ogólnie bardzo prosty sernik, który nie ma prawa opaść, bo ser nie ląduje w piekarniku. 8. Ciasto marchewkowe z kremem waniliowym Wilgotne korzenne ciasto z marchewką, przełożone waniliowym kremem twarogowym. Proste, pyszne i idealnie świąteczne. 9. Ciasto Blondie z białą czekoladą i cynamonem Mniej tradycyjna odsłona świąt to blondie
Słodkie GotowanieKruche ciasto z kremem i truskawkami Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa/ksylitol Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) agawa Truskawki Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy(...)kaszy dodałam mleko kokosowe i agawę. Wszystkie składniki za pomocą blendera zmiksowałam na gładką masę. Truskawki pokroiłam w plasterki. Krem wyłożyłam na upieczony i wystudzony spód, na krem wyłożyłam truskawki i ciasto gotowe
nietadietarozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Gdy galaretka cytrynowa zacznie delikatnie tężeć, ubić śmietankę. Cały czas mieszając mikserem, wlać lekko tężejącą galaretkę ( patrz FILM ), dokładnie wymieszać. 11. Krem śmietanowy wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki. 12. Dwie agrestowe galaretki zalać 800ml gorącej wody i mieszać, aż się rozpuszczą, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte galaretki wylać
Mała Cukierenkatruskawkowym. Do dziś pamiętam, że jako dziecko zajadałam się tylko biszkoptem z kremem maślanym. Galaretkę z owocami musiała zjadać mama, ponieważ dla mnie najlepszą częścią w tym cieście był właśnie słodki krem maślany :). Może dlatego nie mam dziś nic przeciwko kremom maślanym do tynkowania tortów ;). Czym skorupka za młodu…, wiecie ;). Oczywiście miałam okazję próbować tego ciasta w wersji(...)kremem śmietankowym i budyniowym. Niestety dla mnie to ciasto musi być z kremem maślanym! Ten kto choć raz miał okazję spróbować biszkoptu z truskawkami z kremem Russel wie o czym mówię ;). Składniki na biszkopt rzucany (forma 23×34 cm): 5 białek + szczypta soli 150 g drobnego cukru 5 żółtek 130 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Oddzielamy białka
Słodki PomysłEfektowne ciasto przełożone masą krówkową, bitą śmietaną, przełamane dżemem z czarnej porzeczki. Idealne na Sylwestra i rozpoczęcie Nowego Roku. SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 4 jajka, 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy kajmakowej, 200 g masła, 100 g bez, 2-3 łyżki ajerkoniaku(...)Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Dodajemy resztę składników. Pieczemy ok. 18 minut. Po wystudzeniu przekrawamy ciasto na cienkie blaty. Krem: Kawę zaparzamy, studzimy. Masło ucieramy aż będzie puszyste, dodajemy partiami kajmak. Na końcu dodajemy fusy z kawy oraz ajerkoniak, a na końcu pokruszone bezy. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy
słodki brateklubi pysznego ciasta kruchego z kremem i masą owoców na górze? Chyba jedno z lepszych ciast, idealne na spotkanie ze znajomymi przy kawie czy rodzinny obiad. Jako, że tnę kalorie, użyłam jedynie budyniu. Jeśli lubicie lub przyzwyczajeni jesteście do cięższych kremów, użyjcie do budyniu masła. Czyli czekamy aż budyń ostygnie. W misce miksujemy masło na puch i dokładamy po łyżce(...)papieru do pieczenia obciążonego suszonym grochem, fasolą lub ryżem. Drukuj Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka Jako krem - 2 budynie waniliowe owoce do przybrania Sposób przygotowania Ze składników szybko zagniatamy ciasto kruche. Owijamy w folie i wkładamy do lodówki
Mieszam w Garnkumąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka maślanki 150 g masła 3 jajka Składniki na ciasto muffinkowe Składniki na krem budyniowy Składniki na domową masę cukrową + ulubiony dżem, truskawki, kolorowe koraliki do dekoracji Spody (niezależnie od tego, na który przepis się zdecydujecie można upiec poprzedniego dnia). Zanim zaczniemy(...)dzięki temu nawet duża ilość dżemu i owoców zostanie na swoim miejscu. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i układamy na dżemie. Powtarzamy nakładanie warstw z resztą blatów ciasta. Tort pokrywamy cienką warstwą kremu, która ma za zadanie chwycenie wszystkich okruchów ciasta. Chłodzimy całość przez 15 minut i nakładamy kolejną warstwę kremu. Boki tortu chciała udekorować różowymi cukrowymi koralikami, zamiast koralików
Ciastkozercybiszkopt wyjdzie wyższy, ale czas pieczenia się wydłuży, dlatego podany jest w "widełkach". Gorące ciasto wyjmij z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Składniki na krem czekoladowo-chałwowy: • 300 g czekolady(...)łyżka cukru pudru • 1 śmietanfix • polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasta i krem czekoladowo-chałwowy przygotuj dzień wcześniej. Oba ciasta przetnij na pół (możesz nasączyć). Na dno tortownicy włóż krążek ciast czekoladowego, wyłóż masę czekoladowo-chałwową, przykryj jasnym blatem, wyłóż frużelinę, przykryj kolejnym jasnym
Kulinarna (nie)codziennośćbiszkopt wyjdzie wyższy, ale czas pieczenia się wydłuży, dlatego podany jest w "widełkach". Gorące ciasto wyjmij z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Składniki na krem czekoladowo-chałwowy: • 300 g czekolady(...)łyżka cukru pudru • 1 śmietanfix • polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasta i krem czekoladowo-chałwowy przygotuj dzień wcześniej. Oba ciasta przetnij na pół (możesz nasączyć). Na dno tortownicy włóż krążek ciast czekoladowego, wyłóż masę czekoladowo-chałwową, przykryj jasnym blatem, wyłóż frużelinę, przykryj kolejnym jasnym
Kulinarna (nie)codziennośćdziś oddając tort w ręce jubilatki czułam się szczęśliwa... Bardzo zmęczona i bardzo szczęśliwa. Happy Birthday Mi Mi Tort o średnicy 20 cm. Zrobiony jest z ciasta czekoladowego, przełożonego czekoladowym ganache, kremem kawowy i waniliowym z malinami. Nasączony syropem kawowym z amaretto. Każdy blat czekoladowy piekłam w osobnej formie a, że posiadam ich cztery, więc za jednym zamachem zrobiłam(...)wody 80 g brązowego cukru amaretto do smaku Wykonanie. Pierwszy blat ciasta czekoladowego położyć na podstawce i nasączyć syropem. Posmarować kremem czekoladowym ganache Przykryć drugim kawałkiem ciasta, nasączyć, posmarować kremem kawowym. Przykryć kolejnym blatem, nasączyć syropem kawowym i posmarować kremem waniliowym, poukładać maliny i przykryć ostatnim kawałkiem ciasta czekoladowego. Nasączyć i schłodzić w lodówce co najmniej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwystudzić. Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder i śmietan fiksy,zmiksować po chwili dodać maliny i wymieszać.Tak przełożonym kremem posmarować wierzch zimnego ciasta,posypać startą na tarce mleczną czekoladą.Schłodzić w lodówce
Wanilia i KardamonZaskakująco proste i pyszne ciasto leśny mech zrobione na bazie szpinaku z cytrynowym kremem Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200 g cukru 300 ml oleju 1 łyżka olejku wanilinowego 350 ml śmietanki 30% 500 g mascarpone sok z 1/2 cytryny(...)ubijamy. Do ubitej dodajemy porcjami mascarpone, a następnie gdy połączą się nam składniki dodajemy powoli sok z cytryny i 1-2 łyżeczek cukru pudru. Mając gotowy krem i blaty składamy ciasto: 1 BLAT + KREM + 2 BLAT + KREM + POKRUSZONY STOŻEK ( unikając podpieczonego brązowego ciasta) + GRANAT I oto moje dzieło! Ciasto leśny mech z moją własną wersją
W Moim Magicznym Domuminut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Z ciasta upiekłam trzy takie same spody. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, należy dodać mleko ryżowe. Jeśli jednak ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie wypłukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki oraz(...)Gotowy krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta wyłożyłam krem wiśniowy. Na drugą część wyłożyłam dżem, a trzecią część ciasta polałam czekoladą. Tort ozdobiłam kremem i posypką kolorową
nietadietasztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej kremówki dodawać po łyżce serka mascarpone nie przestając miksować. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wmieszać do kremu. Ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Każdy z nich nasączyć połową szklanki herbaty. Na pierwszy blat wyłożyć 1/3 kremu, na nim poukładać maliny (część zostawić do dekoracji), następnie kolejną(...)kremu. Przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch i boki posmarować resztą kremu. Na wierzchu poukładać pozostałe maliny i oprószyć startą na tarce o dużych oczkach mleczną czekoladą. Schładzać minimum 3 godziny przed podaniem
Simply Food